Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Karaman'a şehit ateşi düştüHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Oğul Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce girişilen çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi 25 yaşındaki Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın acı haberi, memleketi Karaman'daki ailesine ulaştı.

Karaman'a şehit ateşi düştü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Oğul Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce girişilen çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi 25 yaşındaki Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın acı haberi, memleketi Karaman'daki ailesine ulaştı.

OĞLUNUN ŞEHİT HABERİNİ HASTANEDE ALDI

Karaman Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, Özel Harekat Polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın şahadet haberini vermek için ailesinin oturduğu  Koçak Dede Mahallesi Ahmet Hilmi Birand Caddesi'ndeki evine gitti. Felçli olduğu öğrenilen şehidin babası İdris Dündar'ın, dün akşam rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve eşi Şerife Dündar'ın da hastanede olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Karaman Devlet Hastanesi'ne giden İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, baba yoğun bakımda olduğu için Dündar'ın şahadet haberini hastanedeki anne Şerife Dündar'a verdi. Haberini alan anne Şerife Dündar gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi ambulansla evine getirildi. Yeğeninin şehit haberini alınca fenalık geçiren amcası Sami Dündar da sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Özel Harekatçı Dündar'ın şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları taziye için eve gelirken, şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Hastaneye kaldırılan babasını ziyaret etmek için yarın Karaman'a izinli olarak geleceği ve bekar olduğu öğrenilen şehit polis memuru Dündar'ın 2'si kız 5 kardeşinin daha olduğu öğrenildi. Özel Harekatçı Dündar'ın yarın Karaman'da defnedilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehidin baba evinden görüntü

-Şehidin evine bayrak asılması

-Amcasının baygınlık geçirerek hastaneye götürülmesi

-Şehidin evine taziya çadırı kurulması

-Genel ve detay görüntüler

-Şehidin fotoğrafları

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN, )

================================================

PYD'nin kuryesi olduğu belirtilen şüpheli yakalandı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nden, yasa dışı yollarla ülkesine geçmeye çalışan ve terör örgütü PYD'nin kuryeliğini yaptığı belirtilen Suriyeli Mahmud El Muhammed, üzerinde sahte iki kimlikle yakalandı.

İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süreden beri takip ettikleri terör örgütü PYD'nin kuryeliğini yaptığı belirtilen Mahmut El Muhammed'in Akçakale'den ülkesine geçeceği bilgisine ulaştı. Yapılan çalışmayla El Muhammed, düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan ve üst aramasında üzerinde sahte iki Türkiye Cumhuriyeti kimliği çıkan şüpheli, sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Haber: ŞANLIURFA

================================================

Çorum'da silahlı kavga 13 kişi gözaltında

ÇORUM'da iki grup arasındaki kavgada 1 kişi silahla vurularak ağır yaralandı. Polis iki işyerinin de kurşunlandığı olayın ardından 13 kişiyi gözaltına aldı.

Olay dün akşam Çorum'un Kale Mahallesi'nde meydana geldi. Milönü semtindeki kahvehaneye gelen bir grup işyerine tabanca ve tüfekle kurşun yağdırdı. Silahlı saldırı sırasında kahvehanede bulunan Seha Ceylan kafasına ve vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Yaralı olay yerine gelen ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, silahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlılar olay yerinden kaçtı. Kurşunlar burada ev ve işyerlerinin camlarına isabet etti. Korku ve paniği yaşandığı bölgede polis geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan soruşturmanın ardından 13 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Polislerin  kahvehaneye ellerinde silahlarla  koşarak gelmeleri

Şüphelileri kovalamaları

Arazide bulunan silah

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Yakalanan 13 kişinin polis  aracına bindirilmeleri

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

================================================

5 Suriyeli, kız çocuğunu tacizden gözaltına alındı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde plajda küçük yaşta kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen Suriyeli 5 şüpheli, jandarma tarafından yakalandı.

