Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(aktüel görüntüyle) 1-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: (KURBAN BAYRAMI TATİLİ) HÜKÜMET 10 GÜNÜ PROGRAMINA ALDI, ÇALIŞIYOR Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," (Kurban bayramı tatili ) Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor.

(aktüel görüntüyle)

1-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: (KURBAN BAYRAMI TATİLİ) HÜKÜMET 10 GÜNÜ PROGRAMINA ALDI, ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

" (Kurban bayramı tatili ) Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur"

Haber-Kamera: Gülseli KENARLI - Güven USTA - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gazetecilerin kurban bayramı tatiliyle ilgili sorusuna "Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor.  Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Erdoğan, cuma namazını Ataşehir'deki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban bayramı tatiliyle ilgili soru üzerine Erdoğan, "Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm, mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette. Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" dedi.

ALMAN HEYETİNİN KONYA ZİYARETİ

Erdoğan bir gazetecinin, Almanya'dan bir heyetin 8 Eyül'de Konya'ya yapacak olduğu ziyaretin sorulması üzerine, "NATO çerçevesi içerisinde,  Almanya'nın bu talebine NATO ile görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu tabi bir İncirlik olayı değil. Daha farklı bir olay. Bu çerçevede başta Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız süreci yönetiyorlar. Şu anda da olumlu istikamette devam ediyor" diye konuştu.

ABD-KUZEY KORE GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginliğin uluslar arası piyasaları etkilediği, bunun Türkiye'yi etkileyip, etkilemeyeceği ile ilgili ise, "Doğru ben bizim piyasalarımızı etkileyeceğini düşünmüyorum. Nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin, burada nükleer silahlanmayla birbirilerini tehdit eder hale gelmesi düşündürücüdür. İşin bu yanında genel bir perspektifle bakarsak gelişmemiş veya zayıf ülkelere nükleer silahlanmada fırsat vermeyenler, fırsat tanımayanlar gücü ellerine alınca bu nükleer silahı acımazsıca kullanmanın gayreti içerisinde oluyorlar. Bu da  benim bir objektif bakışımdır. 'Senin olsun ama bir diğerinin olmasın' bunu anlamak mümkün değil.  Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var.  Bununla beraber de tehditte ön oluyorlar. Temenni ederiz ki bu Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum" diye konuştu.

CİLVEGÖZÜ'NDEKİ GELİŞMELER

Cilvezgözü'ndeki gelişmeler ve İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinin sorulması üzerine Erdoğan şunları kaydetti:

"Biz insani yardım konusun hep başı çektik ve bu konuda düşüncelerimiz yine aynı. Ancak bu konu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp adeta bir silahlanma süreci içerisinde. Şu anda biz insani yardıma yine varız. O noktada Cilvegözü'nü açık tutacağız ama bunlar gıdadır, ilaçtır, giyim vesaire... Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil. İdlib'te ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum."

Görüntü Dökümü:

---------------

Erdoğan'ın açıklamaları

Detaylar

11.08.2017 - 15.01 Haber Kodu : 170811099_

============================

2- KURBAĞA ADAMLAR KARADENİZ'DE FURKAN'I ARADI

Kurbağa adamlar kayıp Furkan Yıldırım için Karadeniz'in 3 noktasına daldı.  Su altındaki arama çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü, ancak sonuç alınamadı.

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Beşiktaş Arnavutköy'de denizde kaybolan Furkan Yıldırım'ı arama çalışmalarına kurbağa adamlar dahil oldu. Kurbağa adamlar Arnavutköy Karaburun, Kilyos ve Şile'de dalışlar gerçekleştirdi. Aramalardan sonuç çıkmadı; anne Kezban Yıldırım gözyaşlarına boğuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılmak için arkadaşları ile Beşiktaş'a gelen Furkan Yıldırım, Arnavutköy Akıntı Burnunda akıntıya kapılarak kayboldu. Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları 27 gündür aralıksız sürüyor. Dünkü aramalarda İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılarak yapıldı. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi Arnavutköy Akıntı Burnunda arama yaptı. Aramalardan herhangi bir sonuç alınamadı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın boğazın kuzeyinde arama yapılmasına dair raporu doğrultusunda, bugünkü aramalar Karadeniz'de 3 noktada gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kurbağa adamları; Arnavutköy Karaburun, Kilyos ve Şile'de Furkan Yıldırım'ı aradı.

