Haberler

Dha Yurt Bülteni -14

Kilis'te askeri araç devrildi: 1 şehit, 1 yaralı

SURİYE sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde, askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay ise yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Kilis- Elbeyli karayolu üzerindeki Havuzluçam Köyü yakınlarında meydana geldi. Havuzluçam Karakolu'na giden askeri araç, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada, araç sürücüsü olan adı öğrenilemeyen uzman çavuş şehit olurken, yanında bulunan astsubay ise yaralandı.

Yaralı astsubay, kazayı görenlerin çağırdığı ambulansla kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan yaralı astsubayın tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Şehit olan uzman çavuşun cenazesi ise olay yerindeki inceleme sonrası morga kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ ELBEYLİ (Kilis), -

====================================

Suriyeliler bayram ziyaretinden dönmeye başladı

RAMAZAN Bayramı nedeniyle ülkelerine giden Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye dönmeye başladı.

Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 13 ile 23 Haziran tarihleri arasında Ramazan Bayramı'nı geçirmek için ülkelerine giden 68 bin 238 kişiden bazıları, Türkiye'ye dönmeye başladı. Halep'in, Azez, Çobanbey, El Bab, Cerablus ilçeleri ile Mare, Soran, Aktarin kasabaları ve köylerinde Ramazan Bayramı'nı geçiren Suriyeliler, bugün öğle saatlerinden Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelmeye başladı. Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sınırda işlemleri yapılan Suriyeliler, otobüslerle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye tarafına getirildi. Bayram ziyareti kartlarını teslim eden Suriyeliler, yaşadıkları şehirlere gitmek için sınırdan ayrıldı. Ülkelerine giden Suriyelilerin 14 Temmuz tarihine kadar Türkiye'ye dönmeleri gerektiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Suriyelileri taşıyan otobüslerin gelişi

-Suriyelilerin otobüsten inişleri

-Sınır kapılarına gelmeleri

-Yapılan röportajlargenel ve detaylar

-Bayramlaşma kartını teslim eden Suriyeliler

-Yakınlarını bekleyen Suriyeliler

-Öncüpınar çevresinden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===========================================

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız (4)

TEZCAN AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Düzce İhsaniye Mevkii'nde MYK toplantısı ardından basın açıklaması yaptı. Tezcan, yine şehitler olduğunu söyleyerek, "Şehitlerin olmadığı bir ülke istiyoruz. Evlatlarımızın kanının akmadığı, anaların ağlamadığı bir ülke istiyoruz. 16 Nisan referandumuna giderken iktidar 'sandıktan evet çıksın terör bitecek, şehitlerimiz gelmeyecek' diye halkı kandırmıştı. YSK'yı da dahil ettikleri bir hile ile zorla sandıktan 'evet' aldılar ama şehit haberleri hala gelmeye devam ediyor. Şehitlerin olmadığı bir ülkeyi kurmak için mücadelemiz devam edecek. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terörün olmadığı bir Türkiye'yi kurma yürüyüşüdür bu aynı zamanda. Adalet yürüyüşümüz terörsüz bir ülke özlemini de dile getiren ve ifade eden bir yürüyüştür" dedi.

241 KİLOMETRE GERİDE KALDI

Tezcan, 420 kilometrelik yolun 241 kilometresini geride bıraktıklarını, önlerinde 179 kilometre daha olduğunu söyleyerek, "9 Temmuz Pazar günü saat16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlar ile büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık halk olaya el koymuştur. Adalet ihtiyacı halkın doğrudan doğruya sahip çıktığı bir ihtiyaç olarak bir çığlık olarak dalga dalga büyüyerek devam ediyor. Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingde bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek. Adalete ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ADALET SÖZCÜSÜ KEMAL KILIÇDAROĞLU'DUR"

Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin adalet sözcüsü olduğunu ifade ederek, "Kılıçdaroğlu, adalet istek ve ihtiyaç olan herkesin sözcüsü durumundadır. Bu yürüyüş bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş sağcısı, solcusu, devrimcisi, muhafazakarı hepsinin ortak bir özlemde buluştuğu bir yürüyüştür. Mazlumların, mağdurların, adalet isteyenlerin yürüyüşüdür. Kılıçdaroğlu adım adım temiz adımlarla adalete yürüyor. Yürüyüşün özeti, cesaret ve umut olmuştur. Umut yürüyüşüdür bu yürüyüş. Her şeyin bittiğinin sanıldığı bir dönemde bir yeni çıkışın olup olamayacağı endişesini hakim olduğu bir dönemde adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, yollara düştü ve şimdi herkes bir büyük umudun olduğunu biliyor" dedi.

