Haberler

    Kenya'da Oy Verme İşlemi Sona Erdi

    Doğu Afrika ülkesi Kenya'da yaklaşık 20 milyon seçmen, başta devlet başkanı olmak üzere milletvekili, senatör, vali ve ilçe temsilcilerini belirlemek üzere sandık başındaydı.

    Doğu Afrika ülkesi Kenya'da yaklaşık 20 milyon seçmen, başta devlet başkanı olmak üzere milletvekili, senatör, vali ve ilçe temsilcilerini belirlemek üzere sandık başındaydı. Kenya Bağımsız Seçim ve Sınır Komisyonu sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemimin son bulduğunu belirterek, sıkı güvenlik önlemleri altında geçen seçimlere Kenyalıların yoğun ilgi gösterdiğini duyurdu.

    Öte yandan seçim kurulu Baringo ve Turkana bölgelerinde etikili olan aşırı yağış nedeniyle oy verme işleminin geç başladığını bu nedenle de sandıkların geç kapanacağını bildirdi.

    Seçimde gözlemci olarak görev yapan Avrupa Birliği Seçim Gözlem Şefi Marietje Schaake ise yaptığı açıklamada ülkede 130 gözlemcilerinin bulunduğunu dile getirdi:

    "Kenya'nın her tarafında gözlemcilerimiz var. Sadece seçim günü için değil. öncesinde de buradaydık. Ayrıca bir sonraki gün oyların toplanması ve sayılması kısmında da burada olacağız. Yani seçimin tün önemli aşamalarında varız"

    Yaklaşık 20 milyon seçmenin olduğu Kenya'da, aralarında mevcut Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile muhalefet partilerinin ortak adayı Odinga'nın da bulunduğu 8 aday devlet başkanlığı için yarışıyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 08 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Afrika Kenya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title