Haberler

Amerikan Halkı Cumhuriyetçilerin Sağlık Reformunu Desteklemiyor

ABD'de yapılan bir ankete göre, Amerikalılar Cumhuriyetçilerin Obamacare'e alternatif hazırladıkları yeni sağlık reformunu desteklemiyor.

Amerikalı medya kuruluşları NPR ve PBS ile araştırma merkezi Marist'in birlikte yaptığı anket sonuçları, Amerikan halkının önemli bir kesiminin Cumhuriyetçi senatörlerin "Daha İyi Sağlık Hizmetleri Uzlaşma Yasası (BCRA)" adını verdikleri tasarıya karşı çıktığına işaret etti.

Ankete katılan bin 205 kişinin yüzde 55'i söz konusu tasarıyı onaylamadıklarını belirtirken yüzde 24'ü içeriği hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını söyledi. Yasa tasarısını destekleyenlerin oranı ise yüzde 17'de kaldı.

Katılımcılar arasında kendisini Demokrat olarak tanımlayanların yüzde 78'i ve bağımsız olarak tanımlayanların yüzde 68'i tasarıya karşı çıktı. Cumhuriyetçi katılımcıların ise yüzde 35'i yeni yasa teklifini onaylarken, yüzde 21'i desteklemediğini belirtti. Bu grubun yüzde 39'unun karar vermek için yeterli bilgiye sahip olmadığı yanıtını seçmesi dikkati çekti.

Yapılan anketin sonuçları, Amerikan halkının sağlık reformu konusunda Kongre'deki temsilcilerine benzer görüşleri taşıdığını ortaya koymuş oldu.

Cumhuriyetçi senatörler, dün yeni sağlık sigortası tasarısı için bu hafta yapılması beklenen oylamayı, yeterli "evet" oyuna ulaşılamayacağı endişesiyle erteleme kararı almıştı.

Selefinin imzasını taşıyan Obamacare'i göreve gelir gelmez iptal edeceğini taahhüt eden ABD Başkanı Donald Trump'ı mutsuz eden erteleme kararı, yeni tasarının milyonlarca Amerikalının sigortasız kalmasına yol açabileceğinin açıklanmasından bir gün sonra gelmişti.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), Cumhuriyetçi senatörlerin kapalı kapılar ardında hazırladığı sağlık sigortası tasarısı için yayınladığı analiz raporunda, ilgili teklifin yasalaşması halinde ülkedeki sigortasız birey sayısının 22 milyon daha artırabileceğine işaret etmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Donald Trump Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title