Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

PYD, Azez'e havan mermisi attı: 15 yaralı KİLİS'e komşu Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nin Kelciprin Köyü'ne terör örgütü PYD tarafından havan mermisi atılması sonucu 15 sivil yaralandı.

PYD, Azez'e havan mermisi attı: 15 yaralı

KİLİS'e komşu Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'nin Kelciprin Köyü'ne terör örgütü PYD tarafından havan mermisi atılması sonucu 15 sivil yaralandı. Bazı yaralılar, Kilis'e getirilerek tedaviye alındı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından Kilis'e komşu Azez'in Kelciprin Köyü'ne dün gece saatlerinde havan mermisi atıldı. Köy merkezine isabet eden merminin patlamasıyla aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 sivil yaralandı. Yaralılar, köyden tahliye edilerek muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçe merkezine götürüldü. Azez'deki hastanede ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan bazıları, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda sağlık görevlileri tarafından Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralıların acile alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU / KİLİS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Elazığ'da test uçuşu yapan ANKA düştü

Elazığ'da bu akşam saatlerinde test uçuşu için havalanan insansız hava aracı ANKA teknik bir sorun nedeniyle düştü.

Elazığ'dan havalanan İnsansız Hava Aracı ANKA kalkışından kısa bir süre sonra teknik bir arıza nedeniyle düştü. Kısa süre içersinde olay yerine gelen askeri yetkililer bölgeyi sivil giriş çıkışlara kapatarak incelemelerde bulundu.  Güvenlik güçleri bölgeyi güvenlik kordona altına alarak bölgeye giriş çıkışları yasakladı ve düşen insansız hava aracının incelenmek üzere 8.Kolordu Komutanlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-ARŞİV

-ANKA'nın test uçuşundan görüntüleri

Haber: ELAZIĞ,

=================================

Hakkari'de 9 PKK'lı öldürüldü, en yüksek rakımlı üs bölgesi oluşturuldu

HAKKARİ 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda 9 PKK'lı terörist öldürüldü, 2 terörist de teslim oldu. Operasyondan sonra yapılan arazi aramalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. PKK'lılardan temizlenen 3468 rakımlı tepeye de Türk bayrağı dikilip üs bölgesi kuruldu.

Hakkari ve çevresinin PKK'lı teröristlerden temizlenmesi için operasyonlar sürdürülürken, 10 Temmuz'da Yüksekova 'nın Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 operasyonu ile ilgili Hakkari Emniyet Müdürlüğü basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İHA ve Hava Kuveetleri destekli operasyonlarda 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 PKK'lının da güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlığı koordinesinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün Özel Harekat birliklerince 10.07.2017 tarihinde Yüksekova ilçesi, Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı, Urşe Yaylası-Cafer Gediği-Meydanı Belek mevkiinde icra edilen ve 7 gün süren İHA ve Hava Kuvvetleri destekli Şehit Piyade Yüzbaşı Murat ÜÇÖZ-1 müşterek operasyonu kapsamında; Toplam 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyon esnasında 2 terörist ise Zap Jandarma Karakol Komutanlığına silah ve teçhizatları ile birlikte teslim olmuştur. Daha sonra yapılan arazi arama taramasında; 60 adet el yapımı patlayıcı hazırlanabilecek miktarda düzenek ve malzeme, 81 mm'lik havan nişangahı,2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği,1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet el bombası, 6 adet şarjör ve 160 adet mühimmat ele geçirilmiştir."

Açıklamada PKK'lılardan temizlenen bölgeye Türk bayrağı dikildiği de belirtilerek, "Ayrıca operasyona katılan Polis Özel Harekat ve Jandarma Özel Harekat Timleri 3 bin 468 rakımlı tepeyi üs bölgesi olarak inşa etmişlerdir. Bu tepe bu güne kadar Türkiye'de üs bölgesi teşkil edilen en yüksek rakımlı tepe olmuştur" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ARŞİV

