Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

Cudi Dağı'nda 2 terörist etkisiz hale getirildi ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Cudi Dağı'nda 2 terörist etkisiz hale getirildi

ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

9 Ağustos 2017 tarihinde Cudi Dağı bölgesinde 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda düzenlenen Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık operasyonu ile ilgili Şırnak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "09.08.2017 tarihinde İlimiz Cudi Dağı Bölgesinde 23.'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda icra edilen Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık operasyonu kapsamında bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda; İki (2) bölücü terör örgütü mensubunun Cudi Dağı, Anılmış Deresi mevkiinde bir kamyonete tüplerle takviyeli patlayıcı düzenekleri yükledikleri tespit edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla ATAK tipi helikopterlerle düzenlenen hava destekli operasyon sonucunda patlayıcı yüklü araç imha edilmiş ve iki (2) bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir."

Haber: ŞIRNAK,

=============================================

Kazdağları'ndaki 4 ayrı noktada orman yangını (2)

KONTROL ALTINDA ALINDI

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Kazdağları'nın en önemli bölgelerinden biri olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında çıkan orman yangını, kontrol altına alındı. Yaklaşık 8 hektarlık alanda etkili olan yangınla ilgili bölgede soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi. Erken müdahale sayesinde yangının yayılmasının engellendiği vurgulandı. Bölgedeki yagın ihbarının saat 12.12'de geldiği, helikopterle ilk sortinin ise 12.22'de yapıldığı, böylelikle erken müdahale sayesinde yangının büyümeden söndürüldüğü belirtildi. Alevlerin ağaçlardan çok zemindeki bitki örtüsüne zarar verdiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Söndürme çalışmaları

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

============================================

Kemer'de orman yangını (1)

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Kuzdere Mahallesi'nde orman yangını çıktı. 1 amfibik uçak, 2 helikopter, 10 arazöz ve 1 dozer sevk edilerek müdahaleye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Yangından detay

0.18"

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===========================================

Kadın doktoru döven hasta yakını serbest

SAMSUN'da dün Uzman Dr. Serap Orhan'ın dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Abdullatip K. adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı. Samsun Tabip Odası Başkanlığı ile Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi yaptkları basın açıklamasıyla doktora yapılan saldırıyı kınadı.

Gazi Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, Psikiyatri Doktor Serap Orhan'ı bir hasta yakını dövdü. Şikayet üzerine gözaltına alınan şüpheli Abdullatip K., bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün Samsun Tabip Odası Başkanlığı ve Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, saldırganın doktoru darp etmeden önce hastanede kargaşa çıkarttığını söyleyerek, "Meslektaşımız dakikalarca saldırgan tarafından poliklinik odasında kilitlenerek alıkonulmuş, yardım istemesine rağmen kendisine yardım edilmemiş ve meslektaşımız kendi hayatını kurtarmak için tek başına mücadele etmek zorunda kalmıştır. Herşeye rağmen yaşanan bu üzücü olayın ardından özellikle Samsun Milletvekili olan Sağlık Bakanına seslenmek istiyoruz. Sağlıkta şiddete yönelik olarak piyasa yönelimli, performansa dayanan sağlık politikalarından vazgeçilmelidir. Türk Tabipler Birliği'nin 14 Mart 2017 tarihinde hazırlamış olduğu sağlıkta şiddet yasası tasarısı bir an önce yasalaşmalıdır. En üst düzeyden başlanarak tüm toplumsal alanlar için şiddet dili terk edilmelidir" dedi. Basın açıklamasında konuşan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak da yaptığı konuşmada saldırıyı kınadı.

