Haberler

Şekip Mosturoğlu Kulüpler Birliği'nde Tff'nin İstifası Görüşülmedi, İlerleyen Günlerde Bakarız

Göksel Başkan 3 sene fevkalade yönetim gösterdi Holiganizm ile ilgili sıkıntılar var, bunların çözümü için kısa süre içerisinde projeler üretip gerekeni yapacağız İstenmeyen tabloların temeline baktığınızda kuralsızlık değil, kuralların uygulanması yatıyor Kulüpler Birliği'nde TFF'nin...

Göksel Başkan 3 sene fevkalade yönetim gösterdi

Holiganizm ile ilgili sıkıntılar var, bunların çözümü için kısa süre içerisinde projeler üretip gerekeni yapacağız

İstenmeyen tabloların temeline baktığınızda kuralsızlık değil, kuralların uygulanması yatıyor

Kulüpler Birliği'nde TFF'nin istifası görüşülmedi, ilerleyen günlerde bakarız

Mustafa AKIN, İstanbul DHA

Kulüpler Birliği'nde Dursun Özbek'in Başkan Yardımcılarından biri seçilen Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, genel kurul sonrasında ı basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Şekip Mostoroğlu; ilk olarak Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti. Dursun Başkan yeni başkan oldu. Göksel Başkan 3 sene fevkalade yönetim gösterdi ve kulüpler birliğini futbolun içerisinde çok önemli bir kurum haline getirdi. İnşallah bu bir bayrak yarışı, bizde bundan sonra Dursun Bey yönetimi olarak kulüpler birliğini bugünkü aldığımız noktadan daha ileriye götürmeye çalışacağız. Türk futbolunun mevcut sorunları var. Bu sorunlar biliniyor zaten. Başta holiganizm ile ilgili sıkıntılar var. Bunların çözümü için kısa süre içerisinde projeler üretip tüm Kulüpler Birliği ailesinin üyeleri ve kulüp başkanlarıyla birlikte gereğini yapacağız. 2 aday çıktı. Dursun başkan çoğunlukla seçildi açıklamasında bulundu

TÜRK FUTBOLUNDA DOSTLUK SADECE 2 KULÜP ÜZERİNDEN OLMAZ

Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği'nin toplantılarına katılmamasını da değerlendiren Mosturoğlu; Başkanın şu an fikri toplantılara katılmama yönünde ama. Aktivitelerine katılıyor. Dolayısıyla bir küslük vs. bir şey yok aslında baktığınız ama katılmamayı tercih ediyor. Sebeplerini de söylemişti. O sebeplerin sürdüğünü düşünüyorum. Ama çalışmalarına zaman zaman katıldığı oluyor. Tabii ki biz futbolda barış, dostluk hakim olsun istiyoruz, ama sadece kulüpler birliği üzerinde görmemek lazım, kulüpler birliği bir taraf. Onun dışında başka paydaşlar da var. Bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Ayrıca kuralların da uygulanması gerekiyor. Zaman zaman ortaya çıkan istenmeyen tabloların temeline baktığınızda kuralsızlık değil, kuralların uygulanması yatıyor. Sadece Fenerbahçe, Galatasaray dostluğu üzerinden Türk futbolunun barış ve dostluğa gitmesi mümkün değil ama tabii ki 100 yıllık kulüpler Ebedi dost, ezeli rakipler onların dostluğu ilelebet olacaktır. Dediğim gibi ama Türk futbolu o dostluklar üzerinden bir yere varmaz şeklinde konuştu.

BAŞKANIMIZ TFF'NİN İSTİFA ETMESİ GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ, BURADA TFF'NİN İSTİFASI GÖRÜŞÜLMEDİ, İLERLEYEN GÜNLERDE BAKARIZ

Aziz yıldırım tarafından TFF'ye yapılan istifa daveti sorusuna karşılık ise Mosturoğlu; Biz Fenerbahçe olarak kendi düşüncemizi, görüşümüzü belirttik. Kulüpler birliğinde bu konu daha konuşulmadı. İlerleyen günlerde bakarız. Ancak biz Fenerbahçe olarak görüşümüzü bildirdik. Başkan ifade etti cevabını verdi.

ORGANİZASYONUN SAHİBİ TFF

Süper Kupa'da yaşananlar ile ilgili de görüşlerini belirten Şekip Mosturoğlu şunları söyledi

Burada kulüpler şöyle inanılmaz bir mağduriyet yaşıyorlar. Bu organizasyonun sahibi Türkiye Futbol Federasyonu. Kulüpler organizasyonların hiç bir yerinde yetkileri yok. Ama meydana gelen olaylardan kulüpler sorumlu oluyor. Onun dışında da kestirilemeyen pek çok sorumluluk var. Diyelim ki, Konyaspor ceza aldı. Konyaspor'un bir bölüm taraftarı, maça gitmedi. Konya şehrinde yaşıyor ve bunlar da bu cezadan etkilenecekler. Mesela cezaların şahsiliği bu passolig uygulaması bunların kabulünün temel amacı cezaların bireyselleştirilmesi ve olaylara karışanların cezalandırılması, uygulamalar noktasında eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Bunlar konuşuldu. Onun dışında da kulüpler olarak elimizden gelen gayreti zaten gösteriyoruz. Ama dediğim bu objektif sorumluluk ilkesinin, bu tip olaylarda farklı bir noktaya getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şekip Mosturoğlu Fenerbahçe İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title