Alanya'ya bağlı İncekum bölgesinde öğle saatlerinde 5 yıldızlı bir otelin sahilinde Suriyeli 5 erkek iddiaya göre yabancı uyruklu kız çocuğunu taciz etti. Plajdaki vatandaşların şikayeti üzerine otel güvenliği Suriyelilere müdahale etti. 4 Suriyeli olay yerinden kaçarken, güvenlik görevlileri birini yakaladı. Otel yetkililerinin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. İncekum Jandarma Karakolu ekipleri kaçan 4 Suriyeliyi de kısa sürede yakaladı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli işlemleri için İncekum Jandarma Karakolu'na götürülürken, kızın ailesinin şikayetçi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Suriyelilerin görüntüleri

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================================

Edirne'de askerlerin 'darbe' davası devam ediyor

EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle haklarında 3'er kez müebbet hapis istemiyle dava açılan 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkemeye yeni atanan hakim Necati Görgülü'nün göreve başlamasının ardından tutuklu sanıkların savunmalarına geçildi.

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında ordudan ihraç edilen 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına Edirne 2inci Ağır Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Hidayet Arı'nın yanı sıra, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çevik ile tutuksuz 14 sanık katıldı. Tutuklu sanıklar sabah saatlerinde jandarma aracıyla adliyeye getirildi. Adliyenin hükümlü kapısından içeri alınan sanıklar daha sonra duruşma salonuna getirildi.

İlk duruşmalarda mahkemeye geçici olarak bakan heyet, 14 saatte iddianameyi okuyup tutuksuz 5 sanığın savunmasını almıştı. Edirne 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanan hakim Necati Görgülü'nün göreve başlamasının ardından mahkemeye heyeti tutuklu sanıkların ifadelerini almaya başladı.

3'ER KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal tarafından hazırlanan 230 sayfalık iddianamede, aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede sanık Hidayet Arı'nın yanı sıra subay ve astsubay rütbelerindeki Ekrem Tekinarslan, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, Ramazan Altun, Ali Soylu, Bülent Yılancı, Ali Koç, Ayhan Atasoy, Ercan Çırak, Furkan Avcı, Harun Kiraz, İlkan Pekcur, Mehmet Sağlık, Mustafa Gençay, Oğuz Özcan, Oğuzhan Çevik, Özhan Yurdugüzel, Sinan Çamur, Şeref Karataş, Tahsin Arda Karabiber ve Zafer Dağdeviren yer aldı.

Sanıklar, 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü üyesi olmak, bazı sanıklar hakkında da 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Jandarma araçlarının gelmesi

-Sanıkların adliyeye götürülmesi

-Jandarma ekipleri

-Edirne adliyesi genel

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=============================================

Malatya'daki darbe girişimi davası duruşmasına devam

ASTSUBAY SEVİNCEK : YÜZBAŞI KESKİN, 'DARBE OLDU YÖNETİME EL KOYDUK' DEDİ

Malatya'da darbe girişimine ilişkin görülen davada tanıkların dinlenmesine devam ediliyor.

Yakınca Spor Salonunda Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesin salonunda başlayan 4'üncü duruşmada 15 Temmuz darbe kalkışmasına ilişkin tanıkların dinlenmesine devam edildi. Malatya Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Hakan Keleş, "Albay Bahadır Erdemli aradı ve İKU hazır etmemizi söyledi. 'Niye?' diye sorduğumda, ilk başta cevap vermedi sonra 'Ankara'ya gidecek' dedi. 'Bu saatte olmaz' dedim ve beklemeye başladık. İkinci defa aradı, uçağı vermeyince, beni görevden aldıklarını söyledi. Bende 'yetkisinin olmadığını' söyledimö dedi.

