Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

8 Aksaray'daki FETÖ operasyonunda gözaltına alınan pazarcı kadını gelini yakmış AKSARAY'da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve üzerine kayıtlı hattın bir akrabasının kullandığının belirlenmesi ile serbest bırakılan pazarcı Güler D.

DHA YURT BÜLTENİ-8

Aksaray'daki FETÖ operasyonunda gözaltına alınan pazarcı kadını gelini yakmış

AKSARAY'da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve üzerine kayıtlı hattın bir akrabasının kullandığının belirlenmesi ile serbest bırakılan pazarcı Güler D.'nin, üzerine kayıtlı hattı kullanan o akrabasının gelini Betül D. olduğu ortaya çıktı.

BYLOCK OPERASYONU

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir ilerindeki 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Örgütün haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

PAZARDA GÖZALTI

Polis tarafından yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerine gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşadı. Gülen D. ve diğer şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Operasyonda örgütün haberleşme sistemi 'Bylock' kullanıcısı olduğu iddiasıyla pazarda sebze satarken gözaltına alınan Güler D.'nin, üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı ileri sürülen telefon hattının, alınan ifade ve yapılan araştırma sonrası başka bir yakını tarafından kullanıldığı belirlendi. Akrabasının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığının tespit edilmesinin ardından gözaltındaki kadın serbest bırakıldı.

GELİNİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan ve üzerine kayıtlı hattın bir akrabasının kullandığının belirlenmesi ile serbest bırakılan pazarcı Güler D.'nin, o akrabasının ise geçtiğimiz mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenilen oğlu M.D.'nin eşi Betül D. olduğu ortaya çıktı. Betül D.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirilirken, operasyonla ilgili bugün bir kişinin daha yakalanması ile gözaltı sayısının ise 17 olduğu bildirildi.

Görüntü dökümü:

--------------

-(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Kadının görüntüleri

Haber-Kamera:  Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

==============================================

Bakan Fakıbaba: Fırsatçılara avuçlarını yalatacağım

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bayram öncesi kurban fiyatlarını artırmak isteyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi. Art niyetli kişileri ters köşeye yatıracağını belirten Fakıbaba, "Hayvan, et fiyatı yükselecek diyenler hayal kırıklığına uğrayacak, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım" dedi.

Ahmet Eşref Fakıbaba, dün gece Şanlıurfa'dan yayın yapan Güneydoğu TV'nin canlı yayınına konuk oldu. Ankara'da yapılan ve Ömer Kapaklı'nın sunduğu programa katılan Fakıbaba, bakan oluşu ve gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı. Kendisinin her zaman hizmet için çabalayacağını anlatan Fakababa, Faruk Çelik'ten aldığı bakanlık bayrağını daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışacağının mesajını verdi.

BAKAN OLDUĞUMU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıkladığı sırada meclisteki odasında olduğunu ve ismini televizyondan duyduğunu belirten Fakıbaba şöyle konuştu:

"Benim için hiçbir zaman makam ve mevki önemli olmadı. Kabine açıklanırken de ismimin söyleneceğini kafamdan hiç geçirmedim. Odamda televizyon izlerken ismim söyleyince garip bir his oldu. Sevinmedim desem, ya da çok sevindim desem yalan olur, öyle durup baktım. Danışmanım heyecanlandı ben de kendisini 'İsmail heyecanlanma' dedim. O sırada bu yükün üstesinden gelmek için dua ettim. Sağlık Bakanı olsam şaşırmazdım ama, Tarım Bakanı olunca 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissettim. Ama ben hizmet adamıyım, geçmişte başhekimlik ve belediye başkanlığı görevlerini nasıl samimi şekilde yaptıysam, bakanlığı da aynı şekilde yapacağım."

