Haberler

Mobilyacılar, Yatırım Adası'ndan Yer İstiyor

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, mobilya üretimi ve ticaretinin, Trabzon ve ülke için çok önemli olduğunu belirterek, bu nedenle mobilya sektöründe üretim yapan firmalar olarak Yatırım Adası'nda 500 dönümlük alana talip olduklarını bildirdi.

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, mobilya üretimi ve ticaretinin, Trabzon ve ülke için çok önemli olduğunu belirterek, bu nedenle mobilya sektöründe üretim yapan firmalar olarak Yatırım Adası'nda 500 dönümlük alana talip olduklarını bildirdi.

Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın kısa bir süre önce TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını ifade etti.

Karar kapsamında, kıyı dolgu alanlarda, mevcut en iyi teknikleri kullanan endüstri bölgesi kurulabileceğine yönelik de ibare bulunduğuna dikkati çeken Bektaş, bu kapsamda Trabzon'un Arsin ilçesinde kurulması planlanan Yatırım Adası'nın önündeki yasal engellerin de kalktığını anlattı.

Bektaş, Türkiye'nin belli bölgesinde öne çıkan mobilya üretimi ve ticaretini Trabzon'a ve Doğu Karadeniz'e çekmek istediklerini vurgulayarak, bunun için de Trabzon'da yapılması planlanan Yatırım Adası'nda yerel üreticiler olarak yer almak istediklerini belirtti.

Dünyada ve Türkiye'de her sektörde sert bir rekabet yaşandığını, seri üretim yapabilen, Ar-Ge ve yeniliğe önem veren firmaların öne çıktığına işaret eden Bektaş, "Mobilya üretimi ve ticareti, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli. Bu nedenle mobilya alanında üretim yapan firmalar olarak, Yatırım Adası'nda 500 dönümlük alana talibiz. Birlikten kuvvet doğacağını unutmadan Trabzon'dan tüm dünyaya ihracat yapabilecek büyük bir marka oluşturabiliriz." ifadesini kullandı.

Bektaş, Trabzon'a ekonomi, istihdam ve sanayi alanında büyük değer katacak projenin hayata geçmesinde mobilyacıların üzerilerine düşeni yapma gayreti içinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki bu fırsat verildiğinde, büyük bir üretim merkezi oluşacak ve büyük bir markayı yeniden Trabzon'da hayata geçirebiliriz. Geçmişte olduğu gibi mobilyada şehrimizin markasını yeniden oluşturabiliriz. Bunun gayreti içerisinde olmamız gerekiyor."

Bektaş, Yatırım Adası projesinin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Trabzon milletvekillerine, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Murat Erat Trabzon Türkiye Arsin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title