Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Memleketi Rize'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretlerini sürdürüyorCUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tatil için bulunduğu memleketi Rize'de bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle bir süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Rize Tanıtım ve...

Memleketi Rize'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretlerini sürdürüyor

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tatil için bulunduğu memleketi Rize'de bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle bir süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden AK Parti Rize Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Karavin'in ailesini ziyaret etti taziyede bulundu.

Geceyi Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki konutunda geçiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14.00 sıralarında konutundan çıkarak bölgede bir dizi ziyaretlerde bulundu. Güneysu Futbol sahasından helikopterle havalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Limanı'na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan da makam aracıyla geçen yıl İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile katıldığı bir programda rahatsızlanarak böbrek yetmezliği nedeniyle bir süre tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybeden AK Parti Rize Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Karavin'in Kale Mahallesi'ndeki ailesinin ikametine geçti. Erdoğan için polisler bölgede güvenlik önlemleri aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mahallede kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet etti, ardından da Altın Apartmanı'na girerek ziyaret ettiği Karavin ailesine taziyede bulundu. Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı da eşlik etti. Yaklaşık 45 dakika taziye evinde kalan Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra çevrede biriken kalabalığı da selamlayarak Çaykur Rize spor'un Mehmet Cengiz Sosyal Tesisleri'ne gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güneysu'dan çıkış

-Helikopterin inişi

-Konvoy görüntüsü

-Vatandaşla selamlaşma

-Taziye evine giriş ve çıkış

-Detaylar

HABER : MUHAMMET KACAR KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/RİZE,

============================================

HDP'den müftülüklere nikah yetkisi verilmesine tepki

GAZİANTEP Gaziantep il teşkilatı Kadın meclisi müftülükleri nikah yetkisi verilmesine ilişkin yasa tasarısını TBMM'den geri çekilmesini istedi.

HDP İl Başkanlığında Kadın Meclisi adına açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Güler Erat, müftülere nikah yetkisi veren tasarının hem kadınları hem de Müslüman olmayan vatandaşları rahatsız ettiğini iddia etti. Tasarının meclisten geçmesi halinde medeni kanunun yara alacağını ve çocuk yaşta evliliklerin artacağını söyleyen Erat, "Vatandaşın dini, mezhebi ne olursa olsun eşit bir biçimde belediyelerde kıydırdığı nikah yeni tasarının meclisten geçmesi halinde il ve ilçe müftülüklerinde kıydırılacak. Bu tasarı meclisten geçerse çocuk yaşta evlikler artacak. Zaman kaybetmeden bu tasarı geri çekilmeli; bilimde, teknikte, ekonomide, hukukta, adalette, uygar ülkeleri nasıl geçeceğimizin yollarını aramalıyız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Güler Erat'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 97 MB

==========================================

Parmakları kesilen Gülfidan'a bakanlık sahip çıktı

GÖRÜCÜ usulü ile 17 yıl önce dini nikahla evlendirildiği eşinden sürekli şiddet gören ve bunun sonucunda 11 parmağı kesilen 5 çocuk annesi 35 yaşındaki Gülfidan Sepil'e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sahip çıktı. Bakanlık, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gerekli talimat verilerek, Gülfidan Sepil'in çocukları ile bir araya gelmesi için çalışma başlattı.

Görücü usülü evlendiği eşi tarafından sürekli şiddete maruz kalan ve insanlık dışı bir mumale gören Gülfidan Sepil'in yaşadığı dram DHA tarafından haber yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bundan sonra Sepil ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatı üzerine Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün harekete geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:   "Çeşitli medya organlarında yer alan '17 yıldır kocasından işkence gören kadının 11 parmağı kesildi' başlıklı haberler ile ilgili olarak Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatı üzerine Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz harekete geçmiştir. Mağdur olan vatandaşımız Gülfidan Sepil'in öz kardeşlerinin yanında ikamet ettiği görülmüş, kendisine istediği taktirde Van ya da farklı bir ildeki kuruluşlarımızda koruma altına alınabileceği bilgisi verilmiştir. Gülfidan Sepil, kuruluşlarımızda kalmayı istemediğini ifade etmiş, çocukları ile birlikte olmak ve yeni bir hayat kurmak arzusunu dile getirmiştir. Gülfidan Hanım'ın çocukları ile bir araya gelmesi için çalışmalar başlatılmış, ilk aşamada çocukları için Sosyal Ekonomik Destek verilmesi kararı alınmıştır. Gülfidan Hanım'ın kardeşleri ile beraber yaşamaya devam etmek istememesi durumunda, kendisine Bakanlığımız tarafından bir ev tutulacak, çocuklarıyla birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için gereken her türlü destek verilecektir. Bakanlığımızca, Gülfidan Sepil'in yaşadığı olayla ile ilgili başlatılan hukuki süreç yakından takip edilmektedir ve açılacak davaya da müdahil olunacaktır."