AVUÇLARINI YALAYACAKLAR

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkan söylentiler ile kurban fiyatlarını yükseltmek isteyen fırsatçılara izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Fakıbaba şöyle dedi:

"Son zamanlarda; 'hayvan alımı serbest olacak, Avrupa'da şimdiden hayvan fiyatı arttı' denildiğini duyuyorum. Bunu söyleyen fırsatçılar beni tanımıyorlar. Ben öyle ters köşeye yatırırım ki hiç neye uğradıklarını şaşırırlar. Ben gerçek üreticinin, tüketicinin ve ticaret yapanın yanındayım. Fırsat kollayıp 'yarın nasılsa etin ve hayvanın fiyatı yükselecek' diyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Boş konuşmuyorum, fırsatçılara avuçlarını yalatacağım. Namuslu insanlar da dua edecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Bakan Fakıbaba'nın konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Görme engelli LYS birincisi Fulya, Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşti

LİSANS Yerleştirme Sınavı'nda (2017-LYS) büyük bir başarıya imza atarak 5 puan türünde Türkiye birincisi olan doğuştan görme engelle 19 yaşındaki Fulya Akkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'ne yerleşti. Akkaya, "Artık daha çok çalışacağım daha çok azmedeceğim." dedi.

Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencilerinden doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Fulya Akkaya, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda büyük bir başarıya imza atarak 5 puan türünde Türkiye birincisi oldu. Akkaya yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla da yaptığı tek tercih olan Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümüne yerleşti.

HAYALİMDİ

Boğaziçi Üniversitesi'nde okumanın hayali olduğu söyleyen Fulya Akkaya, "Çok mutluyum. Boğaziçi Üniversitesi'ne girmek uzun yıllardır hayalimdi. O yüzden başardığım için mutluyum. İktisat bölümü de benim ilgi alanım. Şimdi ona yoğunlaşacağım için daha çok çalışacağım. Daha çok başaracağım. Ben zaten tek tercih yapmıştım. Yüzde doksan geleceğini biliyordum. Ama insan yine de heyecanlanıyor. Dün arkadaşlarımla vakit geçirdim sonra eve geldim. Sonuçlar açıklanınca da mutluluğumu ailemle paylaştım." dedi.

FAYDALI İŞLER YAPMAK İSTİYORUM

Üniversite de okuyacağı bölümün kolay olmayacağını bu nedenle daha çok çalışacağını belirten Akkaya,  şöyle dedi: "Artık daha çok çalışacağım ve daha çok azmedeceğim. Gideceğim yer kolay bir üniversite değil. Bölümüm de aynı şekilde. Kendime ve herkese faydalı işler yapmak istiyorum. Dil öğrenmek istiyorum. Yurt dışına çıkmak istiyorum. Projeler yapmak istiyorum. Daha çok yapmak istediğim şey var ve o yüzden heyecanlıyım. Arkadaşlarım, öğretmenlerim ve ailem herkes çok mutlu. Artık yolda yürürken insanlar tanıyor ve ben de mutlu oluyorum tabi ki. Çok güzel bir duyguymuş iyi ki böyle olmuş. Azmettim çalıştım ve kazandım. Mutluyum." diye konuştu.

FULYA'NIN HEP YANINDA OLACAĞIM

Üniversite sürecinde Fulya'nın yanında olacağını ifade eden anne Berlin Akkaya, "Ben çok mutluyum kızım istediği hedefe ulaştı. İstediği yerde, mutlu olacağı yerde. Çok mutluyum kızımın mutluluğunu paylaşıyorum. Yeni bir başlangıç yeni başarılar, yeni hedefler. Başlangıçtayız şu anda. Biz Fulya ile eğitimi için gideceğiz. Fulya'nın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağım. Bundan sonra bizi bekleyen şeyler inşallah güzel şeylerdir. Yine destek olacağım ve yardım edeceğim. Yeni insanlar tanıyacağız, yeni arkadaşlar edineceğiz. Güzel olacak inşallahb Çok mutluyuz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Fulya ile yapılan röp

-Anne ile yapılan röp

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA,

============================================

Ameliyatta karnında unutan makasla 6 ay yaşadı

GAZİANTEP'te, geçen şubat ayında özel bir hastanede karın germe ameliyatı olan 38 yaşındaki Emel Bingöl'ün karnında makas unutuldu. 6 ay sonra çekilen röntgenle karında makas olduğu anlaşılan ve ikinci kez ameliyata girmek zorunda kalan Bingöl, olayı yargıya taşıdı.