-Yüksekova Buzul Dağları Kuzeyi, Cilo Dağı bölgesinden görüntüler

Haber: HAKKARİ, -

=======================================

TSK: 6 terörist silahları ile birlikte ölü olarak geçirildi

Operasyondan sıcak görüntüler

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde, Yandere Mahallesi Gölgeli mezrası, Çelemiş Deresi bölgesinde, PKK'lı teröristlere karşı düzenlenen silahlı helikopter destekli operasyonda çok sayıda mühimmat ve 2'si kadın, toplam 6 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Yapılan açıklamada "Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında, Şırnak/Beytüşşebap-Faraşin bölgesinde bulunan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla; Şırnak, Van, Hakkari, Siirt illerinden görevlendirilen Jandarma ve Piyade Komando taburları, JÖH Bölükleri, PÖH Timleri ve Güvenlik Korucularından oluşan timlerle 21 Temmuz 2017'de başlayan Şehit P. Yzb. Nuri ŞENER Operasyonu, zor arazi ve hava şartlarında 4 gündür devam etmektedir.

23 Temmuz 2017 tarihinde, saat: 18.00 sıralarında, Yandere Mahallesi Gölgeli mezrası Çelemiş Deresi mevkiinde, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı unsurlarınca tespit edilen BTÖ mensuplarına karşı düzenlenen silahlı helikopter destekli operasyonda, ikisi kadın olmak üzere toplam 6 terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. BTÖ mensuplarıyla beraber 1 adet M-4 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov (Kanas) Keskin Nişancı Tüfeği, 4 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 1 adet Gece Görüş Dürbünü, 1 adet Tablet Bilgisayar, 50 adet elektrikli fünye, 11 adet El Bombası, 200 adet Kalaşnikof mühimmatı, 100 adet Dragunov (Kanas) mühimmatı, 100 adet 5.56 Piyade Tüfeği mühimmatı, 15 adet hazırlanmış EYP, 1 adet Sırt Telslzl, 3 adet El Telsizi ele geçirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir. Gelişmeler ayrıca bildirilecektir" ifadeleri yer aldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Helikopterin ateş etme anı

-Operasyon bölgesindeki askerlerden görüntü

Haber: ŞIRNAK

======================================

Tokat'a şehit ateşi düştü

CENAZESİ TOKAT'A GETİRİLDİ

Siirt'te düzenlenen törenin ardından şehit jandarma Astsubay üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi, askeri uçakla Tokat'a getirildi. Cenazeyi Tokat Havaalanı'nda Vali Ömer Torman, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Muhittin Özerli, İl Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu, şehidin babası Zekariya Akdağ ile yakınları karşıladı. Askeri uçaktan silah arkadaşları tarafından alınan şehit Akdağ'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, belediyenin cenaze aracına konuldu. Cenazenin taşınması sırasında şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Akdağ'ın cenazesi Tokat Devlet Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. Bugün öğle namazı sonrası Cumhuriyet meydanında düzenlenecek törenin ardından Akdağ, Erenler mezarlığından bulunan Garnizon şehitliğine defnedilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Havalanından görüntüler

-Cenazenin getirilişi

-Karşılamaya gelenler

-Yakınlarının üzüntüsü

Haber-Kamera: TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================

Şehit asker düzenlenen törenle memleketine uğurlandı

Baykan İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü kırsalında teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın naaşı, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı. Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Aydoğan Birgiç, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatadaş katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okunmasıyla devam etti. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duaların ardından konuşan Vali Atik, teröristlerin amaçlarına ulaşmayacaklarını belirterek, "Baykan İlçemiz'e bağlı Çukurca Köyü'nden, ilçe merkezine intikal haindeyken bölücü terör örgütü PKK'lı hain teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehadete yürüyen Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ'a yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayarak. Bu canilerin etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyona devam edilmektedir. Bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından evli, bir erkek çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Vali Atik'in tören alanına gelişi

-Şehidin naaşısının tören alanına getirilmesi,

-Şehidin özgeçmişi okunması,

-İl Müftüsünün dua okuması,

-Vali Atik'in konuşması

-Şehidin uğurlanması,

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Bursa'da kereste atölyesinde yangın

BURSA'da kereste atölyesinde çıkan yangında iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik müdahalesiyle söndürülebildi.

Yangın, saat 02.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Şirinevler Mahallesi Ankara Yolu Caddesi Esenevler köprülü kavşağı mevkiinde meydana geldi. Nesrullah Bozdemir'e ait kereste atölyesinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. 5 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın sonunda söndürüldü. Yangında can kaybı yaşanmazken kereste atölyesi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın nedeniyle Ankara Yolu Caddesi bir süre trafiğe kapatılırken, yangının söndürülmesinin ardından polis ekipleri, yolu trafiğe açtı. Yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için itfaiye ve polis soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yangından cep telefonu görüntüsü

-İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken

-Meraklı vatandaşlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Antalya'da deney patlaması: 1'i ağır 3 yaralı

ANTALYA TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) görevli Tuncay Özışık'ın evinde yaptığı bir proje deneyinde patlama meydana geldi. Patlamada Tuncay Özışık ve eşi Hatice Özışık hafif yaralanırken, oğlu 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın elleri koptu.

Olay, Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahallesi 431 Sokak üzerindeki Peker Apartmanı 7'nci katında dün saat 20.00'de meydana geldi. İddiaya göre TÜBİTAK için bir çalışma hazırlayan TUG'da görevli  52 yaşındaki Tuncay Özışık ile eşi Hatice Özışık ve çocukları Altuğ Özışık proje için evin balkonunu kullandı. Aile bireyleri çalışmalarını akşam saatlerinde de sürdürmek istedi. Sodyum bikarbonat, şeker ve henüz bilinmeyen bir kimyasalın karışımı neticesinde bir anda patlama meydana geldi. Patlamada Altuğ Özışık'ın elleri kopup gözü ve yüzü yaralanırken, baba Tuncay ve anne Hatice Özışık hafif şekilde yaralandı.

Patlama sesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla sokağa çıkmayı başaran Özışık ailesi, en yakın özel hastaneye gitti. Durumu ağır olan Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlama nedeniyle evde olay yeri inceleme ekipleri inceleme başlattı. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da olay yerine gelerek patlamayla ilgili bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Polis araçlarının görüntüsü

-Polislerin görüntüsü

-Apartmanın dış plan görüntüsü

-Vatandaşların görüntüsü

-Olay yeri inceleme ekibinin gelmesi

-RÖP 1: İsmail Aslan

-RÖP 2: Şerife Aslan

-Emniyet müdürünün olay yerinde bilgi alması

-Ekiplerin balkonda çalışma  yapması

-Yaralı baba Tuncay Özışık'ın resmi

-Detaylar

Haber-Kamera: Alpaslan ÇINAR / Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Düğün konvoyunda kaza: 3 ölü, 3 yaralı

AKSARAY'dan düğün konvoyunda iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 20.15 sıralarında Aksaray-Akin Köyü yolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Mahmut ve Aynur Yurdalan çiftinin düğünü için konvoyla Taptuk Emre Köyü'nden Aksaray'daki düğün salonuna Mustafa Karaağaç (26) yönetimindeki 68 HU 489 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ömer Özdemir (24) idaresindeki 42 Y 7882 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, iki araçta hurdaya dönerken sürücülerden Mustafa Karaağaç ve yanında bulunan Remziye Karaağaç (38) ve diğer sürücü Ömer Özdemir, olay yerinde yaşamını yitirdi. Mustafa Karaağaç'ın otomobilinde bulunan Aygül Karaağaç (46) ile Özdemir'in otomobilinde bulunan İsa Kansu (19) ve Musa Kansu (21) yaralandı. Araç içinde sıkışan yaralılar AFAD ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılıp, ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Davetliler düğün yerine hastaneye akın ederken, düğünün de iptal olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Olay yerinden detay

Hastane önünden detay

Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ / AKSARAY,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Şanlıurfa'da alkollü gençler bıçakla dehşet saçtı

ŞANLIURFA'da, alkollü olduğu ileri sürülen 2 genç, belediye önünde bıçakla yoldan geçenlere dehşek saçtı. Vatandaşların tepki gösterdiği gençler, dövülerek polise teslim edildi.

