Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)BİNGÖL ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDIBİNGÖL'ün Genç ilçesi kırsalında dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Gencer'in naaşı, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

1)BİNGÖL ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

BİNGÖL'ün Genç ilçesi kırsalında dün akşam saatlerinde Pkk'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Gencer'in naaşı, düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Genç İlçesi Yeniyazı mevkiinde dün PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Gencer için bugün Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali yardımcısı Tunahan Çil ve kamu kurumlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesinin askeri araçla havalimanına getirilmesi ile başlayan törende Vali yardımcısı Tunahan Çil bir konuşma yaptı. Dün akşam çatışmanın yaşandığı bölgede bu yıl 6 şehit verildiğini belirten Çil, "Maalesef bu yıl aynı bölgede vermiş olduğumuz 6'ncı şehidimiz. Hüseyin Gencer kardeşimizi ebediyete uğurlama merasimindeyiz. Vatanın bekası, milletimizin birliği ve dirliği için kendi dünyasından vazgeçen kardeşimizin göstermiş olduğu kahramanlık karşısında saygıyla eğiliyoruz. Dünya üzerinde terörün övülmesine, savunulmasına ve meşru gösterilmesine fırsat veren bir demokrasi bulunmamaktadır. Terör insan onurunu ve yaşam hakkını hiçe sayar. Aziz şehidimizin vermiş olduğu bu kutsal mücadeleye devam eden, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve güvenlik güçlerimize, devlet ve millet olarak güvenimiz tamdır."dedi.Konuşmanın ardından şehidin naaşı dualar eşliğinde, defnedilmek üzere memleketi Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne gönderilmek üzere uçağa bindirildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Tören alanından detaylar

-Şehit naaşının katafalka konulması

-Duaların yapılması

-Vali Yardımcısının konuşması

-Naaşın uçağa bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

=======================================================

2)BAKAN DEMİRCAN: SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF 25 MİLYAR DOLAR

ERZİNCAN'a gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin sağlık turizmindeki hedefinin yıllık 25 milyar dolar olduğunu açıkladı. Demircan, "Pakistan ile yaptığımız protokol gereği oradaki kardeşlerimiz Türkiye'de karaciğer ameliyatlarını olmak üzere geliyor. Donörleri yanında hasta buraya geliyor, biz burada karşılıyoruz, ameliyatı yapılıyor, geri gönderiyoruz" dedi.

Hava yolu ile Erzincan'a gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Vali Ali Arslantaş'ı makamında ziyaret etti. Bakan Demircan burada yaptığı açıklamada Türkiye'de sağlık alanında önemli gelişmeler olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2003'ten beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlıkta da önemli gelişmelere ve dönüşümlere sahne olduğunu hatırlatan Demircan, önce sosyal güvenlik sisteminin tek çatı altına toplandığını, ardından hastanelerin birleştirildiğini belirtti. Sağlık hizmeti standartının giderek arttığına işaret eden Ahmet Demircan, şunları söyledi: "Şimdi sağlıkta gelişim ve kalite dönemi başlamış oluyor. Biz gelişen canlı ve dinamik bir ülkeyiz. Ellbette ki sağlık alanındaki hizmetler de bulunduğu yerde kalmayacak, yerinde saymayacak, daha yukarıya devam edecek. Tıpkı diğer alanlarda olduğu gibi. Şehir hastaneleri modelini daha da geliştireceğiz. İkinci, üçüncü basamak hastanelerimizin de hizmetini o standarda getiriyoruz. Bu bize şunu sağlayacak. Türkiye sadece 80 milyon kendi vatandaşına ve 3,5 milyon sığınmacı kardeşlerine hizmet veren bir ülke değil. Çevresinde ve uzaklardan gelen, bu hizmeti almak isteyenlere de hizmet veren bir ülke konumuna hızla gidiyor. Buna biz sağlık turizmi diyebiliriz. Türkiye sağlık turizminde rakam yukarıya doğru tırmanıyor ve önümüzdeki hedef 25 milyar dolar. Son gelişmelerden bahsedeyim. Pakistan ile yaptığımız protokol gereği oradaki kardeşlerimiz Türkiye'de karaciğer ameliyatlarını olmak üzere buraya geliyorlar. Donörleri yanında hasta buraya geliyor, biz burada karşılıyoruz, ameliyatı yapılıyor, geri gönderiyoruz. Bunun gibi pek çok alanda  Türkiye sağlık hizmeti veriyor. Sağlık hizmetinde vatandaşımızın memnuniyet oranı yüzde 35-40'lardan yüzde 70-75'lere çıktı. Tabi burada kalmayacak bunu daha yukarı taşımak zorundayız. Bu hizmetin kalitesinin sürdürülebilir olması, hizmeti alanla birlikte verenin de memnuniyeti üzerine oturur. Bunu da ilke olarak benimsedik. Sağlık hizmeti bir bütündür, sağlık hizmetinde çalışanla, sağlık hizmeti alan birlikte memnun olacaklar."Bakan Demircan valilikten sonra 3'üncü Ordu Komutanlığı ve belediyeyi de ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Bakanın gelişi ve karşılanması

