Haberler

Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla, kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla, kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir." dedi.

Kaynak, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Metamik Muttak Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Müze hakkında Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'dan bilgi alan Kaynak, bu tür projelerin önemine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş'ın tarihi dokunun ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Kaynak, şunları söyledi:

"Gözümüzü kapatıp açtığımızda etrafımızda gördüğümüz yapılar Antalya'da mıyız, Mersin'de miyiz, Şanlıurfa'da mıyız, Kahramanmaraş'ta mıyız? Artık fark edemeyecek bir sivil mimariye maalesef Türkiye gitti. Artık bu yapıların ortaya çıkarılmasında geleneksel hayatımızı ortaya çıkaracak. Dulkadiroğlu Belediyesinin hazırladığı Kahramanmaraş mutfağını, yeniden ortaya çıkarak gelecek nesillere taşıyacak. Kahramanmaraş'ın kendine has bir mutfağı vardır. Bunların hayata geçirilmesi yeni nesillere aktarılması bakımından çok önemli bir çalışmadır."

Kahramanmaraş'ın tarihi mahallelerinde yapılacak çok fazla işin olduğunun altını çizen Kaynak, Dulkadiroğlu Belediyesinin yaptığı bu çalışmanın güzel bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Kahramanmaraş mimarı yapısıyla, dokusuyla kültürüyle, medeniyet inşa etmiş bir beylik merkezidir. Tarihin her döneminde Orta Anadolu ile Mezopotamya, Orta Anadolu ile Kilikya, Orta Anadolu ile Halep arasında önemli nokta olmuştur. Belediyelerimiz normal bildiğimiz rutin belediye hizmetleri dışında bu hususlara da büyük öne veriyorlar, bu da büyük bir kazanım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Kahramanmaraş Veysi Kaynak Necati Okay Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title