Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Tren vagon kapağı askerlerin üzerine düştü: 5 yaralı BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde trenden yük indiren askerlerin üzerine vagon kapağı düştü.

Tren vagon kapağı askerlerin üzerine düştü: 5 yaralı

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde trenden yük indiren askerlerin üzerine vagon kapağı düştü. Meydana gelen kazada 1'i ağır 5 asker yaralandı.

Olay, saat 10.00 sıralarında Tatvan İlçesi'nin Fatih Mahallesi'nde bulunan tren garında meydana geldi. Trenden askeri malzeme indiren askerlerin üzerine bir anda vagon kapağı düştü. Meydana gelen kazada 1'i ağır 5 asker yaralandı. Yaralı askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kazanın meydana geldiği yer

-Vagon kapağı düşen tren

-Çevredeki vatandaşlar

-Tren yanındaki askeri araçlar

-Çevrneden detaylar

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber : TATVAN(Bitlis),-

=======================================

Erzurum'daki yangınlar kontrol altına alındı

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ne bağlı Yukarıçamlı Mahallesi'ndeki ormanlık alan ile Şenkaya ilçesinin Atyolu Mahallesi'nde çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

Oltu İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Yukarı Çamlı Mahallesi'ndeki çoğunluğu sarı çam ağaçlarının bulunduğu ormanda 5 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında rüzgar ve yolun olmaması nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu. Oltu ilçe merkezinden vatandaşların da götürüldüğü yangın söndürme çalışmalarına Gürcistan'dan Erzurum, Artvin, Ardahan, Giresun'dan ekipler katıldı. Aralıksız olarak karadan ve havadan sürdürülen söndürme çalışmaları sonucu yangın bu sabah kontrol altına alındı.

Erzurum'un Şenkaya Atyolu Mahallesi'nde dün saat 11.00 sıralarında çıkan yangında 20 evle birlikte 10 ahır kül oldu. Söndürme çalışmalarına 3 itfaiye aracı, 2 söndürme helikopteri, 2  Orman Bölge Müdürlüğü arazözü, 2 su tankeri, 2 kepçe, 2 kamyon, 2 ekskavatör, 1 loder ile müdahale etti. Bu arada bölgeye 25 çadır ve 45 yatak sevk edildi. Yaklaşık 20 ev ile birlikte 10 ahırın yanarak kül olduğu köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Helikopterin yanan köye su dökmesi

Haber-Kamera: ERZURUM,

=============================================

Alev alev yanan aracını çaresizce seyretti

TEKİRDAĞ'da seyir halinde bulunan panelvan minibüs alev alarak yanarken, sürücüsü Mehmet Dolduriç, aracının yanışını çaresiz şekilde izledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi.

Tekirdağ-Malkara karayolunun Bağlar Rampası mevkiinde seyir halinde olan Mehmet Dolduriç yönetimindeki 09 BT 753 plakalı panelvan minibüs aniden alev alarak yanmaya başladı.  Sürücü Dolduriç, yanan aracını yolun sağına çekerek indi. Minibüs kısa sürede alev topuna dönerken sürücü Mehmet Dolduriç, çaresizce yanan aracını izlerken, diğer sürücüler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürürken, hurdaya dönen araç kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Minibüsün alev alev yanması

-Sürücünün çaresizce çırpınması

-Diğer sürücülerin görüntü alması

-Sürücüyü teselli etmeleri

-Yanan araçtan detaylar

Haber: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

============================================

Park halindeki araca ayı saldırdı iddiası

SİVAS'ın Zara ilçesinde mesire alanında aracını park eden Zara Belediyesi Meclis üyesi Kanan Çaygöz dönüşünde aracının camı kırılmış, lastik ve koltukları parçalanmış halde buldu. Çaykara aracı bir ayının saldırdığını düşündüklerini söyledi.

