Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

Dışarısı 40, içerisi - 5 derece

HAVA sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Antalya'da sıcaktan bunalanlar deniz ve su parklarını doldurdu. Bazıları ise Antalya Akvaryum'da özel hazırlanan kar odasında -5 derecede kartopu oynayıp, botla kayarak serinlemeye çalıştı.

Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı 28 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 70'e ulaştığı turizm kentinde, sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan kent sakinleri ile tatilciler deniz ve su parkına akın etti. Yerli ve yabancı tatilciler, denizde ve su parkındaki havuzlarda yüzerek serinlemeye çalıştı. Sıcak hava nedeniyle caddelerdeki insan yoğunluğunun da azaldığı gözlendi. Bunaltan sıcaklarda farklı eğlence arayanlar, deniz ve su parklarını yeterli bulmayanlar Antalya Akvaryum'da özel hazırlanan kar odasında serinlemeyi tercih etti. -5 derecede özel montlarla kar odasına girenler, botla kayıp, kartopu oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

Kar odasını ziyaret edenlerden Gizem Çevik, "Dışarıda 40 derece sıcak var. Biz burada -5 derecede montla, karda kaymanın keyfini çıkarıyoruz" dedi. Tatile geldikleri Antalya'da su parkında serinlemeye çalışan Tuğba ve Akın Çivi çifti ise çok sıcak havaya rağmen kenti gezmeye çalıştıklarını anlattı. Çivi çifti, sıcak havada su parkında hem serinlediklerini hem de eğlenceli vakit geçirdiklerini anlattı.

Ukrayna'da yaşayan Sibel Yıldırım ise Antalya'ya tatile gelince hayatında hiç karşılaşmadığı sıcak havaya rastladığını dile getirdi. Sibel Yıldırım, sıcak havada vakit geçirebilmek için su parkına geldiğini anlattı.

İzmir'den Antalya'ya tatile gelen Çiçek Güzel de sıcak hava nedeniyle dışarı çıkmakta zorlandığını belirtti. Oğlunun arabayla kendisini gezdirdiğini dile getiren Güzel, sıcak havadan etkilenmemek için açık renkli elbiseler giymeyi tercih ettiğini, bol bol soğuk meşrubat tükettiğini, güneş gözlüğü taktığını söyledi. Güzel, "Ben böyle sıcak görmedim. Bunaltıcı sıcak var" diye konuştu.

GORÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kar odasından detay görüntüler

röp 1 gizem cevik ile röp

su parkındaki kalabalıktan görüntü

kaydıraktan kayanlardan görüntü

röp 2 akın ile tuba çifti ile röp

havuzdaki kızlardan detay görüntü

röp 3 sibel yıldırım ile röp

havuzdaki aktiviteden detay görüntü

falezden denize atalayanlardan görüntü

konya altı sahilin genel görüntüsü

röp 4 çicek güzelle röp

şemsiye ile yürüyen vatandaş görüntüsü

antalya bayragı ile beraber cadde görüntüsü

Haber: Tolga YILDIRIM- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

==============================

Gaziantep'te hava sıcaklığı zor anlar yaşatıyor

GAZİANTEP'te, 38 dereceyi bulan hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı.

Gaziantep'te hava sıcaklığının 38 dereceyi bulması nedeniyle bunalan vatandaşlar, kapalı mekanlar, park ve camilerde dinlenmeyi tercih ediyor. Parklardaki ağaç gölgelerinde oturanlar, güneşli havadan korunuyor. Güneşin etkili olduğu saatlerde vatandaşlar soğuk su ve meşrubat tüketerek vücudun ihtiyacı olan sıvıyı tekrar depoluyor. Öğle saatlerinde etkisini arttıran güneş nedeniyle caddeler ve sokaklar boş kalıyor. Termometrelerin hava sıcaklığını 38 derece ölçtüğü kentte vatandaşlar, sıcakların kendilerini bunalttığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Boş cadde ve sokaklar

Vatandaş ile röp.

