Haberler

Göztepe, Süper Lig'e Fenerbahçe Maçıyla Start Verecek

GÖZTEPE'de gözler cumartesi günü Bornova Stadı'nda saat 21.45'te Fenerbahçe ile oynayacağı sezonun ilk maçına çevrilirken, sarı kırmızılı ekibin 27 kişilik kadrosundaki 13 futbolcu, ilk kez Süper Lig'le tanışmanın heyecanını yaşıyor.

GÖZTEPE'de gözler cumartesi günü Bornova Stadı'nda saat 21.45'te Fenerbahçe ile oynayacağı sezonun ilk maçına çevrilirken, sarı kırmızılı ekibin 27 kişilik kadrosundaki 13 futbolcu, ilk kez Süper Lig'le tanışmanın heyecanını yaşıyor.

Sarı kırmızılıların Avrupa'nın üst düzey liglerinden transfer ettiği  Peybernes, Gouffran, Beto ve Ngando'nun yanı sıra Brezilya'dan gelen Kadu, Beşiktaş'tan alınan Enes ile Jahovic, Halil, Segbefia, Schwechlen, Mehmet, Mahmut ve Hakan Sepil, kariyerlerinde farklı bir sayfa açacaklar. Bu 13 oyuncunun dışında kalan diğer 14 futbolcu ise, geçmişte de mücadele ettikleri Süper lig'de yeni bir sezona başlamış olacaklar. Bu isimlerin en deneyimlisi, Galatasaray'dan transfer edilen sağ bek Sabri Sarıoğlu, kariyerinde 357 Süper Lig maçına çıkıp, rakip 15 kez fileleri havalandırdı.

15 sezon Galatasaray'da top koşturan Sabri'nin ardından Süper Lig'den en çok maç oynayan isim Gençlerbirliği'nden gelen Selçuk. Dizindeki sakatlık yüzünden Fenerbahçe maçında kadroda yer almayacak 36 yaşındaki futbolcu İstanbulspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği'nde toplam 339 maça çıkıp 23 gol attı.

Göztepe'de Sabri ve Selçuk'ten sonra en fazla forma giyen üçüncü oyuncu Ömer Şimanoğlu. Almanya'nın St. Pauli takımında futbola başlayan Ömer, Kayserispor, Antalyaspor, Beşiktaş, Eskişehirspor ve Konyaspor'da 147 Süper Lig müsabakasına çıktı, 28 yaşındaki santrfor 36 gol atıp başarılı bir performans ortaya koydu. İzmir ekibinin yeni transferlerinden Andre Castro da Süper Lig deneyimini fazlasıyla yaşayan isimlerden biri. Kasımpaşa'ya 2013-14 sezonunda Portekiz'in Porto takımından gelen Castro, 131 maçta 18 gol attı.

Andre Castro'yu Kasımpaşa'dan takım arkadaşı Oscar Scarione izliyor. Castro'yla aynı sezon Kasımpaşa'ya gelen Arjantinli yıldız, 94 Süper Lig karşılaşmasında forma giydi, filelere 40 gol bıraktı. Göztepe'nin geçen sezon da kadrosunda yer alan sol bek Tanju ise 64 kez Süper Lig'de sahne aldı. Gurbetçi futbolcu Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor ve Karabükspor'da devler arenası deneyimi yaşadı. Bu sezon Medipol Başakşehir'den transfer edilen Rotman Süper Lig'de 53, Gaziantepspor'dan alınan Ghilas da 29 kez sahaya çıktı. Geçen sezon da sarı-kırmızılı ekibin kalesini koruyan Günay, Beşiktaş'ın kadrosunda yer aldığı dönemlerde 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında 12 kez Süper Lig'de forma giyerken, Doğanay 10, Hakan Çinemre 5, Serkan 2, Yavuz ve Tayfur da 1'er kez Süper Lig'de oynama fırsatı yakaladı.

FENERBAHÇE'YE RAKİP OLDULAR

Göztepe'nin bu sezonki kadrosunda yer alan futbolcularndan 11'i, daha önce de Fenerbahçe'ye karşı forma giydi. Sarı lacivertlilerle oynanan maçlarda en fazla deneyim yaşayan yine sağ bek Sabri oldu. 2002-03'te Galatasaray'da profesyonelliğe adım atan 33 yaşındaki oyuncu tam 27 resmi maçta Fenerbahçe'ye rakip olmanın heyecanını yaşadı. Sabri'nin ardından Andre Castro Kasımpaşa formasıyla 8 Fenerbahçe karşılaşması gördü.

Tam 12 sezon Fenerbahçe'de top oynayan Selçuk ise İstanbulspor ve Gençlerbirliği formalarıyla 7 defa Fenerbahçe'ye rakip oldu. Scarione 5, Ömer, Tanju ve Rotman 4, Ghilas 2, Halil, Günay ile Doğanay 1'er kez Fenerbahçe karşılaşmalarında oynadı. Scarione, Ghilas ve Selçuk, Fenerbahçe'ye 1'er defa gol atmayı başardı. İki takım arasında 2012-13 sezonunda oynanan son resmi maçta Selçuk, Fenerbahçe formasıyla Göztepe'ye rakip olmuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Andre Castro Fenerbahçe Beşiktaş Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title