Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

Erdoğan'dan Güneysu'da markete girdi, alışveriş yaptıTrabzon'daki programlarının ardından helikopterle Rize'nin Güneysu İlçesine gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, makam aracından inerek ilçede kendini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti.

Erdoğan'dan Güneysu'da markete girdi, alışveriş yaptı

Trabzon'daki programlarının ardından helikopterle Rize'nin Güneysu İlçesine gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, makam aracından inerek ilçede kendini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, kucağına aldığı bir çocuğun kıvranması üzerine yöre şivesiyle "Vurma bana bir dur" ifadesi çevredekileri güldürdü. Markete giren ve rafları dolaşarak bazı ürünler alan Erdoğan kasaya geçerek aldığı ürünlerin ücretini ödedi. Erdoğan, markete çağırdığı çocuklara da çikolata aldı, kasada bekleyerek çikolataların ücretlerini kendisi ödedi. Market çıkışında bir kadının sorununu dinleyen Erdoğan, kendisini takip eden Rizeli gazetecileride "Rize basını gelsin' diyerek yanına çağırdı. Basın mensupları ile sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan geceyi geçirmek üzere Merkez Mahallesi'ndeki konutuna geçti. Market sahibi Selim Büyük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha öncede iki kez dükkanına uğradığını belirterek "Çocuklara çikolata aldı, ikram etti. Çok güzel bir anı oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Erdoğan'ın vatandaşlarla sohbeti

-Bir çocuğu kucağına alması

-Markete girmesi

-Raflara dolaşması

-Çocukları markete çağırması

-Erdoğan'ın çıkışı ve detaylar

HABER-Kamera: Tolga SAĞLAM- Muhammet KAÇAR-Osman ŞİŞKO /TRABZON,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ...

===============================================

Zorla evlendirilmek istenen Suriyeli kızı ağabeyi aşağıya atmış

Kızın binadan düşme anı

KİLİS'te dün zorla evlendirilmek istendiği için intihara kalkıştığı ileri sürülen  Suriyeli 16 yaşındaki D.H.'nin, ağabeyi tarafından aşağı atıldığı ortaya çıktı. Tedavisi tamamlanan genç kız taburcu edilerek devlet korumasına altına alınırken, Suriyeli kızı aşağı attıktan sonra döven ağabeyi M.H. ise tutuklandı.

Olay, dün öğle saatlerinde Kartalbey Mahallesi'nde meydana geldi. Ülkesindeki iç savaştan annesi ve ağabeyiyle kaçarak Kilis'te bir apartmanın 3'üncü katında kirada yaşayan D.H., ailesi tarafından kendisinden yaşça büyük ve istemediği biriyle para karşılığı evlendirilmek istendi. Bunun üzerine çıkan tartışmada genç kız 28 yaşındaki ağabeyi M.H. tarafından evin üçüncü katından aşağı atıldı. Aşağı inen öfkeli ağabey bu defa da genç kızı döverek, yeniden eve götürmek istedi. Olayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri genç kızı hastaneye götürürken, anne ve ağabeyi ise polis tarafından gözaltına alındı.

GENÇ KIZ KORUMA ALTINA ALINDI

Hastanede tedavisi tamamlanan Suriyeli D.H.'nin psikolog nezaretinde ifadesi alındı. Genç kız ifadesinde para karşılığı yaşça kendisinden büyük birisiyle evlendirilmek istenmesine karşı çıkması nedeniyle çıkan tartışmada ağabeyi tarafından aşağı atıldığını söyledi. D.H., ağabeyinin ayrıca kendisini dövdüğünü söyledi. Suriyeli genç kız ifadesinin ardından devlet korumasına alınarak Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.H.'nin annesi F.K. serbest bırakılırken, ağabeyi M.H. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

MOBESE görüntüsü

Kızın binadan düşme anı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=========================================

'Eskişehir'de av tüfekli dehşet' haberine Emniyet'ten açıklama

EKİŞEHİR'de ellerinde tüfek ve palalarla sokaklarda gezip ateş eden, çektikleri bu görüntüleri 'Uyuşturucuya, uyuşturucu satıcılarına' tepki adı altında Fecebook' ta paylaşan şüphelilerin yaralama, hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmaktan suç kayıtları olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden birinin cezaevinde olduğu, diğer 2 kişinin ise gözaltına alındığı açıklandı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 6 Ağustos 2017 günü saat 03.00 sıralarında sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yüklenen  bir video ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde görüntülerde elinde tüfek olan şüphelilerin Gökhan S. (32), Veli N. (27) ve Emirhan S. (21) olduklarının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"G.S. Hakkında 2 adet yaralama suçundan kesinleşmiş 2 yıl 6 ay hapis cezası olduğundan 3 Ağustos 2017 günü yakalanarak yapılan işlemlerin ardından cezaevine teslim edilmiştir. V. N. ile E.S. de Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar hakkında güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçundan adli işlem başlatılmış. Şüpheli şahısların yapılan GBT sorgulamalarında 'Yaralama, hırsızlık ve kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma' suçlarından çok sayıda kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir."