Metin Faruk Tamer'in anonsu

Termometre görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

========================================

Sıcaktan bunalan köpekler hortumla serinletiliyor

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde belediyeye ait hayvan barınağında kalan köpekler, sıcak havalardan etkilenmemeleri için hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Çorlu Belediye Başkanlığı'na ait Hıdırağa Mahallesi'ndeki hayvan barınağında bulunan 250 köpek, 36 dereceye bulan hava sıcaklıklarından olumsuz etkileniyor. Hayvanların hortumla su sıkılarak serinletildiğini belirten Çorlu Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim Ahmet Çavdar, " Çorlu Belediyemize ait hayvan barınağında sıcaktan bunalan hayvanlarımızı yağmurlama yaparak serinletiyoruz. Onlarda gördüğünüz gibi kaçmıyorlar ve serinlemenin keyfini çıkartıyorlar. Şuanda barınağımızda 250 ile 260 hayvan bulunuyor. Burada bulanan hayvanların bir çoğu hasta ve tedavi gören hayvanlar. Belirli bir süre sonra hayvanlarımızı kısırlaştırdıktan sonra aldığımız yere bırakıyoruz" dedi.

ARAÇ ÇARPAN KÖPEK TEDAVİYE ALINDI

Öte yandan Çorlu'da bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği, bakımevinde tedavi altına alındı. Alipaşa Mahallesi Belediye Konutları mevkiinde yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği, vatandaşların ihbarı sonucunda olay yerine ulaşan barınak ekibi tarafından bakımevine getirildi. Veteriner Ahmet Çavdar tarafından yapılan tetkiklerin ardından arka bacağında kırık tespit edilen köpeğin tedavisine başlandı.

Köpeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından sahiplendirileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Termometre

-Barınak tabelası

-Barınakta gölgede bekleyen hayvanlar

-Su içinde serinlemeye çalışan hayvan

-Hayvanların serinletilmesi

-Veteriner Ahmet Çavdar ile Röp.

-Barınak dıştan görüntü

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

=================================================

Bayram bitti, feribot kuyruğu bitmedi

RAMAZAN Bayramı tatilinin sona ermesiyle başlayan dönüş yolculuğu; Çanakkale, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Başta İstanbul olmak üzere Trakya bölgesine dönüş yapmak isteyen tatilciler, 2'şer kilometrelik araç kuyruğunda beklemeye başladı.

Bayramın bitmesiyle birlikte Çanakkale Boğaz hattındaki feribotlar iskelelerinin rahat bir nefes alması beklenirken, yoğunluk bugün de sürdü. Kuzey Ege sahilleri Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini geçiren başta İstanbullular olmak üzere, Trakya bölgesinde yaşayanlar, dönüş güzergahında İzmir istikametinden Çanakkale merkezine gelerek buradan boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat ve Kilitbahir Köyü'ne geçiş yapmaya başladı. Eceabat İlçesine ve Kilitbahir Köyüne 4'er olmak üzere 8 feribotun saatsiz olarak sefer yaptığı Çanakkale feribot iskelesindeki araç kuyruğu, Demircioğlu Caddesi'ne çift sıra olarak uzadı. Yeni belediye kavşağını geçti, yaklaşık 2 kilometreyi buldu.

Tatillerini Güney Marmara bölgesinde geçirip Bursa istikametinden Çanakkale'ye gelen sürücüler ise boğaz geçişi için Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarını kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde de 2'şer kilometreyi bulan araç kuyruğu oluşmuş durumda. Bayram sonrasındaki yoğunluğa ise tatillerini daha uzun tutan vatandaşların neden olduğu sanılıyor.

GESTAŞ 5 GÜNDE 82 BİN 260 ARAÇ TAŞIDI

Ramazan Bayramı tatilinde Çanakkale'yi tercih edenler ya da bu güzargahtan geçenler, bu yıl da yoğun oldu. Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 5 günde yaptığı sefer ve taşıdığı araç sayılarını açıkladı. Rakamlar yaşanan yoğunluğu gözler önüne serdi. Gestaş, toplam 2 bin 46 seferde 82 bin 260 araç taşıdı. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada, Lapseki-Gelibolu ve Güney Marmara hattında yaya yolcu sayısı ise toplam 240 bin 922 oldu. Ramazan Bayramı tatili geride kalırken, tam 82 bin 260 araç ve 240 bin 922 yaya Boğaz hattı, adalar hattı ve Güney Marmara hattında GESTAŞ gemilerini kullandı.

Bayram tatili 4 gün olmasına rağmen Çanakkale'ye yoğun bir tatilci akını oldu. Bu yoğunluk, Gestaş'ın taşıma rakamlarına da yansıdı. Gestaş, Cuma günü de dahil edildiğinde 5 günlük süreçte tam 82 bin 260 araç taşıdı. 23 ila 27 Haziran geçiş verilerine göre; Cuma günü 16 bin 119, Arife günü 18 bin 392, Bayramın birinci günü 14 bin 596, ikinci günü 15 bin 772, üçüncü günü 17 bin 381 adet araç her iki yakadan geçiş sağladı. 32 bin 508 adetle Gelibolu-Lapseki hattı, Boğaz geçişinde en çok tercih edilen hat oldu.

