Haberler

Dha Yurt Bülten-21

Şırnak'ta PKK'lı 5 terörist öldürüldü ŞIRNAK'ta Kato-İncebel Dağları'nda bir mağarada kıstırılan PKK'lı 5 terörist, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta PKK'lı 5 terörist öldürüldü

ŞIRNAK'ta Kato-İncebel Dağları'nda bir mağarada kıstırılan PKK'lı 5 terörist, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta Kato-İncebel Dağları'nda operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, bir mağarada, bir grup PKK'lı terörirstin gizlendiğini tespit etti. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Mağara çevresinde önlem alan güvenlik güçlerinin tüm ikna çabalarına teröristler olumsuz cevap verince, operasyon düzenlendi. Mağara, patlayıcı kullanılalarak imha edildi. İçerideki 5 terörist etkisiz hale getirilirken, mağara da kullanılmaz hale geldi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Kato-İncebel Dağlarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda devam eden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonu kapsamında 04 Ağustos 2017 tarihinde 7 nolu mağarada yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmıştır. Yaşanan sıcak temasın ardından gerekli tedbirler alındıktan sonra mağara içerisine askeri mühimmatlar ve patlayıcılarla düzenlenen operasyon neticesinde mağara içerisindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca yapılan patlatmalar ile mağara girişi çökertilmiş ve mağara kullanılamaz hale getirilerek kapatılmıştır." Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

Haber: ŞIRNAK,

============================================

Kılıçdaroğlu, Düzce'de işadamları ve esnafla bir araya geldi (3)

'FINDIK İŞÇİSİNİNDE ADALETE İHTİYACI VAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uğurlu Köyü'ndeki programının ardından Emsahanım Köyü'ne geçti. Burada çevre köy muhtarları ve kanaat önderleriyle basına kapalı gerçekleştirilen yemekte bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ardından köy meydanında 217 yıllık çınar ağacının altında, köylülere hitap etti. Herkesin ortak paydasının adalet olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Az önce hak hukuk adalet diye yürüdüğümü belirtti bir büyüğümüz. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Sabit yerinde durur, ama bütün kainat onun etrafında döner. Dünya, adalet üzerinde kurulmuştur. Dolayısıyla adaleti savunmak, hakkı, hukuku savunmak hepimizin ortak görevidir. Kimliğimiz farklı olabilir, inançlarımız, yaşadığımız yerler, yaşlarımız farklı olabilir ama, hepimizin ortak paydası adalettir. Adalet sadece benim için değil, büyüklerimiz için değil, yeni doğandan başlayın, bu çınarın da adalete ihtiyacı var. Hepimizin, yaşayan bütün canlıların adalete ihtiyacı var. Tabi fındık işçilerinin de adalete ihtiyacı var. Fındıktan elde etiğiniz gelirle ailelerinizi geçindireceksiniz, düğününü yapacaksınız, çocuklarınız okutacaksınız, geleceğinizi güvence altına alacaksınız. Nasıl? İstediğiniz fiyat ödenirse. Ödenmezse adalet gerçekleşmemiş olur. Dolayısıyla adalet fındık işçisine de lazımdır. Fındığın fiyatı en az 14 veya 15 lira taban fiyatı olması gerekiyor. Neden bu? Geçen yıl 13 lira. Enflasyonu dikkatte alın. Ulaşıma, etin fiyatına bakın. Onlara baktığınızda 15 lira fiyat verilirse üretici memnun olur, hükümette üreticinin alın terini, hakkını teslim etmiş olur. Onun için hepimiz diyeceğiz ki; fındık işçisinin de hakka, hukuka ve adalete ihtiyacı var." Kılıçdaroğlu daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun köye gelişi

-Çınar ağacının altnıda oturması

-Konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Murat KÜÇÜK/DÜZCE,

============================================

84 yaşındaki kadının böbrekleri umut oldu

BALIKESİR'in Bandırma ilçesi Devlet Hastanesinde beyin kanaması teşhisiyle tedavi görürken hayatını kaybeden 84 yaşındaki Akçiçek Güven'in böbrekleri nakil bekleyen iki hastaya umut oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden organ nakli ekibi Bandırma Devlet Hastanesinde beyin kanaması teşhisiyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Akçiçek Güven'in böbreklerini ameliyatla alarak Çanakkale'de  tedavi gören iki hastaya nakledilmek için götürdüler. Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, "hastamız 16 gün önce hastanemize beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yaptığımız görüşme neticesi organlarını bağışlayarak iki hastaya umut oldularö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-acil servis kapısında bekleme

-Başhekim DR. Muzaffer Şenveli'nin açıklaması

-Dr. Şükrü Taş'ın açıklaması

Haber: Erdem ÖZCAN - Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir),

BOYUT: 227 MB SÜRE: 3 DAKİKA

=============================================

Kazada ölen yüzbaşı toprağa verildi

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Jandarma Yüzbaşı Şevket Soyer (35), şarampole uçan otomobilde yaşamını yitirdi. Yüzbaşı Soyer, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, dün (çarşamba) Yenfoça- Aliağa Karayolu üzeri Yenifoça Fatih Mahallesi Kurudere Mevkii'nde meydana geldi. Görevli olduğu Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan iznini geçirmek üzere yakınlarının bulunduğu İzmir'in Foça İlçesi'ne gelen Jandarma Yüzbaşı Mahmut Şevket Soyer, otomobiliyle şarampole uçtu. Evli ve 4 yaşında bir erkek çocuk babası olan Yüzbaşı Soyer, yaşamını yitirdi.