'PROVOKASYON İHBARLARI GELİYOR'

Provokasyon ihbarları geldiğini, provokasyona dönük girişimler olduğuna işaret eden Tezcan, "Provokasyona teslim olmayacağız. Provokasyonlar bizi korkutmayacak, bu yürüyüşü zayıflatmayacak tam tersine her provokasyon yürüyüşe katılanları hatta izleyenleri daha fazla bileyip bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü arttıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Sükünet ile kararlılık ile cesaret ile tahrike kapılmadan tahrik etmeden bu yürüyüşü tamamlayacağız" diye konuştu.

Tezcan, milletvekillerinden 25 kişilik ekip oluşturduklarını, kortejin düzen içinde yürümesi için görevli kıyafetleri giyip ve birbirleri ile iletişim kurarak görev yapacaklarını belirtti. Tezcan, kortej büyüdüğünde ihtiyaç arttığında sayıyı arttıracaklarını kaydetti.

'35 DERECENİN ALTINDA BİR GENEL BAŞKAN YÜRÜYOR'

Tezcan, destekleyen, selamlayanların protesto edenlerden kat ve kat daha fazla olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Ancak protesto eden vatandaşlarımıza da husumetle bakmıyoruz. Anlayışla karşılıyoruz, onlar bizim düşmanlarımız değil. Bugün siyasetin kamplaşma tuzağı içerisinde bunu görmüyor olabilirler. Ama yarın onlar da adalet ihtiyacını yakıcı bir şekilde hissettiklerinde, 'evet adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu bizim için de yürümüş' diyecekler. Onlara bir tavsiyemiz var. Oturup bir düşünsünler. Ana muhalefet partisi Genel Başkanı, CHP Genel Başkanı, 420 kilometrelik yolu yürümeye karar vermiş, bütün konforundan vazgeçmiş, parlamento sınırları içinde derdini anlatamamış belli. Tek bir sözle yürüyor 'adalet' diye. 35 derecenin altında bir genel başkan niye yürür? Siz de oturun bir düşünün anlayacaksınız ne kadar kutlu bir yürüyüş olduğunu."

'KARTVİZİTLERİNİ BIRAKMIŞLAR'

Tezcan, Düzce'de kamp alanına gübre dökülmesiyle ilgili soruya, "Onlar kartvizitlerini bırakmışlar oraya, gördüğümüz o. Düzceli kardeşlerimiz bu çirkin eylemden ayırıyoruz. O aslında bize bir hakaret olmasının ötesinde Düzce halkına yapılmış bir saygısızlıktır. Bizi arayıp bu konudaki rahatsızlıklarını ifade ettiler. Siyasi aidiyetleri vardır, yoktur spekülasyon yapmak istemem ama bu yürüyüşten rahatsız olduğunu ulu orta ifade edenler, bu eylemlere pozisyon hazırlayanlardır. O nedenle burada iktidara çok iş düşüyor. Provokatif ifadelerden kaçınmak iktidarın sorumluluğundadır. Hangi koku olursa olsun, adalete inancı kırmaya yetmeyecek. Kendisine yakışan kendi kartvizitine uygun eylemi yapmıştır. Provoke eden kişiler de aynı şekilde kendilerine yakışanı yapmıştır" diye konuştu.

'OTOMATİK TÜFEK DE ATSALAR BİZİ KORKUTMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK'

Tezcan, yola mermi atılmasıyla ilgili de "Son dönemlerde mafya babaları beyanatta bulunma yarışına girdiler. Mermi atma olayı ilk değildir. Biliyorsunuz ki Karadeniz'de bir suikast girişimindeydiler. Sadece şunu söylüyorum. Mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız. Biz bu yola tehditleri düşünerek yola çıkmadık. Hedefimizin kutsallığını düşünerek yola çıktık. O nedenle bu saldırılara itibar etmiyoruz" dedi.