ONLİNE BİLETE DE İLGİ YOĞUN

Gestaş'ın Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattında başlattığı online bilet uygulaması da bayram tatili boyunca devam etti. Adalara geçişlerde büyük kolaylık sağlayan online bilet uygulamasında tam 3 bin 500 yolcu, Ada geçişlerinde online bileti tercih etti.

SAATTE ORTALAMA 17 SEFER

5 günlük zaman zarfında Gelibolu-Lapseki hattında sefer sayısı 513, Çanakkale-Kilitbahir hattında 696, Çanakkale-Eceabat hattında 461, Geyikli-Bozcaada hattında 218, Kabatepe-Gökçeada hattında 108, Güney Marmara hattında 50 olarak gerçekleşti. Toplam 2 bin 46 sefer yapılan 5 günlük dönemde saatte ortalama sefer sayısı 17 oldu. Saatte ortalama 685.5 araç taşındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Boğazda sefer yapan feribotlardan görüntü.

Gestaş feribot iskelesinden görüntü.

Sırayı düzenleyen trafik polislerinden görüntü.

Araç kuyruğundan görüntü.

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

================================================

Restoranda çıkan yangında mutfak tüpü de patladı

patlama anı, cep telefonuyla da görüntülendi

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, balık restoranında bilinmeyen nedenle çıkan yangına müdahale etmeye çalışan bir itfaiye eri, mutfak tüpünün patlaması sonucu geriye fırladı. Müdahale sonucu kontrol altına alınan yangın sırasındaki patlama anı, cep telefonuyla da görüntülendi.

Olay, öğle saatlerinde Kale Mahallesi'nde bulunan Aziz Seval'e ait balık restoranında meydana geldi. Restoranın mutfak ve depo olarak kullanılan kısmında bilinmeyen nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. İçeridekilerin dışarı çıktığı yangına, ihbarla gelen itfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Ekiplerin müdahalesi sürerken içerideki bir mutfak tüpü, gürültüyle patladı. Bu sırada hortumla yangına müdahale eden bir itfaiye eri, patlamanın şiddetiyle geriye fırladı. İşyerindeki patlama anı ise çevredeki bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülere de yansıdı. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın, 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Şans eseri yaralanan olmayan yangın nedeniyle işyerinde hasar meydana geldi.

GÖRÜNTÜ GÖÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), -

=========================================

Kazada ölen anne ve 5 aylık oğluna ağlatan cenaze töreni

BURSA'nın Karacabey ilçesinde, dün tatil dönüşü meydana gelen kazada yaşamını yitiren 26 yaşındaki Hümeyra Kurt ile 5 aylık oğlu Yusuf, Bursa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Tedavi altındaki yaralı eşi Serkan Kurt'un katılamadığı cenaze töreninde sinir krizi geçiren Hümeyra Kurt'un yakınları, güçlükle sakinleştirildi.

Bursa'da özel bir okulda anasınıfı öğretmenliği yapan Hümeyra Kurt, özel bir şirkette çalışan Serkan Kurt ile 7 Eylül 2014'te evlendi. 5 ay önce dünyaya gelen çocuklarına Yusuf adını koyan çift, Ramazan Bayramı tatili için Edirne'de oturan akrabalarını ziyarete gittiler. Bayramın son günü olan dün deniz yolu ile Balıkesir'in Erdek ilçesine gelip buradan karayolu ile Bursa'ya geçmek üzere yola çıkan Serkan Kurt'un kullandığı 34 SD 3662 plakalı otomobil, Karacabey ilçesi Karasu Kavşağı'nda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazada Hümeyra Kurt olay yerinde ölürken, ağır yaralanan 5 aylık oğlu Yusuf kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan Serkan Kurt ile Hümeyra Kurt'un annesi 52 yaşındaki Ayşe Ulusoy tedavi altına alındı.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada ölen Hümeyra Kurt ile oğlu Yusuf'un cenazeleri bugün öğlen Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Küçükbalıklı Mahallesi'nde bulunan Koşukavallı Hacı Halil Üstün Camii'ne getirildi. Duygu dolu anların yaşandığı cenaze töreninde sinir krizi geçiren Hümeyra Kurt'un yakınları, güçlükle sakinleştirdi. Cenazeler, kılınan cenaze namazının ardından Alaşar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cenaze töreninden görüntüler