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Haber: Orhan AŞAN- Arif KARAKAŞ/VAN,

===========================================

Tahliye olduğu gün gözaltına alındı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, 26 yaşındaki İrfan Türkoğlu, cezaevinden tahliye olduğu gün gözaltına alındı. Cezaevine girmeden önce bir avukatın evine girerek 65 bin TL değerinde altın, 15 bin TL çek ve 300 TL para çaldığı belirlenen İrfan Türkoğlu adliyeye sevk edildi.

Nisan ayında Gebze'de bir avukatın evine giren hırsız 65 bin TL değerinde altın, 15 bin TL çek ve 300 TL para çaldı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri kamera görüntülerini inceleyerek hırsızın kimliğini belirledi. Avukatın evinden hırsızlık yapan İrfan Türkoğlu'nun bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu, 8 Ağustos günü tahliye olacağı belirlendi. Polis, İstanbul'da bulunan cezaevinin önünde İrfan Türkoğlu'nun tahliye olmasını bekledi. İrfan Türkoğlu cezaevinden çıktıktan sonra gözaltına alındı. İrfan Türkoğlu emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Adliyeye sevk edilmesi

Haber: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

==============================================

Fabrikadan bakır plakaları çalan hırsız yakalandı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bir fabrikadan 12 bin lira değerindeki bakır plakaları çalan 32 yaşındaki Erkan B. yakalandı.

Haziran ayında Gebze'de bulunan bir fabrikaya giren hırsız, 12 bin TL değerindeki bakır plakaları çaldı. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, fabrikanın güvenlik kameralarını inceledi. Fabrikaya bir araçla girerek bakır plakaları çalan hırsızın kimliği belirlendi. Polis, İstanbul'da düzenlediği operasyonla Erkan B'yi yakaladı. Erkan B'nin 4 ayrı suçtan arandığı belirlenirken, emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Adliyeye sevk edilmesi

Haber: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli),

==============================================

Pazarda FETÖ'den gözaltına alınan kadının hattını gelini kullanmış

AKSARAY'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve üzerine kayıtlı hattın bir akrabasının kullandığının belirlenmesi ile serbest bırakılan pazarcı Güler D.'nin, üzerine kayıtlı hattı kullanan o akrabasının gelini Betül D. olduğu ortaya çıktı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir ilerindeki 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Örgütün haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

PAZARDA GÖZALTI

Polis tarafından yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşadı. Gülen D. ve diğer şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

Operasyonda örgütün haberleşme sistemi 'Bylock' kullanıcısı olduğu iddiasıyla pazarda sebze satarken gözaltına alınan Güler D.'nin, üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı ileri sürülen telefon hattının, alınan ifade ve yapılan araştırma sonrası başka bir yakını tarafından kullanıldığı belirlendi. Akrabasının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığının tespit edilmesinin ardından gözaltındaki kadın serbest bırakıldı.

HATTI GELİNİ KULLANMIŞ

Güler D.'nin, o akrabasının ise geçtiğimiz mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenilen oğlu M.D.'nin eşi Betül D. olduğu ortaya çıktı. Betül D.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirilirken, operasyonla ilgili bugün bir kişinin daha yakalanması ile gözaltı sayısının ise 17 olduğu bildirildi.

Haber: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,

================================================

10 gün önce balkondan düşüp ölen Kübra, bilgisayar mühendisliğini kazanmış

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde  evlerinin balkonundan düşen ve beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 17 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un LYS sonuçlarına  Malatya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandığı öğrenildi.

Dörtyol'un Özerli Mahallesi'nde oturan Kübra Nur Coşkun, 28 Temmuz'da oturdukları 4'üncü kattaki evlerinin balkonundan düştü. Genç kız götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin organlarını bağışlaması üzerine  Kübra Nur Coşkun'un böbrekleri, karaciğer, kornea ve akciğeri alındı. Genç kızın organlara Adana, Gaziantep ve Ankara'da organ bekleyen 6 hastaya nakledildi. Kübra Nur'un amcasının oğlu Adem Coşkun, kuzeninin LYS sonuçlarına göre Malatya İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü kazandığını söyledi. Coşkun, Malatya'nın Kübra'nın 19'uncu tercihi olduğunu da kaydetti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kübra Nur Coşkun'un fotoğrafları

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU/ DÖRTYOL(Hatay),

================================================

Engelliler özgürlüğe kulaç atıyor

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yaz etkinlikleri kapsamında engellilere özel verilen yüzme kursu büyük ilgi gördü.

Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumda hak ettikleri konumu almaları amacıyla görme, işitme ve zihinsel engelli öğrencilere özel olarak açılan yüzme kursu, Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde başladı. Engelli bireyler için fiziksel ve ruhsal olarak terapi olan yüzme kursları engelli bireyler ve aileleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Yüzme kursu kapsamında 48 engelli öğrenci haftanın 4 günü saat 15.00-16.00 saatleri arasında uzman eğitmenlerden yüzme eğitimi alıyor. Uzman eğitmenler, su korkularını yenmeleri ve suyun içerisinde rahat hareket edebilmeleri için engelli bireylerle özel olarak ilgileniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin engelli kursiyerlere özel tahsis ettiği servis aracı, engelli bireylerin ve ailelerinin ulaşımlarını sağlıyor.

Engelli öğrenciler için terapi olan ve onları hayata bağlayan yüzme kursları, engelli bireylerin ailelerini de mutlu ediyor. Havuzda arkadaşlarıyla şakalaşan, uzman eğitmenlerden öğrendikleri yüzme tekniklerini uygulayan görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler keyifli vakit geçiriyor. Hareket etmenin verdiği mutluluk,  başarma hissi ve eğlenme gereksinimlerini karşılayan engelli bireylerin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Engelli ailelerinin büyük bir memnuniyetle karşıladığı yaklaşık 3 haftalık kursu sonunda, başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle alacak.

MERSİN,

===============================================

TMMOB'de yeni çevre planına tepki

GAZİANTEP Mimarlar Odası Başkanı Hasan Özgür Girişken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan çevre düzeni planına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Hasan Özgür Girişken, Gaziantep için kritik gündemin yeniden hazırlanan 1 bölü 100 bin ölçekli çevre planı olduğunu söyledi. Yeni yayınlanan çevre planında atılacak her adımın, söylenecek her sözün kentin kaderini doğrudan etkilediğini söyleyen Girişken, yeni planda  2040 yılında Gaziantep nüfusunun 4 milyon 500 bin olarak hesaplandığını belirtti. Bu nüfusun Gaziantep'in tüm zenginliklerini tehlike altına alabileceğini dile getiren ve kentin su ihtiyacını karşılayan Düzbağ projesine de değinen Girişken, şöyle dedi:

"DSİ'nin planlamış olduğu Düzbağ  projesi  raporuna göre 2035 yılında Gaziantep'te 2 milyon 200 bir kişinin yaşayacağını su ihtiyacının Düzbağ barajı ve Mizmilli yer altı su kaynakları projesinden elde edileceğini söylüyor. DSİ'nin ön görüsü ile Büyükşehir Belediyesinin ön görüsü arasında dağlar kadar fark var. Düzzbağ ile Mizmilli projeleri Büyükşehir Belediyesinin ön görüsü olan 4 milyon 500 bin kişinin su ihtiyacını karşılayabilecek mi? Bu yıl sık sık su kesintileri yaşadık nüfusun 2 kattan daha fazla artması durumunda bu kadar insanın su ihtiyacını nasıl karşılanacak, Büyükşehir Belediyesi çevre planını bir an önce revize etmelidir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Sunum yapılması

Hasan Özgür Girişken'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 93 MB

==============================================

Siverek'te temizlik kampanyası

ŞANLIURFA'nın Siverek Belediyesi tarafından, çevrenin korunması ve kirliliğin azaltılması yönünde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen temizlik kampanyası için hazırlanan pankartlar dikkat çekti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Daha temiz bir Siverek için çöpler, çöp kutusuna' kampanyası kapsamında temizlik çalışmaları start aldı. Belediye ekipleri, kampanya kapsamında ilçe merkezindeki 5 bin esnafa çöp kutusu ve çöp poşeti dağıtırken çöp kamyonlarının ön kısmına; 'Dikkat burası Siverek, yerlere çöp atmayın, çöpleri çöp kovasına atalım Siverek il olsun, biz Siverek'liyiz yere çöp atar mıyız' şeklinde sloganlar yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çöp kovaları

Kamyonlara asılan pankartlar

Çöp kovalarının esnafa dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 301 MB