Görüntü Dökümü

------------------

-Grubun otomobille mahalleye gelmesi

-Grubun silah ve palalarla sokaklarda bağırması

-Grubun evlerin kapılarına dayanması

-Gruptan birinin ateş açması

Haber : ESKİŞEHİR - İSTANBUL

====================================================

Kirada oturduğu evi ateşe veren kadın, 3 daireyi yaktı

HATAY'da psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen 2 çocuk annesi Selma C. oturduğu evi ateşe verdi.  Kısa sürede büyüyen yangın aynı katta bulunan 3 daireyi kullanılamaz hale geldi.

Merkez Antakya İlçesi Akasya Mahallesi 186'ncı sokakta bulunan 2'nci etap TOKİ Konutlarındaki B1-17 blok 11'inci kattaki evde kirada oturan 2 çocuk annesi Selma C. bugün öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenden piknik tüpünü açtı ve ardından evi ateşe verdi.

5 yıl önce kocasından ayrıldığı ve bu nedenle psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilen genç kadın 2 çocuğuyla birlikte binadan ayrılırken, iddiaya göre mahalledeki büfe sahibini telefonla arayarak, "Evi ateşe verdim, nasıl güzel yanıyor mu?" diye sorduktan sonra telefonu kapattı. Büfecinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibiyle AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altına alınan yangında, aynı katta bulunan 3 daire kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen biri ALS hastası 3 kişi Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Evi ateşe verip kaçan Selma C.'nin her yerde arandığı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bölgedeki itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekiplerinin görüntüsü

İtfaiyenin vinç yardımıyla yangına müdahalesi

Binadan yükselen dumanlar

İtfaiyenin bölgeye gelmesi

Mahalle sakinlerinden detaylar

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

Zonguldak'ta denize giren inşaat işçisi kayboldu

ZONGULDAK'ta, denizde yüzerken dalgalara kapılarak açığa sürüklenen inşaat işçilerinden 17 yaşındaki Şahin Ölmez kayboldu, arkadaşı 18 yaşındaki Fırat Altun, sahildeki 2 kişi tarafından kurtarıldı.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Uzunkum Sahili'nde meydana geldi. Kars'tan inşaatlarda çalışmak için gelen Şahin Ölmez ve Fırat Altun, serinlemek için denize girdi. İki arkadaş, yaklaşık 5 dakika sona dalgaların etkisiyle açığa sürüklenmeye başladı. Ölmez, bir ara arkadaşını kolundan tutup kıyıya çekmek istedi. Bu sırada sahilde durumu fark eden Kaan Güney ve yeğeni, denize girerek Fırat Altun'u kıyıya çıkarmayı başardı. Ancak dalgaların açığa sürüklediği Şahin Ölmez ise gözden kayboldu. Haber verilmesiyle gelen Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı ekipleri, Ölmez'i bulmak için botla arama çalışması başlattı. Yapılan aramalarda Ölmez'e ulaşılamadı. Ölmez'i aramalar sürerken bazı kişiler deniz dalgalı olmasına rağmen yüzmeye devam etti.

'BENİ KURTARMAK İSTEDİ, KENDİSİ GİTTİ'

Boğulmaktan son anda kurtarılan Fırat Altun, arkadaşıyla denize girdikten 5 dakika sonra dalgaya kapıldıklarını söyleyerek, "Bir ara beni kurtarmak istedi ama kendisi gitti. Beni de bir ağabey kurtardıö dedi. Fırat Altun'u boğulmaktan kurtaran Kaan Güney ise, "Biz yeğenimle birlikte yetiştik ve bir tanesini denizden çıkardık. Karaya kadar getirdim. Sonra diğeri demek ki daha çok yorulmuş, battı ve ona yetişemedik. Üzgünüm. Elimden geleni yaptım. Her şey saniyeler içerisinde oldu" dedi. Şahin Ölmez'i arama çalışmaları sürürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Şahin Ölmez'in yakınlarının olayı anlatması

-Arama çalışmaları

-Dalgaya rağmen denizde yüzenler

-Sahil güvenlik botu arama çalışmaları

-Dalgalar

-Polise ifade vermeleri

-Kaan Güney ile röp.