DALIŞLAR DA SONUÇ VERMEDİ

10 kurbağa adamdan 6'sı Karaburun'da, 2'si Kilyos'ta, 2'si de Şile bölgesinde eş zamanlı olarak yaklaşık 2 saat boyunca dalış yaptı. Kurbağa adamların yaptıkları dalışlar sonuç vermedi.

BİR AN OLSUN GÖZLERİNİ DENİZDEN AYIRMADILAR

Arnavutköy Karaburun'daki aramaları Furkan'ın ailesi ve yakınları da izledi. Anne Kezban ile baba Memduh Yıldırım denizden bir an olsun gözünü ayırmadı. Arama çalışması sonra anne Kezban Yıldırım'ın gözyaşlarına boğuldu.

MARMARA DENİZİ'NDE DE ARAMA YAPILACAK

Ayrıca bugün Sahil Güvenlik botları deniz yüzeyinde de çalışma yaptı. Yüzeyde yapılan aramaların gün batımına kadar süreceği, yarın da kurbağa adamların Mamara Denizi'nde arama çalışması yapacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Arama çalışmaları

-Kurbağa adamların denize dalması

-Ailenin ve Furkan'ın yakınlarının çalışmaları izlemesi

-Anne ile röp.

-Annenin ağlaması

-Babadan detay

-Genel ve detaylar

11.08.2017 - 13.31 Haber Kodu : 170811063

11.08.2017 - 14.29 Haber Kodu : 170811081

======================

(şüphelinin okula giriş anı görüntüsüyle)

3- OKUL BAHÇESİNDEKİ ATATÜRK BÜSTÜNÜ SÖKEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI - Ramazan EĞRİ -  İstanbul DHA

Ümraniye'de bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü söktüğü belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Yukarı Dudullu 75.Yıl Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan  Atatürk büstü dün saat 02.15 sıralarında bir kişi tarafından söküldü. Olayla ilgili Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptığı çalışmada olayı gerçekleştirdiğini tespit ettiği Mehmet T.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mehmet T.'nin Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri devam ediyor.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bu arada şüphelinin okul duvarından atlayarak bahçeye giriş anı güvenlik kamerasına yansıdı .

Görüntü Dökümü:

-----------

EK GÖRÜNTÜ

-Şüphelinin okul duvarından atlayarak içeriye girme anı

//////

-Okulun görüntüsü

-Büstün onarılması

-Şüphelinin fotoğrafı

11.08.2017 - 13.17  Haber Kodu : 170811060

11.08.2017 - 14.32 Haber Kodu : 170811084

================================

4- TOPBAŞ : (MECİDİYEKÖY- MAHMUTBEY METRO HATTI) 2019'UN İLK AYLARINDA DEVREYE GİRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

"İçinde bulunduğumuz metro hattının  bize maliyeti 300 araç olmak üzere 3,8 milyar. Bu hat 2019'un ilk aylarında devreye girecek. Günde, 1 milyon insanı taşıyacak"

Haber-Kamera: Enver ALAS İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 13'ü yeraltı, 2'si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyonu olacak olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Alibeyköy ile Kağıthane arasına yapılan tünelinde incelemelerde bulundu.  Alibeyköy'den giren Topbaş, 1,5 kilometre uzunluğundaki tünelde yürüyerek Kağıthane'deki istasyondan çıktı. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılan metro ve raylı sistem yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

"YOLSUZLUKLAR OLSA BU PARALAR OLMAZ, BU YATIRIMLAR OLMAZ"

Yatırımları kendi kaynaklarını geliştirerek yaptıklarını belirten Topbaş, "Maalesef  bazı çevrelerce 'belediyelerde yolsuzluklar var' ifadeleri kullanılıyor. Eğer elinizde bir delil varsa ortaya koymanız lazım. Baklayı ağızdan çıkarmak gerekir. Bu şehirde geçmişte belediye maaş ödeyemezken şu anda benim dönemimde bu yıl sonuna kadar 105 milyar yatırım yapmış olacağız. Bu şehrin ekonomisine işçilik anlamında 35 milyar sokmak anlamına gelir. Yolsuzluklar olsa bu paralar olmaz, bu yatırımlar olmaz"  diye konuştu.

15 BİN İŞÇİ RAYLI SİSTEM İNