Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

(EK BİLGİ VE GÖRÜNTÜYLE) 1- ÜSKÜDAR'DA BABA DEHŞETİ: 2 OĞLUNU ÖLDÜRDÜ 2 oğlunu öldüren baba Aslan Güleryüz, Kadıköy'de gözaltına alındı.

(EK BİLGİ VE GÖRÜNTÜYLE)

1- ÜSKÜDAR'DA BABA DEHŞETİ: 2 OĞLUNU ÖLDÜRDÜ

2 oğlunu öldüren baba Aslan Güleryüz, Kadıköy'de gözaltına alındı.

Eşinin Aslan Güleryüz hakkında bu ay başında şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayette bulunduğu öğrenildi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Üsküdar'da babaları tarafından bıçaklanan 3 kardeşten  2'si öldü.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Orhan Sokak'taki evde sabah saatlerinde Aslan Güleryüz ile 3 oğlu arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Baba, 3 oğlunu da bıçakladı. Bıçaklanan çocuklardan 20 yaşındaki Onur  ile 24 yaşındaki Ahmet Güleryüz öldü. Yaralı Orçun Güleryüz (22)  ise ambulansla hastaneye kaldırıldı Baba Aslan Güleryüz olay sonrası kaçtı. Güleryüz bir süre sonra polis tarafından yakalandı. Olay sırasında annenin evde olmadığı öğrenildi.

EŞİ ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Kadıköy'de Üsküdar Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalananan  Aslan Güleryüz hakkında eşi Songül Güleryüz'ün bu ayın başında  şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu öğrenildi. Güleryüz'ün ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtilirken     Manisa'ya gittiği ve geçen süre içinde eve uğramadığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Olayın gerçekleştiği evin görüntüsü

-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

-Yaralının görüntüsü(ÖZEL)

-Yaralının ambulansa bindirilmesi (ÖZEL)

-Komşuları ile röp.

-Ölen çocukların fotoğrafı (ilk fotoğraf Onur)

-Babanın polisler arasındaki görüntüsü

09.08.2017 - 09.18 Haber Kodu : 170809013

09.08.2017 - 11.42 Haber Kodu : 170809041

====================

2 - BABALARININ ÖLDÜRDÜĞÜ KARDEŞLERİN CENAZELERİ  ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Üsküdar'da babaları tarafından öldürülen 2 kardeşin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olay yerine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Olayın ayrıntıları da belli oldu.  Babanın önce tartıştığı oğlunu bıçakladığı seslere uyanan diğer iki oğluna da çekiçle saldırdığı belirlendi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - Ramazan EĞRİ- İSTANBUL-DHA

Üsküdar'da Aslan Güleryüz tarafından öldürülen çocukları Ahmet ve Onur Güleryüz'ün cenazeleri polis ve savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Yaralanan Orçun Güleryüz'ün tedavisi hastanede devam ediyor. Sabah saatlerinde yaşanan dehşetin ayrıntılarını ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, bir lokantada çalışan Ahmet Güleryüz  ile  babası Aslan Güleryüz arasında maddi nedenlerle tartışma çıktı.Tartışma sırasında baba Güleryüz elindeki bıçakla oğlunu kalbinden bıçakladı. Bu sırada uyuyan Orçun ve Onur kardeşler de çıkan seslere  uyandı. Uyanan oğullarına da saldıran baba eline geçirdiği çekiçle başlarına  vurduktan sonra evden hızla kaçarak uzaklaştı. Olayda yaralana Orçun Güleryüz evinin önüne çıkarak çevredekilerden yardım istedi.  Eve gelen polis  ve sağlık  ekipleri iki  kardeşin öldüğünü belirledi.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------

-Yakınlarının olay yerine gelmesi

-Ağlayanlar

Olay yeri ve savcının gelmesi

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Cenazelerin evden çıkarılması

-Cenazelerin araca konması

-Genel ve detay görüntüler

09.08.2017 - 13.20 Haber Kodu : 170809063_

==========================

3- KURTULMUŞ, MANAS HAYKELİNİ AÇTI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Bişkek'te de Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelinin yapılacak olması yeni köprülerin kurulacak olmasına vesile olacaktır

" Türkiye'nin hedefi çok açıktır, 2023'e kadar 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri"

(Kılıçdaroğlu'nun bir Alman dergisine verdiği demeç)

"Halt etmişler çok açık söylüyorum. Berlin, Viyana, New York, Londra  ne kadar güvenli ise İstanbul, İzmir, Antalya o kadar güvenlidir."