-Fırat Altun ile röp.

-Yakınlarının olayı anlatması

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Minibüste durak kavgası: 2 yaralı, 2 gözaltı

ADIYAMAN'da, minibüste yolcu ile şoför arasında durak tartışmasından dolayı kavga çıktı. Minibüsteki diğer yolcuların da karıştığı kavgada 2 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Kavga, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Hüseyin Avcı yönetimindeki 02 AR 720 plakalı yolcu minibüsündeki Mehmet Sait Taştan, durak dışında inmek istedi. Minibüs sürücüsü Avcı'nın bunu yasak olduğu gerekçesiyle kabul etmemesi üzerine tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen ve minibüsteki diğer yolcuların da katıldığı tartışma tekme tokat kavgaya dönüştü. İhbar üzerine gelen polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada minibüs şoförü ile yolculardan Mehmet Sait Taştan hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla götürüldükleri hastanede ayakta taburcu edilirken, kavgaya karışan minibüsteki 2 yolcu ise polis tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Yaralılar ambulansa alınması

Şüpheliler polis aracına bindirilmesi

Toplanan kabalık

Minibüs

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

Anız yangını 4 hektar ormanı yaktı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde anız yangınından sıçraya alevler, yaklaşık 4 hektar çam ormanının yanmasına neden oldu.

Yangın, dün öğle saatlerinde Arıklar Mahallesi Kıraç mevkiindeki bir tarlada meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle yanan anızlar, kısa sürede büyüyerek yan taraftaki ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler 6 arazöz, 3 itfaiye ve 2 su tankeri ile alevlere müdahale etti.  Yangın, 5 saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alınabildi. İlk belirlemelere göre 5 hektarlık çam ormanı yandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yanan ormanlık alan

Yükselen dumanlar

Yangına müdahale eden ekipler

Genel ve detay görüntüler

Haber: İskender ZENGİN Kamera: KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

İzmir'de makilik alanda yangın

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangın, dün akşam saatlerinde Sancaklı Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangını kontrol altına almak için 3 helikopter, 2 amfibi uçak, 10 arazöz, 3 iş makinası ve itfaiye ekipleriyle müdahale ediyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 7 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği tahmin edilirken, kesin zarar hava aydınlanınca yapılacak çalışmayla belli olacak. Yangında herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Alevlerden görüntü

Yangın söndürme helikopterlerinden ve uçaklardan görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN / İZMİR,

GÖRÜNDÜ GEÇİLDİ

===========================================

İnşaat işçileri alacakları için çatıya çıktı

Kayseri'de çalıştıkları inşaatte yatan ve bir süredir paralarını alamayan iki duvar işçisi 14 katlı binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. İşçiler uzun süren ikna çalışmaları neticesinde çıktıkları çatıdan indirildi.

Melikgazi İlçesine bağlı Esenyurt Mahallesi Paşalı caddesinde meydana gelen olayda iddiaya göre Van'dan gelerek Kayseri'de inşaat çatısına çıkan Abdulhari Çelik(40) ve Sergen Gezer (29) çalıştıkları inşaatten paralarını alamadıkları için 14 katlı inşaatın çatısına çıktı. Çatı katındaki inşaat tuğlalarının üzerine çıkarak intihar edeceklerini söyleyen iki inşaat işçisi " Biz çocuklarımızın rızkını kazanmak için Kayseri'ye geldik. 10 gündür inşaatta kalıyoruz. Çalıştığımız günden bu yana  bir kuruş para almadık. İnşaat yetkilileri gelir paramızı verirse öyle ineriz" dediler. Polis ve diğer inşaat çalışanlarının ikna çalışmaları bir süre sonuçsuz kalırken, olay yerine inşaat yetkililerin gelmesi ve işçilerinin alacaklarını vermesi sonrası iki inşaat işçisi çıktıkları çatı katından indi. Polis iki inşaat işçisinin ifadesini almak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Çatıya çıkan işçilerden görüntü

Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

İşçilerin parasını istemesi

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

GÖRÜNDÜ GEÇİLDİ

=============================================

Pavyona uyuşturucu baskını

KONYA'da Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri tarafından bir pavyona yapılan baskında çöp kovaları ve tavan araları didik didik arandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi'nde bulunan bir pavyona baskın düzenledi. Yapılan baskında işyerindeki çöp kovaları ve tavan araları polis tarafından didik didik arandı. Dedektör köpek 'Ares'inde katıldığı baskında işyerinde herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadı. İş yerine kapalı alanda sıgara içmek, sigortasız işçi çalıştırmak ve yüksek sesle müzik yayını nedeniyle 15 bin lira para cezası kesilirken, müşteri ve çalışanların yapılan GBT sorgusunda aranması çıkan bir kişi gözaltına alındı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Pavyonda polis tarafından yapılan aramalar

Çöp kovaları ve tavan aralarında yapılan aramalar

Dedektör köpek tarafından yapılan aramalar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

GÖRÜNDÜ GEÇİLDİ

=================================================

Fındık hasadı dualarla başladı

ORDU'da fındık hasadı, düzenlenen fındık hasat şenliği ile dualarla başladı.

Ordu'da bugün başlayan fındık hasadıyla ilgili Perşembe İlçesi'ne bağlı Doğanköy Mahallesi'nde hasat şenliği düzenlendi. Şenlikte temsili fındık toplayan Ordu Valisi Seddar Yavuz, yeni fındık hasadının bol, bereketli geçmesi temennisinde bulunarak, fındık üreticisinin 2009'dan itibaren devlet tarafından Alan Bazlı Gelir Desteği desteklemesiyle desteklendiğini belirtti. Sadece Alan Bazlı Gelir Desteği'nden Ordu ilindeki çiftçilere yaklaşık her yıl 300 milyon TL devlet tarafından ödeme yapıldığını vurgulayan Vali Yavuz, "Ülkemizin çeşitli bölgelerinden ilimize gelen tarım işçileri var. Bu tarım işçilerinin insani koşullarda barındırılması, ihtiyaçlarının giderilmesi, ikincisi ailesiyle birlikte gelen çocuklarımızın eğitilmesi, hayata atılması ve üçüncüsü de çocuk işçiliğinin önlenmesi. İşte bu konuda da diğer basın mensuplarımızdan ve değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte, daha önce yerleşkeyi birlikte gezdik ve orada yapılan çalışmaları memnuniyetle gördük. Bir kez daha altını çizmek isterim ki okulda, eğitimde, sosyal yaşamda bulunması gereken çocuklarımızı koruyacağız, onları eğiteceğiz, hayata kazandıracağız. Bunda kararlıyız. Burada birileri istiyor diye değildi, biz insanımızın en iyisine layık gördüğümüz için yapma zorundayız" dedi.

ÇOCUKLAR OKULDA, ANNE-BABALAR BAHÇEDE

Altınordu İlçesi Uzunisa Mahalesi'nde bulunan geçici mevsimlik işçileri konaklama merkezinde de incelemelerde bulunarak, burada eğitim alan 16 yaşından küçük çocukları da ziyaret eden Vali Yavuz, "Uzunisa Mahallesi'nde geçici yerleşim alanında, bu alanda Türkiye'ye örnek olabilecek güzel çalışmaları hep beraber müşahede ettik ve gördük. Öncelikle bu alanda bin 521 kişi barındırılıyor. Şu ana kadar 330 kayıtlı çocuğumuza ulaşılmış, çocuklarımızın eksik kalan eğitimlerinin tamamlanası noktasında bir tamamlayıcı eğitim uygulaması devam ediyor. Bu uygulama özellikle ilkokul ve ortaokul çocuklarımızın matematik ve Türkçe becerebilenini yanında sosyal hayata uyumu, sorun çözme becerisi, kendileriniifade etme gibi birey oluşmasında en önemli faktörleri olan hususlar üzerinde de arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışma yapıyorlar. Çocuklar burada eğitim görüyor, anne-babalar, büyükler ise bahçede çalışıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Vali Seddar Yavuz'un hasat şenliğinde konuşması

-Vali Seddar Yavuz'un temsili fındık toplaması

-Vali Yavuz'un mevsimlik fındık işçilerini ziyaretinden ve çocuklardan görüntü

-Mevsimlik fındık işçileri çadırlarından görüntü

-Fındık hasadından detay görüntüler

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU,

GÖRÜNT GEÇİLDİ

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Güneysu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title