Haberler

Öğretmenin "Türkü Aşkı" Kitap Oldu

NURULLAH KALAY - Manisa'nın Demirci yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş türkü, mani ve düğün deyişleri bir sınıf öğretmeni tarafından kitap haline getirildi.

İlçede 20 yıldır öğretmenlik yapan Sezai Eren'in 9 yıllık çalışması, "Gönül Dilinde Demirci" ismiyle yayımlandı.

Kitapta unutulmaya yüz tutmuş 55 türkü, 99 mani ve 86 düğün deyişinin söz ve notaları ile türkülerin hikayeleri de yer alıyor.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirci yöresine ait olan türkü, ilahi, mani, deyiş ve ninnilerin unutulmaması için köy ve mezraları dolaştığını söyledi.

Çalışma sonucu TRT'nin repertuvarında kaydı bulunan "Bahçalarda gök bakla", "Harmancılar harman döver", "İğdenin iğdesi yok" gibi türkülerin de olduğu 55 türküyü gün yüzüne çıkardığını dile getiren Eren, şöyle konuştu:

"Demirci'nin zengin bir halk kültürü var, bunun yok olmaması için çalıştım. İlahiler, maniler ve ninnileri de bu kitapta buluşturdum. Enstrüman çalmayı bilmiyorum ama türkü sevdalısı bir öğretmen olarak Demirci'mizin unutulmuş eserlerinin ortaya çıkması için çaba gösterdim. Kitabımda her türkünün notalarının yanı sıra her türkümüzün hikayesine de yer verdim."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Demirci Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title