Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

Memleketi Rize'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretlerini sürdürüyor (2)

ÇAYKUR RİZESPOR'U ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil için geldiği Rize'deki ziyaretinde son durağı Çaykur Rizespor Kulübü oldu. Erdoğan akşam saatlerinde böbrek yetmezliği nedeniyle bir süre tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde hayatını kaybeden AK Parti Rize Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Karavin'in ailesinin Kale Mahallesi'ndeki evine gerçekleştiği taziye ziyareti sonrası Çaykur Rizespor'un Mehmet Cengiz Sosyal Tesisleri'ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yazıcı, eski başkan Metin Kalkavan, yöneticiler, Teknik Direktör Hikmet Karaman ve futbolcular tarafından karşılandı.

SÜPER LİGE ÇIKMA SÖZÜ İSTEDİ

Bir süre Teknik Direktör Hikmet Karaman'la da görüşerek takım hakkında bilgi alan Erdoğan ardından da yeşil beyazlı futbolcularla tokalaşarak sohbet etti.  Ziyarette tek tek tokalaştığı oyuncularla şakalaşan Erdoğan deneyimli oyuncu Kweuke'den yeniden Süper Lig'e çıkmaları için söz istedi. Golcü oyuncu da Türkçe konuşarak Erdoğan'a söz verdi.

'SÜPER LİGE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR'

Ziyarette konuşan Erdoğan "Ana baba ocağım Rize'nin futbol kulübü bu sezon ne yazık ki istemediğimiz bir şekilde bir alt kümeye düştü. Bu sezon bunu telafi ederek yeniden süper lige çıkmamız gerekiyor. İnşallah kondisyon olarak birkaç gün sonra başlayacak lige hazırlandınız. İlk maç evimizde. Biz burada bir müjde göreceğiz artık. Bol gol sesleri bekliyorumö dedi ve başarılar diledi.

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerine adının yazılı olduğu 53 numaralı yeni sezon formasını hediye etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan, tesislerin antrenman sahasından helikopter ile Giresun'a gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Erdoğan'ın tesis ziyareti

-Helikopterin havalanması

-Detaylar

HABER : MUHAMMET KAÇAR KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/RİZE,

===========================================

Parmakları kesilen Gülfidan'a bakanlık sahip çıktı (2)

"EŞİM HALEN ARAYIP TEHDİT EDİYOR"

Eşinden şiddet gören 35 yaşındaki Gülfidan Sepil, Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Cemil Öztürk ile görüştü. Sepil, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bağlı 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne giderek başvuru yaptı.

Çıkışta konuşan Gülfidan Sepil, halen dini nikahlı eşi Tayfur Çeliktop'un kendisini ve ağabeyini arayarak tehdit ettiğini söyledi. Eşinden şikayetçi olduğunu belirten Sepil, şunları söyledi: "Bana bunları yaptı, ellerim kollarım kesildi. 11 parmağımı aldı, canımdan can aldı, ocağımı başıma yıktı. Beni 5 evladımdan etti, evimi yıktı. Beni sürekli dövdü. 2 gündür abimi arayıp tehdit ediyor.  Beni öldüreceğini söylüyor. Yaptıkları yetmediği gibi hala tehdit ediyor. Ama ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Sonuna kadar şikayetçiyim. Bir an önce bu caninin yakalanmasını istiyorum. Abilerimden uzak dursun. Ama devlet onu tutuklasın, devlete sığınıyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

-Gülfidan Sepil ve ailesinin İpekyolu Kaymakamlığına gelişi

-Gülfidan Sepil'in kaymakamlık önünde açıklaması

-Sepil ailesinin koridorda yürüyüşü

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: VAN,

=============================================

Kemer'de orman yangını /EK

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Kuzdere Mahallesi'nde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Kara ekipleri yangın bölgesine ulaşmakta zorluk çekerken, alevler havadan müdahaleyle söndürülebildi.