Bakanın açıklaması

(HABER- KAMERA: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

=========================================================

(ÖZEL)

3)EŞİNİN İŞKENCE ETTİĞİ GÜLFİDAN: O CANİ BİR AN ÖNCE CEZASINI BULSUN

GÖRÜCÜ usulü ile 17 yıl önce dini nikahla evlendirildiği eşinden sürekli şiddet gören ve bunun sonucunda 11 parmağı kesilen 5 çocuk annesi 35 yaşındaki Gülfidan Sepil, Van'da yeni bir hayat kurma çabası içinde. Sepil, çocuklarına kavuşmak istediğini belirterek, "O caniyi de bir an önce hapse atsınlar, cezasını bulsun" dedi.

Şanlıurfalı Gülfidan Sepil, 17 yıl önce görücü usulü ile Gaziantepli Tayfur Çeliktop ile evlendi; yıllarca şiddet ve işkence gördü. 5 çocuk annesi Gülfidan Sepil, son çare eşinden kaçarak Van'daki ağabeyi Lami Sepil'e sığındı, eşi Tayfur Çeliktop'tan da şikayetçi oldu. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) aktivisti Gülmay Gümüşhan ve gönüllü avukat Deniz Işık, Van'daki ağabeyinin evinde kalan Gülfidan Sepil'i ziyaret etti. Basına yansıdıktan sonra yaşanan gelişmeleri anlatan Gülfidan Sepil, her kesimden kendisine destek geldiğini söyledi.

"O CANİYİ DE BİR AN ÖNCE HAPSE ATSINLAR"

Devlet kurumlarının kendisine sahip çıkma sözü verdiğini anlatan Gülfidan Sepil, "O caniyi de bir an önce hapse atsınlar, cezasını bulsun. Ablalarımı, ailemi sürekli tehdit ediyordu, şu an bile tehdit ediyor. Gördüğüm şiddet yüzünden 3 kez ameliyat oldum, perişanlık çektim. Bakanlık bizi aradı konuştuk sonuna kadar benim yanımda olduklarını söylediler. Benim devletten istediğim o caniyi yakalasınlar, o zaman ben rahat ederim. O cani evimizi başımıza yıktı. Allah onu kahretsin. O beni yavrularımdan etti. Ben o yavruları dünyaya getirdim, büyüttüm. Çocuklarımı yanımda istiyorum" dedi.

GÜLFİDAN'IN YANINDAYIZ

Gülfidan Sepil'il ilk müracaat ettiği Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümüşhan ve gönüllü avukat Deniz Işık ise Gülfidan Sepil'i ağabeyinin evinde ziyaret ederek, onun yanında olduklarını belirtti. Aile Sosyal ve Politiklar Bakanlığının Gülfidan Sepil ile ilgili yaptığı açıklamayı önemsediklerini belirten Yaka-Koop Aktivisti Gülmay Gümüşhan, "Gülfidan'ı her gördüğümde titriyorum, biraz daha acıyorum. İlk başvurusunu aldığımız zaman da belirtmiştim. Ben böyle bir şey görmedim. Bunu basınla paylaştıktan sonra birçok yerden aradılar. Gülfidan'a destek olmak istediklerini söylediler. Sosyal Politiklar İl Müdürlüğü'nden, Bakanlık'tan aradılar. Bakanlığın yaptığı açıklama bizim için çok çok önemliydi. Çünkü bu Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifinin tek başına yapacağı bir şey değil" dedi.