Olay Zara ilçesine bağlı Şerefiye Beldesi Kurbağalı Mesire Alanında meydana geldi. Piknik yapmaya giden Zara Belediyesi Meclis Üyesi Kenan Çaygöz aracını piknik alanından 200 metre uzağa park etti. Yaklaşık 4 saat sonra Çaygöz arkadaşlarıyla birlikte aracın yanına geldi. Aracının sol arka camı kırılmış, koltukları ve lastikleri parçalanmış halde bulunan Çaygöz gördükleri karşısında şaşkınlık yaşadı. Aracı arkadaşları ile inceleyen  Çaygöz, bir gördüğü izlerden bir ayının saldırmış olabileceği tahmininde bulundu. Yiyecek aradığı sanılan ayının aracı bu hale getirdiği iddia edildi. Çaygöz parçalanan aracını cep telefonu ile görüntüledi. Aracının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Çaygöz, "Arkadaşlarla piknik yapmaya gittik. Aracımı park ettiğim yer piknik yaptığımız yere 200 metre uzaklıktaydı. Piknik bittikten sonra aracın yanına geldiğimde aracın silecekleri, lastikleri ve içi parçalanmış halde buldum. Ayı saldırısı olduğunu düşünüyorum. Bunu insan yapmaz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Aracın görüntüleri(Amatör kamera)

-Parçalanmış koltuk ve lastikler

-Konuşmalar

Haber: SİVAS,

=========================================

Dayısının lüks aracını izinsiz alan genç polisi alarma geçirdi

ADANA'da dayısının lüks otomobilini izinsiz alarak arkadaşlarıyla gezintiye çıkan 17 yaşındaki B.T., polisi alarma geçirdi.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi PTT Evleri'nde meydana geldi. İddiaya göre Hasan Yüksekyayla 01 GC 011 plakalı otomobilini park ettiği yerde göremeyince, polisi arayarak çalındığı ihbarını verdi. Harekete geçen ekipler, verilen adreste arama yaparken çalındığı ileri sürülen otomobil seyir halinde görülerek kovalanmaya başladı. Kaçan araç bir süre sonra sokak arasında durduruldu. Otomobil içindeki B.T.  ve arkadaşları M.A. Y. (20) ve S. İ. (18) yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. Daha sonra otomobilin sahibi Yüksekyayla'da polis merkezine geldi. B.T. alınan ifadesinde otomobili çalmadıklarını aracın dayısına ait olduğunu arkadaşlarıyla gezmek için aldığını söyledi. Yüksekyayla da durum üzerine şikayetiden vazgeçti. Aracı kullanan B.T.'ye ehliyetsiz araç kullanmaktan 1763 lira ceza ve genel güvenliği tehlikeye sokmaktan işlem başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yerinden genel görüntü

Aracın görüntüsü

Polislerin görüntüsü

Görgü tanığının olayı anlatması

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=========================================

Asırlık çınar otomobilin üzerine devrildi: 2 yaralı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde asırlık bir çınar ağacının büyük bir dalı gövdesinden ayrılırak evlere zarar vererek otomobilin üzerine düştü. Otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı.

Merkez Osmangazi İlçesi İntizam Mahallesi Bursalı Tahir Caddesi'nde bulunan tarihi çınar ağacının devasa büyüklükteki dalı ağacın gövdesinden ayrılarak büyük bir gürültü ile devrildi. Devrilan dal,  34 LN 7625 plakalı otomobile, ağacının karşısında bulunan 5 katlı binadaki 6 daireye,bir telekominikasyon trafosuna, ve 3 işyerine hasar verdi. Bir şirkete ait olduğu öğrenilen aracın sürücüsü 30 yaşındaki Ufuk Karalak ve yanında bulunan Aykut Dinç yaralandı. Ufuk Karalak olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılırken Aykut Dinç ayakta tedavi edildi.

Mahalle sakinleri tarihi ağacın daha önce kesildiği için yükünün devrilen tarafa bindiğini iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Devrilen ağaçtan görüntüler,

hasar gören araç,

işyerleri,

evler,

olay yerinden detaylar

Haber: Enver Fatih TIKIR/BURSA, -

=================================================

Kendi isteğiyle trafik uygulamasına girdi, ceza yedi

SİVAS'ta jandarma ve polis ekipleri, 'Türkiye'de güvenli trafik denetimi-4' kapsamında kentin girişlerinde trafik uygulaması yaptı. Uygulamada durdurulmadığı halde kendi isteğiyle kontrole giren Bekir Poyraz'a kemer takmadığı için cezai işlem uygulandı.

