Haberler

TRT Çocuk 2. Dijital Karakter Yarışması Başladı!

Güncelleme:

Üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik yarışmada başvurular 20 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

TRT Çocuk'un ilk olarak geçtiğimiz yıl düzenlemeye başladığı Dijital Karakter Tasarım Yarışması'nın ikincisi, İBB Kültür A.Ş. ve Gösterge Bilim Sanat Akademisi iş birliği ile 20 Temmuz tarihinden itibaren tasarımları kabul etmeye başladı. Üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara yönelik yarışmada TRT Çocuk ekranlarında hayata geçecek yeni kahramanlar aranıyor.

Tüm görsel ve grafik sanatlar, çizgi film, animasyon ve iletişim alanında eğitim gören lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine ve son iki yıl içerisinde bu alanlardan mezun olmuş kişilere açık olan yarışmada jüri üyelerinin beğenisini kazanarak derece alan yarışmacılar eğitim bursu ve para ödülünün yanı sıra yarattıkları karakterler, TRT Çocuk ekranlarındaki çizgi filmlerde hayat bulacak.

Genç tasarımcıların hayal güçlerini kullanarak yeni ve özgün tasarımlar sunmalarına destek olmak istediklerini belirten TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bekir Yıldızcı, "TRT Çocuk Kanalı, kurulduğu günden bu yana yerli yayıncılığa önem vermektedir. Bu amaçla, çocuğun kendi dilini, kültürünü, yaşayışını yansıtan yerli yapımların sayısında günden güne artış yaşanmakta. Şu an TRT Çocuk ekranındaki yerli yapımların oranı %75 seviyesindedir. Bu yarışma ile hem yerli yapımları teşvik ediyoruz hem de genç tasarımcıların hayal güçleriyle yaratılan kahramanların hayata geçmesine katkıda bulunuyoruz. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen, tasarımlarını rengârenk TRT Çocuk ekranlarında görmek isteyen tasarım öğrencileri için güzel bir fırsat sunuyoruz," dedi.

BAŞVURULAR 20 EKİM'DE SONA ERECEK

"Çocuklar İçin Animasyon Serisi veya Sinema Filminde Ana Kahramanlardan Birinin Çizimi" konulu TRT Çocuk Dijital Karakter Tasarım Yarışması'nda, her yaştan her kesime hitap edebilecek insan, hayvan, yaratık ve süper kahraman tasarımları kabul edilecek. 20 Ekim 2017 tarihine kadar başvuruların değerlendirileceği yarışmada katılımcılardan, bu yarışma için şahsi bilgi ve becerileri ile tasarlayacağı özgün ve daha önce TV ekranlarında görülmemiş karakterler tasarlanması isteniyor. Tasarımlar, bilgisayar çizimi, dijital boyama, 3D modelleme ya da bilgisayar render'lı imge olarak kabul edilirken, isteyen katılımcılar karakterinin özelliklerini ve hikâyesini oluşturup, çalışmalarına ekleyebiliyor.

DERECEYE GİRENLERE EĞİTİM BURSU

Yarışmada, birincilik ödülü 5.000 TL, grafik tablet, 200 Saatlik Çizgi Film Eğitim Bursu, Derece Sertifikası olurken, ikincilik ödülü 200 Saatlik Çizgi Film Eğitim Bursu, grafik tablet, derece Sertifikası. Üçüncülük ödülü ise 200 Saatlik Çizgi Film Eğitim Bursu ve Derece Sertifikası olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title