Almanya'da yaşayan 2 çocuk annesi Emel Bingöl, 3 Şubat 2017 tarihinde memleketi Gaziantep'te bulunan özel bir hastanede 10 lira liraya kilo fazlalığından dolayı karın germe ameliyatı oldu. Doktor N.G.Ö.'ye ameliyat olduktan bir gün sonra taburcu olarak Almanya'ya dönen Bingöl'ün karnında uzun süre ağrı oluştu. Bu ağrılara ilaçlarla dayanan kadın, daha sonra sancıları geçmeyince Gaziantep'te ameliyat olduğu doktoru N.G.Ö. ile irtibata geçti. Doktorunun ağrıların normal ve geçici olduğunu anlattığı Bingöl, Almanya'da bir hastaneye giderek röntgen çektirdi. Çektirdiği röntgenin ardından doktorlar, Bingöl'ün karnında makas olduğunu ve bu nedenle ağrı çektiğini söyledi. Bingöl ve yakınları, röntgende 6 ay önceki ameliyatta karnında makas unutulduğunun ortaya çıkması üzerine şoke oldu. Bunun üzerine yeniden ameliyat olduğu doktoru ile irtibata geçen Bingöl, Almanya'da röntgen çektirdiğini ve karnında makas olduğunu belirterek, "Siz ameliyat yaparken nasıl makası karnımda unuttunuzö dedi.

Doktorunun kabul etmediği ve hata var ise hemşirelerden kaynaklandığını söylediğini aktaran Bingöl, yeniden Gaziantep'e gelerek ameliyat olduğu özel hastaneye tepki gösterdi. Tartışmanın ardından yakınlarının tavsiyesi üzerine Şanlıurfa'ya giden Bingöl, buradaki bir özel hastanede yapılan ameliyat ile 6 ay karnında taşıdığı makastan kurtuldu. Olayın şokunu üzerinden atamayan Bingöl, daha sonra avukatı İrfan Şiyar Yıldırım aracılığıyla Gaziantep'te ameliyat olduğu hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu ve 150 bin liralık da tazminat davası açtı.

"MAĞDUR OLDUM"

Karnında 6 ay boyunca ameliyatta unutulan makasla yaşadığını belirten Emel Bingöl, şunları söyledi:

"Karnımda makası unutmuş ama biz farkında değildik. Almanya'da doktora gittim, tedavi gördüm, röntgen çekildi, onlar karnımın içinde makas olduğuna dair teşhis etti. Ameliyatımı yapan doktorla görüştük, 'Şişkinliktir, geçer, sabret' dedi ama geçmedi. Normal günlük hayatımda eğilip kalkamadım, mağdur oldum. Almanya'da röntgen hastanesine gittim karnımda makas olduğunu söylediler ve ameliyat olmamı önerdiler. Bunun üzerine Gaziantep'teki doktorla görüştüm ve kendisi bana 'Sakın Almanya'da ameliyat olma, buraya gel ben seni ameliyat ederim' dedi. Geçen hafta Gaziantep'e geldim, ardından Şanlıurfa'ya gelip ameliyat oldum. Şuan çok memnunum, sağlığıma geri kavuştum Allah'ıma şükürler olsun, iyiyim."

Bingöl'ün avukatı İrfan Şiyar Yıldırım da müvekkilinin mağduriyetinin ortada olduğunu kaydederek, her türlü hukuki mücadelesini vereceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Karnında makas unutulan Emel Bingöl

Röntgende bulunan makas

Emel Bingöl'e röportaj

Bingöl'ün Avukatı İrfan Şiyar Yıldırım ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Kırkpınar Ağası Çetin, taksidi ödemediği iddialarına elindeki parayı gösterip cevap verdi

EDİRNE'de gelecek yıl düzenlenecek 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığını 1 milyon 522 bin liraya alan Ahmet Çetin, ağalık bedelinin ilk taksidini ödemediği iddiaları üzerine düzenlediği basın toplantısına elinde paralarla geldi. Ağalık taksidinin ilkini ödediğini söyleyen Çetin, "Ağalık parasını ödedim, ben züğürt ağa değilim" dedi.

