Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA YOĞUNLUKHATAY'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kısıtlamaya gidilmesinin ardından Suriye'ye yük taşıyan TIR'ların yönelmesiyle Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı.

1)ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI'NDA YOĞUNLUK

HATAY'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kısıtlamaya gidilmesinin ardından Suriye'ye yük taşıyan TIR'ların yönelmesiyle Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kısıtlamaya gitmesi nedeniyle TIR ve kamyonlar, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na yöneldi. Yoğunluk oluşan bölgede TIR'lar Öncüpınar Sınır Kapısı'na girerek, gümrük sahasına yüklerini indiriyor. Burada kamyon ve TIR'lara yüklenen yardım ve ticari malzemeler, Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı üzerinden Halep kırsalına ulaştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Sınır hattındaki TIR kuyruğu

Gümrük sahasına giren tırlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 154 MB

================================================

2)HAKKARİ'DE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen hava harekatında 3 PKK'lı terörist öldürülürken, 1 doçka mevzii de imha edildi. Hakkari Valiliği, Şemdinli'deki hava harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "11.08.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Karadağ – Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen 3 bölücü terör örgütü mensubu ve 1 adet doçka mevzii icra edilen hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

HAKKARİ,-

=====================================================

3)OTOMOBİLİN ÜZERİNE BIRAKILAN PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 2 YARALI

KARABÜK'te oturan Emrah Yaka, evinin önünde park halindeki otomobilinin üzerine bırakılan paketi almak isterken içindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu kuzeni Hakan Bulut ile birlikte hafif yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Aydınlıkevler Mahallesi, Tevfik Fikret Caddesi'nde meydana geldi. Haddehanede işçi Emrah Yaka, Karabük Belediyesi'nde işçi kuzeni Hakan Bulut ile birlikte gece yan yana olan evlerine geldi. İki kuzen, Emrah Yaka'nın kullandığı eniştesine ait park halindeki 78 DA 472 plakalı otomobilin kaputunun üzerindeki paketi fark etti. Kuzenler paketi almaya çalıştıkları sırada içindeki patlayıcı infilak etti. Yaralanan Yaka ve Bulut, çevredekiler tarafından özel araçla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan kuzenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Polis ekipleri aracın çevresine güvenlik şeridi çekerek önlem aldı, inceleme yaptı. Bomba imha uzmanının yaptığı ilk incelemede aracın üzerine konulan paket içinde el yapımı patlayıcı olduğu belirlendi. Polis, patlayıcı maddenin Emrah Yaka ile husumeti  olan kişi ya da kişilerce hazırlanarak aracın üzerine konulduğunu değerlendirdi. Polis, söz konusu kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Vatandaş röp

-Olay yeri

-Polisin incelemeleri

Süre: (03.13) Boyutu: (102 MB)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=========================================================

4)POLİS OTOMOBİLDEN PARA ÇALAN 5 ŞÜPHELİYİ, 150 KİLOMETRE TAKİP EDİP KOVALADI VE DAĞLIK ARAZİDE YAKALADI

KONYA'da bir otomobilin camını kırıp içindeki 20 bin lirayı alıp kaçtığı iddia edilen 5 kişi, yaklaşık 3 saat süren takip ve kovalamaca sonucu dağlık alanda saklanırlarken yakalandı. Şüpheliler emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmezken, kız kaçırmak için Ankara'dan Konya'ya geldikleri ve polisin takip etmesi üzerine de kaçtıkları yönünde ifade verdiği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli de tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz 9 Ağustos Çarşamba günü merkez Selçuklu İlçesi Zafer Sanayi Sitesi'ndeki bankaların bulunduğu caddede meydana geldi. İddiaya göre galerici Mehmet Şenel bankadan çektiği 20 bin lirayı 42 M 5544 plakalı otomobilinin kol koyma konsoluna bırakarak tekrar bankaya döndü. Bu sırada park halindeki otomobilin yanına 42 FLS 13 plakalı otomobille yaklaşan şüpheliler, iddiaya göre tornavidayla camını kırarak 20 bin lirayı alıp kaçmaya başladı. Bölgede devriye gezen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri park halindeki aracın camının kırık olduğunu ve yanında hızla bir aracın uzaklaştığını görünce şüphelilerin peşine düştü. Yaklaşık 150 kilometre süren takip ve kovalamaca sonrası Cihanbeyli İlçesi'nde bir yaylaya gelen şüpheliler polisten kaçarken otomobille dağlık arazide ilerlemeye çalıştı. Arazi şartları el vermeyince otomobildeki 5 şüpheli inerek kaçmaya devam etti.