Olay, öğleden sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, alkollü olduğu öne sürülen isimleri öğrenilemeyen 2 genç, ellerindeki bıçaklarla yoldan geçenleri korku dolu anlar yaşattı. Bıçaklarını sallayarak yoldan geçenlere korku salan gençleri görenler durumu polise bildirdi. Bu sırada belediye önünde toplanan bazı vatandaşlar ise yoldan geçenleri endişelendiren ve uyarılara rağmen bıçaklarını bırakmayan gençleri tekme tokat dövdü. Alkollü iki genç, bu sırada bölgeye gelen polisler tarafından öfkeli kalabalığın elinden kurtarıldı. Polis tarafından gözaltına ve hafif yaralı olan 2 genç, hastanede tedavi edildikten sonra sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Büyükşehir Belediyesinin önündeki kalabalık

Gençlerin polis tarafından gözaltına alması

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL - ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Eskişehir'de silahlı çatışma: 3 yaralı

ESKİŞEHİR'de Emrah Y. ile Avşar D. arasında çıkan tartışmada Emrah Y. ile yoldan geçmekte olan 12 yaşındaki Hasan Ç. av tüfeği ile yaralanırken Avşar D. ise bıçakla yaralandı.

Yenidoğan Mahallesi Köksal Sokak'ta dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda aralarında husumet bulunan sanayide kaportacılık işi ile uğraşan Avşar D.'nin iş yerine gelen 25 yaşındaki Emrah Y. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Emrah Y. yanında getirdiği bıçakla Avşar D.'yi yaraladı. İş yerindeki otomobilinin bagajından av tüfeğini çıkartan Avşar D. rastgele ateş etti. Av tüfeğinden çıkan saçmalardan Emrah Y. ile olay yerinden geçmekte olan Hasan Ç. yaralandı. Durumları ağır olan Emrah Y. ile Hasan Ç. olay yerine gelen ambulanslarla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Emrah Y. ile Hasan Ç. daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk olurken bıçakla yaralanan Avşar D. olay yerinden kaçarak kendi imkanları ile Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'ne gitti. Avşar D.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Olay yerinin görüntüsü

-Polisin inceleme yapması

-Hastaneye getirilen yaralıların fotoğraflarının üzerinden çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Kemal ATLAN - ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kapaklı'da 13 yaşındaki Murat'tan 5 gündür haber alınamıyor

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde 5 gündür haber alınamayan 13 yaşındaki Murat Yüksel, yapılan aramalar rağmen bulunamadı.

Kapaklı'ya bağlı Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerindeki evinden 5 gün önce ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Murat Yüksel'i babası Hakan Yüksel elinde fotoğrafı ile sokak sokak gezerek arıyor. Murat Yüksel beş gün önce akşam saatlerinde evden çıkarak bir daha evine geri dönmedi. Gece evine gelmeyen oğlunun kaybolduğunu belirterek polise başvuran üç çocuk babası 49 yaşındaki Hakan Yüksel, o günden itibaren kendisi de yollara çıktı. Oğlunun fotoğraflarını çoğaltarak ilçenin birçok semtine asan Hakan Yüksel, kendisi de elindeki fotoğrafla sokak sokak dolaşıp, karşılaştığı herkese göstererek aramalarını sürdürüyor.

BABA YÜKSEL: ÇOCUĞUM BİR AN ÖNCE BULUNSUN

Çocuğunu bilen, tanıyan ve görenlerin yardımını isteyen baba Yüksel "Oğlumu sokak sokak arıyoruz ama bir türlü bulamıyoruz. Murat'ı görenler, lütfen 155 polis ihbar hattını arasınlar ve bizimle irtibata geçsinler. Ben Murat'ın fotoğraflarını da insanlara gösteriyorum. Maalesef yok diyorlar. Oğlumun hayatından endişe duyuyorum, ölü mü, sağ mı belli değil. Allah rızası için çocuğumun yerini bilen, gören, tanıyan varsa bize yardımcı olsunlar. Bir şekilde çocuğumuza kavuşmak istiyoruz. Çocuğumuzun bir sıkıntısı bir problemi yok. Emniyet birimlerinin, Kaymakamlığın bize bir vatandaş olarak yardımını istiyoruz. Allah rızası için bize yardımcı olurlarsa bizi sevindirecek, mutlu edecekler. Çocuğumuz kaybolduğu için bayağı bir sıkıntı yaşıyoruz. Çocuğumuz bir an önce bulunsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Baba Hakan Yüksel röp.

