Haberler

    Jared Kushner Hakkındaki İddiaları Yalanladı

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Amerikan Senatosu İstihbarat Komitesi'ne ifade verdi.

    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Amerikan Senatosu İstihbarat Komitesi'ne ifade verdi.

    Başkanlık seçim kampanyası döneminde Ruslarla görüşüp gizli iş birliği yaptığı iddiaları sorulan Kushner, Rus temsilcilerle dört kez görüştüğünü kabul etti.

    Elinde Rusya bayrağı taşıyan bir kişi Kushner'ı protesto etti: "Neden yabancı hükümetleri, yabancı ajanları ve kendilerine komplo kuran insanları Beyaz Saray'da Başkan'ın yanında barındırıyoruz? Bununla ilgili bir şeyler yapmalıyız. Başkan istifa etmeli."

    Senato İstihbarat Komitesi'ndeki ifadesinin ardından kameraların karşısına geçen Beyaz Saray Danışmanı, hakkındaki iddiaları yalanladı: "Ne ben ne de seçim kampanyası ekibinden başka biri yabancı bir hükümetle gizli ilişkiler içine girmedik. Uygunsuz hiçbir irtibatta bulunmadım. Özel sektördeki işlerim için Rus fonlarına güvenmedim. İstenilen belgeleri tedarik etmek konusunda her zaman şeffaf oldum."

    Rusya'nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili olarak üç ayrı soruşturma yürütülüyor.

    Bu kapsamında Trump'ın oğlu Trump Jr. ile eski kampanya menajeri Paul Manafort'un da Senato Adalet Komitesi'nde ifade vermesi bekleniyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 25 juli 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Rusya Federasyonu Donald Trump Beyaz Saray Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title