Keleş, Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan nöbetçi amirin kendisini arayarak 'sıkıyönetim' emrinin geldiğini ilettiğini belirterek, "Bende 'nereden çıktı emir? İnceleyin, gelince bakacağım' dedim. Alay'a ulaştığımda yayınlanan emre baktım ve emrin uygun olmadığını gördümö dedi.

Odasına çıktığında İnsanlı Keşif Uçağındaki (İKU) görevlilerin geldiğini anlatan Keleş, "İKU ile ilgili talep olduğunu söylediler. Albay Bahadır Erdemli aradı ve İKU hazır etmemizi söyledi. 'Niye?' diye sorduğumda, ilk başta cevap vermedi sonra 'Ankara'ya gidecek' dedi. 'Bu saatte olmaz' dedim ve beklemeye başladık. İkinci defa aradı, uçağı vermeyince, beni görevden aldıklarını söyledi. Bende 'yetkisinin olmadığını' söyledim. 'Mustafa Albay (sanık Mustafa Özhan- Malatya Kara Havacılık eski Alay Komutanı) orada mı? Onunla görüşeceğim' dedi. Telefonu verdim. Daha sonra mesaj şeklinde görevden alındığım ve eski alay komutanının görevi devralacağına dair bir mesaj geldi. Biz görevi bırakmadık ve güvenlik tedbirleri aldık. 04.00-05.00 gibi Avni Paşa aradı 'Erhaç'a uçaklar gelmiş bilgin var mı?' diye sordu, 'bilgim yok' dedim. Sonra baktığımda dışarıda nakliye uçaklarını gördüm, kendisini arayıp, nakliye uçaklarının geldiğini söyledim, 'tamam' dedi. 07.00 gibi Avni Paşa 'Şemdinli Tekeli'de bir karakolun basıldığını ve İKU'ya ihtiyaç olduğunu' söyledi. Emniyet tarafından yapılan araştırmada öyle bir saldırı olmadığı belirlendi ve pilotlar içeri alınmadıö dedi.

DARBE OLDU YÖNETİME EL KOYDUK

2'nci Ordu'da görevli Astsubay Ahmet Sevincek, tutuklu Yüzbaşı Kemal Keskin'in 15 Temmuz'da Darbe oldu yönetime el koyduk' dediğini ifade etti. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak dinlenen Sevincek, 15 Temmuz'da nöbetçi astsubay olarak görev yaptığını belirtti.

DARBE OLDUĞUNU DUYUNCA ŞOK OLDUK

Sevincek, Yüzbaşı Hüseyin Çakıcı'nın kendisini arayarak '1 nolu nizamiyeye gideceklerini' söylediğini ve birlikte 1 nolu nizamiyeye geçtiklerini kaydederek, cümlelerine şöyle devam etti: "Orada ilk defa gördüğüm Yüzbaşı Kemal Keskin, 'Darbe oldu yönetime el koyduk' dedi. Şok olduk, 'sakinleşin' dedi. Ne olduğunu anlayamadık bir nolu nizamiyeye gitmemizi ve içeriye giriş çıkış yapılmamasını söyledi. Zaten gittiğimi nizamiyede sadece ordu komutanı giriş yapıyorduö

BİR TUĞGENERAL 'İÇERİYE HİÇBİR ARACIN ALINMAMASI' EMRİNİ VERDİ.

Bir nolu nizamiyedeyken dışarı baktığında hayatın olağan akışında devam ettiğini gördüğünü anlatan Sevincek, ifadesini şöyle sürdürdü: "Herhangi bir terslik yoktu. Bize neden böyle söylediğini anlamaya çalıştık. Daha sonra 2 nolu nizamiye bölgesine geçtik. Bir sivil aracın içerisinde oturmuş teçhizatlı askerleri gördüm. Kışla dışına çıkmak üzereydi. Hüseyin Çakıcı'ya aracın nereye gideceğini sordum, bir yere gideceğini söyledi. Kemal Keskin, 'ordu komutanını geleceğini, karşılamamı' söyledi. 1 nolu nizamiye bölgesine gittim. 22.00-22.30 civarı olabilir 1 nolu nizamiyeden ordu komutanının aracı giriş yaptı. Nizamiye kapısını açarak içeri girmelerini sağladık. O sırada bir tuğgeneral 'içeriye hiçbir aracın alınmaması' emrini verdi.ö