-Oğlunun fotoğraflarını göstermesi

Haber-Kamera: Onur KAYA / KAPAKLI(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

4'ncü kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

KARAMAN'da kaldığı apartın 4'ncü kat penceresinden düşen 18 yaşındaki Rüveyda Saçıkara hayatını kaybetti.

Olay, saat 01.10 sıralarında Kirişçi Mahallesi Şehit Zafer Ak Caddesi üzerinde bulunan bir apartın 4'uncü katında meydana geldi. İddiaya göre, üniversite sınavlarına hazırlanan Rüveyda Saçıkara, kaldığı apartın penceresinde bir anda dengesini kaybedip beton zemine düştü. Saçıkara'nın düştüğünü gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi yapılan müdahale sonrası Saçıkara'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayı duyup gelen Saçıkara'nın yakınları sinir krizi geçirdi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından Saçıkara'nın cesedi Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yeri detay

Polisin incelemeleri

Yakınlarının ağlaması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Alkol tartışması kanlı bitti: 1'i ağır 2 yaralı

ANTALYA'da market sahibi Ali Şimşek, iddiaya göre dükkan içerisinde alkol tüketmelerine izin vermediği müşterileri Metin ve Abdurrahman Kesen kardeşleri pompalı tüfekle yaraladı.

Olay, Kepez İlçesi Şelale Caddesi üzerindeki bir market ve fastfood restoranında dün saat 19.00'da meydana geldi. Hasan Hüseyin Şimşek'in, oğulları Ali ve Ahmet Şimşek ile birlikte işlettiği restoran markete öğle saatlerinde gelen 32 yaşındaki Metin Kesen ve 34 yaşındaki Abdurrahman Kesen kardeşler, iddiaya göre alkol almaya başladı. Bir süre sonra market işletmecileri ile kardeşler arasında tartışma çıktı. Çevredeki esnafın sakinleştirdiği Kesen kardeşler olay yerinden ayrıldı.

Akşam saatlerinde tekrar aynı restorana gelen Metin ve Abdurrahman Kesen kardeşler yine alkol almak istedi. İşletme sahibi Ali Şimşek alkol satabileceğini ancak işletme içerisinde içmelerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıkınca Ali Şimşek pompalı tüfekle Kesen kardeşlere ateş etti. Kolundan yaralanan Metin Kesen ve başından yaralanan Abdurrahman Kesen Akdeniz Şifa Hastanesi'ne götürüldü.

İçeride bir kişinin de rehin kaldığı söylentisi üzerine adrese Polis Özel Harekat ekipleri sevk edildi. Adreste inceleme yapan polis ekipleri soruşturma başlatırken yaralılardan Abdurrahman Kesen'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ali Şimşek ise polis tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Uzun namlulu silahlı polislerin görüntüsü

Polis çevrede araştırma yaparken görüntü

Market dış plan görüntü

Özel haraket ekibinin görüntüsü

Saçma isabet eden arabanın görüntüsü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

Detaylar

Haber-Kamera: Tolga YILDIRIM-Alpaslan ÇINAR-Mehmet KILIÇASLAN / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================================

İşyerinde şüpheli ölüm

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde 41 yaşındaki Atakan Karaduman çalıştığı işyerinde ölü bulundu.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Beşköprü Mahallesi şehirlerarası otogarda bulunan bir restorantta meydana geldi. İşyerindeki çekyatın üzerinde yatan Karaduman'ı hareketsiz gören iş arkadaşları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Karaduman'ın öldüğünü belirledi. Vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmayan 1 çocuk babası Karaduman'ın yaklaşık 1 yıldır ailevi problemleri nedeniyle eşinden ayrı yaşadığı öğrenildi. Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaduman'ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi için Muğla adli Tıp Kurumu Morgu'na sevk edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Olay yerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA / ORTACA(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Genç mühendis kazada öldü

