Haberler

Yıldırım Büyükşehir'le Daha Yeşil

Güncelleme:

Avrupa standartlarına ulaştırmak için tüm şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'ın Maltepe Mahallesi'nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı da ayrıcalıklı bir park olarak bölgeye kazandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içinde suni çim futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çocuk oyun alanı da bulunan parkın mahalle halkının önemli bir buluşma noktası haline geldiğini belirtti.

Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa'yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa'yı inşa ediyor. Altyapının sil baştan yenilenmesinden dere ıslahlarına, Gemlik Körfezi'nin kirlilikten arındırılmasından kentin her bölgesine halkın nefes alacağı yeşil alanlar kazandırılmasına kadar yeniden 'Yeşil Bursa' hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, en az düzenlenmiş yeşil alana sahip olan Yıldırım'a bir park daha kazandırdı.

MAHALLELİNİN EN ÖNEMLİ TALEBİYDİ

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda düzenlenmiş yeşil alan projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Maltepe Mahallesinin en önemli talebinin de bir park olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Ne zaman bu bölgeye gelsek bizden hep halkımızın oturup dinlenebileceği, çocuklarımızın güzel vakit geçirebileceği bir park yapılması istendi. Uzun yılların beklentisini gerçekleştirmek için tüm şartları zorladık. BUSKİ Su deposu alanını çevreleyen duvarları kaldırdık. Yaklaşık 8 bin 100 metrekarelik bir parkı mahallemize kazandırdık. Çocuklarımızın spor yapabileceği bir futbol sahasının da bulunduğu parkta halkımız güzel vakit geçirebilecek. Buranın güvenliği ve saha için soyunma kabini yapılmasıyla ilgili talepler var. Bunlar içinde gerekli çalışmaları başlatacağız. Parkımız Maltepe Mahallesine, Yıldırım'a hayırlı olsun" dedi.

Parkın açılış törenine katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da atıl vaziyetteki alanın park alanına dönüştürülmesiyle bölgenin değerinin arttığını belirterek, "Bir yerin değerli olması için kullanılabiliyor olması gerekiyor. Buradaki yeşil alanın insanların kullanımına açılması çok önemli. İlçemize kazandırılan park nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ergün de Bursa'nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi olan Yıldırım'ın toprak bakımından en küçük ilçesi olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarımla ilçemiz güzel bir park daha kazandı. Destekleri nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Maltepe Mahalle Muhtarı Erdinç Çevik de mahalleye kazandırılan park nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
Başkan Altepe ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından park alanı içindeki suni çim futbol sahası içinde kurdele keserek, parkın açılışını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Maltepe Gemlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title