Haber-Kamera: Halil ÖZÇOBAN- Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), -

============================================

Muğla'daki kazada 7'si çocuk 12 kişi yaralandı

MUĞLA'da, yasak olan yerden dönüş yapmak isteyen otomobile arkadan gelen başka bir otomobilin çarptığı kazada 7'si çocuk 12 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Muğla- Denizli Karayolu Ortaköy Mevkii'nde meydana geldi. Zeynep Üçvet'in kullandığı 35 EB 3460 plakalı otomobil, kırsal Ortaköy Mahallesi'ne dönmekte geç kalınca kavşağı kaçırdı. Bunun üzerine Üçvet, 100 metre ilerdeki dönüşün yasak olduğu yerden mahalleye girmek için sol şeride geçti. Bu sırada aynı istikamete seyir halinde olan Onur Uzunlar'ın kullandığı 34 SZ 3382 plakalı otomobil Üçvet'in otomobiline sol arka taraftan çarptı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile araçlarda bulunan Sabri Toprak, Sabiha Toprak, Yağmur Toprak, Çınar Karagöz, Doğa Üçvet, Deniz Utku Üçvet, Ayşen Etlacankuş, Can Etlacankuş, Müzeyyen Özuysal ve Gökhan Öztürk yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Kaza dolayısıyla Muğla - Denizli Karayolu'nda trafik, bir süre kontrollü şekilde verildi.

Öte yandan, sıcak havada kaza yerinde çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekiplerine, köylü bir kadın bardakla su verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yapan araçların görüntüsü

-Meraklı kalabalağın görüntüsü

-Yaralılardan fotoğarf

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

=================================================

Aksaray'da 'Dur' ihtarına uymayan Afganistanlı sürücü kaza yapınca yakalandı

AKSARAY'da polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan Afganistanlı sürücü 28 yaşındaki Yasin Çapa Ö. kaçarken başka bir araca çarpıp durunca yakalandı. Ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücünün yapılan üst aramasında 50 gram esrar ve 4 bin 500 lira para ele geçirildi.

Olay, Organize Sanayi Bölgesi yolu üzerinde meydana geldi. Bölgede devriye görevi yapan polis ekibi, şüphe üzerine 68 BC 790 plakalı hafif ticari araç sürücüsüne 'Dur' ihtarında bulundu. Sürücünün 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlaması üzerine polis ve sürücü arasında kovalamaca başladı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonrası başka bir araca çarparak duran sürücü yakalandı. Ehliyetsiz ve Afganistanlı olduğu belirlenen sürücü 28 yaşındaki Yasin Çapa Ö.'nün yapılan üst aramasında 50 gram esrar ve 4 bin 500 lira para ele geçirildi.

Gözaltına alınan Yasin Çapa Ö. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüpheli ile polis arasında yaşanan kovalamaca

-Şüphelinin yakalanması

-Olay yerinden detay görüntü

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,)

==========================================

Zeus'un zafer pozu

ANTALYA'da bir eve düzenlenen baskında, gizlenmiş 20 paket bonzai maddesi bulundu. Maddeyi bulan Zeus adlı polis köpeği, baskın sonunda ortağına sarılıp poz verdi.

Bir istihbaratı değerlendiren Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yeşildere Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi. Kapıyı kırıp içeri giren ekipler, evde kiracı olan ve torbacılık yapan 20 yaşındaki İsmet D.'yi gözaltına aldı. Evde hassas burunlu detektör köpek Zeus ile arama yapan polis, 20 paket bonzai maddesi ele geçirdi. Operasyon sonrası ortağına sarılan Zeus, zafer pozu verdi.

Polis, yakalanan İsmet D.'nin Manavgat İlçesi'nden gelip burada ev kiraladığını ve torbacılık yaptığını açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Polisin olay yerine girişi

Zanlının yakalanması

'Zeus' adlı köpegin evi araması

Köpegin bonzaiyi bulması

Bozaiden görüntü

Polis ekiplerinin bonzaiyi bulması

Detaylar

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===============================================