KÖYLÜLER TERÖR OPERASYONU SANIP POLİSE DESTEK VERDİ

Yaylaya gelen polis ekipleri ise kaçan şüphelileri dağlık arazide köylülerle birlikte aramaya başladı. Polisin havaya ateş açmasına rağmen durmayan ve otomobili terk eden şüphelilerin bir kısmı dağlık alanda kayaların altında, bir kısmı yayla evinin bahçesinde saklanırken yakalayarak gözaltına alındı. Aramaya katılan köylüler de şüphelilerin direnmesi üzerine polisin gözaltına almasına yardımcı oldu. Şüphelilerin terörist olduğunu düşünen bazı köylüler ise şahıslara saldırırken, polis tarafından engellendi. Polis şüphelileri ekip araçlarına alarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

'KIZ KAÇIRMAK İÇİN GELDİK, O YÜZDEN KAÇTIK'

Yapılan araştırma sonucu olayda kullanılan otomobilin plakalarının sahte olduğu belirlendi. Ayrıca ara ara izlerini kaybettiren şüphelerin kaçarken de otomobile başka bir plaka taktıkları tespit edildi. Otomobilden çalınan 20 bin lira para ise bulunamadı. Gözaltına alınan şüphelilerden  36 yaşındaki Yücel B.'nin 36 ayrı suçtan, 20 yaşındaki Ünal M.'nin 2 suçtan, 37 yaşındaki Oktay B.'nin 7 ayrı suçtan, 19 yaşındaki Ferdi B.'nin 7 ayrı suçtan ve 17 yaşındaki E.Y.'nin ise 24 ayrı suçtan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Yücel B., E.Y.'nin ve Oktay B.'nin aranmasının bulunduğu belirlendi. Şüpheliler emniyetteki sorgularında suçlamaları reddetti. Ferdi B.'nin polise verdiği ifadesinde, "Konya'ya kız kaçırmak için geldik. Sahte plakayı da o yüzden taktık. Polis takip etmeye başlayınca da kaçtık" dediği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Birçok şehirde aynı yöntemle banka önlerinde otomobillerden para çalma olayına karışmış olabileceği ihtimali üzerinde durulan ve adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Şüphelilerden ve hastaneden detay

(Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

===============================================

5)70 YAŞINDAKİ KADIN, KIZI VE 3 TORUNUYLA SOKAĞA ATILDI

ADANA'da aynı mahallede farklı evlerde oturan ancak kiralarını ödemeyen 70 yaşındaki Suna Şen ile kızı 45 yaşındaki Ayşe Çiftçi ve 3 çocuğu, ev sahipleri tarafından sokağa atıldı. Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde oturan ve bir süre önce eşini kaybeden  Suna Şen, son zamanlarda kirasını ödeyemez hale geldi. İddiasına göre, ev sahibi daha fazla anlayış gösteremeyeceğini söyleyip çıkmaya zorladı. 3 gün önce oturduğu evin önüne eşyalarını yığan Suna Çiftçi, burada kalmaya başladı. Bu arada Suna Şen'in aynı mahallede 3 çocuğu ile birlikte yaşayan ve bir süre önce eşi tarafından terk edilen kızı Ayşe Çiftçi de ev kirasını ödeyemeyince annesinden 1 gün sonra evden atıldı. Eşyalarını annesinin eşyalarının yanına yığan Ayşe Çiftçi de, çocukları ile burada kalmaya başladı. Kızı dışında 6 çocuğu daha olduğunu ancak kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen Suna Şen, "500 liralık ev kirasını ödeyemediğim için sokağa atıldım. Yaşlı bir kadın, kızı ve torunlarıyla sokakta tek başına ne yapsın?" dedi.

Sokak ortasındaki kanepeye oturarak gözyaşı döken Şen, vefat eden eşinden kalan maaştan, başka dul kuzları da olduğu için kendisine 200 lira bağlandığını belirterek "Bende kemik erimesi var, yoğurt yemem lazım, süt içmem lazım. Kalan parayla hangi ihtiyacımı gidereyim? Mahallede hırsız var, kalan eşyalarımızı götürürler diye gözüme uyku girmiyor" diye yakındı.Şen'in 10 yaşındaki torunu Elif ise sıcaktan vücudunda yaralar çıktığını belirterek, "Yoksulluk çok kötü bir şey. İstediğim tek bir şey var huzur. Başımızı sokacak bir evimizin olmasını istiyorum" dedi.

Gün boyu güneşin altında kalan ve vatandaşların getirdiği yemeklerle karınlarını doyuran aile, yetkililerden yardım istedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Evden atılan yaşlı kadın ile röp

Evden atılan kadının eşyaları

Evden atılan kadının torunu röp

Evden atılan kadının torunları

Yaşlı kadına yardım eden mahalleli röp

Genel ve detay görüntüleri

SÜRE: 05'04"    BOYUT: 308 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK ADANA,