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Boğaçhan ÖZER, İstanbul DHA

Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Sütlüce Parkı'na yapılan Manas Heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, "Bişkek'te de Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelinin yapılacak olması yeni köprülerin kurulacak olmasına vesile olacaktır" dedi.

Kurtulmuş'un ardından söz alan Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov da bir konuşma yaparak, "Bu olay iki ülke arasında yeni bir sayfanın açılmasını ifade ediyor. İki halkın dostluğunu pekiştiren Manas Babamızın heykelinin yapılması bizim için çok değerli. Bu bizim tarihimizin bir olduğunu belirtiyor. Bugün iki halkın bakanları, bilim adamları tüm halkın açılışa katılması bizi sevindiriyor. Heykelin yapılmasında emeği geçen herkese, heykeltıraşlara ve Yeditepe Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı. Heykelin üzerindeki örtü rüzgar nedeniyle güçlükle indirilebildi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Törenin arından Numan Kurtulmuş gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenme projesinin detaylarını sorması üzerine şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili bütün detaylı çalışmalarımız neredeyse bitmek üzere. Detaylarıyla tamamlandıktan sonra, bütün yapılacak işler planlandıktan sonra en ufak bir noktasını gizlemeden kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmaların devam ettiği bir süreçteyiz şu aşamada Atatürk kültür Merkezi'nin projesi ile ilgili bir şey söylemek noktasında değiliz. Süreçle ilgili adımları netleşince kamuoyuyla paylaşacağız."

"YENİ DÖNEMDE TURİZM İLE İLGİLİ OLARAK İKİ TEMEL HEDEFİMİZ VAR"

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaylalarda turizmin canlandırılması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bizim de yeni dönemde turizm ile ilgili olarak iki temel hedefimiz var. Bunlardan birisi pazarı büyütmek, çeşitlendirmek. Sadece belli ülkelerden gelen turistler değil, Alman turistler, Rus turistler değil, dünyanın her yerinden; Çin'den, Japonya'dan, Hindistan'dan farklı taraflardan gelecek olan turistlere de ülkenin kapılarını da sonuna kadar açmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir başka önemli alanda ürün çeşitlendirmesidir.  Sadece deniz, kum turizmi değil, aynı zamanda yayla turizmi, kış, sağlık turizmi, kaplıcalar, inanç turizm gibi farklı alanlarda ürünlerimizi çeşitlendireceğiz. Çok şükür Türkiye'nin böyle bir imkanı var. Aynı anda dört mevsimin yaşandığı bir ülkedeyiz."

Kurtulmuş, yanıtın devamında " Türkiye'nin hedefi çok açıktır, inşallah Türkiye 2023'e kadar 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedefliyor. Hedeflerimizi karşılamak için canla başla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurtulmuş, Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağının sorulması üzerine, "Bu konu henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Bakanlar Kurulu'na geldikten sonra bu konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı ne ise ona karar verilir" diye yanıt verdi.

Bir gazetecinin geçen yıl Türk Konseyi Zirve toplantısının Kırgısiztan'da yapılması konusunda sıkıntı yaşandığı bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine "Bunlar dünkü resmi görüşmede ele alındı. İnşallah Türk Konseyi en kısa zamanda Kırgısiztan'da Bişkek'te yapılacak.

RUS TURİST SAYISINDA ARTIŞ

Rus turist sayısında bu yıl ne kadar artış olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Antalya'da ilk turizmcilerle toplantımızda gördük. Geçen yıl ile kıyasladığımızda bu yıl içerisinde Rus turist sayısında artış var. Rus turistler bakımında mesele inşallah eski seviyesine gelmeden düzeliyor, hızla düzelecek, bu sene belli bir düzelme olacaktır turizm sektöründe."