İHMALLER ZİNCİRİ VAR

Gümüşhan, Gülfidan Sepil'in bu kadar kötü bir hayat yaşamasında ve işkence görmesinde ihmaller zinciri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  "Kadına yönelik şiddet git gide artmakta. Toplum olarak bunun önüne nasıl geçebiliriz? Buna kafa yormak gerekiyor. Çünkü burada ihmaller zinciri var. Gülfidan şiddet görüyor, şiddet gördüğü zaman kayınvalidesi yanında, kayınları yanında. Komşuları sesini duyuyor, başı yarılıyor. Hastaneye gidiliyor, oraya da 5 bin TL verilip susturuluyor. Polis 2 kez evine gidiyor ama sonrasında takipsiz bırakıyor. Gülfidan'a zamanında müdahale edilmiş olsaydı belki de bu durumda olmazdı. En az Gülfidan kadar çocukları da orada zarar gördü. 5 çocuğu 17 yıldır yaşadıklarına şahit olmuşlar. O yüzden çocukların da psikolojik destek alması lazım. Baro'dan birçok avukat ile beraber Gülfidan'ın davasını takip edeceğiz. Bu süreçte onları yalnız bırakmayacağız. Elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz."

TOPLUMSAL TEPKİYE İHTİYAÇ VAR

Bu süreçte hem toplumsal tepkiye hem de devletin gücüne ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen gönüllü avukat Deniz Işık da, dosyanın takipçisi olacaklarını ve konu ile ilgili destek beklediklerini ifade etti. Işık, "Kadına yönelik toplumda sistematik bir eziyet ve işkence uygulandığının bir kanıtını da bu olayda görüyoruz. Biz insan hakları savunucuları ve Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi olarak daha önce bu tür olaylarla karşılaştık. Ama inanın ilk defa bu kadar ağır bir eziyetle karşılaşmış olduk. Mağdur Gülfidan'ın el ve ayaklarından 11 parmak kesilmiş, kafatasında çatlaklar mevcut, yüzünde hala morluklar var. Bu yıllarca süren sistematik bir eziyet haline dönüşmüş durumda. Soruşturma hala devam etmekte, bu eziyet halinin son bulması için bu dosyanın takipçisi olacağız. Bu süreçte hem toplumsal tepkiye hem de devletin gücüne ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümüşhan ve gönüllü avukat Deniz Işık'ın eve gelişi

-Gülfidan Sepil'in ağabeyinin evinde ziyaret edilmesi

-Gülfidan Sepil'in açıklaması

-Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümüşhan'ın açıklaması

-Avukat Deniz Işık'ın açıklaması

-Gülfidan ve ağabeylerinden detaylar

Orhan AŞAN- Arif KARAKAŞ/VAN, -

========================================================

4)'RULETLİ'  VE 'TRANSFERLİ' FUHUŞ ÇETESİ OPERASYONU: 11 GÖZALTI

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 3 aylık teknik takip sonucu, Bursa merkezli 6 ilde yapılan operasyonda, 30 kadına zorla fuhuş yaptıran 3'ü kadın 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin whatsapp üzerinden mesajlaşarak, bir ilden diğerine kadın gönderdikleri saptandı. Yapılan operasyonda ele geçirilen bir rulet makinesinin ise kadın seçiminde fantezi amaçlı kullanıldığı ortaya çıktı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri teknik takip başlattı. 3 ay süren takip sonucu elde edilen bulgular sonucu Bursa merkezli Antalya, Ankara, İstanbul, Manisa ve Samsun'da kadın ticareti yaptıkları bildirilen 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu illerde eş zamanlı  gerçekleştirilen operasyonda  Cüneyt K., Savaş K., Merdan P., Yonca G., Aslı I., Özlem Ö., Mahmut G., Mustafa G., M. Emin Ç., Uğur U. ve  Emre M. gözaltına alındı.  2 şüpheli aranırken, yakalananların evlerinde yapılan aramalarda, 2 tabanca, bir rulet makinesi, bir miktar uyuşturucu madde ile yine eskort site kurucusu kişilerin tuttukları önemli kayıtlar ele geçirildi.