=======================================================

6)İZTUZU'NDA 25 ENGELLİ ÖĞRENCİ YAVRU CARETTA'LARI DENİZLE BULUŞTURDU

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki İztuzu Plajı'nda, İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler için Elele Derneği'nce düzenlenen 'Engelleri Kaldıralım' etkinliğinde 25 engelli öğrenci, caretta caretta yavrularını denizle buluşturdu.İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler için Elele Derneği, Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Plajı'nda 'Engelleri Kaldıralım' etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenciler ilk olarak, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ni (DEKAMER) ziyaret etti. Merkezin Müdürü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, deniz kaplumbağaları hakkında öğrencileri bilgilendirildi. Sağ bacağı olmayan engelli bir caretta caretta ile yavru kaplumbağalar toplantı alanına getirilerek engelli öğrencilere gösterildi. Caretta caretta resmi çizen öğrenciler, daha sonra merkezdeki tanklarda tedavi gören deniz kaplumbağalarını balıkla besledi. Ardından İztuzu Plajı'na geçen öğrenciler, yumurtadan çıktıktan sonra denize ulaşamayan, gözleri görmediği ya da solunum rahatsızlığı bulunduğu için bir süre DEKAMER'de tedavi edilen yaklaşık 35 caretta caretta yavrusunu denize bıraktı.

Doğa ve Milli Parklar Manisa Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, "DEKAMER'deki hizmetler, Pamukkale Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ÖÇKK Başkanlığı işbirliğinde bir protokolle yürütülmekte. Çanakkale'den Antalya'ya kadar tüm sahil şeridinde bize bildirilen yaralı kaplumbağalar, kurumumuzun araçlarıyla ve teknik elemanlarıyla alınmakta ve tedavi merkezimize getirilmektedir. Burada her türlü tedavileri yapılmaktadır" dedi.

DEKAMER'in dünyada sayılı merkezlerden olduğuna işaret eden Gençoğlu, "Yıllık ortalama 30 civarında yaralı deniz kaplumbağası getirilmektedir. 20 tanesinin tedavisi gerçekleştirilir. Çok hassas hayvanlar oldukları için ölüm vakaları da yaşanmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 200 yaralı kaplumbağamız tedavi edilmiştir" diye konuştu

Muhtaç Çocuklar ve Engelliler İçin El Ele Derneği Genel Başkanı Fatma Ölçer ise, "Bugüne kadar 10 binin üzerinde engelli öğrenciye destek verildi. Buradan yola çıkarak 'Devletimin yetmediği yerde bir dernek kurayım da muhtaç çocuklara yardım edeyim' dedim. Derneğimizin 5 kuruş parası yok. Hiç para toplamıyoruz. Makbuzumuz yok. Kimseden yardım almıyoruz. Yardım ettiğimiz çocukların sayılarını alt alta yazıp toplamadım. Atalarımız demiş ya 'İyilik yap denize at. Balık bilmezse halik bilir.' Görünen kısmı bindir. Görünmeyen 10 bindir. Pamukkale Üniversitesi'nden Dalyan'da bir rehabilitasyon merkezi olduğunu öğrendik. Ben de 'Hocam insanlar insanları öldürürken, sen kaplumbağaları iyileştiriyorsun' dedim. Hocama teklifte bulundum. Caretta caretta'ların kolu kopmuş, yüzmeye çalışıyor. Gözü görmüyor, yaşamsal faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor. Öğrencilerimiz 'Bunlar da bizim gibi' desinler ve onları suya göndersinler. Her iki rehabilitasyon merkezinden birbirlerine bir sinerji olsun istedik" dedi.

Prof. Dr. Yakup Kaska, "Deniz kaplumbağalarının korunması, rehabilitasyonu, yuvaların ve yavruların korunması çalışmaları bir bütün. Zaman zaman albino, ikiz veya engelli caretta caretta yavrularına da rastlıyoruz. İnsanlarda da rehabilitasyon üzerine çalışan bir dernek ve kuruluş ile birlikte kamuoyunda hassasiyetimizi vurgulamak, deniz kaplumbağalarının da bir rehabilitasyon merkezi olduğunu ancak her canlının içerisinde benzer genetik rahatsızlıklar olabileceğini anlatmak istedik. Engelli yavrularımız ile yavru kaplumbağalarımızı denize göndererek tedavi süreçlerine bir katkı olabileceği ümidiyle birlikte yapalım istedik. Mesajımız, aramızdaki engelleri kaldırmamız gerekir. Her canlıda doğuştan yada sonradan engeller olabilir. Önemli olan insanların kafasındaki engelleri kaldırarak Allah'ın yarattığı bir canlı olarak bakabilmeyi herkese vurgulamak" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Merkezden görüntü

Çocuklardan görüntü

Yavru kaplunbağaların denize salınmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA / ORTACA (Muğla),

========================================================

7)KAYSERİ'DE ŞAFAKTA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 6 GÖZALTI

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik 5 ayrı adrese düzenlenen şafak operasyonunda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 100 polisle Hacılar ilçesinde yaptığı operasyonda belirlenen 6 şüphelinin evlerine baskın yapıldı. Baskında çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Polislerin eve baskını

Saksılar içine ekilen hint kenevirinin bulunması

Polisin ev içerisinde arama yapması

Bulunan hint kenevirlerinin taşınması

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA

04 saniye- 34 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cilvegözü Suriye Konya Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title