Edirne'de geçen ay yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde gelecek yıl yapılacak Kırkpınar'ın ağalık ihalesine giren işadamı Ahmet Çetin, açık artırmada 1 milyon 522 bin lira vererek, 657'nci Kırkpınar'ın ağalığını kazandı. Protokol gereği ağalık bedelini bu yıl Aralık ayına kadar 3 taksitte belediyeye ödemesi gereken Çetin'in ilk taksidini eksik ödediği iddiaları gündeme geldi. İddialar üzerine bugün basın toplantısı düzenleyen işadamı Ahmet Çetin, toplantıya çantasına koyduğu paralarla gelerek, çantadan çıkardığı paraları da gazetecilere gösterdi. Çetin, şunları söyledi:

KİMSENİN YAMAĞI DEĞİLİM

"Bu para kağıt parçası. Ben bu paralar için almadım ağalığı. Ağalık Edirne'de kalsın diye aldım. Biz bunu kazanıyoruz. Durduramadığımız bir insanların dedikodusu var. Üç tane temel hedef var. Bir tanesi ağalık konağı. Cumhurbaşkanım külliyeyi yaptırdığında sırtına alıp götürecek mi? Ben ağalık konağını sırtıma mı alıp götüreceğim. Edirne'nin gelişmesi için bunlar şart değil mi? Ağalık konağı Edirne için şart. Plaka istiyorum. Bir ağalık var bir de sahte plaka var, bunu resmileştirmek zor mu? Efendim sen bu plakayı takabilirsin diyorlar. Takarım da resmiyeti yok. Ben bunu Edirne için istiyorum kendim için değil. Ağalık plakasının altı şu anda boş dolu olmayan bir yerde benim ses çıkarmam kötü bir şey mi? Sahte plakayı takmıyorum. Takmayacağım da plaka resmileşecek, bu kadar diyorum. Plaka benim sırtıma mı kalacak? Ağalık konağı istiyorum. Edirne'nin Kırkpınar ağalığı varsa, ağanın da konağı vardır. Sen tüketiciye, müzikçiye konak veriyorsan Kırkpınar ağasına da konak tahsis etmek zorundasın. Etmiyorsan bu senin ayıbındır. Ben de bunu dillendiririm. VİP geçişi yok. Birileri bana Ankara'ya beraber gideriz diyor. Ben senin yamağın mıyım? Ben kimsenin yamağı değilim. Ben Kırkpınar ağası gibi davranacağım."

YİYORLARSA YAPSINLAR

Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, kendisinin ağalığın ilk taksidini ödemediği şeklinde haberler yapıldığını belirterek, "Hodri meydan. Eskiden ağalar ödemeyi çekle yapıyorlarmış. Ben 1 trilyon 522 bin liralık çek götürdüm. 'Hayır, almayız' dediler. Ben esnafım çek de veririm evrak da veririm. Neden almıyorsun? Çünkü kimin çektiğini bileceğim. Nakit olsa paranın kime gideceğini bilmeyeceğim. Ağalık konağı, VİP geçişi, resmi plaka istiyorum. Bunlardan da dönüşüm yok. Bunlar olmazsa ne Ankara'ya giderim ne de yerimden kımıldarım. Hiç kimsenin yamağı değilim, kimse beni yanına çağıramaz. Ahmet Çetin bu parayı ödeyecek. Aralık ayına kadar ödeme süremiz var. Daha önceki ödemeler de çek, senet ödeniyor da bende mi ödenmiyor?  Ödeyemedi diyorlarsa onlar da toplanıp basın toplantısı yapsınlar ve desinler ki, "Biz Ahmet Çetin'den parayı alamadık' yiyorlarsa yapsınlar" dedi.

VALİ İLE DE BAŞKAN İLE DE KARŞI KARŞIYA GELERİM

Çetin, Edirne sevdalısı olduğunu belirterek, " Ben Belediye Başkanı'yla da, Vali ile de  karşı karşıya gelirim. Hiç sorun değil. Edirne için bunu yaparım. Ben Edirne sevdalısıyım. Ağa misafirlerini kafelerde, belediye başkanının odasında mı ağırlayacak? Konak şart. Şu anda 498 bin lira yatırmışım. Ayrıca da 95 bin lira yatırmışım. Ancak bu para teminatmış. Bu paranın da o bedelin içinde olması gerekiyor. Sen neden benim paramı alıyorsun kardeşim. Ben bu parayı yatırırım ancak herkesi yerden yere vururum. Sadece pehlivanlarla uğraşacak değilim. Ağanın konağı yoksa oturacak yeri yoksa bu ağalık züğürt ağalıktan başka bir şey değil. Plakan yoksa VİP kartın yoksa bu ağalık değildir. Ben bunu istemiyorum. Şartnamede ağalık konağının yazmaması olabilir ama ben bunu istiyorum. Bu şart yoksa koy o zaman kardeşim" dedi.