Şüpheliler whatsapp'tan birbirlerine fotoğraf attıkları, beğenilen kadınların diğer illere gönderildiği belirtildi. Operasyonda ele geçirilen rulet makinesinin ise müşterilere fantezi amaçlı kadın seçiminde kullanıldığı da belirlendi.

Ajans ve tanıtım organizasyonlarda çalışan aralarında yabancı uyruklu ve yaşı küçüklerin de bulunduğu toplam 30 kadını, çetenin  bu iller arasında birbirlerine yolladıkları ve kendilerine ait eskort sitelerine ilan vererek, fuhuş yaptırdıkları belirtildi.

Mağdur kadınlar da verdikleri ifadelerinde lüks yaşam vaadi ile kandırılıp daha sonra tehdit ve korku ile fuhuş yaptırdıkları, kazanılan paraları da şüphelilerin ellerinden aldıklarını belirterek, şüphelilerden şikayetçi oldular.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 3'ü kadın 11 şüpheli 'insan ticareti yapmak', 'küçük yaştakilere fuhuş yaptırmak', 'fuhşa aracılık ve yer temini', 'uyuşturucu madde bulundurmak ve temin etmek' suçlamalarıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

Polis, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaları sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

Şüphelilerin araca binişi ve aracın ayrılışı

Mehmet İNAN/BURSA, -

Süre: 1 dakika 38 saniye Boyut: 100 MB

===========================================================

5)MURADİYE'DE 2 PKK ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edillen 6 kişiden 2'si tutuklandı. Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uzun süredir takip edilen ve PKK-KCK terör örgütüne yardım, yataklık ve eleman kazandırdıkları öne sürülen biri Saraç Mahalle Muhtarı, biri kadın olmak üzere 6 kişi adreslerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan 6 kişi geniş güvenlik önlemleri altında Muradiye Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 6 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, 2'si tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Güvenlik Güçlerinden genel görüntü

-Şahısların Hastaneden çıkışlarından genel görüntü

-Adliyeye getirilmelerinden görüntü.

MURADİYE/DHA

=======================================================

6)DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPAN MOTOSİKLETLİ KURYEYE OTOMOBİL ÇARPTI

KAYSERİ'de, düğün hazırlığı yapan motosikletli ilaç kuryesi 26 yaşındaki Turhan Delibudak'a, ters yola giren Nimet Bilge Üçok yönetimindeki otomobil çarptı. Ağır yaralanan Delibudak hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Merkez Kocasinan ilçesi Fatih Mahallesi Kocasinan Bulvarı'nda yaşanan olayda, ilaç kuryesi Turhan Delibudak yönetimindeki 38 YP 584 plakalı motosiklete, ters yola girmeye çalışan Nimet Bilge Üçok (33) yönetimindeki 38 ZH 614 plakalı otomobil çarptı. Kazanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrularak, ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıyı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırarak, tedavi altına aldı. Yaralının 1 hafta önce işe girdiği ve evlilik hazırlığında olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Olay yeri

-Yaralı motosiklet kuryesi

-Otomobil sürücüsü kadın

-Genel detay

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

2 dakika 50 saniye/92 MB

===========================================================

7)KAYSERİ'DE FETÖ/PDY ÜYELİĞİNDEN 4 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 26 kişiden, polisteki sorgusu tamamlanan 3'ü kadın 4 kişi, adliyeye gönderildi.Terör örgütü FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilenler için polisin 9 Ağustos'ta düzenlediği operasyonda yakalanan 26 kişinin polisteki sorguları sürüyor. Telefonlarında, örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandıkları belirlenen çeşitli meslek gruplarından olan şüphelilerden 4'ü, Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-FETÖ zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

35 saniye/19 MB

========================================================

8)TOKAT'TA VİP TAKSİ HİZMETİ

TOKAT'ta 33 yaşındaki Seyit Ömer Aznik kentte ilk kez VİP taksi hizmetini başlattı.