ORDU KOMUTANININ EMRİDİR KİMSE DIŞARI ÇIKMAYACAK

Darbe girişimi sırasında Orduevinde Nöbetçi Amir Ayşe Şahin, 00.00 civarında Binbaşı İbrahim Dede'nin, bir astsubay iki Er'in tam teçhizatlı Orduevi'ne gelerek, kendisiyle görüştüğünü, Binbaşı'nın 'Ordu komutanının emrini iletiyorum. Kimse dışarı çıkmayacak' dediğini söyledi.

VURUN, ÖLDÜRÜN, ATEŞ EDİN

Şahin, 00.00 civarında halkın Orduevi önünde toplandığını ve içeriye çeşitli cisimler attığını kaydederek, ifadelerine şöyle devam etti: "Bu konuda bilgi vermek üzere nöbetçi amirliğini aradım bilgi verdim. 'Komutana bilgi vereceklerini' söylediler. Daha sonra harekat merkezini aradım. Ben bilgi verdikten sonra Erkan Varol telefon alarak 'Vurun, öldürün, ateş edin' dedi. Bende telefonu kapattım. Nöbet yerlerini dolaştım askerlere, 'ateş açmayın, panik yapmayın, dikkatli olun, kendinizi emniyete alın' dedim. Askerlerin emniyet almasını sağladım daha sonra 155 Polis İmdat Hattı'nı Aradım. Polisler güvenliği aldıktan sonra halk da normale döndü ve bir sorun kalmadıö

Mahkeme başkanı Vedat Koç, duruşmanın 13.30'da ara verdiğini ve 14.30'da devam edeceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=============================================

İzmir'de 'Adalet Nöbeti' başlıyor

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran Perşembe günü farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 'Adalet Nöbeti' başlatacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran 2017'de başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den 'Adalet Nöbeti' desteği geldi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaleri Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendikalar ve odalar, sivil toplum örgütlerinin yeraldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz 2017 Perşembe gününden itibaren Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında 'Adalet Nöbeti' tutacak.

