Haberler

Dha Yurt Bülteni- 7

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit olduHAKKARİ'de dün gece PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Hakkari'deki çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu

HAKKARİ'de dün gece PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Dün gece Hakkari'ye 35 kilometre uzaklıktaki Çukurca yolu üzerinde bulunan Oğul Köyü kırsalında güvenlik güçleri bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu. Bir süre devam eden çatışma sonrası PKK'lı teröristler gecenin karanlığından faydalanarak dağlık alana kaçarken, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor. Şehit polis memuru için de bugün akşam saatlerinde Hakkari'de tören yapılacak.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ARŞİV

-Operasyon görüntüleri

-Özel harekat polislerinden görüntü

Haber: HAKKARİ,-

=========================================

Bursa'da hatalı solama yüzünden 2 otomobil çarpıştı: 1, ölü 9 yaralı

BURSA'nın Dağakça Mahallesi yakınlarında, hatalı sollama yapan otomobilin karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Orhaneli ilçesinden Bursa yönüne giden 10 V 0405  plakalı otomobil, iddiaya göre hatalı sollama  yapan 60 yaşındaki Ramazan Karatay'ın kullandığı 16 V 9902 plakalı otomobille Dağakça Mahallesi yakınlarında, kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki araç da hurda yığına dönerken, kazada her iki araçta bulunan 2'si ağır 10 kişi yaralandı.

Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan otomobil sürücüsü Ramazan Karatay yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Aynı araçta bulunan 37 yaşındaki Sezai Karatay'ın durumun ağır olduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü bilgisi. Görüntüler Bursa klasöründe

Görüntdü dökümü

Kaza yerinden görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

============================================

Side Plajı'nda yayılan kötü koku rahatsız etti

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Mahallesi'nde yağmur suyu tahliye kanalından çıkıp denize akan pis su ve ağır koku, yerli ve yabancı turistleri rahatsız etti.

Manavgat'ın ünlü tatil merkezi Side'nin oteller bölgesinde yer alan, halkın ve turistlerin kullanımına açık Batı Plajı'nda yaklaşık 1 aydır koku sorunu yaşanıyor. Yağmur suyu tahliye kanalının denizin birkaç metre uzağındaki ağzından çıkan sular kumsalın üzerinden akıp denizle buluşurken, ortaya çıkan koku ise yerli ve yabancı turistleri rahatsız etti. Gri renkte akan suyun nereden kaynaklandığıyla ilgili yetkili kurumlar tarafından araştırma başlatıldı.

Side'de 1 haftadır tatil yapan Hasan Demirbağ, yaşanan görüntünün Side'ye yakışmadığını belirterek, koku nedeniyle özellikle sabahları denize giremediklerini söyledi. Akan suyun insan sağlığını tehdit ettiğini anlatan Demirbağ, "Bir haftadır yaklaşık burada tatildeyiz. Şu an burada gördüğünüz kanalizasyon akıntısı direkt denize akıyor. İnsanlar burada çocuklarıyla tatil yapıyor. Sabahları burada bir koku oluyor. Bunun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. Bu Side ve Manavgat'a hiçbir şekilde yakışmıyor. Yetkililer acil bir şekilde buna çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Çevrede faaliyet gösteren esnaf ise pis suyun aktığı yerin yağmur suyu gideri olduğunu kaydederken, suyun bölgedeki otellerden geldiğini öne sürdü. Geçen yıl benzer durumun yaşandığını ve jandarmaya şikayette bulunduklarını aktaran esnaf, suyun sahildeki otellerden gelip gelmediğinin tespiti için otellerin kanalizasyon giderlerinden boyalı su bırakıldığını ancak bu suyun kokuya neden olan yerden çıkmadığını belirtti. Esnaf zaman zaman kanalizasyon atıklarının da olduğunu ve insan sağlığını tehdit eden bu durumun bir an önce çözümlenmesini istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sahilden görüntüler

Denizde yüzenlerden görüntü

Yağmur suyu giderinin ağzından görüntü

RÖP: Hasan Demirbağ (vatandaş)

Detaylar

Kötü kokuya neden olan suyun çıktığı ana ilişkin vatandaşın çektiği görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

==============================================

Hakkarili çiftçiler kavurucu sıcaklarda ot biçiyor

HAKKARİ'de çiftçiler, hayvanlarının kışlık yiyecek ihtiyacı için kavurucu sıcak altında sabahtan akşama kadar tırpanla ot biçiyor.

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, en çok açık havada çalışmak zorunda kalanları etkiliyor. Hakkari'de de son zamanların en sıcak günleri yaşanıyor. Sıcaklara rağmen tarlalarındaki otlarını biçmek için çiftçiler sabahtan akşama kadar kavurucu sıcak altında çalışıyor. Tarım makinelerinin girmediği bölgelerde tırpanla ot biçen çiftçiler, öğlen saatlerinde çalışmamaya özen gösteriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ot biçen çiftçilerden genel ve detay görüntüler

-Ot biçen Recep Azizoğlu isimli çiftçi ile röportaj

-Ot biçen üç çiftçi

-Detaylar

-Otun biçildiği alanda genel görüntü

-Ot biçin başka bir çiftçi

-Yakın plan

-Çiftçi ile Kürtçe röportaj

-Tırpanla ot biçerken

HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

===============================================

Romantik prens işitme engelli çocuklarla şarkı söyleyecek

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sahneye çıkan, 1960'ların sonlarında 'Müziğin romantik prensi' olarak tanınan Selçuk Ural, eylül ayında çıkartacağı yeni albümüyle sevenleriyle buluşacak. Ural, işitme engeli nedeniyle implant kullanan çocuklarla da şarkı söyleyeceğini açıkladı.

Bodrum Delfi Mey Restoran'da sahne alan Selçuk Ural, DHA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl eylül ayında müzik piyasasına dönüş yapacağını söyledi. 50 yıllık meslek hayatında 39 tane 45'lik yaptığını belirten Ural, "Eylül ayında albümüm bir çıksın ardından çok güzel projeler gerçekleştireceğim. Değerli dostum, özel bir hastanede çalışan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt, bana çocuklarla ilgili bir proje önerdi. O işitme engellilere implant takıyor, bana 'Bu çocuklara şarkı söyletebilir miyiz' diye sordu. Denedik ve şimdi 20 -30 öğrencimiz oldu. Birlikte şarkı söylüyoruz. Eylülde Taksim'de ve bir televizyon kanalında konser vereceğiz. Dünyada bir ilk olacak" dedi.

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği yönetiminde olduğunu söyleyen Ural, "Artık kalıcı bir şarkı çıkmıyor. Halbuki bizim zamanımızda çıkan şarkıların yüzde 90'ı nerde olursa olsun söyleniyor. Sahneye çıkıyorum ve 2 saatlik zaman diliminin 45 dakikasında bütün kaybettiğimiz, Barış Manço, Kayahan gibi şarkıcıların şarkılarından söylüyorum. ve herkes eşlik ediyor ezbere söylüyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Selçuk Ural'ın konuşması.

Haber - Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Ural Hakkari Side PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title