Kemer'e bağlı Kuzdere Mahallesi Karataş mevkiinde saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Dumanı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine amfibik uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, dozer ve 30'a yakın orman işçisi sevk edildi. Bölgenin sarp ve sık ormanlık olması nedeniyle kara ekipleri bölgeye ulaşmakta güçlük çekti. Amfibik uçak ve helikopterler Çamyuva Sahili'nden denizden aldıkları suyu sürekli sortiler yaparak yangın bölgesine attı. Sahilde yüzen ve güneşlenen turistler de özellikle helikopterlerin su alma anını merakla izledi. Bazıları da bu anı cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı.

Yangın amfibik uçak ve helikopterlerin havadan yaptığı müdahaleyle yaklaşık 2.5 saat sonra kontrol altına alınabildi. Uzun uğraşlar sonucu bölgeye ulaşabilen kara ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının erken müdahale sonucu büyümeden önlendiği belirtilirken, yaklaşık 5 dönümlük orman alanının zarar gördüğü kaydedildi. Yangının söndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Yangın alanından görüntü

Dumanlardan görüntü

Arazözden görüntü

Yangına müdahale

Helikopterin su atması

Sahilden helikopterin su alması

Turistlerin izlemesi

Orman işçlerinden görüntü

Ucak ve helikopterin su atması

Detaylar

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===============================================

Şehit annesinden CHP'li Akaydın hakkında suç duyurusu

15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, "15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir" sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, Mustafa Akaydın hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Meltem Kılınç'a Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan ve bir grup vatandaş da eşlik etti. Mustafa Akaydın'ın 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamadaki, "15 Temmuz darbe girişimini bir tiyatrodan ibarettir" sözlerinin şehitleri ve ailelerini küçük düşürücü mahiyette olduğunu söyleyen Kılınç, dilekçesinde Mustafa Akaydın'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan yargılanmasını talep etti. Akaydın'ın Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunu da işlediğini iddia eden Kılınç, "15 Temmuz darbe girişimi milletimizin kahraman evlatları tarafından bertaraf edildi. 15 Temmuz'da 2'nci Kurtuluş Savaşı misali tanka, topa kafa tutularak mücadele verildi. Ülkenin parçalanması, bayrağın göklerden indirilmesi engellendi" dedi. Milletvekili Mustafa Akaydın'ın terör örgütünü ve örgütün eylemlerini över nitelikte sözler sarf ettiğini öne süren Meltem Kılınç, Akaydın'ın tepkilere rağmen sözlerinin arkasında olduğunu açıklamasını da yadırgadığını vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Meltem Kılınç'ıın adliyeye gelmesi

Meltem Kılınç'ın açıklamaları

144 MB ///04.32"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===============================================

Engelliye şiddet uygulayınca dövüldü -  (ÖZEL)

ŞANLIURFA'da, zihinsel engelli bir kişiye şiddet uygulayan Mehmet K., çevredekiler tarafından tekme tokat dövüldü.

Olay, öğleden sonra Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet K., Rabia Meydanı yakınlarında ismi öğrenilemeyen zihinsel engelli bir kişiye vurmaya başladı. Olayı gören çevredekiler engeli vatandaşa neden şiddet uygulamadığı bilinmeyen Mehmet K.'yı uyardı. Uyarı üzerine çıkan tartışmada vatandaşlar Mehmet K.'yı tekme tokat dövmeye başladı.

İhbar üzerine gelen güvenlik güçleri, öfkeli kalabalığın elinden aldıkları yüzü kanlar içerisinde kalan Mehmet K.'yı tedavi için ambulansla hastaneye gönderdi.

Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Engelliyi vuran Mehmet T.

Vatandaşların toplanması

Polis ekiplerinin gelmesi

Sağlık ekipleri yaralıya müdahale etmesi

Polis şüpheli Mehmet K'yi gözaltına alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 223 MB

===============================================

Bingöl'de engellilerden, otobüste 'rencide edici' sese tepki

BİNGÖL'de faaliyet gösteren engelli dernekleri, şehiriçi yolcu taşıyan halk otobüslerinde, ücretsiz kart kullandıkları sırada, özellikle rencide edici ses kullanıldığını ileri sürerek, yaptıkları basın açıklamasıyla bu uygulamaya tepki gösterdi.

Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Bingöl İl Temsilcisi Bahattin Tuz, Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Mücahit Korkutata, Tüm Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Muhammed Tokuş, İşitme Engellileri Derneği Başkanı Ercan Yavaşoğlu ve bir çok dernek üyesi bir araya gelerek, kentteki engellilerin ulaşım alanında yaşadıkları sorunlara, düzenledikleri basın açıklmasıyla tepki gösterdi.

"HALK OTOBÜS ŞOFÖRLERİ ENGELLİLER OTOBÜSLERE BİNİYOR DİYE AZARLIYORLAR"

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı otobüs şoförlerinin, ücretsiz taşıma kartlarıyla yolculuk yapan engellilere sözlü hakaret ettiğini öne sürerek, ücretsiz kartın kullanımı sırasında rencide edici seslerin çıktığını söyledi. Korkutata, engellilerin otobüse bindiğinde şöforler tarafından azarlandıklarını belirtelerk, "Biz çok şey istemiyoruz. Ücretsiz kart için engelli raporlarının yüzde 50'ye yükseltilmesini kabul etmiyoruz. Devlet, yüzde 40 oranındaki tüm engellilere ücretsiz şehiriçi ulaşım hakkını veriyor. Engelliler kartlarını bastıkları zaman, akbil sisteminden çıkan rencide edici sesin kaldırılmasını istiyoruz. Halk otobüsü şoförleri, engelliler otobüslere biniyor diye azarlıyorlar. 'bedava bulmuşsunuz, ücretsiz bulmuşsunuz geziyorsunuz' diye azarlıyorlar. Birçok arkadaşımızın raporu olduğu halde haksız yere kartları iptal edildi. Vize ücretleri tüm şehirlerde 3-5 yılda bir yapılırken, burada kafalarına göre makbuz kesmeden yılda 20 lira alıyorlar. Bu resmi olarak alınmış bir karar da değildir. Kendi başlarına kararlar alıyorlar. Geçen gün, zihinsel engelli bir arkadaşımız kooperatifte çalışan biri tarafından darp edildi. Sıkıntılarımız bitmiyor. Biz bireysel değil, kitlesel olarak buradayız. Engelliler mağdur ediliyor. Mağduriyetlerimiz giderilmesi için gerekli mercileri göreve davet ediyoruz dedi. Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Bingöl İl Temsilcisi Bahattin Tuz ise, engellilerin  baskılara maruz kaldığını belirterek, şöyle konuştu:   "Sadece engellilerin sorunu değil, Bingöllülerin sorunudur. Kentte 7 grup ücretsiz kart kullanıyor. Ücretsiz kart kullanan 4 bin civarıdır. Bunlarn içinde bin civarında engelli ücretsiz kartı var. Engelliler, sürekli bir baskı ve mobbing içindeler. Bu 4 bin ücretsiz kart içerisinde neden hep engelliler azarlanıyor, anlamış değiliz. Acilen Belediye Başkanımızı göreve davet ediyoruz. Lütfen bu problemlerimizi çözün."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-İşitme engelli bir vatandaşın yaşadıklarını işaret dili ile anlatması,

-Basın açıklamasının yapıldığı dernek binasından detaylar

-Korkutata'nın konuşması

-Bahattin Tuz'un konuşması

-Otobüslerden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

============================================

Zonguldak'ta otomobilin çarptığı genç kız yaralandı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde lise öğrencisi 15 yaşındaki Meltem Ak, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Kaza Ereğli-Devrek yolunun Yeşiltepe Solak Köyü mevkiinde meydana geldi. Ereğli yönüne giden 43 yaşındaki Barış Kolsuz'un kullandığı 34 PJ 3911 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Meltem Ak'a çarptı. Yaralanan Ak, çağrılan ambulansla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ak'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Sürücü Barış Kolsuz, genç kızın elinde telefonla konuşurken bir anda yola fırladığını ileri sürdü. Yol kenarındaki işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