Kent merkezinde özel bir taksi durağında 6 yıldır taksicilik yapan Seyit Ömer Aznik, VİP taksi hizmetini başlattı. 6 ay önce VİP hizmetini vermeye başlayan Aznik, müşterilerine internet, televizyon, film, gazete, soğuk ve sıcak içecek ikramında bulunuyor. Taksicilik mesleğinin emekli işi olmadığını göstermek için işini geliştirdiğini söyleyen Seyit Ömer Aznik, "İnsanların kendilerini değerli hissetmeleri lazım. Yaptığınız işi mutlaka geliştirmelisiniz. Hizmet olarak internet, soğuk ve sıcak içecekler, günlük gazeteler, uzun yollarda film izletebiliyoruz. Bir uçakta ya da şehirlerarası otobüs firmalarında hangi hizmetler veriliyorsa aynı şekilde VİP taksiden de alabiliyorsunuz. Tarifemiz ise diğer taksiler ile aynı ek olarak hiçbir ücret almıyoruz. Müşterilere verdiğim hizmette sınır tanımıyorum. Onların rahat, konforlu bir yolculuk yapmaları için elimden gelen tüm imkanları kendilerine sunmaya çalışıyorum. Müşterilerimizin memnuniyeti benim için çok önemli. 'Nereye gidiyoruz' demeden 'Ne içersiniz' diye soruyorum" ifadelerini kullandı.            Taksiyi kullanan müşteriler de kentte böyle bir hizmetin uygulamaya geçmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

-Taksinin görüntüsü

-Sunulan hizmetler

-Teksicinin konuşması

-Müşterilerinkonuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(206 mb)

===========================================================

9)NİLÜFER MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

TÜRKİYE'nin en büyük festivallerinden Nilüfer Müzik Festivali dün Bursa'da başladı.

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa'daki Balat Atatürk Ormanı'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, üç ayrı sahnede yerli ve yabancı sanatçıları müzikseverlerle buluşturdu. "Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketimö sloganıyla dün başlayan ve 13 Ağustos Pazar günü sonra erecek festivalin ilk gününde Katalan müzik grupları La Pegatina ve Txarango'nun yanı sıra Gaye Su Akyol, Adamlar, The Away Days ve Can Gox'un da aralarında bulunduğu toplam 15 isim sahne aldı.

AVRUPA FESTİVALLER BİRLİĞİ'NDE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYOR

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, DHA'ya yaptığı açıklamada Nilüfer Müzik Festivali'nin Avrupa Festivaller Birliği'nde Türkiye'yi temsil eden tek kamplı festival olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olduktan sonra sorumluluğumuz biraz daha arttı. Çünkü Nilüfer Müzik Festivali, kamplı festivallerde Türkiye'yi temsil eden tek festival. Her sene festivalde ekip de büyüyor, alan da doluyor. 260 dönümlük arazinin her noktasını değerlendiriyoruz. Yola çıkış çizgisinden taviz vermeden sağlıklı bir büyüme gerçekleştiriyoruz. Bu yıl katılımcılar bunu daha net görecektir.ö

HEDEF 120 BİN KİŞİ

Geçen yıl 70 bin kişinin festivale katıldığını açıklayan Erman, "Bu yıl hedefimizi yükselttik. Toplam 120 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. Sıcak havaya rağmen gündüz saatlerindeki konserlerde bile çok iyi bir kalabalık vardı. İlk iki yıl 5 bin kişilik olan kamp alanı da bu yıl 15 bin kişiye çıkarıldı ve tüm kamp alanı dolduö dedi.