Ehliyetsiz genç otomobili duvardan uçurdu: 2 yaralı

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde kontrolden çıkan ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobil, 5 metrelik istinat duvarından uçtu. Kazada birisi ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sorgun E-88 karayolu Ahmet Efendi Mahallesi yakınlarında saat14.30 sıralarında meydana geldi. Yozgat'tan Sorgun yönüne giden 17 yaşındaki Abdulsamet Uğuz yönetimindeki 66 LJ 058 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak 5 metrelik istinat duvarından uçtu. Kazada sürücü Abdulsamet Uğuz ve aynı araçta bulunan 18 yaşındaki Muhsin Güven yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Muhsin Güven Yozgat Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLÜ

--------------------

Otomobilden detay görüntü

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Halit YILMAZ / SORGUN(Yozgat), -

==============================================

Ertuğrul Sağlam'ın annesi toprağa verildi

BOLU'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Süper Lig'in yeni takımı Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 74 yaşındaki annesi Fatma Sağlam, Düzce'nin Akçakoca ilçesi'nde toprağa verildi.

Fatma Sağlam için Akçakoca Merkez Cami'ndeki cenaze törenine Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, futbolcular ve Sağlam ailesinin yakınları katıldı. Üzüntülü olduğu gözlenen Ertuğrul Sağlam, camide taziyeleri kabul etti. Fatma Sağlam, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Beyhanlı Köyü'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ertuğrul Sağlam'ın taziyeleri kabul etmesi

-Cenaze namazından görüntü

-Cenaze'nin taşınması

-Adil Gevrek'in açıklamaları

Dosya adı: akcakocaertugrulcenaze

HABER-KAMERA: Ayşenur YAMAN / AKÇAKOCA(Düzce),

==========================================

CHP'li Arık, 'Adalet Yürüyüşü'nde hastanelik oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilk günden itibaren destek veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ayaklarından rahatsızlanınca Düzce'de hastanelik oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bugün 14'üncü güne ulaşan 'Adalet Yürüyüşü' sürüyor. Kılıçdaroğlu'na ilk günden itibaren destek veren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, yürüyüşün dün ulaştığı Düzce'de hastanelik oldu. Ayakları şişen, su toplayan ve aynı zamanda sol ayağının serçe parmağının tırnağı düşen Arık'a Düzce Devlet Hastanesi Acil servisinde müdahale yapıldı.

Sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından yürüyüşe devam edeceğini dile getiren Arık, bugün sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi hesabından '14. gün başlıyor' paylaşımında bulunarak, kullanarak kaldığı yerden 'Adalet Yürüyüşü'nü sürdürdü. "Adalet yürüyüşümüzün 243'üncü kilometresinde bir sağlık sorunu yaşadık ama yolumuza devam edeceğiz" diyen Arık, "Küçük bir sağlık sorunu yaşadık sadece. Tedavi olmamız gerekiyordu olduk, durum bu. Biz yürüyüşümüze devam edeceğiz. Önemli olan adalet. Çünkü bu kutlu bir yürüyüş. Bu ülkede herkes için adalet istiyoruz. Şehitlerimiz bu ülke için canlarını verirken, gazilerimiz bu ülke için canlarını siper ederken, ülkede terör almış başını giderken, insanlar işsizlikten, yoksulluktan bıkmışken, adalete olan güven günden güne azalırken susup oturacak mıyız? Susmayacağız. Çünkü haklıyız ve adalet için ses çıkaracağız. Bu ülkede huzur, güven, adalet olana kadar elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Demokratik platformlarda yanlışları haykıracağız.  Provokasyonlara da gelmeyeceğiz. Çünkü etraftan bazen kötü kokular geliyor. Biz güçlülerin değil, hukukun üstünlüğü için yola çıktık. Bu yoldan ne olursa olsun dönmeyeceğiz. Bize bu adalet yürüyüşümüzde destek veren, bunu bir partinin değil, ülkenin geleceği meselesi olarak gören yurttaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Kimse unutmasın adalet bir gün herkese lazım olacak. Bu nedenle biz herkesi için adalet diyoruz. Herkes için demokrasi istiyoruz. Demokrasiyi ve adaleti sadece kürsüden nutuk atmak olarak görenlerin, sırça köşklerinde ayaklarını uzatıp memleket meselelerine kulak kapatıp, tatillerini yapmanın derdine düşenlerin, sadece kendinin ve çocuklarının geleceklerini kurtarmanın, oturdukları koltukları hiç bırakmamanın telaşına düşenlerin bu anlamlı yürüyüşten rahatsız olmaları normal. Çünkü yürüyüşün adı adalet. Adaletten ancak adil olmayanlar korkar" dedi.

Görüntü Dökümü

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, -

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Sağlam Serkan Kurt Çanakkale Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
title