HAKKIMDA KÖTÜ YAZANA FETÖ'CÜ DERİM

Ağa Çetin, parası olduğunu belirterek, "Benim için para elimin kiri. 5 arabam 2,5 trilyon lira para. Ben şartnamede konağı istiyorum. Konağı tarihi eser olarak ağalığa yakışır bir konak olarak istiyorum. Edirne halkı da ağalık konağını istemiyorsa bu da Edirne'nin ayıbı olsun. Sözleşmede bunların olup olmaması beni bağlamıyor. Bu kafayla giderse de hiçbir şey yapmayacağım. Parayı öderim ağalığı öylece bekletirim. Hakkımda kötü yazan herkes için FETÖ'cüsünüz derim. Burası için bir şeyler yapmak için çalışıyorsam ve birileri bana çamur atıyorsa ben de hakaretin en büyüğünü yaparım" dedi.

Edirne Belediyesi yetkilileri, Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin'in bugüne kadar belediyeye yaklaşık 200 bin lira para yatırdığını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Ağa Çetin'in çantadan paraları çıkarması

Çetin'in paraları göstermesi

Ağa'nın açıklaması

Ağa'nın çekleri göstermesi

Toplantıdan detaylar

Toplantıya katılanlar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Jale AVYÜZEN/EDİRNE,-

=====================================================

Kayınpederini bıçaklayıp sopayla döverek yaraladı

Güvenlik kamerası görüntüleri

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Gülüç Beldesi'nde 30 yaşındaki Ali A., babası Ali A. ile birlikte, arasında husumet bulunan kayınpederi 55 yaşındaki Şaban B.'yi bıçaklayıp, sopayla döverek yaraladı. Kavga, güvenlik kamerasına yansıdı.

Şaban B., iddiaya göre dün hastanede karşılaşıp tartıştığı damadı Ali A.'yı bugün şikayet etmek için Gülüç Polis Merkezi'ne gitti. Bunu öğrenen Ali A., babasını da yanına alarak karakoldan çıkışta kayınpederiyle konuşmak için yanına gitti. İlçe merkezindeki buluşmaya Yadigar A. da babasıyla geldi. Damat ve kayınpeder tartışmaya başladı. Yadigar A., eşiyle onun babasını uzaklaştırıp sakinleştirmek istedi. Bu sırada Ali A.'nın annesi de gelerek dünür Şaban B.'ye tepki gösterdi. Şaban B., elindeki sopayı sallayınca kavga çıktı. Ali A. ve babası, Şaban B.'ye saldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda Ali A., kayınpederini bıçaklayıp, sonra elindeki sopayı alarak dövdü. Yadigar A. yine araya girip kavgayı ayırıp eşini ve onun bababasını uzaklaştırdı.

Yaralanan Şaban B., ambulansla  Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Şaban B.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Polis, damat Ali A. ile babası Ali A.'yı gözaltına aldı. Baba ve oğlu, ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

.............................

-Polisin olay yerine gelmesi

-Ambulansın olay yerinden ayrılması

-Yadigar Acar'ın konuşması

-Kavga anı güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=====================================

Devrilen yolcu minibüsünün kazası kamerada

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde, otomobille çarpışarak devrilen ve 7 kişinin yaralandığı yolcu minibüsü kazasının araç kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, geçen 2 Temmuz'da, Bozburun Mahallesi'nde meydana geldi. 7045 Sokak'ta seyir halinde olan Uğur Kayaoğlu yönetimindeki 20 M 0719 plakalı şehir içi yolcu minibüsü, kontrolsüz kavşaktan çıkan Şaban Acar kontrolündeki 20 BKP 04 plakalı otomobile çarptı. Kazanın ardından yana devrilen minibüs, yaklaşık 50 metre sürüklenerek durabildi. Kazada can kaybı yaşanmazken, şoförle birlikte yolcu minibüsü içinde bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı.

