Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Bingöl'de 1 PKK'lı teslim oldu

BİNGÖL'ün Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bir PKK'lı, üzerindeki otomatik tüfek ve el bombasıyla teslim oldu.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'dan kaçan bir teröristin silahıyla birlikte teslim olduğu belirtilerek, "Bugün saat 17.00 sıralarında Yedisu İlçe Jandarma Karakolu'na Diyarbakır'ın Kulp nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu erkek bir terörist bir Kalaşnikof silah, 5 şarjör, 151 Kalaşnikof mermisi, 2 el bombası ve telsiz ile birlikte teslim olmuştur" denildi.

Haber : BİNGÖL, -

======================================

Adana'da 'ByLock' operasyonu: 45 gözaltı

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları saptanan 45 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada örgütün gizli  haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bugün sabah kent merkezinde 65 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, meslekten ihraç edilen ve açığa alınan bazı memurların da aralarında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Evlerinde bulunan 20 kişi ise aranıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının konuşması

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

====================================

Gölcük'te sınav yolunda kaza: 6 yaralı

Kaza anı güvenlik kamerasında

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde otobüs yan yola girmeye çalışan otomobile, otomobil ise çarpmanın şiddeti ile önündeki hafif ticari araca çarptı. Bir fabrikanın personel alımı için açtığı sınava katılacak olanların ve yakınlarının bulunduğu araçlardaki 6 kişi hafif yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza saat 09.15 sıralarında, D-130 Karayolu Değirmendere Kültür Merkezi önünde meydana geldi. Karamürsel istikametine gitmekte olan Murat Uğur idaresindeki 41 P 1519 plakalı otobüs, Değirmendere Kültür Merkezi'ne giden yan yola girmek için yavaşlayan Uğur Akdemir idaresindeki 35 JU 564 plakalı otomobile, otomobil ise çarpmanın etkisiyle yine yan yola girmek için önünde yavaşlayan Güven Yurtseven idaresindeki 41 NT 502 plakalı hafif ticari araca çarptı. Vatandaşlar kazada yaralananların yardımına koşarken, bir fabrikanın personel alımı için kültür merkezinde açtığı sınava katılacak olanların ve yakınlarının bulunduğu otomobil ve hafif ticari araçta bulunan yaralılara 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu. Yaralanan Uğur Akdemir, Münevver Akdemir ile aynı araçta bulunan Kader Topal ile hafif ticari araç sürücüsü Güven Yurtseven, Gizem Yurtseven ve İrem Yurtseven yaralandı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaralılara müdahale edilmesi

Olay yerinden görüntüler

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli), -

=======================================

Faciaya kıl payı

2 kişinin ölümden kurtulduğu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi

BİNGÖL'de aynı yönde giden tüp yüklü bir kamyonet ile özel bir otomobilin çarpışma sırasında kaldırımda yürüyen 1'i  çocuk 2 kişi, üzerlerine gelen araçlardan kıl payı kurtuldu. 2 kişinin ölümden kurtulduğu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kaza, Bingöl merkez Bayındır Caddesi üzerinde tüp yüklü bir kamyonet ile özel bir otomobilin çarpması sonucu meydana geldi. Tüp yüklü kamyonetin cadde üzerinde sağ şeride geçeceği sırada arkadan gelen özel otomobil, kamyonete çarpmamak için kaldırıma doğru yöneldi. Kazaya karışan otomobil, kaldırımdan geçen 1'i çocuk 2 kişinin üzerine doğru gitti. 2 kişi son anda çekilerek, faciadan kıl payı kurtuldu.

Kazı anı cadde üzerinde bulunan bir güvenlik kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde üzerlerine aracın geldiğini gören kişi, yanındaki çocuğu elinden tutup kaçtığı görülüyor. Görüntülerde kaza ardından araç sürücüleri birbirlerine tepki gösteriyor. Can kaybı ve yaralamanın yaşanmadığı kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-2 kişinin kaldırımda yürülemeleri

-Araçların kaza anı

-Kaldırımdaki 2 kişinin kaçma anı

-Sürücülerin birbirlerine tepki göstermeleri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

==========================================

Hastanede kadın güvenlik görevlisine saldırı (2) (Ek görüntü)

EGE Ünivesitesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi, 22 yaşındaki Merve Demir, henüz belirlenemeyen nedenle hasta, 50 yaşındaki Ayhan E.'nin saldırısına uğradı. Burnu kırılan Demir, çalıştığı hastanede tedaviye alınırken, saldırgan Ayhan E. gözaltına alındı.

