Haberler

Dha Yurt Bülten-23

Orak Adası'nda denize girenlere caretta caretta saldırısı MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, doğa güzellikleri ile ünlü Orak Adası'nda, denizde caretta caretta türü kaplumbağaların saldırısına uğrayan 6 kişi yaralandı.

Orak Adası'nda denize girenlere caretta caretta saldırısı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, doğa güzellikleri ile ünlü Orak Adası'nda, denizde caretta caretta türü kaplumbağaların saldırısına uğrayan 6 kişi yaralandı.

Bodrum'a 12 mil uzaklıktaki Orak Adası'na, ilçeden bindikleri teknelerle günübirlik tura giden yerli ve yabancı turistler, denizde yüzerken caretta carettaların saldırısına uğradı. İstanbul'dan tatile gelen 41 yaşındaki Zuhal Tursun ve 9 yaşındaki yeğeni Cabir Han Akten, tekneden atlayıp yüzmeye başladı. Bu sırada yanlarına gelen caretta caretta Cabir Han Akten'e saldırdı. Durumu fark eden Tursun, müdahale ederek yeğeninin tekneye çıkmasını sağladı. Ancak kaplumbağa, Tursun'un elini ısırdı. Koyda demirleyen bir yatın kaptanı zodyak tabir edilen bot ile Tursun'un yardımına koşup, sudan çıkardı. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zuhal Tursun ve yeğeni Akten, tedaviye alındı.

Büyük şok yaşadığını belirten Zuhal Tursun, "Bir anda yeğenimin elini bir şeyin kaptığını gördüm. Bir kafa ve dişlerini gördüm sadece. O arada ben onun ağzını itip yeğenimi kurtardım, bu kez bana saldırdı. Yeğenime sadece yüz ve kaç diyebildim. Ondan sonra yüzgeciyle benim başımı aşağı indirip, beni boğmaya çalıştı. Ağzıyla şah damarımın olduğu yerden ısıracaktı, ben elimle ittim, o esnada da elimi kaptı ve beni sürüklemeye çalıştı. Boğuşmaya başladık. Hiçbir şekilde kurtulamadım ondan. Çığlıklar attım, bağırdım. En sonunda hiç gücüm kalmadı. O esnada beyaz bir botla bir adam geldi ve beni bota çekmeye çalıştı. Adam beni bota çekerken kaplumbağa kolumu ısırdı. Daha sonra bir adam daha gelip kaplumbağanın kafasına vurdu zannedersem, kolumu bıraktı. Bota binerken arkadan gelip kaba etimi yakaladı. Bizi oradan hastaneye götürdüler ve bize tetanoz ve kuduz aşısı yapıldı. Sakinleştirici bir iğne de yaptılar" diye konuştu.

Ankara'dan eşi ve çocukları ile tatile gelen Didem Sürsal Watson ise kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 yaşındaki oğlum ve ben dün bu kaplumbağa tehlikesini atlattık. Deniz gözlüğümüzle Orak Adası'nda yüzüyorduk, birden oğlum 'anne kaplumbağa var' dedi. Denizin içine bakmamla koca kaplumbağanın hızla bize doğru çıkması bir oldu. Bize saldırınca tüm gücümle bacaklarımı çırpmaya başladım, oğlum da aynı şeyi yaptı. Bağırarak teknedekilerden yardım istedik. O sırada kaçın ısırıyorlar diye bağıranlar oldu, ben hayatımda böyle bir şok yaşamadım. O adada bu konuda hiçbir uyarı yapılmadı ve uyarı levhaları da yoktu, bu durumda kalan insanlar boğulup kalp krizi bile geçirebilir, acil olarak uyarıcı levhalar konulmalı caretta carettaların saldırıları ile ilgili olarak" dedi.

4 KİŞİ DAHA YARALANDI

Bu arada aynı bölgede, caretta carettaların saldırısına uğrayan 4 kişinin daha çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Caretta carettaların saldırı anı, bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonuyla görüntülendi.

'CARETTALARA YEMEK VERMEYİN' UYARISI

Deniz Kaplumbağaları Araştırma  Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezi (DEKAMER) yetkilileri ise, "Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar, insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan hayvanlar, yiyecek beklentisinde olduğu için insanlara yaklaşıyorlar, yiyecek bulamayınca da saldırıyorlar. Konu ile ilgili Bodrum gönüllümüz ile yapacağımız çalışmalarda saldırı yapan caretta carettaları yakalayıp merkezimize getirip rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız. Caretta carettaların ısırmasından çok önemli bir şey olmaz. Isırma sonrası biraz buz konulabilir, ardından bir doktora başvurulabilir. Bölgemizde, şu ana kadar bu tür olaylara rastlamamıştık, günlük tura çıkanlar caretta carettaları gördüklerinde kesinlikle yiyecek vermesinler" şeklinde uyarılarda bulundu.