'Türkiye'de güvenli trafik denetimi-4' uygulaması kapsamında, kentin girişlerinde ve birçok ilçede ortak trafik denetimi yapıldı. Ülke genelinde yapılan 'uygulama kapsamında, sürücü ve araçlar kontrol edildi. Ankara yolu üzerindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde yapılan uygulamada durdurulan araçlarda, emniyet kemeri, sürücü belgeleri, araç tescil belgeleri ile araç plakalarının mevzuatta belirtilen standartlara uygunluğu denetlendi. Ticari araçların ise takoğrafları incelenerek, sürücülerinin SRC belgeleri kontrol edildi. Yapılan kontrollerde eksik evrak ve sürücü belgesiz araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulandı. Ayrıca uygulamada durdurulan sürücülere bilgilendirici broşür dağıtıldı.

UYGULAMAYA GİRDİ, CEZA YEDİ

Uygulama sırasında ekipler tarafından durdurulmadığı halde kendi isteğiyle uygulama noktasına giren sürücü Bekir Poyraz polis ekipleri tarafından GBT, sürücü belgesi ve aracı incelendi. Seyir halinde emniyet kemeri takmak yerine koltuğun arkasından klipse geçirdiği tespit edilen sürücü Poyraz'a bu nedenle 95 lira para cezası uygulandı. Sürücü Poyraz yapılan uygulamanın doğru olduğunu belirterek, "Polis ekipleri doğru bir uygulama yapıyor. Biz sürücüler yanlış yapıyoruz. Sorumsuzluğum nedeniyle hak ettiğimiz için cezayı yazdılar. Bundan sonra kemer konusunda dikkatli olacağım. Cezayı hak ettim. Şimdi kemerimi takacağım" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Uygulamadan görüntüler

-Ekiplerin araçları durdurup incelemesi

-Kendi isteğiyle uygulamaya gierne sürücüye kemer cezası

-Sürücünün konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

Yaz ortasında susuzluk tepkisi (2)

MUSKİ, YENİ PROJEYLE SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ AÇIKLADI

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ), Bodrum İlçesi'nin Dağbelen Mahallesi'nde yaşanan su sıkıntısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzün kuruluşundan önce Dağbelen Mahallesinin içme suyu olarak kullandığı özel mülk içerisindeki kuyunun yetersizliği tespit edilerek ekiplerimiz tarafından çalışma başlatılmıştı. 2016 yılında aynı kuyuda sondaj çalışması yapılmasına mülkiyet sahibinin izin vermemesi ve kamulaştırma işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle özel şahıslardan sondaj kuyusu kiralanma işi yapıldı. Kiralanan yerlerden birinde istenilen su miktarı bulunarak mahalleye verildi. Bunun yanı sıra bölgede tekrardan 2 ayrı sondaj çalışması yapıldı. Ancak yapılan 2 sondaj çalışmasında bulunan suların kimyasal kirlilik raporu sonucu Dağbelen Mahallemize içme suyu paket arıtma tesisi kurduk. Bu kiralanan ve açtığımız kuyular ile Dağbelen Mahallemizde 2016 yılı yaz mevsiminde su sıkıntısı yaşanmadan geçirildi. Ancak son zamanlarda yaşanan kuraklık, deprem ve artçıları sebebiyle 6 litre/saniye olan kuyunun verimi 2.5 litre/saniyeye geriledi. Bu kaynaklarının verimin azalması nedeniyle son 15 gündür kurumumuzca mahallemizin içme suyu deposuna tankerle su takviyesi yapılmaktadır. Dağbelen Mahallemizle ilgili 3 aydır devam eden bir proje çalışmamız mevcut durumdadır. Gerekli izinlerin alınması durumunda bu projemiz ihale edilecektir. Ayrıca şuanda tüm Bodrum Yarımadasının su ihtiyacını karşılamak için hazırladığımız proje Kamu İhale Kurumunda yayınlamaktadır. Bu projemizle de Bodrum'un muhtelif mahallelerinin su sorununu karşılamayı planlıyoruz" denildi.

Haber: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=========================================

Marmaris'te yüksek nemle birlikte sahiller doldu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sıcak hava nemle birleşince tatilcileri bunalttı. Tatilciler çareyi sahillere, otel havuzu ve su parklarına akın etmekte buldu.