DENİZLİ'de, çevre mühendisi olduğu öğrenilen 28 yaşındaki İbrahim Düzen, kullandığı motosikletle orta refüje çarparak takla attı. Düzen, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Servergazi Mahallesi askeri saha geçiş yolunda meydana geldi. Cam sanayi fabrikasında çevre mühendisi olarak çalışan İbrahim Düzen, kullandığı 09 BE 626 plakalı motosikletle Çamlık istikametine doğru giderken askeri saha geçiş yolunda direksiyon hakimiyetini kaybedip, orta refüje çarptı. Çarpışmanın etkisiyle takla atan düşerek metrelerce sürüklenen Düzen, orta refüjdeki çimenlerin üzerine düştü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Düzen'in hayatını kaybettiğini belirledi. Düzen'in cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Olay yerine gelen Düzen'in iş arkadaşları gözyaşı döktü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Olay yerinden görüntü

Polislerden görüntü

Ağlayanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kırmızı ışıkta geçen sürücü öldü

Kaza anı güvenlik kamerasında

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde kırmızı ışıkta durmayan elektrikli bisiklet sürücüsü 56 yaşındaki Zafer Böber, kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza anı işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Karaman Mahallesi 1770 sokak ile Kazım Kaynak Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Köftecilik yapan Zafer Böber, kullandığı elektrikli bisikletle Kazam Kaynak Caddesi'nden Koşulu yönüne doğru giderken, kendisine yanan kırmızı ışıkta durmadı. Böber, sokak içinde yeşil yandıktan sonra geçen Mehmet Ali Karlıoğlu'nun (32)  kullandığı 20 LD 577 plakalı inşaat atığı yüklü kamyonun altında kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Böber'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Böber'in cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olay yerine gelen Böber'in yakınları gözyaşı döktü.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza anı ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kamyonu fark eden Böber'in elektrikli bisikleti durdurmaya çalıştığı ama başarılı olamadığı görülüyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza anından görüntü

Olay yerinden görüntü

Elektrikli bisikletten görüntü

Kamyondan ve polislerden görüntü

Cesedin kaldırılmasından görüntü

Yakınlarının ağlamasından görüntü

Zafer Böber'in fotoğrafından görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Sulama kanalına uçan cipin sürücüsünü vatandaşlar kurtardı

ADANA'da kontrolden çıkarak Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına uçan lüks cipin sürücüsü Mehmet Y., suya atlayan bir vatandaş tarafından kurtarıldı.

Kaza, saat 03.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi Oto Galericiler Sitesi'nin yakınında meydana geldi. İddiaya göre, 33 yaşındaki Mehmet Y.'nin kullandığı 34 SK 710 plakalı lüks cip, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu. Evde uyuduğu sırada sesi duyan 23 yaşındaki Volkan Keser, dışarı çıktığında kanalda bir cipin sürüklendiğini gördü. Hemen itfaiye ve polise haber veren Keser, eline aldığı demir parçasıyla suya atladı. Yüzerek sürüklenen araca yaklaşan Keser, cipin ön camını kırarak Mehmet Y.'yi boğulmaktan kurtardı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ve polislerin yardımıyla kanaldan çıkartılan Mehmet Y., kaza yerine gelen ambulansta ayakta tedavi edildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Sulama kanalı içindeki araçtan görüntü

Araç sürücüsü Mehmet Y.'nin kanaldan çıkartılması

Sürücünün ambulanstaki görüntüsü

Volkan Keser'in olayı anlatması

Kanaldaki araç ve olay yerinden genel görüntü

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Mezarlıkta çiftetelli oynayan 2 işçi işten atıldı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' (TYÇP) kapsamında belediye mezarlıklar müdürlüğünde  görevlendirilen 2 kadın, mezarlıkta çiftetelli oynarken çekilen videonun sosyal medyada yayılması ardından işten çıkarıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce 6 ay geçici işçi olarak Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevlendirilen Y.A. adlı kadının, Şehir Mezarlığı'nda temizlik yaparken müzik eşliğinde çiftetelli oynarken çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüyü, aynı statüde çalışan A.Ç. adlı kadının çekerek sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra sosyal medyada ve internet sitelerinde yayıldığı öne sürüldü.