GEÇEN YIL DA 5 KİŞİ YARALANMIŞTI

Geçen yıl yine Ağustos ayında, Orak Adası'nda caretta carettalar yüzenlere saldırmış, 5 tatilci yaralanmıştı.

GEÇEN YIL DA 5 KİŞİ YARALANMIŞTI

Geçen yıl yine Ağustos ayında, Orak Adası'nda caretta carettalar yüzenlere saldırmış, 5 tatilci yaralanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Orak adasından görüntü

Carettaların saldırısına uğrayan bir kişinin kurtarılmasından görüntü

Yüzer caretta carettalardan görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

===============================================

Bingöl şehidinin ateşi Bursa'ya düştü

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in şehit olduğu haberi Bursa'nın İnegöl ilçesinde oturan ailesine bildirildi.

Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı mevkiindeki akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in acı haberi İnegöl İlçesine bağlı Kurşunlu mahallesinde oturan ailesine ulaştı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Bayram Çelikoğlu tarafından verilen acı haber nedeniyle anne Şekernaz ve baba İsmail Gençer sinir krizi geçiridi. Acı haber üzerine yakınları taziyeye gelen Gençer ailesinin oturduğu eve Türk Bayrağı asıldı.

7 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan şehit Hüseyin Gençer'in, 2 yıl önce Nurgül Gençer ile evlendiği ve bir erkek babası olduğu öğrenildi. Şehit eşi Nurgül Gençer'e acı haber, tatil için gittiği Eskişehir'deki ailesinin yanında verildi. Şehit Gençer'in yarın ikindi vakti İnegöl ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Şehidin evine bayrak asılması

Şehidin evinin önünde taziye

Şehidin fotoğrafı

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

===========================================

Çanakkale'da 'Bir Hilal Uğruna' gösterisi

ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın '1915 Bir Hilal Uğruna' adlı müzikal tiyatro gösterisi, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi'nin 102'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında yeni restore edilen Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyası'nda sahnelendi.

Çanakkale'de 10 Ağustos Anafartalar Zaferi'nin 102'nci yıldönümü etkinlikleri, Conkbayırı'ndan sonra, Anadolu Hamidiye Tabyası'nda devam etti. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı organizasyonuyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki 450 kişilik ekibin yer aldığı '1915 Bir Hilal Uğruna' adlı müzikal tiyatro gösterisi, bugün saat 21.30'da, restorasyonu yeni tamamlanan Barbaros Mahallesi'ndeki Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyası'nda sahnelendi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile birlikte yaklaşık 5 bin kişinin izlediği gösteride, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşu, İstanbul'un Fethi, Balkan Harbi ve Çanakkale Savaşları anlatıldı.

Kaşdemir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu akşam, bu tarihi mekanda, bu güzel ortamda 'Bir Hilal Uğruna' adlı çok güzel ve çok büyük projeyle insanımızın karşısına çıkıyoruz. 'Bir Hilal Uğruna', Çanakkale ruhunun ortaya çıktığı ve insanların da kalbine nakşolacak bir gece olacak. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhu nerdeyse biz orada varız. Çanakkalelilerin, Çanakkale'nin iyiliği nerdeyse Tarihi Alan Başkanlığı olarak oradayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Gösteriden görüntü

-İsmail Kaşdemir'in konuşmasından görüntü

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===============================================

