Haberler

Ürdün'deki İsrail Büyükelçiliğinde Şiddet Olayı

Ürdün'ün başkenti Amman'daki İsrail Büyükelçilik kompleksindeki binalardan birinde dün meydana gelen ve 2 Ürdünlünün yaşamını yitirdiği olayın siyasi bir arka planının olmadığı belirtildi.

Ürdün'deki Genel Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, olayın İsrailli bir diplomat ile bir marangoz arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrailli diplomat ile elçilik kompleksi içindeki dairesine yatak odasına mobilya monte etmek için gelen 2 Ürdünlü marangozdan biri arasında, "gecikmeden ötürü" önce sözlü tartışma yaşandığı, marangozun, ev sahibi ve kapıcının da bulunduğu ortamda diplomata tornavidayla saldırarak yaralaması sonrasında diplomatın ateş açarak karşılık verdiği, olayda ev sahibi ile marangozun vurulduğu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

Dün gerçekleşen olayda, 2 Ürdünlü yaşamını yitirmiş, 1 İsrailli yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Amman Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title