Olay, saat 02.30 sıralarında Ege Üniversitesi Acil Servis'te meydana geldi. Hasta Ayhan E., güvenlik görevlisi Merve Demir ile belirlenemeyen bir nedenden tartışmaya başladı. Bir süre sonra elindeki şişeyi Demir'in suratına fırlatan Ayhan E., genç kıza saldırmaya başladı. Demir'i saldırganın elinden hastanedeki diğer güvenlik görevlileri ve çevredekiler kurtardı. Durumun bildirilmesiyle gelen polis ekipleri Ayhan E.'yi gözaltına alırken, burnu kırılan Demir, çalıştığı hastanede tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hastaneden görüntü

Güvenlik görevlisinin fotoğrafı ekte

Haber : Davut CAN -Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, -

================================================

Ardahan'da toplu kanatlı ölümü nedeniyle alarm

Hayvanını saklayana 8 bin TL ceza

ARDAHAN kent merkezinde kümes hayvanların toplu ölümleri nedeniyle alarm verildi ve şüpheli görülen işletmelerde kaz, tavuk, hindi, ördekler itlaf edilmeye başlandı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, özel kıyafetleri ile kent merkezindeki Halilefendi Mahallesi'nde kümes hayvanlarında görülen şüpheli ölümler nedeniyle küçük ve büyük işletmeleri denetimden geçirdi. Küçük ve büyük bazı işletmelerde görülen şüpheli ölümler, hastalığın insanlara bulaşma riskini gözönüne alarak itlaf ve imha işlemleri yapıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, itlaf ve imha edilen her kaz için 150, hindi için 90, ördek için 48, tavuk için 26 TL ödeme, hindi 90, ördek için ise 48 TL ödeyecek. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından işletmelere yapılan yapılan duyuruda şöyle denildi:

HAYVANINI SAKLAYANA 8 BİN TL CEZA

"İlimiz Halilefendi Mahallesi'nde kanatlı hayvanlarda görülen şüpheli ölümler nedeniyle, şüpheli görülen işletmelerde tüm kanatlı hayvanlar ithaf ve imha edilecektir. Tüm kanatlı hayvanların tazminatlı olarak itlaf-imha edilmesi yönünde İl Hayvan Sağlık Zabıtası komisyonunca karar alınmıştır. Yetiştiricilerin imha- itlaf eden resmi görevli personele yardımcı olmaları gerekmektedir. Hayvanlarını saklayan sahiplerine 5996 sayılı kanunun 36. Maddesine göre 8 bin 27 TL idari para cezası uygulanacak ve insan sağlığını tehlikeye attıkları için Savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır."

Öte yandan kümes hayvanı besleyenler, hastalığın dışarıdan getirilerek pazarlarda satılan, kaz, tavuklardan bulaştığını öne sürerek kümes hayvanı satışlarının yasaklanmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İtlaf ve imha edilen kümes hayvanlarından görüntü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanların itlaf çalışmaları

-Dezenfeksiyon çalışmaları

-Detay görüntüler.

Haber-Kamera –Deniz BAŞLI / ARDAHAN

================================================

Akşehir'de 24 bin kök hintkeneviri ele geçirildi

KONYA'da jandarma ekipleri, dere kenarına ekilen 24 bin kök hintkeneviri ele geçirdi. Kenevirleri diktiği ileri sürülen 3 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çimendere Mahallesi Eşek Mevkii'ndeki dere kenarına hintkeneviri ekildiği bilgisine ulaştı. Ardından ziraat mühendisi eşliğinde gerçekleşen operasyonda 24 bin hintkeneviri ele geçirildi. Jandarmalar kenevirleri söktükten sonra toplayıp yakarak imha etti. Kenevirleri ektiği ileri sürülen 3 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

-Jandarmanın kenevirleri toplaması

İmha etmesi

Haber- Kamera: Atilla MEMİŞ AKŞEHİR (KONYA)

=====================================

Kesilmekten kurtarılan eşekler sahiplendiriliyorlar

ADANA'da farklı dönemlerde kesilmekten kurtarılan at ve eşekler, isteyenlere ücretsiz veriliyor.