Bakan Özlü: KOBİ'lerimiz Türkiye ekonomisinin can damarı

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fark Özlü, "KOBİ'lerimiz ve yerel işletmelerimiz Türkiye ekonomisinin can damarlarıdır" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde boru profil fabrikasının ek hizmet binasının açılışını yaptı. Ardından Akçakoca Öğretmen Evi'nde Akçakoca Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Akçakoca'ya Değer Katanlar' ödül töreni düzenlendi. Törene Bakan Özlü ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, işadamları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Bakan Faruk Özlü, KOBİ ve yerel işletmelerin önemine değinerek "KOBİ'lerimiz ve yerel işletmelerimiz, Türk ekonomisinin can damarlarıdır. İktisadi kalkınmanın başladığı yer işte buralardır. Sizlerin sistem içindeki varlığınız ve yeriniz sayesinde, refah ve mülkiyet geniş bir tabana yayılmaktadır. Akçakoca önümüzdeki yıllarda çok daha büyüyecek, gelişecek ve kalkınan Türkiye'nin sembol ilçelerinden biri olacaktır. Bu gelişme sürecinde katkısı olan, emeği olan, alın teri olan, bugün bu salonda olan veya olmayan bütün işadamlarımıza, firmalarımıza, girişimcilerimize teşekkürlerimi sunuyorumö dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: TRT YÜKÜNDEN KURTARDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Bakan Faruk Özlü'nün sanayicilerin üzerinden büyük yük aldığına dikkat çekerek "TRT'ye pay öderdik. Kullandığımız sanayi elektriğinden pay öderdik. Neden öderdik hiç anlamadım. Biri getirmiş koymuş üzerimizden bir türlü kalkmıyordu. Tamam ödeyelim ama devletin kuruluşu ile özel sektör kuruluşuna bakıyorum. Birisinde çalışan kişi sayısı 500, birisinde çalışan işçi sayısı 10 bin. İzlenme oranına bakıyorum özel sektörde yüzde 99, devletin televizyonunu izleyen yok, finansmanını bize yaptırıyorlardı. Her fırsatta söylememe rağmen sayın bakanımız bizi bu yükten kurtardı. Allah razı olsun. Sanayiciye, yatırımcıya hep beraber destek olmamız lazım diyoruz. Alıp satmadan zenginlik olmaz. OSB'lerde ödenecek emlak vergisi sıfır. 'Artık belediye ile uğraşmayın. Belediye başkanlarının önünde hazır olda durmayın. Siz yeter ki yatırım yapın' dedi. Bu yükü de üzerimizden aldı. Özel sektör olarak üzerimizden kaldırdığı yük 1 milyar TL yıllık. Bu bizim cebimizde kaldı. Bu kısmı devlet üstlendi" dedi.

Konuşmaların ardından Akçakoca'da faaliyet gösteren özel sektör ve kurumlar alanında vergi rekortmeni olan işadamlarına plaket verildi. Törenin ardından Bakan Özlü ve TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Düzce'den ayrıldılar.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Karşılama

-Bakan Özlü konuşma

-Hisarcıklıoğlu konuşma

-Ödüllerin verilmesi

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ-Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

================================================

Fuhuş evlerine yapılan baskında yabancı uyruklu 5 kadın gözaltında

KONYA'da fuhuş yapıldığı tespit edilen iki ayrı eve yapılan baskında yabancı uyruklu 5 kadın gözaltına alındı. Ülkelerinde hemşire ve öğretmen oldukları belirlenen yabancı uyruklu kadınlar polisteki işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Bosnahersek Mahallesi'nde bulunan iki ayrı evde fuhuş yapıldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine polis, evleri fiziki takibe aldı. Yapılan teknik takip sonucu sözkonusu evlerde yabancı uyruklu kadınların kaldığı ve fuhuş yapıldığı tespit edildi. Polis, gece saatlerinde her iki evde operasyon düzenledi. Yapılan baskında Özbekistan vatandaşları Kunduz S. (36), Kunduzkhon B. (33) ile Kırgızistan vatandaşları Nurgul S. (31), Makhavat O. (34) ve Shakhnazakhan A. (28) gözaltına alındı.

Kadınların arasında ülkelerinde hemşire ve öğretmen oldukları öğrenildi. Ayrıca Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, polisteki işlemlerinin ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Kadınların sağlık kontrolüne getirilişi

Kadınların sağlık kontrolünden götürülüşü

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

=================================================

Bisiklet hırsızı, bisikletle gezerken yakalandı

KONYA'da son bir ay içerisinde 4 bisiklet çaldığı tespit edilen 14 yaşındaki A.D., bisikletle gezerken polis tarafından yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Güven Timi ekipleri, merkez Meram İlçesi'nde son bir ay içerisinde meydana gelen bisiklet hırsızlıkları ile ilgili çalışma başlattı. Olayların meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin 14 yaşındaki A.D. olduğunu saptadı. Polis, A.D.'yi kent merkezinde bisikletle gezerken yakalayıp gözaltına aldı.

Çaldığı bisikletleri parçalayarak satıp parasını harcadığını itiraf eden A.D., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü dökümü:

----------------------------------

Hırsızlık anlarını gösteren güvenlik kamera görüntüleri

A.D.'nin sağlık kontrolüne getirilişi

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gençer Faruk Özlü Çanakkale Muğla Politika Güncel Haberler

title