Haberler

Kırıkhan 7'den 70'e Spor Yapıyor

Kırıkhan Belediyesi Spor Kulübünün yürüttüğü 7'den 70'e Spor Projesi ile ilçede yaklaşık 2 bin kişi 11 branşta spor yapıyor.

Kırıkhan Belediyesi Spor Kulübünün yürüttüğü 7'den 70'e Spor Projesi ile ilçede yaklaşık 2 bin kişi 11 branşta spor yapıyor.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Spor Kulübü ile başlattıkları 7'den 70'e Spor Projesi ile ilçeyi sporla buluşturduklarını ifade etti.

Kulübün düzenlediği kurslarla 7'den 70'e farklı yaş guruplarından 2 bin Kırıkhanlının 11 branşta spor yaptığını bildiren Yavuz, ilçenin en başarılı olduğu spor dalının ise karate olduğunu söyledi.

Siyah kuşak karate yarışmalarının Kırıkhan'da yapılması adına çalışmalar başlattıklarını belirten Yavuz, "Karate dalında girdiğimiz müsabakalarda 3 Hatay birinciliği, Türkiye Şampiyonasında 7 madalya ile kardeşlerimiz bizleri onurlandırdı, bundan sonraki aşamada hedefimiz Türkiye şampiyonu çıkarmak." dedi.

Yavuz, özellikle çocukların spora yönlendirilmesinin önemine işaret ederek, sadece Kırıkhan'da değil, Hatay genelinde ailelerin çocuklarına sahip çıkarak çeşitli spor dallarına yönelmelerini sağlamalarını istedi.

60 yaşında karate kursuna katıldı

Proje kapsamında 60 yaşında karate kursuna katılan Osman Sarp da sporun yaşının olmadığını ifade ederek, "Sporda yaşın önemi olmadığını herkese göstermek ve örnek olmak için çalışmalara başladım ve sonuna kadar devam etmek istiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdulhekin Ayhan Kırıkhan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title