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

============================================

Kaldırım taşı döşerken iş makinesinin altında kalıp öldü

KÜTAHYA'da kaldırım taşı döşeyen 35 yaşındaki Halil Duman, iş makinesinin altında kalarak yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Yunus Emre Mahallesi Lojman Sokak'ta meydana geldi. Kütahya Belediyesi'nin kaldırım taşı döşeme işinde çalışan Halil Duman, geri manevra yapan Yılmaz Ayaz'ın kullandığı iş makinesinin altında kaldı. İş makinesinin üzerinden geçtiği Duman, olay yerinde hayatını kaybetti. Halil Duman'ın cenazesi otopsi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, kepçe operatörü Yılmaz Ayaz'ı gözaltına aldı, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yerindeki cesedin ve iş makinesini,

-Polis ekiplerinin,

-Olayla ilgili bir görgü tanığını konuşması,

-Ölen işçinin sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

=============================================

Sivas'ta uyuşturucuya 3 tutuklama

SİVAS'ta polisin sokak satıcılarına yönelik operasyonunda gözaltına alınan 21 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, il genelinde sokak satıcılarına yönelik olarak son bir haftada yaptığı çalışmalarda 21 şüpheli yakalandı. Polisin yaptığı çalışmalarda 49 gram bonzai ile 1.82 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 16'sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. 1 kişi denetimli serbestlik kapsamında, 1 kişi ise mahkemece serbest bırakıldı.

Haber: SİVAS,

==============================================

Narkotikten nine, torun, komşu operasyonu

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonlarında aralarında 75 yaşındaki Zehra G. ve torunu 30 yaşındaki Rukiye Y.'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında dün saat 15.30'da Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi'nde A.K.'ye ait eve baskın yaptı. Operasyonda, 57 paketi satışa hazır olmak üzere toplam 520 gram esrar maddesi ele geçirildi. Narkotik ekipleri, aynı gün saat 23.00 sıralarında ise Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi'ndeki bir öğrenci evine baskın yaptı. Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olan ve üniversitedeki öğrencilere uyuşturucu sattığı iddia edilen Burak Y. gözaltına alınırken, evde yapılan aramada paketler halinde 50 gram esrar maddesi ve hassas terazi ele geçirildi. Polis ekipleri sabaha karşı saat 02.00 sıralarında ise Yeşildere Mahallesi'nde belirlenen 2 adrese daha baskın yaptı. Operasyonda Zehra G. ve torunu R.E'nin kaldığı evde 223 gram esrar maddesi, yan komşuları Serdar A.'nın evinde ise 87.9 gram bonzai, ecstasy hap, uyuşturucu satışından temin edildiği tahmin edilen 20 bin 830 TL, 175 Euro ve 41 dolar ele geçirildi. Ekipler son olarak saat 05.00'da Kızılırmak Mahallesi'nde park halindeki 2 araçta şüphe üzerine arama yaptı. Araçlardaki Beren Ç. ile Gizem E.'nin üst aramasında 595 gram eroin ve 5 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Şüphelilerin adliyeye girişi

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

================================================

Denizde boğulma tehlikesi geçiren genç kurtarıldı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde serinlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişinin elektrik kablosuyla kurtarılma anı cep telefonuyla görüntülendi.

Alaplı-Ereğli Karayolu arasındaki plajda serinlemek için denize giren ismi öğrenilemeyen bir genç, boğulma tehlikesi geçirdi. Denizin dalgalı olması nedeniyle kıyıya gelemeyen genci kurtarmak için cankurtaranlar ve çevredekiler seferber oldu. Suda çırpınan kişi, vatandaşların attığı elektrik kablosuna tutunarak kıyıya çekildi. Sudan çıkınca sağlık ekiplerini istemeyen kişi, ayağına kramp girdiği için boğulma tehlikesi geçirdiğini ve iyi olduğunu söyleyerek bölgeden uzaklaştı. Kurtarma çalışması ise sahilde bulunan bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Dalgalı denizde çırpınan adam

-Vatandaşların yardıma koşması

-Elektrik kablosu ile kurtarılması

Süre: (1.54) Boyut: (86 MB)

