Haberler

Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğinin azaltılması için çalışma başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gürültü kirliliğinin azaltılması için çalışma başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Kocaeli Gürültü Haritası çıkarılarak, Kocaeli Gürültü Eylem Planı hazırlanmaya başlandığı bildirildi.

Hazırlanan haritalar kapsamında hazırlık çalışmaları devam devam eden Kocaeli Gürültü Eylem Planı'nın yıl sonunda kamuoyuyla paylaşılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gürültü kirliliği günümüzde, yaşadığımız çevrenin kalitesini ve insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi gürültüdür. Özellikle Kocaeli gibi hızlı büyüyen şehirlerde, elektronik ve mekanik aletlerin günlük hayatımıza daha çok girmesiyle birlikte gürültüden rahatsızlık artmakta ve giderek insanlarımızın huzurlu şekilde yaşayabilecekleri mekanlar azalmaktadır."

Açıklamada, çalışmaların, vatandaşların gürültüden uzak, sessiz, sakin ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak için başlatıldığı belirtilerek, çalışmalarla ilgili şu bilgilere yerildi:

"Kocaeli genelinde trafik, demiryolu, liman ve endüstri dahil olmak üzere stratejik gürültü haritaları 2015 Aralık ayı itibari ile hazırlanarak tüm gürültü kaynakları için gündüz, akşam ve gece zaman dilimlerini içeren haritalar elde edildi. Hazırlanan Stratejik Gürültü Haritaları doğrultusunda gürültü yönetim alanları ve sıcak noktalar belirlenecek. Bu alanlarda, gürültü düzeyinin düşürülmesi de dahil olmak üzere, gürültü ile ilgili sorunları ve etkileriyle baş etmek için teknik önlemler, planlar, etkinlikler ve yaptırımlar tespit edilecek."

Kaymakam Narinoğlu, jandarmayı ziyaret etti

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Yalakdere Mahallesi'ndeki jandarma kontrol noktasını ziyaret etti.

Narinoğlu, Yalakdere Mahallesi'nde bulunan jandarma kontrol noktasını ziyaret ederek, burada görevli jandarma personeliyle sohbet etti ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Narinoğlu, "Yapılan bu çalışmaların tamamını vatandaşımızın güvenliği için yapıyoruz. İnşallah ülkemizdeki bu terör belası en kısa zamanda son bulur." dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu da 1 Ocak-20 Temmuz tarihlerinde Yalakdere Mahallesi'ndeki kontrol noktasında 14 bin 900 kimlik sorgulaması yapıldığını, bunu sonucunda çeşitli suçlardan aranan 30 kişi yakalandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Narinoğlu Yalakdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title