BELEDİYE İŞTEN ÇIKARDI

Ereğli Belediyesi, söz konusu videonun hızla yayılması ve tepki çekmesi ardından inceleme başlattı. İnceleme sonunda 2 kadın işçinin iş akitlerine son verildi. Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Görüntüde yer alan Y.A. isimli kadın işçinin ve görüntüyü çeken A.Ç. isimli kadın işçinin TYÇP kapsamında İş-kur tarafından Karadeniz Ereğli Belediyesi'nde görevlendirilen 6 aylık geçici işçiler olduğu tespit edilmiştir. Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğünde görevlendirilen personelin işe başlamadan önce verilen eğitimde, mezarlıklardaki çalışma koşulları ve uyulması gereken kurallar tebliğ edilmesine rağmen, görüntülere yansıdığı şekilde Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin kurumsal kimliğine uymayan, hizmetleriyle bağdaşmayan görüntüler üzerine her iki TYÇP'li personelin 25 Temmuz 2017 tarihinden itibaren belediyedeki iş akitlerine son verilmiştir. Gerekli evraklar, İş-Kur Karadeniz Ereğli Şubesi'ne gönderilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Y.A.'nın oynaması

Haber: Sinan KABATEPE / EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Çiftçinin sulama tepkisi

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nden bir grup çiftçi, sulama birliğinden suyu düzensiz ve yeterli miktarda alamadıkları için tarla ve bahçelerindeki, başta pamuk olmak üzere ürünlerin telef olduğunu iddia edip, Valiliğe giderek yardım istedi.

Sarayköy İlçesi'ndeki tarla ve bahçelerini sulamak için yeterli su alamadıklarından ürünlerinin zarar gördüğünü belirten 30 çiftçi, Denizli Valiliği'ne gelerek yardım istedi. Pamukkale Sulama Birliği'nden yeterli ve düzenli sulama yapamadıkları için başta pamuk olmak üzere çeşitli ürünlerin aşırı sıcak nedeniyle yandığını, zarar gördüğünü belirten çiftçiler, Valilikten sorunun çözülmesini istedi. Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ile görüşen çiftçiler, jandarma himayesinde çarşamba günü tarlalarını sulama sözünü alarak Valilikten ayrıldı. Sarayköylü çiftçi Refik Şahin yeterli su gelmediği için pamuklarının yandığını belirterek, "Pamukkale Sulama Birliği'nden yeterli su gelmediği için mağduruz. Pamuklar yandı, ağaçlardaki meyveler zarar gördü. Gidebileceğimiz her yere gittik, en son çözüm olarak Valiliğe geldik" dedi.

Çiftçilerden Mehmet Salih Konya ise, arazilerinde zamanında sulama yapılmadığı için ürünlerdeki rekoltenin azaldığını, verimin giderek düştüğünü belirterek, "Ben pamuk, mısır yetiştiriyorum. Sulama birliği, kanalın son bölümünü sulamadı. Pamukların da yeterli suyu alamadığı için boyları kısa kaldı. Kanaldaki su yönetimi uygun olmadığı için bize gelene kadar su kalmıyor. 80 gündür bizim bölgeye su verilmedi. Dekarda 500 kilogram olması gereken pamuk, yeterli sulanmadığı için 200 kilograma kadar düştü" dedi.

Çiftçilerin suçladığı Pamukkale Sulama Birliği Başkanı Ahmet Ekincier de, sulanamayan az bir alanın kaldığını belirterek, "Türkiye'nin belki de en uzun kanalına sahibiz. Kanalda 115 kilometre sulama alanımız var. Sulanamayan 250 dekar alan kaldı. Yarından sonra kalan yerler de sulanacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çiftçilerden görüntü

-Çiftçi Refik Şahin ile röp.

-Çiftçi Mehmet Salih Konya ile röp.

