Haberler

Qnb'den Hindistan'da Şube Hamlesi

Güncelleme:

QNB Grup, varlık yönetimi, yatırım portföyleri, proje finansmanı ve akıllı bankacılık çözümleri alanlarındaki engin deneyimini Hindistan pazarının gerekliliklerine uyacak şekilde görücüye çıkarıyor.

Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük finans kuruluşu olan QNB Grup, 2020 yılına kadar Orta Doğu, Afrika ve Güneydoğu Asya'daki lider banka olma ve rekabetçi pazarlarda üs kurma vizyonunu destekleyen bir kararla Hindistan'ın ekonomi başkenti olan Mumbai'da operasyonlara başladı.

2016 yılında 2,3 trilyon dolarlık yıllık GSYİH kaydeden Hindistan, dünyanın yedinci en büyük ekonomisi olmanın yanı sıra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve en hızlı büyüyen ekonomisi olarak gösteriliyor. Katar ve Orta Doğu bölgesiyle olan ticaret ve nüfus bağlarını giderek genişleten Hindistan, Katar'dan sıvılaştırılmış doğal gaz ithal eden üçüncü en büyük ülke konumunda bulunuyor.

Kısa süre önce The Banker dergisi listesinde birinci sıraya oturarak Tier 1 (ana) sermaye açısından Orta Doğu ve Afrika'nın En İyi Bankası seçilen QNB, dünyanın 'En Büyük 1000 Bankası' arasında 82. sırada yer alıyor. QNB Grup'un toplam varlıkları 30 Haziran 2017 itibarıyla tarihindeki en yüksek rakam olan 211 milyar dolara ulaştı. Grubun ilk altı aylık dönemdeki net kârı ise 1,8 milyar dolar oldu. Üç ayrı kıtada ve 31'i aşkın ülkede iştirakleri ve bağlı şirketleriyle varlık gösteren QNB Grup, çok çeşitli gelişmiş ürünler ve hizmetler sunuyor. Grubun 4.300'ü aşkın cihazı kapsayan bir ATM ağı ve 21 milyondan fazla müşteriye hizmet sunan 1.250'yi aşan noktada 27.900'den fazla çalışanı bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Doğu Afrika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title