Haberler

Kurtulmuş, Manas Heykelinin Açılışına Katıldı (2)

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Bişkek'te de Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelinin yapılacak olması yeni köprülerin kurulacak olmasına vesile olacaktır

" Türkiye'nin hedefi çok açıktır, 2023'e kadar 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri"

(Kılıçdaroğlu'nun bir Alman dergisine verdiği demeç)

"Halt etmişler çok açık söylüyorum. Berlin, Viyana, New York, Londra ne kadar güvenli ise İstanbul, İzmir, Antalya o kadar güvenlidir."

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Boğaçhan ÖZER, İstanbul DHA Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Sütlüce Parkı'na yapılan Manas Heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, "Bişkek'te de Fatih Sultan Mehmet Han'ın heykelinin yapılacak olması yeni köprülerin kurulacak olmasına vesile olacaktır" dedi. Kurtulmuş'un ardından söz alan Kırgızistan Başbakanı Soroonbay Ceenbekov da bir konuşma yaparak, "Bu olay iki ülke arasında yeni bir sayfanın açılmasını ifade ediyor. İki halkın dostluğunu pekiştiren Manas Babamızın heykelinin yapılması bizim için çok değerli. Bu bizim tarihimizin bir olduğunu belirtiyor. Bugün iki halkın bakanları, bilim adamları tüm halkın açılışa katılması bizi sevindiriyor. Heykelin yapılmasında emeği geçen herkese, heykeltıraşlara ve Yeditepe Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından heykelin açılışı yapıldı. Heykelin üzerindeki örtü rüzgar nedeniyle güçlükle indirilebildi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Törenin arından Numan Kurtulmuş gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenme projesinin detaylarını sorması üzerine şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili bütün detaylı çalışmalarımız neredeyse bitmek üzere. Detaylarıyla tamamlandıktan sonra, bütün yapılacak işler planlandıktan sonra en ufak bir noktasını gizlemeden kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmaların devam ettiği bir süreçteyiz şu aşamada Atatürk kültür Merkezi'nin projesi ile ilgili bir şey söylemek noktasında değiliz. Süreçle ilgili adımları netleşince kamuoyuyla paylaşacağız."

"YENİ DÖNEMDE TURİZM İLE İLGİLİ OLARAK İKİ TEMEL HEDEFİMİZ VAR" Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaylalarda turizmin canlandırılması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bizim de yeni dönemde turizm ile ilgili olarak iki temel hedefimiz var. Bunlardan birisi pazarı büyütmek, çeşitlendirmek. Sadece belli ülkelerden gelen turistler değil, Alman turistler, Rus turistler değil, dünyanın her yerinden; Çin'den, Japonya'dan, Hindistan'dan farklı taraflardan gelecek olan turistlere de ülkenin kapılarını da sonuna kadar açmaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir başka önemli alanda ürün çeşitlendirmesidir. Sadece deniz, kum turizmi değil, aynı zamanda yayla turizmi, kış, sağlık turizmi, kaplıcalar, inanç turizm gibi farklı alanlarda ürünlerimizi çeşitlendireceğiz. Çok şükür Türkiye'nin böyle bir imkanı var. Aynı anda dört mevsimin yaşandığı bir ülkedeyiz."

Kurtulmuş, yanıtın devamında " Türkiye'nin hedefi çok açıktır, inşallah Türkiye 2023'e kadar 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi hedefliyor. Hedeflerimizi karşılamak için canla başla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurtulmuş, Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağının sorulması üzerine, "Bu konu henüz Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Bakanlar Kurulu'na geldikten sonra bu konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı ne ise ona karar verilir" diye yanıt verdi.

Bir gazetecinin geçen yıl Türk Konseyi Zirve toplantısının Kırgısiztan'da yapılması konusunda sıkıntı yaşandığı bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine "Bunlar dünkü resmi görüşmede ele alındı. İnşallah Türk Konseyi en kısa zamanda Kırgısiztan'da Bişkek'te yapılacak.

RUS TURİST SAYISINDA ARTIŞ

Rus turist sayısında bu yıl ne kadar artış olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Antalya'da ilk turizmcilerle toplantımızda gördük. Geçen yıl ile kıyasladığımızda bu yıl içerisinde Rus turist sayısında artış var. Rus turistler bakımında mesele inşallah eski seviyesine gelmeden düzeliyor, hızla düzelecek, bu sene belli bir düzelme olacaktır turizm sektöründe."

"ANA MUHALEFET PARTİSİNİN LİDERİ DE BUNLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"

Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Alman dergisine yaptığı açıklamalarının sorulması üzerine, "Halt etmişler çok açık söylüyorum. Berlin, Viyana, New York, Londra ne kadar güvenli ise İstanbul, İzmir, Antalya o kadar güvenlidir. Türkiye'nin bütün şehirleri, dünyanın diğer şehirleri kadar güvenlidir. Bunu kim söylemişse halt etmiş. Ama insanın ağırına giden; birileri Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıp, bu negatif operasyonu sürdürürken maalesef Türkiye'de ana muhalefet partisi başkanın bu algı operasyonunu yapanların değirmenine su taşımasıdır. Bu kabul edilebilir bir şey değildir, doğru değildir, Türkiye'ye karşı bir haksızlıktır. Zaten biz terörle boğuşuyoruz, mücadele ediyoruz. Bütün dünyada küresel olarak teröre karşı bir mücadele var. 2015-2016 arasında cereyan eden olayla dolayısıyla turizm sektöründe durumu iyileştirmek için resmen mücadele ediyoruz. Tam biz bunları söylerken Almanya'da bir beyefendi 'Türkiye güvenli değildir' diyor. Bizim ana muhalefet partisinin lideri de bunların ekmeğine yağ sürüyor, değirmenine su taşıyor. Kabul edilemez, Türkiye'ye karşı bir haksızlıktır. Türkiye en az batıdaki ülkelerin başkentleri kadar, büyükşehirleri kadar güvenli şehirlere, turizm alanlarına sahiptir. Ama kusura bakmayın terör küresel ölçekte de dünyanın bütün şehirlerini tehdit altında bulunduran küresel bir beladır. Böyle algı operasyonlarıyla Türkiye'ye çamur atmak ya da atılan bu çamurların Türkiye'de iz tutması için gayret sarf etmek yerine herkes adam gibi bu küresel terör belası ile nasıl mücadele edecek otursun konuşsun. Bu operasyonu yapanları şiddetle kınadığımı, bunların ekmeğine yağ sürenlere de Allah uyanıklık, basiret versin demekten başka bir çaremiz yok. İçeride siyaset yaparsın, içeride hükümeti yerden yere vurur eleştirirsin ama Türkiye'yi eleştirmeye, Türkiye'nin ayağına çelme takmaya, Türkiye'ye karşı bir takım algı operasyonlarına destek olacak sözler söylemezsin. Muhalefet olmak demek hükümete laf söyleyeceğim diye Türkiye'nin beline kazma vurmak demek değildir. Ana muhalefet partisi liderinin bu sözlerine açıklık getirmesine bir kere daha talep ediyoruz. Özellikle dergiye verilen röportajla ilgili doyurucu bir açıklama gelmedi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Numan kurtulmuş Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title