Tezcan, farklı farklı yapılardan destek açıklamaları olduğunu, ülkücü kesimden, muhafazakar, devrimci, solcu, sağcı kesimden destekler olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin adaletin düşmanı olduğunu belirten Tezcan, "Terör örgütleri adaletin baş düşmanlarıdır. O nedenle terör örgütlerinin herhangi bir şekilde böyle bir beyanları varsa dahi bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Destek değil köstek olma beyanıdır. Tam tersine bu yürüyüşü sabote etmeye dönük bir beyandır bizimle ilgisi yok. Terör elinden silahı bırakacak ve gerçekten adalet arıyorsa terör ile mesafesini koyup sonra adalet yürüyüşü arayışında olacak" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: DÜZCE

=============================================

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız (5)

DÜZCELİ VATANDAŞIN TEPKİSİ

Öte yandan gübre henüz temizlenmeden kamp alanından geçen Düzceli Münir Emiral'ın duruma tepki gösteren videosu sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i telefonla arayıp gübrenin kaldırılmasını istediğini söyleyen Emiral, "Bu AK Parti'nin zararına. Böyle cahillik olmaz, böyle enayilik olmaz. Halk Partisinin genel başkanına pislik yapıyorsunö dedi. Emiral, telefonda görüştüğü bir kişiye de, "Düzce'yi pislediniz. Yarım saate bu temizlenmezse sizi Reis'e şikayet edeceğimö dedi.

SERBEST BIRAKILDILAR

CHP'in Adalet Yürüyüşü'nde Düzce'deki kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesi olayında gözaltına alınan Serdar A., İlhami.Ç. ve Serdar Arslan S., emniyetteki işlemleri ardından 'Çevreyi kasten kirletmek' suçundan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılıktaki ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: DÜZCE

========================================

Ayvacık sahilinde denizde ürküten görüntü

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde bu sabah denizde, kıyıdan 75 metre açıkta yaşanan iki patlama ve ardından bölgede oluşan bembeyaz köpük korkuttu. O anlar, 47 yaşındaki Hasan Durmaz, tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, bu bölgede herhangi bir deprem kaydedilmediğini söyledi.

Ayvacık ilçesinde geçen 6 Şubat'ta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki yıkıcı deprem, sonrasında da deprem fırtınası uzun süre devam etti. Bölgedeki Gülpınar, Tuzla ve Yukarıköy başta olmak üzere birçok yerleşim yeri depremden etkilendi. Deprem fırtınası ise bölge halkını uzun süre tedirgin etti. Son olarak İzmir Karaburun açıkları ile Yunanistan'ın Midilli Adası açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem de Ayvacık bölgesinde kuvvetli şekilde hissedildi. Tüm bu gelişmeler nedeniyle diken üstünde olan bölge halkı, bu sabah Ayvacık ilçesinin Kocaköy Köyü sahilinde denizde meydana gelen iki patlamanın yeni bir depremin habercisi olup olmadığını merak etmeye başladı.

Ancak görgü tanıkları, Kocaköy sahilinde, kıyıdan 75 metre açıkta ve 45 metre derinlikte meydana gelen ilginç doğa olayının yeni olmadığını, birkaç aydır bu bölgede kabarcık şeklide bir hareketin yaşandığını söyledi. Kocaköy Köyü'nde yaşayan Hasan Durmaz, denizi seyrettiği sırada ilginç doğa olayına şahit oldu. Denizdeki patlamayı görünce hemen cep telefonu ile kayıt yapan Durmaz, meydana gelen ikinci patlama anını kaydetti. Bu anlarda denizin üzerinin bembeyaz köpürdüğünü ve yosunların su yüzeyine çıktığını belirtti.

