Haberler

    Danimarka'da 20 Ton Fipronilli Yumurta Tespit Edildi

    Böcek ilaçlı yumurta skandalı Danimarka'ya da sıçradı.

    Böcek ilaçlı yumurta skandalı Danimarka'ya da sıçradı.

    Danimarka Veterinerlik ve Gıda Dairesi (DVFA) ülkede zehirli madde içeren yaklaşık 20 ton yumurta tespit edildiğini duyurdu.

    Soyulmuş ve kaynatılmış şekilde kafe ve restoranlara satılan yumurtaların toplatılması için çalışma başlatıldı. Yetkililer, yumurtalarda bulunan fipronil aldı maddenin halkın sağlığını tehdit edecek boyutta olmadığını belirtiyor.

    DVFA'dan Nikolas Hove konuyla ilgili şunları söyledi: "Yaptığımız araştırmalar yumurtalarda bulunan fipronil seviyesinin yüksek olduğunu gösteriyor ancak sağlık riski açısından acil durum söz konusu değil. Danegg Products ile sıkı irtibat halindeyiz ve şu aşamada onlar da müşterilere, söz konusu yumurtaları tüketmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor."

    Hollanda'da iki şüpheli gözaltında

    Hollanda ve Belçika polisi zehirli tarım ilacı fipronilin kullanıldığından şüphe edilen çiftliklere operasyon düzenledi.

    Hollanda'daki operasyonla ilgili açıklama Amsterdam Başsavcılığı Sözcüsü Frans de Neree Tot Babberich'ten geldi. Babberich, "Sekiz noktada binalara baskın yapıldı. Gayrimenkullere, araçlara ve banka hesaplarına el konuldu. İki yönetici gözaltına alındı" diye konuştu.

    Anvers Savcılığından yapılan açıklamada ise Belçika genelinde, 11 noktada arama yapıldığı ve yasa dışı maddelerin ele geçirildiği belirtildi.

    Zehirli yumurtaların tespit edildiği ülke sayısı 10'a çıktı. En son Romanya ve Lüksemburg'da da söz konusu yumurtalara rastlanıldığı açıklandı. Tarım ilaçlı yumurtaların büyük çoğunluğunun Hollanda'da üretildiği belirtiliyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 11 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Danimarka Hollanda Belçika Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title