"ANA MUHALEFET PARTİSİNİN LİDERİ DE BUNLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"

Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Alman dergisine yaptığı açıklamalarının sorulması üzerine, "Halt etmişler çok açık söylüyorum. Berlin, Viyana, New York, Londra  ne kadar güvenli ise İstanbul, İzmir, Antalya o kadar güvenlidir. Türkiye'nin bütün şehirleri, dünyanın diğer şehirleri kadar güvenlidir. Bunu kim söylemişse halt etmiş. Ama insanın ağırına giden; birileri Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıp, bu negatif operasyonu sürdürürken maalesef Türkiye'de ana muhalefet partisi başkanın bu algı operasyonunu yapanların değirmenine su taşımasıdır. Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru değildir, Türkiye'ye karşı bir haksızlıktır. Zaten biz terörle boğuşuyoruz, mücadele ediyoruz. Bütün dünyada küresel olarak teröre karşı bir mücadele var. 2015-2016 arasında cereyan eden olayla dolayısıyla  turizm sektöründe durumu iyileştirmek için resmen mücadele ediyoruz. Tam biz bunları söylerken Almanya'da bir beyefendi 'Türkiye güvenli değildir' diyor. Bizim ana muhalefet partisinin lideri de bunların ekmeğine yağ sürüyor, değirmenine su taşıyor. Kabul edilemez, Türkiye'ye karşı bir haksızlıktır. Türkiye en az batıdaki ülkelerin başkentleri kadar, büyükşehirleri kadar güvenli şehirlere, turizm alanlarına sahiptir. Ama kusura bakmayın terör küresel ölçekte de dünyanın bütün şehirlerini tehdit altında bulunduran küresel bir beladır. Böyle algı operasyonlarıyla Türkiye'ye çamur atmak ya da atılan bu çamurların Türkiye'de iz tutması için gayret sarf etmek yerine herkes adam gibi bu küresel terör belası ile nasıl mücadele edecek otursun konuşsun. Bu operasyonu yapanları şiddetle kınadığımı, bunların ekmeğine yağ sürenlere de Allah uyanıklık, basiret versin demekten başka bir çaremiz yok. İçeride siyaset yaparsın, içeride hükümeti yerden yere vurur eleştirirsin ama Türkiye'yi eleştirmeye, Türkiye'nin ayağına çelme takmaya, Türkiye'ye karşı bir takım algı operasyonlarına destek olacak sözler söylemezsin. Muhalefet olmak demek hükümete laf söyleyeceğim diye Türkiye'nin beline kazma vurmak demek değildir. Ana muhalefet partisi liderinin bu sözlerine açıklık getirmesine bir kere daha talep ediyoruz. Özellikle dergiye verilen röportajla ilgili doyurucu bir açıklama gelmedi."

Görüntü Dökümü:

---------------

Kurtulmuş'un açıklamaları

Ceenbekov'un açıklamaları

Açılıştan görüntüler

Detaylar

===============================

4- THY DEV MARKALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPTI

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

"Türk sivil havacılığının yeniden yükselişi başlamıştır "

Haber-Kamera : Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle THY ve Garanti Bankası ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı'nın farklı sektördeki markalarla iş birliğine ilişkin tanıtımı gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Garanti Bankası CEO'su Fuat Erbil, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Ata Köseoğlu,  CarrefourSA CEO'su Hakan Ergin, Arçelik Türkiye CMO'su Mehmet Tüfekçi, Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Enterprise Türkiye Yönetici Ortağı Özarslan Tangün ve Opet Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Güner'in katılımıyla yeni işbirliği  duyuruldu.

Türkiye'nin önde gelen markalarıyla oluşturulan yeni mil kazandırma yapısının basın lansmanında konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, çift haneli büyüme rakamlarını yakaladıklarını belirterek  ve   6,5 yaşında olan dünyanın en genç filolarından birine sahip olduklarını sürekli büyüdüklerini bildirdi.

Havacılık sektörünün yüzde 5 büyüdüğünü ifade eden Aycı, "THY, çift hanelerle büyüdü, yüzde 15-16'lar mertebesinde büyüdü. Geçen yıla gelene kadar büyüme hikayesi böyle sürdü. Geçen yıl yaşadığımız zorluklara rağmen yine yolcu sayımızı yaklaşık 1,5 milyon artırmayı, geçen yıl bile başardık. Son çeyrekteki geri dönüşümüzle bir yıl içinde oluşan kayıpları sildik süpürdük." değerlendirmesini yaptı. Aidiyet bilinciyle çalışan THY ailesini tebrik eden Aycı, şirketin geri dönüşünün, Türk sivil havacılığın yeniden yükselişinin yeniden başladığını vurgulayarak, bunun sürdürülebilir olmasının önemine değindi.Ayçı, "Aycı, " Bu yıl  çift haneli rakamlarla büyümeye başladık. Çift haneli büyüme başlamıştır hayırlı olsun. Şirketimizin geri dönüşü, Türk sivil havacılığının yeniden yükselişi başlamıştır.  Temennim bunun sürdürülebilir olmasıdır "   dedi.