Marmaris kent merkezinde sıcak ve nemli havada bunalan tatilciler soluğu plajlarda aldı. Yerli ve yabancı turistler, Atatürk Caddesi'nden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda "iğne atsan yere düşmez" dedirten görüntüler oluşturdu. Şezlonglarını denize çeken turistler, esintiyle serinlemeye çalıştı. Kimileri şemsiye altında dinlenirken, bazıları denizin tadını çıkardı. Su parkları ve otel havuzları da plajları aratmayacak kalabalıklara sahne oldu. Çocuklarıyla gelen tatilciler çeşitli aktivitelerle eğlendi. Yabancı turistler de kavurucu sıcaklar altında şezlonglarında sereserpe uzanarak bronzlaşmaya çalıştı.

İstanbul'dan ailesiyle tatile gelen Mehmet İşleren, "Marmaris'e ilk defa tatile geliyorum. Çok güzel ve kalabalık. Bunaltıcı sıcaklardan korunmak için sürekli otel havuzu ve klimalı ortamdayız" dedi.

Ankara'dan tatile gelen Hasan Güzel ise, "Marmaris 10 numara bir yer. Şu bunaltıcı sıcaklar olmasa daha iyi olacak. Sıcaklardan etkilenmemek için gün boyu ya havuzda ya da plajdayım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Marmaris halk plajı ve sahillerinden görüntü

Otel havuzu ve su parkından görüntü

Sahil yolunda bikini ve şortla yürüyen turistler görüntü

Su sporları yapan turistler görüntü

Haberde adı geçen iki kişiyle röp.

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

============================================

90 yıllık eski okul binası kültür merkezi oluyor

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi, Güney Beldesi'nde uzun yıllar atıl vaziyette kalan 90 yıllık tarihi geçmişe sahip ilkokul binası kültür merkezine dönüştürülüyor. 200 gün sonra çalışmaların tamamlanacağı kültür merkezine, okulun ilk öğretmeni ve müdürü olan merhum Selahattin Öztaş'ın isminin verileceği bildirildi.

Simav'a 13 kilometre mesafedeki 1725 nüfuslu Güney Beldesi'ndeki 1927 yılından bu yana ilkokul olarak kullanılan Cumhuriyet Dönemine ait tek katlı, taş binanın, 2011 yılındaki, aletsel büyüklüğü 5.9'luk depremde bazı bölümlerinin yıkılarak zarar görünce, boşaltıldı. Binanın boşaltılmasından sonra okuldaki öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yaptırılan başka bir binaya taşındı. Boşaltılmasının ardından atıl durumda kalan bina her geçen gün doğa koşulları nedeniyle daha fazla yıpranıp, yıkılan bölümlerinde artış olmaya başladı. Güney Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan'ın girişimiyle okul binasının kültür merkezine dönüştürülmesi için geçen ay çalışma başlatıldı.

90 yıllık tarihi okul binasının boşaltıldıktan sonra gözümüzün önünde her geçen gün yıkılıp, yok olmasına gönlünün razı olmadığını belirten Başkan Aslan, "Belediyemizin bütçesinden ayırdığımız 660 bin TL'lik ödenekle binamızı aslına uygun restore ederek kültür merkezine dönüştürmeye karar verdik. Yaklaşık 200 gün sonra eski okul binamız beldemizde eksikliği hissedilen kültür merkezine dönüşmüş olacak. Eski tarihi binamız bundan sonra içerisinde 5 bin kitaplık kütüphanesi, etüt merkezi, el sanatları köşesi ve kafeteryası ile modern bir kültür merkezi olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

Çalışmalarla tarihi okul binasını hem tarihe kazandırmayı hem de gelecek kuşaklara aktarmayı planladıklarını ifade eden Başkan İlhan, "Restorasyon çalışmalarımızda Kütahya İl Özel İdaremiz de bize yaklaşık 100 bin liralık bir ödenekle destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığımız'dan da destek bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan İlhan, kültür merkezine dönüştürülen tarihi binaya, okulun ilk öğretmeni ve müdürü olan hemşehrileri merhum Selahattin Öztaş'ın adını vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Belde halkından 30 yaşındaki Hüseyin Yiğit, "Tarihi okul binasının gözlerimizin önünde eriyip gitmesine belediyemizin göz yummaması bizi mutlu etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kültür merkezine dönüştürülen eski okul binasının görüntüsü

-AK Partili Güney Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan'ın restorasyon çalışmaları hakkında bilgi vermesi

-Güney Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan ile röp.

