Haberler

Izmir'de 'Adalet Nöbeti' Başlıyor

Izmir'de 'Adalet Nöbeti' başlıyorCUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran Perşembe günü farklı kesimlerin...

Izmir'de 'Adalet Nöbeti' başlıyor

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran Perşembe günü farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 'Adalet Nöbeti' başlatacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran 2017'de başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den 'Adalet Nöbeti' desteği geldi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaleri Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı sendikalar ve odalar, sivil toplum örgütlerinin yeraldığı İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz 2017 Perşembe gününden itibaren Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında 'Adalet Nöbeti' tutacak.

Nöbetin duyurusu için düzenlenen toplantıda basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklama yaptı. Memiş Sarı, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarının Adalet, güçlünün işine gelen şeydir anlayışını benimsediğini, devletin bütün kurumlarını bu şekilde davranmaya zorladıklarını ve herkesin buna alışmasını istediklerini söyledi. Sarı, Oysa uzun insanlık tarihinin öğrettiği basit bir ders var Güçlünün adaleti, adaletsizliklerin en büyüğüdür. Bu nedenledir ki medeni toplumlar güçlünün adaletine değil, adaletin gücüne dayanan toplumlardır. Türkiye toplumu, AKP iktidarının basıncı altında medeni toplum olma vasfını yitirme noktasına gelmiştir dedi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine 15 Haziran 2017 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile başlayan 'Adalet Yürüyüşü'nün medeni toplum olma halini korumak ve ülkenin geleceğine sahip çıkmak açısından anlamlı ve önemli bir adım olduğunu belirten Sarı, Bu yürüyüş, her geçen gün adalete susamış çok farklı toplumsal kesimlerin, kurum ve kişilerin adalet taleplerinin ifade bulduğu tarihsel bir nitelik kazanmaya başlamıştır. Kıdem tazminatı hakkına iktidarca göz dikilen, taşeronlaştırılan, sendikasızlaştırılan, toplu pazarlık ve grev hakları engellenen, KHK ile işinden atılan, iş cinayetlerine ve açlığa mahkum edilen işçiler ve emekçiler adalet istiyor. Maruz kaldıkları her türlü ayrımcılığa ve eril şiddete karşı yaşamlarına, kimliklerine ve bedenlerine sahip çıkmak isteyen kadınlar adalet istiyor. Ana dilleri, etnik- kültürel kimlikleri ve iradeleri yok sayılan, ayrımcılığa uğrayan, seçilmiş temsilcileri tutuklanan Kürtler adalet istiyor. Mesleklerini icra ettikleri için tutuklanan, baskı gören, üretimleri sansüre maruz kalan gazeteciler adalet istiyor. Dereleri, zeytinlikleri, meraları, kıyıları, dağları, ormanları yandaş şirketlere, ranta ve kara peşkeş çekilenler adalet istiyor. Yıllardır gözaltında zorla kaybedilen, yargısız infazlara kurban giden evlatlarının, eşlerinin, kardeşlerinin, arkadaşlarının akıbetini öğrenmek isteyen Cumartesi Anneleriİnsanları adalet istiyor. Soma'da katledilen 301 madencinin yakınları adalet istiyor. Roboski'de savaş uçaklarının bombaladığı 17'si çocuk 34 Kürt köylüsünün yakınları adalet istiyor. Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da ve daha pek çok yerde bombalı saldırılarla katledilenlerin yakınları adalet istiyor. Her zaman görmezden gelinen, homofobiye, ayrımcılığa ve eril şiddete maruz kalan LGBTİ+ bireyler adalet istiyor. İnançlarını ve kültürlerini özgürce yaşayamayan Aleviler adalet istiyor. Yaşamın her alanında görmezden gelinen, yok sayılan gençler adalet istiyor dedi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü desteklediklerini açıklayan Memiş Sarı, Bu çerçevede, 'Herkes İçin Adalet' şiarı ile çok farklı kesimlerin adalet talebinin İzmir'den yükseltilmesi amacıyla 29 Temmuz Perşembe gününden başlayarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde her gün saat 19.00 ile 20.00 arasında 'Adalet Nöbeti' gerçekleştireceğiz. Bu nöbetlerde her gün faklı bir adaletsizlik örneğini kamuoyu ile paylaşacağız. Mikrofonlarımızı İzmir halkına uzatarak neden adalet talep ettiklerini dile getirmelerini isteyeceğiz. Adil bir toplumda yaşamak isteyen akıl ve vicdan sahibi tüm İzmirlileri gelecek güzel günlere duyulan inanç ve umudu yeşertmek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz dedi.

Adalet Nöbeti'nin ilk günü olan 29 Haziran'da dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri, 30 Haziran'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile KHK'yla ihraç edilenler, 3 Temmuz'da tutuklanlan gazeticiler, 4 Temmuz'da LGBT hakları, 5 Temmuz'da çevre ve doğa, 6 Temmuz'da adalet isteyen kadınlar, 7 Temmuz'da KHK ile ihraçlar konuları gündeme getirilecek. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, daha sonra ise Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü'nün Maltepe Cezaevi'ne vardığı gün yürüyüşe katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu İzmir Politika Güncel Haberler

title