===============================================

Mektebim Cizre Kampüsü'nın tanıtımı yapıldı

TÜRKİYE'deki onlarca şehir ve ilçe merkezinde eğitim sektöründe kaliteli eğitim hizmeti veren Mektebim okullar zinciri, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde düzenlenen bir toplantı ile tanıtımı yapıldı. Bu yıl Cizre'de de eğitim verecek Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalkao, ülkelerin gelişmesinin, toplumun eğitim seviyesine bağlı olduğunu belirterek, "Bir okul açılır, bin hapishane kapanır derler. Mardin, Gaziantep, Van, Erzurum, Kars, Bingöl öncelikli illerimiz arasında. Biz Cizre'de başlayan ekonomik, kentsel ve sosyal değişime destek olmak istiyoruz. Elimizden ne geliyor ise ortaya koymaya hazırız. Bu kampüs Cizreliler'e emanet, eğitimde fark yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.  Cizre'de önümüzdeki yıl eğitime başlayacak Cizre Mektebim Kampüs, bir otelde düzenlenen toplantı ile tanıtımı yapıldı. Toplantıya Mektebim Kümpüs Kurucusu Ümit Kalkao, İş Geliştirme Koordinatörü Selim Genç, Kurumsal İletişim Direktörü Derya Gani, Mektebim Cizre Kampüs Kurucusu Abdulbaki Yural ile çok sayıda eğitimci katıldı.

"CİZRE'DE EĞİTİME YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Tanıtım toplantısında ilk olarak, Mektebim Cizre Kurucu Temsilcisi Abdülbaki Yural yaptığı konuşmada, Mektebim okullarını Cizre ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Cizre ve çevre ilçelerin eğitiminde çığır açacağına inandığımız Mektebim Cizre Kampüsü'nün bugün tanıtım toplantısındayız. Kapısını çaldığımızda; yeter ki Cizre'de Mektebim bayrağı dalgalansın, bölgedeki çocuklarımıza bir katkısı olsun deyip bize destek veren sayın Ümit Kalko'ya ve tüm Mektebim ekibine canı gönülden teşekkür ederiz. Cizre'de açılacak bir özel okul fikri ile yanına gittiğimiz Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı'ya bize güvenip Türkiye'deki en üst düzey donanımlarla donatılmış okullardan biri olan Cizre Mektebim'in açılmasında sınırsız destek verdiği için kalbimden teşekkür ediyorum. Şimdi sıra sizde, yani hepimizde bu okullara sahip çıkalım öğrencilerimize sahip çıkalım eğitimlerini takip edelim unutmayalım ki Cizre'mizin ülkemizin geleceğini üç temel unsura bağlasak ta her üçü de gene eğitimdir. Çocuklarımızın hayat programlarını takip edelim arkadaşlarını gittiği ortamları bilelim onlara harçlık vermek onlara kıyafet almak anne ve babalık görevinizi bitirmez eğitim hayatlarında de her zaman yanlarında olalım biz eğitimciler için eğitim sürecinde en önemli destek aile desteğidir evinden  okula mutlu gelen bir öğrenci algıları açık olacağı için performansı da yüksek olur. Okulda başarılı bir öğrencide  okuldan eve de mutlu gider. Herkesin daha mutlu olduğu yarınların eğitimden geçtiği aşikar bu yüzden okul çağına gelene kadar değil her yaşta aile içi eğitim bir çok soruna çözüm olmuştur. Konuşmama peygamber efendimizin "Hiçbir anne ve baba, çocuğuna güzel bir eğitimden daha iyi bir miras bırakamaz". Sözleri ile bitirmek istiyorum" dedi.

"1 OKUL AÇILIR BİN HAPİSHANE KAPANIR"

Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, "1 okul açılır, bin hapishane kapanır derler. Bir ülkenin gelişmiş ülke noktasına gelmesinin tek yolu eğitimdir. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'ı ziyaret ettim, bana Kars merkeze bir okul yapılacağını söyledi. '24 derslikli bir Anadolu Lisesi bu size yakışır' dedi. Biz de 'Emriniz olur' dedik. Kars'a gittik protokolümüzü imzaladık. Oradan sonra ilk defa hayatımda köyüme gittim. Biz yıllar önce göç ettiğimiz için kimsemiz yok köyde, herkes Ankara'da o yüzden gitmek nasip olmamıştı köyüme. Köyümüzün okulunun da ihtiyaçları vardı, onlar için protokolü değiştirdik, onu da işin içine kattık. Birde öğretmenlerimizin köyde kalmasını istiyorum dedim. Öğretmenlerimiz içinde lojman yaptık ve Kars'a da böyle bir destek sağladık. Sadece memleketim olduğu için değil, o anda o bölgede ihtiyaç vardı, imkanlarımızda ona müsaitti. İnşallah her sene, bir projemiz varBiz okul işine yatırım yaptığımız zaman kendimize bir anayasa hazırladık. Anayasamız, Mektebim Anayasası olarak 4 maddelik bir kısa anayasa oldu. 1. maddemiz Mektebim, eğitim sektöründe var olduğu sürece vatanını milletini seven toplumun tüm kesimine eşit mesafede duracak. 2. maddemiz, Mektebim eğitimden kazandığını eğitime yatıracak. 3. maddemiz, Mektebim eğitim sektöründen başka hiçbir sektörde yer almayacak. 4. maddemiz de ilk 3 madde değiştirilemez, şeklinde oldu. Ülkemizdeki eğitim kurumlarında olması gereken de budur. Bizler akıl ve bilim yolundan gidecek, dogmatik düşüncelerden arınmış, milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizler özellikle de eskiden sadece özel okullar sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirme gayretindeydi. Bizim bütünsel eğitim modeli altında bir modelimiz var. Her yaş kategorisindeki öğrencilerimizin daha kolay öğrenebilecekleri şekilde eğitim sistemleri demek. Anaokulunda oynayarak, ilkokulda keşfederek, ortaokulda projeyle, lisede yaşamsal beceri metoduyla eğitim veriyoruz Cizre bizim için çok önemli bu bölgedeki ilk yatırımımız. Önümüzdeki yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine daha çok yatırım yapacağız. Mardin, Gaziantep, Van, Erzurum, Kars, Bingöl öncelikli illerimiz arasında. Biz Cizre'de başlayan ekonomik, kentsel ve sosyal değişime destek olmak istiyoruz. Elimizden ne geliyor ise ortaya koymaya hazırız. Bu kampüs Cizrelilere emanet, eğitimde fark yaratmayı amaçlıyoruz" Dedi. İstanbul'da 2011 yılında Büyükçekmece'de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu ile eğitim sektörüne adım atan Mektebim, bugün tüm yatırımı kendisine ait olan 52 kampüs ve 165 okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul, sağlık, anadolu ve fen liseleriyle eğitim, öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Eğitim Girişimci Ümit Kalko'nun vizyonuyla kurulan Mektebim, ders içeriklerini ve eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturarak, yabancı dil eğitimiyle öğrencilerine dünya vatandaşı olma imkanı sağlıyor.

3 YIL İÇERİSİNDE 150 EĞİTİM KAMPÜS HEDEFİ

3 yıl içerisinde 150 kampüs hedefiyle ulusal büyümesini sürdüren Mektebim'in İstanbul, Silivri, Büyükçekmece, Beykent, Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bahçeşehir, Fatih, Ümraniye, Ataşehir, Atakent'de, Ankara, İncek, Oran, Etimesgut, Batıkent'te, Adana Çukurova ve 100. Yıl'da, İzmir Çiğli, Yalova, Yozgat, Diyarbakır, Balıkesir Edremit'te kampüsleri bulunuyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Şırnak Cizre, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ Çorlu, Samsun Atakum, Trabzon Ortahisar, Antalya Muratpaşa, Afyon, Ankara Eryaman, Mamak, Yaşamkent, İstanbul Kurtköy, Kartal, Silivri, İzmir Bornova Folkart, Güzelbahçe, Konya Selçuklu ve Bursa Özlüce'de yeni kampüsleri faaliyete girecek olan Mektebim'in Türkiye genelinde 30 bine yakın öğrencisi bulunuyor.

CİZRE ÇAĞDAŞ EĞİTİM KAMPÜSÜNE KAVUŞUYOR

Çağdaş ve modern eğitim ortamlarında en son teknolojileri kullanarak eğitimde kalite anlayışını ülkenin her noktasına ulaştırarak öğrencilerine dünya standartlarında eğitim imkanı sunuyor. Öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Mektebim, Cizre Kampüsüyle fark yaratmaya hazırlanıyor. İki bloktan oluşan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve Anadolu Sağlık Meslek lisesiyle faaliyete girecek olan kampüste, açık-kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, dans salonu, buz pisti, branş derslik ve laboratuvarları, kütüphane, konferans salonu, cep sineması 3D laboratuvarı, teknolojik sınıflar yer alacak.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Toplantının yapıldığı otelin dış görüntüsü

-Davetlilerin karşılanması

-Mektebim kurucusu ümit kalko'nun salona girişi ve karşılanması

-Programın tanıtımı

-Sinevizyon görüntüsü

-Mektebim cizre yetkilisi baki yural'ın konuşması

-Salondaki kalabalıktan detaylar

-Mektebim kurucusu ümit kalko'nun konuşması

-İkram programındaki kalabalık ve diğer detaylar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Ak Parti Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title