Zor günlerin de yaşanabileceğine dikkati çeken Aycı, "Ama THY reklamında da söylediğimiz gibi 'Bir ülkenin, bir şirketin yolculuğu zorludur. Bu yolculukta fırtınalar vardır. Bu yolculukta bulutlar vardır. Yağmurlar vardır, şimşekler vardır, yıldırımlar vardır ama gün olur, zaman gelir el birliğiyle, kol kola yürek yüreğe, omuz omuza kalplere dokunarak, o yıldan çıktığımız gibi birlikte oluruz, birlikte aşarız, birlikte planlarız, birlikte gerçekleştiririz" diye konuştu.

Aycı, bu yolda paydaşlarla yürümeye ve güçlü markalarla yan yana olmaya ihtiyacı duyduklarını ifade ederek, iş birliklerin devam edeceğini kaydetti. Garanti Bankası CEO'su Fuat Erbil  ise Miles&Smiles kredi kartı sahiplerine son 6 yılda, 8 milyon yurt içi gidiş dönüş veya 3 milyona yakın yurt dışı gidiş dönüş bilete denk gelen, yaklaşık 60 milyar mil kazandırdıklarını belirterek  kazandırılan millerle, dünyanın çevresinde yaklaşık 400 bin kez tur atılmasını sağladıklarını kaydetti.

2016'dan itibaren kapsamlı bir dönüşüm projesi geliştiren Miles&Smiles 2022'ye kadar üye sayısını ikiye katlamak ve bu büyümeye paralel olarak ortak markalı Miles&Smiles kredi kartı bazını genişletmeyi hedefliyor. Bu hedeflere ek olarak, 2016 senesinde Miles&Smiles üyelerinin kazandığı 1,4 milyonu aşkın ödül biletin, 2022 senesinde 3 milyonu aşması da bir diğer önemli hedef olarak öne çıkıyor.

Yeni işbirliğinin kart üyelerine getirdiği ayrıcalıkları ise THY'nin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur açıkladı. 7 milyonu aşan üyesi bulunan Miles&Smiles üyelerine uçmanın yanı sıra otel konaklama, araç kiralama, sigorta, akaryakıt ve market alış verişi gibi günlük hayattaki harcamalar ile mil kazanma fırsatı sunuyor. Miles&Smiles, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı ile CarrefourSA, Arçelik, Watsons, TeknoSA, Enterprise, Opet ve Beko'da yapacakları alışverişlerde harcadıkları her 1 TL'ye 2 mil; Rixos Otelleri'ndeki konaklamalarında ise 1 TL'ye 4 mil kazandırıyor.

Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası'nın ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı, 1 Ağustos öncesinde havayolu dışında yapılan harcamalarda 1TL'ye 0.1-0.75 aralığında mil kazancı sağlarken, 1 Ağustos itibariyle seçili program ortaklarında yapılan tüm harcamalarda 1TL'ye 2 mil kazandırıyor. Böylece Miles&Smiles Kredi Kartı sahipleri günlük harcamalarından hem daha fazla mil kazanacak hem de Miles&Smiles'ın ayrıcalıklarla dolu dünyasından daha fazla yararlanacaklar.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Ahmet Olmuştur'un konuşması

-Olmuştur'un açıklaması

-Garanti CEO'su Fuat Erbil'in konuşması

-İlker Aycı'nın konuşması

-İşbirliğine ilişkin reklam filmi gösterimi

-Fotoğraf çekimi ve pasta kesimi

===================

5- PEHLİVANLAR ŞİLE'DE TER DÖKECEK

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI - İSTANBUL DHA

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şile Yağlı Güreşleri başladı. Bu yıl 11'incisi düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında çok sayıda pehlivan mücadele edecek.

Şile Belediye Meydanı'nda yapılacak müsabakalar öncesinde katılımcılar İBB Mehterean Takımını konser verdi. Kortej Yürüyüşü öncesi konuşan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile'nin artık deniz, kum,beziyle anılmasının yanında spor merkezi olarak anılması için hızla ve emin adımlarla koşuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.  Yürüyüşe AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Garnizon Komutanı Hava Albay Ali Beşir,  Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, 2017 Kırkpınar Baş Pehlivanı İsmail Balaban ve çok sayıda pehlivan katıldı. Daha sonra müsabalara geçildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Tabakoğlu 'nun konuşması

-Balaban'ın görütüsü

-Kortej yürüyüşü detayları

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Kadıköy Üsküdar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title