-Belde halkından Hüseyin Yiğit ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya),

===============================================

Huzurevinde kalan emekli vali şoförünü dolandırdılar

ZONGULDAK'ta 4 eski valinin makam şoförlüğünü yaptıktan sonra 1997'de emekli olan ve 2015 yılında huzurevine yerleşen 66 yaşındaki Müjdat Yaman, huzurevi sakinlerini ziyaret bahanesiyle yanına gelip tanıştığı Y.Ç. hakkında kendisini dolandırdığı, şikayetçi olmaması için de bağ evine kaçırıp dövdüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Eski Zonguldak Valileri Nevzat Ayaz, Galip Demirel, Tevfik Başakar ve Saim Çotur'un makam şoförlüğünü yapan Müjdat Yaman, 1997'de emekli olduktan sonra eşi ve 2 çocuğundan ayrı yaşamaya başladı. Müjdat Yaman, 2015 yılında Çaycuma Huzurevi'ne yerleşti. Müjdat Yaman, aynı yıl Nisan ayında huzurevi sakinlerini ziyarete gelen Y.Ç. ile tanıştı. Müjdat Yaman, iddiaya göre sürekli kendisini ziyaret eden, dışarıya çıkarıp yemek yediren ve bu şekilde güvenini kazanan Y.Ç. tarafından dolandırıldı.

'NE İŞİN VAR HUZUREVİNDE DİYEREK KANDIRDILAR'

Olayla ilgili Devrek Polis Merkezi'ne giderek şikayette bulunan Müjdat Yaman, ifadesinde başına gelenleri şöyle anlattı:

"Y.Ç. birgün beni evine götürdü. Burada doğu kökenli 4 arkadaşı ile tanıştırdı. Bana, 'Sen nüfus kağıdını ver, sana ev konusunda yardımcı olacağız. Ne işin va senin huzurevinde? İhtiyaçlarını karşılayacağız' diyerek bir sürü vaadde bulunarak kimliğimi aldılar. Bu arada ne olduğunu bilmediğim 2-3 evrak imzalattılar. Y.Ç. sonra beni İzmir'e götürdü. Sonra orada benim adıma mobilya ve kömür alımı yapılmış. Şahsıma imzalar attırılmış ve ben bu şekilde borçlandırılmışım. Sonra tekrar huzurevine döndüm ben."

'BAĞ EVİNE KAÇIRIP DÖDÜLER'

Y.Ç.'nin bir süre sonra da gezdirmek için kendisini Bursa'ya götürdüğünü anlatan Yaman şöyle devam etti:

"Burada Y.Ç. bana, 'Bu benim babamın kimliği. Sana da benziyor. Git şu bankaya parayı çek gel' dedi. Ben de bankaya girdim ve kimlikteki şahıs olarak tanıtarak 10 bin TL çektim. Bankadakiler şüphelenmişler. Polis geldi. Yanımdaki 4 doğu kökenli kişiyle yakalandık. Y.Ç. kaçtı. Bursa'da cezaevinde 6 ay yattım. Çıktığımda maaşımda azalma fark ettim. En son geçen Şubat ayında maaşımı çekmek için bankaya gittiğimde hesapta hiç para yoktu. Banka görevlileri maaşıma haciz konulduğunu, yaklaşık 60 bin TL borcum olduğunu söyledi. Yaptığım araştırmada İzmir, Yalova, Bursa'da icra dairelerinde dosyalarım olduğunu, maaşla ilgili muvafakat yapıldığını tespit ettim. Ben kimseye muvafakatname vermedim. Bunlar sahte düzenlenmiş belgeler. Mart ayında Y.Ç.'ye telefonla ulaştım ve şikayetçi olacağımı söyledim. Nisan ayında beni Devrek'ten aldılar ve bir eve götürüp bana işkence yaptılar. Kaçarak kurtuldum. Sonra bana paramı vereceğini söyledi. Hatta 25 bin TL'lik senet verdi. Ama senedin günü geçmesine rağmen ödemedi. Şikayetçiyim."