"BU BÖLGEDE BİR DEPREM KAYDI YOK"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, görüntüleri izledikten sonra sosyal medya hesabından bir değerlendirme paylaştı. Prof. Dr. Perinçek, "Bugün saat 10.00 sıralarında Edremit Körfezi'nde kıyıdan 75 metre uzaklıkta ve deniz derinliğinin yaklaşık 45 metre olduğu noktada denizde iki kez gaz çıkışı ve patlama oldu. Bu sırada herhangi bir deprem kaydedilmedi. Gaz çıkışı sırasında halk dilinde erişte olarak bilinen deniz yosunları deniz tabanından yüzeye çıktı. Boğaziçi Üniversitesi deprem kayıtlarında da bu sabah için söz konusu alanda bir deprem kaydı yok. Aynı alanda Gülpınar depremi sırasında daha küçük boyutlarda gaz çıkışı olduğu yöre halkı tarafından gözlemlenmiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Hasan Durmaz'ın cep telefonu ile çektiği denizdeki patlama anı görüntüsü

Haber: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

======================================

Şanlıurfa'da termometre 53 dereceyi gösterdi

ŞANLIURFA'da, termometreler 53 dereceyi gösterdi. Sıcak havanın hayatı olumsuz etkilediği kentte vatandaşlar, mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmıyor. Gün boyu, park ve tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki yeşil alanlarda zaman geçirmeyi tercih eden vatandaşlar gölgede dinleniyor. Kente gelen turistler ise sıcak havadan korunmak için şemsiye kullanıyor.

Çöl sıcaklığının etkisi altında kalan Şanlıurfa'da termometreler 53 dereceyi gösterdi. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sıcaklar nedeniyle gündüz saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik görüldü. Sıcakların etkisinden korunmak isteyen vatandaşlar kent merkezindeki parklar ile Balıklıgöl'de gölge alanları tercih etti. Sıcak havadan etkilenen çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Gölgede 45 dereceyi aşan sıcaklar, güneşte ise 53 dereceyi buldu. Uzmanlar, çöl sıcaklarından yaşlı ve çocukların etkilenmemesi için mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve bol bol su içmeleri tavsiyesinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Kent genelinden görüntü

Parklarda ağaç gölgesinde serinlemeye çalışanlar

Sıcaktan bunalan vatandaşlarla yapılan röp.

Balıklıgöl'den dinlenen vatandaşlar

Ali Leylak anons

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK- Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

========================================

Batman'da esnaf sıcaktan böyle korundu

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklardan korunmak için herkes kendine göre bir yöntem bulurken, Batman'da esnaflar bidon ve kovcalarla üstlerine su dökerek sıcaktan korunmaya çalışıyor.

Batman'ı da etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklar vatandaşlara zor saatler yaşatırken, esnaflar buldukları ilginç yöntemlerle sıcaktan korunmaya çalıştı. Meydan Mahallesi'ndeki Gülistan Caddesi'nde çiğköftecilik yapan İdris Ekinci ve arkadaşları sıcaklardan etkilenmemek için ilginç bir yönteme başvurdu. İşyerlerinin önünde toplanan esnaf, bunaldıkları sıcaklardan kova ve bidonlara doldurdukları soğuk suları üzerlerine dökerek serinlemeye çalıştı. Sıcakların 42 dereceyi çıktığı Batman'da bazı vatandaşlar sıcaklardan korunmak için şemsiyeyle dolaşırken, çocuklar ise süs havuzlarında serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Görüntü Dökümü:

-Esnafların bidon ve kovalarla üzerlerine su dökmeleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,-

==========================================

Zonguldak'ta sıcak hava bunalttı

ZONGULDAK'ta sıcak hava nedeniyle vatandaşlar parklara ve gölgelik alanlara akın etti.

Kentte 26 derece olarak ölçülen, ancak yüzde 70'e ulaşan nemle birlikte daha yoğun hissedilen sıcaklık, yaşamı olumsuz etkiledi. Sıcak hava nedeniyle halk parklara ve gölgelik alanlara kendini attı. Özellikle kent merkezindeki İsmet Paşa Parkı'nı tercih edenler, ağaçların gölgesinde vakit geçirdi. Bir vatandaş ağacın gölgesinde küçük çocuğunu ayağında sallayarak uyutmaya çalışırken bir vatandaş ise gölgede uyumayı tercih etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------------

-Güvercinler

-Gölgede uyuyan vatandaşlar

-Parktaki ağacın gölgesinde oturan vatandaşlar

-Caddede sıcakta yürüyen vatandaşlar

-Araçların ilerlemesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=================================================

Gaziantep'te 58 kilo esrar ele geçirildi

GAZİANTEP'te polis tarafından yol kontrolü sırasında durdurulup arama yapılan minibüste 57 kilo 940 gram esrar ele geçirildi, sürücüsü gözaltına alındı.