Yolcu minibüsünde bulunan araç kamerası ise o anlarda neler yaşandığını anbean kaydetti. Kavşaktan çıkan araca vuran minibüs ilk önce orta refüje çarpıyor ve ardından yan yatıyor. Sürüklenen minibüs daha sonra durabiliyor. Minibüs içinde bulunan kişiler ise kazanın ardından büyük panik yaşarken, yolcular devrilen minibüsten kendi imkanlarıyla çıkıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Devrilen yolcu minibüsündeki araç kamerası görüntüsü

Kaza anları

Yolcuların minibüsü terk etmesi

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=======================

Karlıova'da hayvan üreticilerini 1.5 milyon lira dolandırdılar

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köyden piyasa değeri 1.5 milyon lirayı bulan yüzlerce kuzuyu paralarını ödemeden alan kişiler kayıplara karıştı. Hayvan üreticileri çerve il ve ilçelere dağılarak dolandırıcıları bulmaya çalışırken Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz, hayvan üreticilerinin her yıl dolandırıcılar tarafından tuzağa düşürüldüğünü belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Karlıova İlçesi'ne bağlı 10 köydeki havay üreticilerinden, geçen yıl gelerek yine aynı şekilde binlerce kuzuyu peşin para ödeyerek alan kimliği belirsiz kişiler, güvenlerini kazandıkları köylüleri buyıl dolandırdı. 9 gün önce köyleri kamyonlarla dolaşan kişiler, bir gün içerisinde 10 köyden toplam 3 bin kuzu satın alarak, "Paramız çıkışmıyor, kuzuları kesime götürüyoruz. Kesim sonrası gelip paranızı ödeyeceğiz" diyerek kayıplara karıştı. 9 günden beri kayıp olan dolandırıcıları bulmak için kuzu üreticileri, Bingöl, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ'a giderek hayvan pazarlarında kuzularını ve dolandırıcıları aramaya başladı.

Üç aileden toplam 240 kuzunun dolandırıcılara satıldığı Tuzluca Köyü Muhtarı Ali Yılmaz, dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Üreticileri dolandıran kişilerin bulunması çağrısında bulunan Muhtar Yılmaz, "Bizim köy dahil çevrede bir çok köydeki hayvan üreticileri dolandırıldı. On köyden toplam 3 bin kuzu almışlar, parasını ödemeden. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsun, uyanık olsun. Devlet büyüklerimiz de köylülerimize yardımcı olsunlar. Jandarmaya şikayette bulunduk. Her yerde bu kolandırıcıları arıyoruz. Hayvan üreticileri mağdur oldu. Bu dolandırıcıların biran önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-Dolandırılan köylerden görüntü

-Muhtar Ali Yılmaz'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

==================================================

Dayandığı pencere korkuluğu kopan marangoz düşerek yaralandı

DENİZLİ'de inşası süren bir binaya mobilya monte etmek için çıkan marangoz 27 yaşındaki Ahmet Yıldırım, dayandığı pencere korkuluklarının kopmasıyla ikinci kattan aşağı düşerek ağır yaralandı. Yıldırım'ın düşme anı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında, Pamukkale İlçesi Atalar Mahallesi 935 Sokak'ta bulunan inşaat halindeki bir binada meydana geldi. 3 katlı binanın ikinci katındaki daireye mobilya monte etmek için çıkan marangoz Ahmet Yıldırım, dayandığı pencere korkuluğunun kopması sonucu ikinci kattan aşağı düştü. Yaralanan Yıldırım'ın düştüğünü görenler 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Yıldırım'ı, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırım'ın ağır yaralandığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Marangoz Ahmet Yıldırım'ın ikinci kattan düşme anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, pencere korkuluklarının yere düştüğü ve hemen arkasından Yıldırım'ın yere düştüğü ve olayı görenlerin Yıldırım'ın başına topladıkları görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ahmet Yıldırım'ın düştüğü anların güvenlik kamerası görüntüleri

Olay yerinden detaylar

Binadan detay

Kopan korkuluk demirlerinden detay

Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

========================================================

Hırsız kıyafetini değiştirirken yakalandı

İSTANBUL'da hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden E.K. (30), Antalya'da hırsızlık yaptıktan sonra sokakta kıyafetlerini değiştirirken kıskıvrak yakalandı.