Cezaevinden çıktıktan sonra parası olmadığı için huzurevine gitmedini, Devrek'te kendisine işadamı Nusret Sarı'nın sahip çıktığını ve otele yerleştirdiğini söyleyen Müjdat Yaman, "Bu dolandırıcıların yüzünden cezaevine girdim. Cezaevi nedir bilmedim hayatım boyunca. Bunların yakanlanmasını istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık, Yaman'ın şikayeti üzerine 'Dolandırıcılık', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla soruşturma başlatırken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Müjdat Yaman'ın izin alarak huzurevinden ayrıldığını, cezaevine girince kaydının silindiğini, çıktıktan sonra da tekrar başvuru yapılmadığını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Müjdat Yaman'ın çay ocağında oturması

-Çay ocağından ayrılması

-Caddede Nusret Sarı ile yürümesi

-Müjdat Yaman ile röp.

-Nusret Sarı'nın Y.Ç., ile telefon görüşmesi yapması

-Müjdat Yaman'ın ağlaması

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK-Cüneyt ÖZFİDAN/DEVREK(Zonguldak),

================================================

Sibel Can Ayvalık'ı coşturdu

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, yaz konserleri kapsamında sahne alan ünlü şarkıcı Sibel Can, hayranlarını coşturdu.

Ayvalık Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konserde, Nur Yerlitaş imzalı iki farklı kostümle sevenlerinin karşısına çıkan Sibel Can, 2 saat boyunca

eski ve son albümündeki şarkıları seslendirdi. Şarkılarıyla olduğu kadar sahne performansıyla da dikkati çeken Sibel Can, bazı şarkılarını hayranları ile birlikte söyledi. Biletleri 75, 90 ve 110 liradan satılan konseri yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Konserin sonunda, yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Can, en kısa sürede tekrar Ayvalık'ta konser vermek istediğini söylemesi üzerine, hayranları tarafından uzun süre alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Konserden görüntü

-Sibel Can'ın sahne performansından görüntü

-Konseri izleyenlerden görüntü

Haber-Kamera: Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir),

===================================================

Arap çocuklar Türk mutfağını tanıdı

ÇEŞİTLİ Arap ülkelerinden Antalya'ya gelen çocuklara Manavgat'ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi'nde Türk yemekleri anlatıldı.

Antalya Sağlık Turizmi Eğitim Geriatri Rehabilitasyon Engelli ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın (ANTSEVAK) davetlisi olarak Antalya'ya gelen Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da çeşitli yetiştirme yurtlarında kalan çeşitli yaşlardaki 115 çocuk Manavgat'ı ziyaret etti. Antalya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (APADER) Crystal Manavgat Mutfak Sanatları Akademisi'nde çocuklara Türk yemekleri hakkında bilgi verildi ve Türk yemeklerinin nasıl yapıldığı öğretildi. Ziyaretçi çocuklar, ustaların gözetiminde kendi hazırladıkları yiyecekleri arkadaşlarına da ikram etti. Bu arada misafir çocuklardan biri kameraman, diğeri muhabir olarak yaşananları anlattı.

APADER Başkanı Mehmet Özen, çocuklarının ziyaretinin çok iyi olduğunu belirterek, Türk yemeklerini nasıl olduğunu gördüklerini söyledi.

APADER Başkan Yardımcısı Mustafa Pelit de amaçlarının gelen misafirlere Anadolu kültürünü ve yemeklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Mutfak sanatları akademisinden genel görüntü

Çocukların gelişi

Mustafa Pelit'in çocuklara Türk yemekleri hakkında bilgi vermesi

Çocuklarla birlikte yiyeceklerin yapılması

Muhabirlik yapan Arap çocuğun yaşananları anlatması

Çocukların yaptıkları yiyecekleri arkadaşlarına ikram etmek için götürmeleri

Yemek yapımı ve yemek ikramı

Dernek başkanı Mehmet Özen'in açıklaması

Başkan Yardımcısı Mustafa Pelit'in açıklaması

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sibel Can Marmaris Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title