Nizip Emniyet Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Gaziantep- Nizip karayolunda, eğitimli köpek 'Badi'yi de kullanarak şüpheli araçları durdurarak aradı. Ekiplerin, şüphelenerek durdurduğu Müslüm B. yönetimindeki 27 LC 050 plakalı minibüste 57 kilo 940 gram esrar bulundu. Esrara el koyan ekipler, otomobilin sürücüsü Müslüm B.'yi gözaltına alarak sorgulamaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polisler

Kontrol noktası

Minibüsün durdurulması

Arama yapılması

Poşetlerdeki esrar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU- Kamera: GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Fanatik Fenerbahçeli erken yaşlılık hastası Gamze'nin ölümü Kayseri'de üzüntü yarattı

ALMANYA'nın Baden- Württemberg eyaletindeki Hemmingen kentinde yaşayan ve erken yaşlanma hastalığı (progeria) nedeniyle çok yaşlı görünen 17 yaşındaki Gamze Yağar'ın ölümü, baba ocağı Kayseri'deki yakınlarını üzdü.

Aslen Kayserili olan bir ailenin lösemi ve erken yaşlanma hastası olan kızı Gamze Yağar'ın cenazesi yarın uçakla Kayseri'ye getirilerek, buradaki aile mezarlığında toprağa  verilecek. Bundan 4 yıl önce  nisan ayında Fenerbahçe kulübünün davetlisi olarak İstanbul'a gelen, sarı lacivertli oyunculardan Cristian Baroni'nin kucağında sahaya çıkan Gamze Yağar, annesi Fatma ile birlikte, 30 Nisan 2013'de de baba ocağı Kayseri'ye gelmişti.

Burada, anneannesi Hatice Korkmaz aile yakınlarını ziyaret eden Gamze, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu söylerken; Kayseri'de DHA'nın sorularını yanıtlayan anne Fatma Yağar, "Almanya'da oturuyoruz. Gamze'nin twitter hesabından paylaştığı isteğini, Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel görmüş ve bizi Kayserispor maçına davet etti. Benim bu isteği yerine getirme imkanım yoktu. Volkan'a, eşine ve Fenerbahçe kulübüne teşekkür ediyoruz. Almanya'da çok rahatız. Kızım orada rahatça dışarı çıkabiliyor. Ama kendi memleketimizde bu ortamı bulamıyoruz. Oysa bu rahatsızlık herkesin başına gelebilirö demişti.

Fatma Yağar, Gamze'nin 3 çocuğunun en küçüğü olduğunu belirtti. Gamze ise, "Volkan Demirel ve eşine teşekkür ediyorum. Daha önce bir kez Almanya'da bir kez maça gitmiştim. Bu kez de, Cristian'ın kucağında maça çıktım, Volkan ve Fenerbahçeli futbolcularla sohbet ettim, çok mutlu oldum, çok güzel bir duyguyduö diye konuşmuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

(arşiv)

Gamze Yağar'ın görüntüleri

Haber: Oktay ENSARİ/ KAYSERİ -

================================================

Siirt'te PKK cephaneliği ele geçirildi

SİİRT'in Pervari İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin sürdüğü operasyonda tesbit edilen terör örgütü PKK'ya ait sığınaklarda cephanelik ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Pervari İlçesi Düğüncüler Köyü kırsalında 23 Haziran'da başlattığı, 'Şehit Güvenlik Korucusu Adil Kamel- 08' adlı operasyon kapsamında yapılan temas araması sonucunda, 5 farklı sığınak ve mağara tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılan aramalarda, 3 el yapımı patlayıcı, 1 RPG-7 Roketatar, 5 RPG-7 Roketatar mühimmatı, 1 PKMS (Bixi) uzun namlulu tüfek, 105 PKMS (Bixi) mühimmatı, 12 el bombası, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 205 Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 45 9 mm tabanca fişeği, çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

HABER: SİİRT, -

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tezcan Elbeyli Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title