Kepez İlçesi'nde son 5 günde çeşitli mahallelerde kapı göbeği kırılarak hırsızlık olaylarının yaşanması üzerine, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilçede geniş çaplı çalışma başlattı. Son olarak, bir evden kapı göbeği kırılarak ziynet eşyası çalındığı ihbarını alan ekipler, sokakta kıyafetlerini değiştiren E.K.'yi gözaltına aldı. İncelemede hırsızlıktan mahkum olan cezaevi firarisi E.K.'nin bölgedeki hırsızlıkları gerçekleştirdiği tespit edildi. Antalya'ya 5 gün önce gelen ve girdiği 5 evden 20 bin TL civarında ziynet eşyası çaldığı belirlenen E.K., sorgusunun ardından adliye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Asayiş dış plan

Zanlının asayişten  çıkarılması

Zanlının otomobile konulması

Otomobilin gidişi

Asayiş dış plan detay

Haber: Süleyman EKİN-Kamera: Tolga YILDIRIM /  ANTALYA

=====================================================

Tokat'tan Orta Doğu ülkelerine domates ihracatı

TOKAT'ın Pazar İlçesi, Üzümören Belde Belediye Başkanı Hacı İsmail Karakaş il genelinde yılda 175 bin ton domatesin, Orta Doğu ülkelerine ihracat edildiğini söyledi.

Yıllık ortalama 75 bin dekar alanda, Türkiye'deki domates üretiminin yüzde 5'ini gerçekleştiren Tokat'tan yılda yaklaşık 175 bin ton domates, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn gibi Orta Doğu ülkelerine ihracat ediliyor. Pazar ilçesine bağlı Üzümüren Beldesinde ise 2 bin dekarlık alanda 10 bin ton domates üretimi yapılıyor. 10 bin ton domatesin ise 5 bin tonu ihraç ediliyor. Tokat'tan gönderilen domatesin yıllık ihraç rakamı 12 milyon liraya ulaşıyor.

'İL GENELİNDE 400 BİN TON DOMATES ÜRETİMİ VAR'

Tokat İl genelinde 400 bin ton domates üretimi yapıldığını kaydeden Üzümören Belediye Başkanı Hacı İsmail Karakaş, "Bunun 175 bin ile 200 bin ton arası Orta Doğu ülkelerine gönderilmektedir. Geri kalan kısmı da Türkiye'de vatandaşlarımız tarafından tüketilmektedir. İhracat domatesi şu anda Üzümören halinden kilosu 70 kuruştan, iç piyasaya gönderdiğimiz domatesi ise 60 kuruştan satılıyor" dedi.

'İÇ SAVAŞLAR İHRACAT RAKAMLARINI DÜŞÜRDÜ'

Önceki yıllara göre ihracat rakamlarının düştüğünü söyleyen Başkan Karakaş, "Kuzey Irak'ta ve Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ihracat her geçen yıl biraz daha azalıyor. Bizim buradan göndermiş olduğumuz ihracat domatesleri gemilere yüklenip ülkelere ulaştırılıyor. Gemilerde bekleme süresinin artması ihracatçıya külfet getiriyor" diye konuştu.

'TOKAT DOMATESİNİN AROMASI FARKLI'

Tokat'ta üretilen domatesin aromasının farklı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hacı İsmail Karakaş şöyle konuştu:

"Küresel ısınmada Dünya'da en son etkilenecek ovalardan bir tanesi bizim üretim yaptığımız Kazova bölgesidir. Kazovamızın güneşi, suyu, havası, toprağı domatesimizin tadına ayrı bir ahenk katmaktadır. Buda özellikle yurt içinde Tokat domatesi gerçekten çok rağbet görmektedir. Şu anda Batman'a gönderiyoruz. Batman'da domates yetiştiği halde gelip Tokat domatesini tercih ediyorlar. Sebebi aroması, tadı, rengi organikliği."

Görüntü Dökümü:

-Domates bahçeerinden görüntüler

-Beldereki yükleme hali

-Başkanın açıklamaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/PAZAR(Tokat),

=========================================================

İslahiye'de asayiş denetimi

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polis ekipleri tarafından asayiş denetimi yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Toplum Destekli Büro, Terör ve Trafik Şube Amirliği ekipleri, ilçenin giriş noktaları ile halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde uygulama noktası oluşturuldu. Ağır silahla önlemin alındığı denetimde, şüpheli kişi ve araçlar arandı. İki saat süren denetimlerde, 1 plakasız motosiklete el konulurken, 1 motosiklet sürücüsüne de cezai işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Uygulama noktası

Polisin ağır silahla güvenlik alması

Araç ve kişilerin aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yıldırım Aksaray Bingöl Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title