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

================================================

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

BOLU'da otomobilin çarptığı 3 yaşındaki Berat Gani yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Gölyüzü Mahallesi'nde meydana geldi. 74 yaşındaki Mustafa Çetin'in kullandığı 14 NB 275 plakalı otomobil, iddiaya göre aliseyle yürürken karşıya geçmek için aniden yola çıkan Berat Gani'ye çarptı. Yaralanan Gani'ye gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılan yaralı çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Sürücü Mustafa Çetin polise kazayı anlatırken, "Ben araba kullanmayı çok seviyorum. 74 yaşındayım, herkes 55-60 yaşımda olduğunu söylüyor. Bu çocuk aniden önüme fırladı. Zaten bana yeşil yanıyordu. Benim bir suçum yok. Çocuğun durumu çok şükür iyi" dedi. Sürücü ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Yaralanan çocuğun ambulansa bindirilmesi

-Kazaya karışan sürücü ile röportaj

-Araç

Süre: 01.00 Boyut: 33.8 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

================================================

Alzheimer hastasına 'tatil köyünü terk edin' tebligatı

ANTALYA'da Alzheimer hastası 70 yaşındaki Hüseyin Kodal'ın kaldığı tatil köyünü terk etmesi için tebligat yapan yönetim, kaldığı dairenin elektriğini ve suyunu kesti. Kodal'ın ailesi duruma tepki gösterirken, tatil köyü yönetimi ise Hüseyin Kodal'ın Alzheimer hastalığı nedeniyle yanlışlıkla başka evlere girdiğini, üstünü tamamen çıkararak çırılçıplak denize girdiğini, boğulması halinde kendilerinin suçlanacağını söyledi.

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı lüks otel ve tatil köylerinin yer aldığı Beldibi Mahallesi'ndeki 25 yıllık geçmişi bulunan ve devletten 49 yıllığına tahsis edilen araziye yapılan, dönem sahiplerinin yaz boyu kaldıkları tatil köyünde, yönetim ile dönem sahibi arasında gerginlik çıktı. Denize sıfır olan tatil köyünde dönem sahibi 37 yaşındaki inşaat mühendisi Giray Kodal, 7 Ağustos sabahında kapılarını çalan tatil köyü görevlisinin kendisine 2 gün içinde tatil köyünü terk etmelerine yönelik tebligat verdiğini aktardı. Tebligatın ardından yönetim ile görüşmek istediğini belirten Kodal, olumsuz yanıt aldığını söyledi. Aynı gün içinde kaldıkları dairenin su ve elektriklerinin yönetim tarafından kestirildiğini dile getiren Kodal şöyle dedi: "Benim babam Alzheirmer hastası bir insan. İnsan haklarına aykırı olarak yaşam hakkımıza müdahale ediliyor. Babamın banyo ihtiyacı var ama suyumuz yok. Elektriğimiz olmadığından buzdolabındaki her şey bozuldu. Mağdur durumdayız. Terk etmemizi istemelerinin gerekçesi ise Alzheimer hastası olan babamın buradaki insanları rahatsız etmesi olarak gösteriliyor."

BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRMİŞ

Üç gün önce babasının burada boğulma tehlikesi geçirdiğini dile getiren Kodal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Babam kurtuldu. İki gece yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra hastaneden çıktı. Geçmiş olsun diyecekleri yerde bizi buradan kovmak istiyorlar. Biz yüz kızartıcı bir suç işlesek anlarız. Biz burada 21 yıldır yaşıyoruz. Babamın hasta olmasından ve boğulma tehlikesi geçirmesinden dolayı bizi burada baskı altına alıp yok etmeye çalışıyorlar. Somut bir delil sunulmuyor. Gürültü yaptığımız söylenir. Dişe dokunur bir neden yok. Burası değerli bir yer, rantı çok fazla. Eskiden babam sağlıklı iken bu insanlarla mücadele veriyor ve bazı şeylerin yanlış yapıldığını dile getiriyordu. Bizim sıkıntımız gerçekleri ve doğruları söylemek. Biz doğruları söylediğimiz için bizi kovmak istiyorlar. Babam hastalandığı için son bir deneme yapıyorlar. Bizi caydırıp yazlığı satmamızı istiyorlar. Sorgusuz sualsiz bizim burayı terk etmemiz isteniyor. Yöneticiyi aradım, konuşmak istedim, ama bana her şeyin bittiğini söyledi. Biz burayı çok para ödeyerek aldık. O zaman herkes beğenmediğini kovsun." Giray Kodal, yasal olarak da haklarını arayacaklarını dile getirdi.

'KİMSEYE ZARARIMIZ YOK'

Alzheimer hastası Hüseyin Kodal ise "Denize girip boğulma tehlikesi geçirdiğimi söylüyorlar. Boğulurum, boğulmam kime ne? Bizim kimseye zararımız olmaz faydamız olur" dedi.

Hüseyin Kodal'ın eşi 71 yaşındaki Yüksel Kodal da bu yıl henüz birkaç gün önce buraya geldiklerini belirterek, "Kimseye zararımız yoktur bizim. Kimseyle alıp veremediğimiz, düşmanlığımız yok. Allah'tan korksunlar. Sularımız kesildiği için hiçbir şey yapamıyoruz. Elektriğimizi kestiler, klimalarımızı açamıyoruz. Yiyeceklerimiz hep bozuldu" diye konuştu.

'BOĞULURSA YÖNETİM SUÇLANIR' ENDİŞESİ

Açıklamalardan sonra yönetim ile tekrar konuşmaya giden Giray Kodal, yöneticiye ulaşamadı. Yönetim odasında birkaç yönetim kurulu üyesi ile görüşen Kodal'ın çabaları sonrası kapatılan su ve elektrik tekrar açıldı. Yönetim kurulu üyelerinden bazıları, Alzheimer hastası Hüseyin Kodal'ın hastalığı nedeniyle yanlışlıkla başka evlere girdiğini, üstünü tamamen çıkararak denize girdiğini iddia etti. Üyeler, Hüseyin Kodal'ın denizde boğulması durumunda yönetimin suçlanacağı düşüncesiyle tatil köyünde istenmediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Hastadan detay görüntü

-Evin içersinden detay görüntü

-Aile ile röpörtaj

-Ev içersinden ve cevresin den detay görüntü

323 MB // 04.41"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

================================================

Glutensiz mutfak aşçıları yetişmeye başladı

MANİSA Çölyak ve Organik Beslenme Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteğiyle 'Gulitensiz Beslenme Eğitimi Mutfak Çalışması' projesi kapsamında çölyak hastası 30 ev hanımı, ülkenin ilk glutensiz yiyecek şefi Süleyman Engin'den glutensiz mutfak konusunda uygulamalı eğitime başladı.