Uygunsuz ortamlarda kesilip, etleri kaçak olarak piyasaya sürülen at ve eşeklerden kurtarılanlar, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veya zabıta ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na getiriliyor. Hayvanlar, burada özel olarak hazırlanan alanda bir süre bakıma alınıyor. Herhangi bir hastalığı olup olmadığı veterinerler tarafından takip edilen at ve eşekler, Cumhuriyet Savcılığı'ndan, 'sahiplendirilebilir' yazısı geldikten sonra, başvuran özellikle üreticilik yapan köylülere ücretsiz veriliyor.

Barınak görevlileri bu yıl içinde 80'e yakın at ve eşeğin getirildiğini bunun 60'ının sahiplendirildiğini söyledi. 20 hayvanın sahiplendirilmesi için ise, Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelecek yazının beklendiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Eşşeklerden genel ve detay görüntüler

Eşşeklerin su içmesi

Hayvan Barınağının tabelası

Haber : Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

============================================

Haberciler 'kalkışMA'yı anlattılar

BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti'nin 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında Karesi Kent Konseyi ve Basın İlan Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlediği 'kalkışMA' konulu söyleşi ve imza günü Karesi AVM toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Söyleşide 15 Temmuz darbe girişiminde alanlarda olan gazeteciler yaşadıkları anları anlattı. Fox TV muhabiri Gülşah İnce Birsen, Habertürk TV Editörü Ümit Yalman, CNN Türk Haber Kameramanı Ahmet Akpolat ve ATV- A Haber Ankara Haber Koordinatörü Fatih Atik, söyleşinin ardından 110 gazetecinin yazılarından oluşan ve 15 Temmuz şehit ve gazilerine adanan 'kalkışmA' adlı kitabı imzaladı. Etkinlikte yerel gazetelerin 15 Temmuz'la ilgili manşet haberleri ile Anadolu Ajansı muhabirlerinin o gece çektiği fotoğraflar da sergilendi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, açılış konuşmasında 24 Temmuz'un artık bir bayram değil dayanışma günü olduğuna dikkat çekti. Türkiye'deki gazetecilerin çalışma koşullarının dünya standartlarının altında olduğuna dikkat çeken Demir, "Kendilerinden çok şey istenen ve beklenen meslektaşlarımız daha fazlasını hak ediyor. Bunu 15 Temmuz gecesi 80 milyona gösterdiğimize inanıyorum. Haberciler o karanlık geceyi çektikleri görüntü ve fotoğraflarla aydınlattılar. 15 Temmuz destanının nasıl yazıldığını anbean kayıt altına aldılar. Meslektaşlarımızın hepsi o gece birer Hasan Tahsin'di" dedi.

KAMERASI İÇİN SAVAŞTI

Gazeteci Sadullah Özcan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Fox TV Muhabiri Gülşah İnce Birsen bir anne ve haberci olarak 15 Temmuz yaşadıklarını anlatırken, ATV- A Haber Ankara Haber Sorumlusu Fatih Atik, "O gecenin kahramanları milletimizdi. Biz sadece görevimizi yaptık" diye konuştu. 15 Temmuz gecesi CNN Türk baskınını çekerek büyük bir gazetecilik olayına imza atan, kameraman Ahmet Akpolat da, "Herkes beni kamerayı vermemekle tanıyor. Mesleki açıdan kameramı vermemem benim için de değerli ama benim için asıl değerli olan demokratik bir ülkede darbe yapmak isteyen askerler tarafından bir televizyon kanalına yapılan baskını görüntüleyen tek kişi olmamdır" dedi.

Üzerine silah doğrultan ve "Kamerayı ver yoksa vururum" diyen askere "Vuruyorsan vur, vermeyeceğim" diyen Akpolat, o gece kendisinden çok yakınları için korktuğunu anlattı.

Habertürk TV Editörü Ümit Yalman ise "O gece basın mensupları, haberci arkadaşlarım olmasaydı insanlar bu kadar çabuk bir şekilde hareket edemezdi, darbe konusunda bilgi alamazdı ve bilinçlenemezdi " diye konuştu.

İzleyicilerin sorularıyla süren söyleşi 110 gazetecinin kaleminden o gece yaşadıklarını anlatan 'kalkışMA' adlı kitabın imzalamasıyla sona erdi.

Etkinliği çok sayıda gazeteci ile ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğu, Karesi Belediye Başkanvekili Yusuf Hocaoğlu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar izledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yerel gazete ve fotoğraf sergisi

-Söyleşiden görüntü

-Habercilerin konuşmalarından görüntü

-Habercilerin 'kalkışMA' adlı kitabı imzalaması

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR, DHA)

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merve Demir Bingöl Yedisu PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title