Nöbetin duyurusu için düzenlenen toplantıda basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklama yaptı. Memiş Sarı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarının "Adalet, güçlünün işine gelen şeydir" anlayışını benimsediğini, devletin bütün kurumlarını bu şekilde davranmaya zorladıklarını ve herkesin buna alışmasını istediklerini söyledi. Sarı, "Oysa uzun insanlık tarihinin öğrettiği basit bir ders var: Güçlünün adaleti, adaletsizliklerin en büyüğüdür. Bu nedenledir ki medeni toplumlar güçlünün adaletine değil, adaletin gücüne dayanan toplumlardır. Türkiye toplumu, AKP iktidarının basıncı altında medeni toplum olma vasfını yitirme noktasına gelmiştir" dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine 15 Haziran 2017 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile başlayan 'Adalet Yürüyüşü'nün medeni toplum olma halini korumak ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak açısından anlamlı ve önemli bir adım olduğunu belirten Sarı, "Bu yürüyüş, her geçen gün adalete susamış çok farklı toplumsal kesimlerin, kurum ve kişilerin adalet taleplerinin ifade bulduğu tarihsel bir nitelik kazanmaya başlamıştır. Kıdem tazminatı hakkına iktidarca göz dikilen, taşeronlaştırılan, sendikasızlaştırılan, toplu pazarlık ve grev hakları engellenen, KHK ile işinden atılan, iş cinayetlerine ve açlığa mahkum edilen işçiler ve emekçiler adalet istiyor. Maruz kaldıkları her türlü ayrımcılığa ve eril şiddete karşı yaşamlarına, kimliklerine ve bedenlerine sahip çıkmak isteyen kadınlar adalet istiyor. Ana dilleri, etnik- kültürel kimlikleri ve iradeleri yok sayılan, ayrımcılığa uğrayan, seçilmiş temsilcileri tutuklanan Kürtler adalet istiyor. Mesleklerini icra ettikleri için tutuklanan, baskı gören, üretimleri sansüre maruz kalan gazeteciler adalet istiyor. Dereleri, zeytinlikleri, meraları, kıyıları, dağları, ormanları yandaş şirketlere, ranta ve kara peşkeş çekilenler adalet istiyor. Yıllardır gözaltında zorla kaybedilen, yargısız infazlara kurban giden evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin, arkadaşlarının akıbetini öğrenmek isteyen Cumartesi Anneleri/İnsanları adalet istiyor. Soma'da katledilen 301 madencinin yakınları adalet istiyor. Roboski'de savaş uçaklarının bombaladığı 17'si çocuk 34 Kürt köylüsünün yakınları adalet istiyor. Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da ve daha pek çok yerde bombalı saldırılarla katledilenlerin yakınları adalet istiyor. Her zaman görmezden gelinen, homofobiye, ayrımcılığa ve eril şiddete maruz kalan LGBTİ+ bireyler adalet istiyor. İnançlarını ve kültürlerini özgürce yaşayamayan Aleviler adalet istiyor. Yaşamın her alanında görmezden gelinen, yok sayılan gençler adalet istiyor" dedi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü desteklediklerini açıklayan Memiş Sarı, "Bu çerçevede, 'Herkes İçin Adalet' şiarı ile çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz Perşembe gününden başlayarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında 'Adalet Nöbeti' gerçekleştireceğiz. Bu nöbetlerde her gün faklı bir adaletsizlik örneğini kamuoyu ile paylaşacağız. Mikrofonlarımızı İzmir halkına uzatarak neden adalet talep ettiklerini dile getirmelerini isteyeceğiz. Adil bir toplumda yaşamak isteyen akıl ve vicdan sahibi tüm İzmirlileri gelecek güzel günlere duyulan inanç ve umudu yeşertmek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Adalet Nöbeti'nin ilk günü olan 29 Haziran'da dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri, 30 Haziran'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile KHK'yla ihraç edilenler, 3 Temmuz'da tutuklanlan gazeticiler, 4 Temmuz'da LGBT hakları, 5 Temmuz'da çevre ve doğa, 6 Temmuz'da adalet isteyen kadınlar, 7 Temmuz'da KHK ile ihraçlar konuları gündeme getirilecek. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, daha sonra ise Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü'nün Maltepe Cezaevi'ne vardığı gün yürüyüşe katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İzmir emek ve demokrasi güçleri adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın konuşması.

Basın açıklamasından detaylar

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

=========================================

Adliyenin tuvalet penceresinden firar etti, yakalanınca "Bende tam size geliyordum" dedi

KONYA'da  6 gün önce bir marketten eneji içeceği çaldığı iddia edilen 27 yaşındaki Ali T., güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı. 2 gün önce adliyeye sevk edilen Ali T., tuvalet penceresinden kaçarak firar etti. Dün tekrar yakalanan firari şüpheli kendisini yakalayan polislere "Bende tam size geliyordum" dediği öğrenildi.

