Haberler

Aiçü'de Özel Yetenek Sınavları Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü özel yetenek sınavlarının yapıldığı bildirildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü özel yetenek sınavlarının yapıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, BESYO ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümündeki 223 kontenjan için bin 428 öğrencinin özel yetenek sınavlarına başvurduğu belirtildi.

BESYO için 15 Temmuz Şehitleri Çok Amaçlı Spor Salonunda 17-20 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen özel yetenek sınavına 181'i kadın bin 198 kişinin başvurduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sınavda 4 engelli ile 13 milli sporcu yer aldı. Sınavlar, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra Mersin Üniversitesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden gelen iki profesörün gözetiminde yapıldı. Özel yetenek sınavında öğrenciler, 9 istasyondan oluşan beceri ve koordinasyon parkurunda zamana karşı yarıştı. Böylece, beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünde 50, antrenörlük eğitimi bölümü örgün ve ikinci öğretiminde ise 80 öğrenci öğretim görmeyi elde etti."

Açıklamada, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde yapılan özel yetenek sınavlarıyla da resim iş eğitimi öğretmenliği programına 24'ü kadın 50 öğrenci, müzik öğretmenliği Bölümüne de 17'si kadın 40 öğrencinin kayıt yaptırmaya hak kazandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title