Haberler

Teröristlere "Şehit" Diyen Yüksekdağ'a 10 Yıl Hapis İstemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" ile "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

CEMAL AŞAN - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle parti üyeliği düşürülen eski HDP Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" ile "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksekdağ'ın, kentte 9 Nisan 2016'da katıldığı HDP 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmayla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Yüksekdağ'ın konuşmasında, çatışmalarda öldürülen Pkk'lı teröristlere "şehit" diyerek terör örgütünün propagandasını yaptığı, örgütün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru göstermeye çalıştığı belirtildi. İddianamede, Yüksekdağ hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ile "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Terörün, cebir ve şiddet kullanarak, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasa'da belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi ya da kişilerce girişilecek her türlü suç içeren eylemler olduğunun bildirildiği iddianamede, bu amaç için terör örgütü kuran, yöneten ve üye olanların Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi hükümlerince cezalandırılacağı kaydedildi.

Sözde bağımsız bir devlet kurmaya yönelik hedefine ulaşmak için kullanılabileceği birden çok silahlı ve örgütlü elemanı bulunan, bu doğrultuda terör eylemlerine başvuran PKK/KCK'nın, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında bir terör örgütü olduğunun ifade edildiği iddianamede, Avrupa Konseyinde yayımlanan tüzükler, ABD'nin yabancı terörist organizasyonlar listesi, BM terörle mücadele kararları, AB, NATO gibi uluslararası kuruluşlar ve birçok devlet tarafından da Pkk'nın terör örgütü olarak kabul edildiği anlatıldı.

İddianamede, TBMM tarafından milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ'ın ifadesinde, kongrede yaptığı konuşmada suç kastının olmadığı ve atılı suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

"Teröristlere 'şehit' dedi"

Yüksekdağ'ın halen başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğunun anımsatıldığı iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin konuşması içeriğindeki sözlerle terör örgütü PKK mensuplarını 'şehit' diye nitelendirerek meşrulaştırmaya çalıştığı, işlediği suçtan dolayı örgüt mensuplarını alenen övdüğü konuşmanın yapıldığı yer ve zaman itibarıyla kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Ayrıca terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu söylemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapmıştır. Bu nedenlerle şüphelinin yargılamasının yapılarak, eylemine uyanı sevk maddeleri uyarınca cezalandırılması talep olunur."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Yargıtay PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title