Geçtiğimiz 22 Haziran gecesi saat 03.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Antalya Çevreyolu üzerinde bulunan bir markete gelen Ali T., iş yerinin önündeki enerji içeceklerini elindeki kasanın içine koyarak uzaklaştı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şüphelinin hırsızlık ve çok sayıda suçtan kaydı bulunan Ali T. olduğunu belirledi. Ekipler Ali T.'yi merkez Meram İlçesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu ve hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini kabul eden Ali T., çaldığı 46 enerji içeceğini 100 lira karşılığında başka bir markete sattığını söyledi. Sattığı içeceklerin parasıyla uyuşturucu madde aldığı kaydedilen Ali T., geçtiğimiz Pazartesi günü adliyeye götürüldü. Nöbetçi savcı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ali T. bu sırada polislere tuvalete gitmesi gerektiğini söyledi. Ali T., zemin katta bulunan tuvaletin penceresinden kaçarak firar etti.

BEN DE TAM SİZE GELİYORDUM

Firar eden Ali T.,'yi her yerde arayan Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Tim ekipleri, dün Karatay Otobüs Terminali yakınlarındaki bir otobüs durağında Ali T.,'yi otururken gördü. Ekipleri fark eden Ali T., kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanan evli 1 çocuk babası firari Ali T.,'nin kendisini yakalayan polislere "Bende tam size geliyordum" dediği öğrenildi. Ali T., ifadesinde uyuşturucu krizine girdiği için adliyeden firar ettiğini öne sürdü. Hırsızlık suçundan daha önceden 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenilen Ali T.,'nin işlemlerinin ardından yeniden adliyeye sevk edilecek.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Şüphelinin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Şüphelinin 2 gün önceki sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

===========================================

Binanın çatısına çıkan kadın güçlükle ikna edildi

KAYSERİ'de, psikolojik bunalımda olduğu iddia edilen Nevin Uğurlu (26) yoldan geçerken 8 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Genç kadın polis ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu bulunduğu yerden indirilerek, hastaneye kaldırıldı.

Merkez Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Göksel Siteler Ümit Apartmanında yaşanan olayda psikolojik bunalımda olduğu iddia edilen Nevin Uğurlu, yoldan geçerken 8 katlı binanın çatısına çıkarak, yaşamına son vermek istedi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 110, 112 ve 155 ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen ekipleri genç kadını bulunduğu yerden indirmek için yoğun çaba harcadı. İtfaiye ekipleri de genç kadınının atlama olasılığına karşı şişirilen  can kurtarma yatağını açtı. Genç kadın yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmalarının ardından polis ekipleri tarafından bulunduğu yerden indirildi. Bunalım geçiren kadın sağlık ekipleri tarafından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-İntihar etmek isteyen kadının çatıdan görüntüsü

-Çevredeki vatandaşlar

-Kadının ambulansa bindirilişi

-Hastaneye ambulanstan indirilişi

-Genel detay

Haber: Zafer BARIŞ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

==============================================

2 otomobil ile 1 tanker çarpıştı: 1 yaralı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde otomobil önünde ilerlemekte olan otomobile çarptıktan sonra her iki araç çimento hammaddesi yüklü tankere çarptı. Kazada 1 kişi yaralanırken, tankerin yakıt deposundan yola yakıt sızdı. Yola kum dökülerek temizlik çalışması yapıldı.

Kaza, TEM Otoyolu Kartepe mevkiinde meydana geldi. Volkan Durmuş idaresindeki 34 KY 2919 plakalı otomobil önünde ilerlemekte olan Hasan Hüseyin Görgül idaresindeki 06 Z 5169 plakalı otomobile çarptı. Ardından araçlar önlerinde seyreden İrfan Toprak idaresindeki 67 EK 145 plakalı çimento hammaddesi taşıyan tankere çarptı. Tankerin akaryakıt deposu delinince yakıtı yola aktı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazada hafif yaralanan Hasan Hüseyin Görgül'e müdahalede bulundu. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu'nun İstanbul istikameti yaklaşık yarım saat ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yola kum dökerek yakıtı temizledi. Kaza yapan araçlar çekici yardımıyla yol kenarına çekildikten sonra yol yeniden ulaşım açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yapan araçlar

-Hasan Hüseyin Görgül'ün olayı anlatması

-Yolun temizlenmesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli), -

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Karaman İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title