-Yaralıya müdahale ve ambulansa alınması

-Sürücünün polise olayı anlatması

-Olay yerinden detaylar

Dosya adı:  ergyayayacarpma

Süre: 3.32 Boyut: 159 MB

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

============================================

Sultaniye üzümü ihracatında ilk TIR'lar dualarla uğurlandı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde 7 Ağustos'ta hasadına başlanan dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzümünde ihracat başladı. 50 TIR dolusu üzüm,

Alaşehir'de düzenlenen törenle başta Rusya olmak üzere yurt dışına gönderildi.

Geçtiğimiz yıl yaş üzümde yüzde 80'le en büyük pazar olan Rusya'nın uyguladığı ambargo nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan üzüm üreticisinin yüzü, bu pazarın yeniden açılmasıyla gülmeye başladı. Üzüm bağlarında hareketli günler yaşanırken, ihracatın başlaması nedeniyle Alaşehir Gümrük Müdürlüğü TIR Parkı'nda tören düzenlendi. Törene, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ihracatçılar katıldı. Protokol üyeleri tarafından temsili olarak 4 TIR'ın mühürlenmesinin ve Alaşehir İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'in yaptırdığı duanın ardından ilk ihracat TIR'ları yola çıktı. Bir yıl sonra Rusya'ya üzüm ihracaatının tekrar başlaması sevinçle karşılandı. Törenin ardından bir açıklama yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Yaş meyve ihracatının başkenti Alaşehir'de, bugün Sultaniye üzümlerinin ilk ihracatını yapmak üzere toplandık. İnşallah bu sezon çiftçimiz için umut edildiği gibi güzel olur, hak ettiği değeri bulur ve karşılığında da parasını alabilir" dedi.

"ÜLKEYE DÖVİZ KAZANDIRMA NOKTASINDA ÇALIŞACAĞIZ"

Manisa'nın ve Alaşehir'in markası olan çekirdeksiz Sultaniye üzümün ilk yüklemesinin yapılıp gümrükleme işlemlerinin tamamlandığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise "Alaşehir, Manisa ve ülke ekonomimiz adına çok büyük bir katkısı olan ürün yelpazemiz içindeki en önemli ürün üzümümüz. Geçen sene yaşanan bazı sıkıntılar oldu malum. Ağırlıklı olarak bu bölgeler yaş üzümü Rusya'ya ihraç ediyor. Çok şükür ki bu yaşanan sıkıntılar atlatıldı. Bu önümüzdeki süreçte özellikle Rusya ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere ihracatımız güçlü bir şekilde devam edecek. İnşallah hayırlı ve bereketli bir işe imza attık, ilk TIR'larımız bugün gidiyor" diye konuştu. "Üzümün başkentinde olmaktan çok mutluyum" diyen Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık da şunları söyledi: "Bu sezonun herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz gümrük idaresi olarak ihracat süreçlerinin ne kadar zor olduğunun çok idrakinde olan bir kurumuz. Hiçbir sorun çıkmaması için her türlü tedbiri aldık. Geçen yıl, buradan yola çıkan 10 bin 300 civarında TIR'ın hemen hemen tamamına yakını yaş sebze ve meyve ihracatıdır. Çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Bugün 50 TIR'ımız yola çıkacak. Bu sayı her geçen gün giderek artacaktır. Kirazda sezon kapandı biliyorsunuz ama üzümlerle birlikte bu yıl 10 binin üzerinde TIR'ın çıkış yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Protokol üyelerinin temsili olarak Sultaniye üzüm yüklü TIR'ları mühürlemesi

-TIR'ların dualarla uğurlanması

-AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un konuşması

-Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Alaşehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

title