Haberler

Çanakkale Bayram Bitti, Feribot Kuyruğu Bitmedi

Bayram bitti, feribot kuyruğu bitmediRAMAZAN Bayramı tatilinin sona ermesiyle başlayan dönüş yolculuğu; Çanakkale, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram bitti, feribot kuyruğu bitmedi

RAMAZAN Bayramı tatilinin sona ermesiyle başlayan dönüş yolculuğu; Çanakkale, Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde yoğunluk oluşturdu. Başta İstanbul olmak üzere Trakya bölgesine dönüş yapmak isteyen tatilciler, 2'şer kilometrelik araç kuyruğunda beklemeye başladı.

Bayramın bitmesiyle birlikte Çanakkale Boğaz hattındaki feribotlar iskelelerinin rahat bir nefes alması beklenirken, yoğunluk bugün de sürdü. Kuzey Ege sahilleri Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini geçiren başta İstanbullular olmak üzere, Trakya bölgesinde yaşayanlar, dönüş güzergahında İzmir istikametinden Çanakkale merkezine gelerek buradan boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat ve Kilitbahir Köyü'ne geçiş yapmaya başladı. Eceabat İlçesine ve Kilitbahir Köyüne 4'er olmak üzere 8 feribotun saatsiz olarak sefer yaptığı Çanakkale feribot iskelesindeki araç kuyruğu, Demircioğlu Caddesi'ne çift sıra olarak uzadı. Yeni belediye kavşağını geçti, yaklaşık 2 kilometreyi buldu.

Tatillerini Güney Marmara bölgesinde geçirip Bursa istikametinden Çanakkale'ye gelen sürücüler ise boğaz geçişi için Lapseki- Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hatlarını kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle Lapseki ve Çardak feribot iskelelerinde de 2'şer kilometreyi bulan araç kuyruğu oluşmuş durumda. Bayram sonrasındaki yoğunluğa ise tatillerini daha uzun tutan vatandaşların neden olduğu sanılıyor.

GESTAŞ 5 GÜNDE 82 BİN 260 ARAÇ TAŞIDI

Ramazan Bayramı tatilinde Çanakkale'yi tercih edenler ya da bu güzargahtan geçenler, bu yıl da yoğun oldu. Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 5 günde yaptığı sefer ve taşıdığı araç sayılarını açıkladı. Rakamlar yaşanan yoğunluğu gözler önüne serdi. Gestaş, toplam 2 bin 46 seferde 82 bin 260 araç taşıdı. Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada, Lapseki-Gelibolu ve Güney Marmara hattında yaya yolcu sayısı ise toplam 240 bin 922 oldu. Ramazan Bayramı tatili geride kalırken, tam 82 bin 260 araç ve 240 bin 922 yaya Boğaz hattı, adalar hattı ve Güney Marmara hattında GESTAŞ gemilerini kullandı.

Bayram tatili 4 gün olmasına rağmen Çanakkale'ye yoğun bir tatilci akını oldu. Bu yoğunluk, Gestaş'ın taşıma rakamlarına da yansıdı. Gestaş, Cuma günü de dahil edildiğinde 5 günlük süreçte tam 82 bin 260 araç taşıdı. 23 ila 27 Haziran geçiş verilerine göre; Cuma günü 16 bin 119, Arife günü 18 bin 392, Bayramın birinci günü 14 bin 596, ikinci günü 15 bin 772, üçüncü günü 17 bin 381 adet araç her iki yakadan geçiş sağladı. 32 bin 508 adetle Gelibolu-Lapseki hattı, Boğaz geçişinde en çok tercih edilen hat oldu.

ONLİNE BİLETE DE İLGİ YOĞUN

Gestaş'ın Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattında başlattığı online bilet uygulaması da bayram tatili boyunca devam etti. Adalara geçişlerde büyük kolaylık sağlayan online bilet uygulamasında tam 3 bin 500 yolcu, Ada geçişlerinde online bileti tercih etti.

SAATTE ORTALAMA 17 SEFER

5 günlük zaman zarfında Gelibolu-Lapseki hattında sefer sayısı 513, Çanakkale-Kilitbahir hattında 696, Çanakkale-Eceabat hattında 461, Geyikli-Bozcaada hattında 218, Kabatepe-Gökçeada hattında 108, Güney Marmara hattında 50 olarak gerçekleşti. Toplam 2 bin 46 sefer yapılan 5 günlük dönemde saatte ortalama sefer sayısı 17 oldu. Saatte ortalama 685.5 araç taşındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Bozcaada Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title