-Pamukkale Sulama Birliği Başkanı Ahmet Ekincier ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Alg patlaması Erdek sahillerini kahverengiye boyadı

BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nin Aşağı Yapıcı, Tatlısu ve Dalyan sahilleri alg patlaması nedeniyle kahverengine büründü. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mustafa Sarı, Bandırma ve Erdek'e bir an önce arıtma tesisi kurulmasını istedi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, sahildeki alg patlaması nedeniyle denizin kahverengine döndüğünü kaydederek şöyle dedi:

"Tam bir alg patlaması olayı yaşanıyor. Bunun nedeni, aşırı sıcaklar nedeniyle sudaki organik maddelerin artması, son olarak yaşanan çöl sıcaklarıyla gelen demirin suya karışması, sudaki azot ve fosforun artmasıdır. Sudaki mikroorganizmaların, denizdeki azot ve fosforu yok etmek istemesi, suyun renginin kahverengiye dönüşmesine yol açıyor. Aslında bu alg patlamalarının mayıs veya haziran aylarında gerçekleşmesi doğaldır. Ancak organik maddeler, yani evsel atıkların çok birikmesi bu sonuca yol açmıştır. Bu durum da acil önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor.ö

ACİLEN ARITMA GEREKİYOR

Prof. Dr. Sarı, hem Erdek'e, hem de Bandırmaya acilen deniz arıtma tesisi yapılması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Erdek'te şu anda arıtma tesisi hiç yok. Bandırma'da ise derin deşarj uygulanıyor. Yani, evsel ve kanalizasyon atıkları, denize sıvılaştırılarak veriliyor. Bu bir arıtma değildir. Bandırma ve Erdek körfezi artık bu yükü taşıyamıyor. Her iki ilçeye de acilen çağdaş arıtma sistemleri gerekiyor.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Denizden görüntü

Röpertajlar

Detaylar

Haber-Kamera: Basri Tuncay ERTAN / ERDEK(Balıkesir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

14. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali kortejle başladı

YALOVA'da bu yıl 14'üncüsü yapılan Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali, Gazipaşa Caddesi'nde düzenlenen kortejle başladı. Kortej sırasında konuk ekiplerin gösterileri ise büyük ilgi topladı.

Yalova Kuzey Kafkas Derneği'nin organizasyonuyla gerçekleşen ve Yalova'dan Kafkas Dans ekibinin yer aldığı kortejde Kuzey Osetya'dan Bars, Kabardey Balkar'dan Kabardinka, Dağıstan'dan Dağıstan Kartalları, Adigey'den Zori Maykop, Karaçay Çerkes'den Elbrus isimli folklor ekipleri yer aldı. Festivalin korteji Deprem Anıtı'ndan başlayarak Gazipaşa Caddesi boyunca sürdü. Vatandaşlar festivale katılan ekiplere ilgi göstererek sık sık alkışladılar.

14. Yalova Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali, 28 Temmuz 2017 Cuma günü Barış Manço Açık Amfi Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan gala gecesinde yapılacak olan gösterilerle sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-Kortejden görüntü

-Kortejde halk gösterileri

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Uludağ'da aç kalan yavru ayı çöp konteynerlerinden yiyecek aradı

TÜRKİYE'nin gözde turizm merkezlerinden Uludağ'da ormanda aç kalan yavru ayı, oteller bölgesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıalan'da çöp konteynerlerinden yiyecek ararken kameralara yakalandı.

Uludağ'da ormanda yaşayan ve havaların ısınmasıyla birlikte ormanda yiyecek bulmakta zorlanan ayılar Oteller Bölgesi'ne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıalan mevkiinde sıkça görülmeye başlandı. Günübirlik piknikçilerin bıraktığı çöpleri karıştıran yavru ayı, kendini çeken kameralara aldırış etmeden yiyecek aramaya devam etti. Bir süre yiyecek arayan yavru ayı, bölgede bulunan köpeklerin havlamalarından korkarak ormanlık alanda gözlerden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ayının çöp konteynerinde yiyecek arayışı

-Köpekler havlarken etrafa bakınması

-Konteynerden uzaklaşması

Haber-Kamera: Mehmet İNAN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Yüksel Suriye Kilis Azez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
title