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği tarafından, çölyak hastalarının yaşadığı en önemli sorunlardan birisi olan glutensiz yemek yapma sıkıntısına çözüm bulmak için hayata geçirdiği 'Gulitensiz Beslenme Eğitimi Mutfak Çalışması' projesinde, 30 çölyak hastası ev hanımına, uygulamalı mutfak eğitimleri verilmeye başlandı. ZEKA'nın 15 bin TL hibe desteği verdiği projede çölyak hastası ev hanımları, glutensiz gıda şefi Süleyman Engin'den 8 gün boyunca, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin mutfağında uygulamalı olarak hem glutensiz mutfak hem de yemek yapma eğitimi alacak. Uygulamanın ülkede bir ilk olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Şivecan, 12 Ağustos'ta geniş bir katılımla glutensiz açık büfe etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Mutfak şefi Süleyman Engin ise amaçlarının Çölyak hastalığına dikkat çekmek olduğunu dile getirdi. Glutensiz mutfağın normal mutfaklardan çok ayrı olduğunu söyleyen Engin, "Maalesef glutensiz mutfak normal mutafkalara oranla fazla efor sarf edilmesi gereken yerlerdir. Glutensiz mutfaklar asla yanlış bir işi kabul etmiyor. Glutensiz mutfağın en büyük sorunu eğer o mutfağı başka bir işi için kullanmışsanız çölyaklı bir hasta orayı bir daha artık kullanamaz. Tabağınız, bıçağınız, tencereniz, kaşığınız yani mutfaktaki ekipmanların hepsi ayrı olacak. Sadece glutensiz mutfak için kullanmak zorundasınız. Başka bir üretim için kullanamazsınız. Glutensiz mutfakta çalışmak gerçekten çok zordur. Mesela glutensiz bir unu işlemek ile normal bir unu işlemek kadar kolay değildir. 3-4 misli daha çaba sarf etmek zorunda kalıyorsunuz. Çölyak hastalarına mutlaka birilerinin yol göstermesi gerekir. Ben de çölyak hastalarına bu tecrübemi aktarmaya çalışıyorum. Buradan alacakları eğitimle hem kendi ailelerine hem de çevrelerindeki çölyak hastalarına öğretmeye başlayacaklar. Bu şekilde yayılmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Türk mutfağının yüzde 60'nın glutensiz ürünlerden oluştuğunu, ancak toplumun bunun farkında olmadığını dile getiren Engin, "Ham maddeye ulaşmak aslında zor değildir, kolaydır. Fakat hammaddeyi çok iyi tanımadığımız ve emin olmadığımız için öncelikle bu hammaddelerin güvenilir olduğunu ifade edebilecek kimyagerlerin, gıda mühendislerinin topluma destek olması gerekir. Bu konuyla ilgili Türkiye'de yavaş yavaş çalışmalar başladı. Gulitensiz hammadde aslında var. Yeter ki bunların hangisi olduğu konusunda bilinçlenmemiz lazım" dedi. Mutfak Şefi Engin son olarak, kafe ile restoranlarda glutensiz menüler konusunda sıkıntı yaşamaması için 70 kalemden oluşan menü oluşturduğunu da belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Proje çerçevesinde mutfakta verilen eğitimden görüntü

Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivencanlı'nın açıklaması

Mutfak Şefi Süleyman Engin'in açıklaması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

================================================

Yarım asırlık çınar yola doğru eğilince kesildi

İZMİT'te, yarım asırlık çınar ağacı köklerinden ayrılarak yola doğru eğilince esnaflar devrilmemesi direklerle destek oldu. Çınar ağacı tehlike yaratınca kesildi.

İzmit Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan yarım asırlık çınar ağacı köklerinden ayrılarak yola doğru eğildi. Ağacın eğildiğini gören esnaflar, ağacın devrilmemesi için direklerle ağaca destek oldu. Esnafların haber vermesi üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri yolu araç ve yaya geçişine kapattı. Elektrik dağıtım şirketi ağacın yanındaki sokak aydınlatması direğini kaldırdı. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri vinçle ağacın dallarını yukarıdan aşağıya doğru elektrikli testereyle kesti. Ağaç gövdesinin yerinden sökülmesiyle birlikte yol trafiğe tekrar açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yola doğru eğilen ağaçtan görüntü

-Direkler konulması

-Ağacın dallarının ve gövdesinin kesilmesi

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli),

================================================

Bataklığa saplanan inek için seferber oldular

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, bataklığa saplanan sahibinin 'Fındık'  adını verdiği inek, itfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışması sonunda kurtarılabildi.

Olay, öğle saatlerinde ilçenin Camuzluk Mahallesi'nde meydana geldi. Meryem Çınar'ın otlattığı 'Fındık' adını verdiği ineği otları yemek isterken birden bataklığa düştü. İneğin çırpındığını gören Meryem Biçer, çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi.

Olay yerin gelen itfaiye ekipleri, ineği kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 1 saat süren yorucu çalışmalar sonunda fındık, halat yardımıyla bataklıktan çıkartılabildi. İneğinin kurtarılmasından çok mutlu olduğunu belirten Meryem Çınar, "Fındığımı bataklıktan kurtardıkları için itfaiye ekiplerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

İneği kurtarma çalışmaları

Meryem Çınar ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 323 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Sivas Cudi PKK Politika Güncel Haberler

title