"BURSA'NIN EN GÜVENLİ ALANIö

Güvenlik tedbirlerine de değinen Bukle Erman, şu ifadeleri kullandı:

"Bursa'nın en güvenli alanındayız şu an. 250 özel güvenlik görevlimiz var. Bu yıl aramalar x-ray cihazlarıyla yapılıyor. Havalimanına girer gibi iki kademeli bir giriş var. K-9 köpeklerimiz var, onlar da alanlarında uzman köpekler. Her türlü güvenlik önlemini almış durumdayız.ö

"YABANCI GRUPLARI TÜRKİYE'YE GETİRMEK ÇOK ZOR

Birçok yabancı sanatçının Türkiye'ye gelmek istemediğini de vurgulayan Erman, "Yabancı grupları Türkiye'de festivale getirmek çok zor. İptal olan konserleri, festivalleri duyuyoruz ve üzülüyoruz. Bu sektörün canlı kalmasını biz de arzu ediyoruz. Ülkenin durumu nedeniyle birçok yabancı sanatçı Türkiye'ye gelmek istemiyor. Ancak Nilüfer Müzik Festivali olarak oluşturduğumuz listedeki isimlerin hepsi geldi. Gelen gruplar da çok memnun olduklarını dile getirdilerö diye konuştu.

FESTİVAL ALANINDA METEOROLOJİ UZMANI

Bukle Erman, festival alanında bu yıl bir meteoroloji uzmanı görevlendirildiğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Bu yıl festival alanında meteoroloji uzmanımız var. Sürekli meteorolojik bilgiler geliyor ve ona göre önlem alıyoruz. Mesela çok rüzgar olacaksa sahnede ona göre önlemler alınıyor. Yağmur bekleniyorsa teknik aletlerle ilgili önlemler alınıyor.ö

ENDÜSTRİYEL GIDA SOKULMUYOR

Festival alanına endüstriyel gıda sokmadıklarını da belirten Bukle Erman, şöyle konuştu:

"Yeme içme alanlarında endüstriyel gıdaları sokmuyoruz. Festivalimizde tekelleşmeye izin vermiyoruz. Daha çok yerel lezzetleri ve kadın derneklerinin yaptığı ürünler satılıyor. Kısır ve dolmalı güzel bir festival oluyor.ö

Festivalde bugün Duman, Gevende, Memoria de Peixe, Flört ve Son Feci Bisiklet'in de aralarında olduğu 15 isim sahne alacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Festivalden detaylar

-Konserlerden görüntüler

-Festivali izleyenler

Orhan SENCER / BURSA,

==============================================================

10)BOŞ BİNADA ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA'da, metruk bir binada uyuşturucudan öldüğü tahmin edilen erkek cesedi bulundu..

Olay, saat 09.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi 1173 Sokak'taki boş bir binada meydana geldi. Uzun süredir kullanılmayan binada bir kişinin hareketsiz yattığını görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Sağlık ekipleri, üzerinden Erdal Çalar'a (35) ait fotoğrafsız kimlik çıkan kişinin öldüğünü belirledi. Uyuşturucudan öldüğü tahmin edilen ceset, ekiplerin incelemesinden sonra Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------

SağlIk ekiplerinden görüntü

Yerde yatan cesetten görüntü

İzleme çalışan vatandaşlardan görüntü

Detaylar

124 MB ///01.7"

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA-DHA)

=========================================================

11)KAPILARI KARTLA AÇAN HIRSIZLAR YAKALANDI

KOCAELİ'nin Başiskele ve Körfez ilçelerinde evlerin kapılarını kartla açarak 30 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan 3'ü kadın 5 kişi yakalandı.

20 Mayıs'ta Başiskele'de bir evin kilitli olmayan kapısını kart ile açarak içeri giren 3 kadın yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı. Aynı kişiler, 1 Haziran tarihinde Körfez'de yine aynı yöntemle kapıyı açarak 20 bin liralık ziynet eşyası çaldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek şahısların kaçtıkları aracın plakasını tespit etti. Dün, Plaka Tanıma Sistemi uyarı verince araç takibe alındı. Polis ekipleri, D-100 Karayolu Kartepe Köseköy mevkiinde aracı durdurarak evlere girerek hırsızlık yapan D.B, D.S. ve Ş.G. isimli kadınlar ile şoförlük yapan E.S. ile gözcülük yapan A.G'yi gözaltına aldı. 5 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adliyeye sevk edilmelei

İZMİT(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

title