Yüzbaşı Soyer için bugün Fatih Camii'nde, ikindide cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Bursa ve Foça'da görevli silah arkadaşları, bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yakınları ve çok sayıda Foçalı katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yüzbaşı Soyer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Yüzbaşı Soyer, uzun bir araç konvoyuyla götürüldüğü Foça Yeni Kabristan'da toprağa verildi. Defin sonrası ailesi, taziyeleri kabul etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Namaz kılanlardan görüntü

-Askeri törenden görüntü

-Musalla taşındaki cenazeden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

=============================================

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Yerli otomobil üretecek firmayı kamuoyuna açıklayacağız"

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  yerli otomobil konusunda konuşarak, " Türkiye'nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde yüksek düzeyde vergi ödeyen iş adamlarına yönelik düzenlenen ödül töreninin ardından Dedeman Oteli'nde  gerçekleştirilen "Zonguldak Ekonomi Zirvesiö konulu programa katıldı. Rıfat Hisarcıklıoğlu, doğru yapılan bir işin taktir etmesinin bilinmesi söyledi. Vali ve milletvekillerinin aldığı maaşın az olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi: "Millet olarak biz bunu yağcılık filan zannediyoruz. Tam tersine. Doğru yapılan işi taktir edeceksin.  Bu işi yapanlar para pul için yapmazlar. Ne valiye verdiğimiz maaş, maaş. Ne milletvekiline verdiğimiz maaş, maaş açık söyleyeyim. Millet çok zanneder ama gelip bir de Ankara'da onların yaşantılarını görün. Buradan gelen herkese yemek ısmarlayacak, çay ısmarlayacak, otobüs parası verecek. Hastane işi olur hastaneye gönderirler. Zannedersiniz ki çok maaş alırlar. Oda başkanlarının da aynı şey. Belediye başkanlarımız da böyle. O zaman bunlara doğru işler yaptıkları zaman alkış yaparsanız, taktir ederseniz sizlere müthiş hizmet ederler."

'BANKACILAR AYAKLARINI DENK ALMALARI LAZIM'

Bankaların faiz oranlarına dikkat etmesini isteyen Hisarcıklıoğlu, "Geçen yıla göre kredi kullanırken bankaların sizden istediği şartlar nasıl değişti. 'Kredi vadeleri, faiz oranları, teminat talepleri değişim oranı nedir' diye sorulmuş.  'Yüzde 56'sı kredi kullanıyorum' diyor. Yüzde 56'sının içerisinde yüzde 58'i de diyor ki; 'Kredi vadeleri arttı' diyor. Burada yüzde 100 haklılar.  2017'nin ilk 6 ayında bankaların karı açıklandı. Neredeyse bir önceki yıla göre yüzde 100 artış var. Bankalara şunu söylemek istiyorum. Bakınız, biz kar etmezken siz böyle fahiş şekilde kar ederseniz bir şey söyleyeyim hepimiz aynı gemideyiz. Bizim başımıza bir iş gelirse sizin de başınıza bir iş gelir. Vicdanlı hareket etmeniz lazım . Buradan tüm bankacılara seslenmek istiyorum; böyle kar yok Türkiye'de.  Türkiye'de hiçbir sektörde böyle bir kar yok.  Bu  bankacılar ayaklarını biraz denk almaları lazım." dedi.

YERLİ OTOMOBİL ÜRETECEKLERLE GÖRÜŞECEĞİZ

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'in yerli otomobilin Filyos Vadi Bölgesi'nde yapılması yönündeki talebi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Yerli otomobili ben yapacak olsam 'emrin olur' diyeceğim işi bitireceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız 'baba yiğit arıyoruz' dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber yerli otomobili yapacak kişilerle yatırımı yapacak babayiğitlerle görüştük. Bu pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sarp Sınır Kapısı'nın denetlenmesi sırasında onayını aldık.İnşallah pazar günü görüşmelere başlıyoruz. İnşallah şu müjdeyi vermek istiyorum. Türkiye'nin markası olan yerli otomobili yapacak babayiğitler var. Haberiniz olsun. Bunların kim olacağıyla ilgili pazar günü görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Tabi bu bir devlet projesi değil özel sektör projesi olacak. Özel sektörümüze biz de diyeceğiz ki, bakınız benden Filyos, Ereğli de buna talip. Talipli olan birçok yerimiz var. Antep var, Adana var, Kayseri var."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Rıfat Hisarcıklıoğlu'un salona gelişi

-Toplantıdan detaylar

-Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

title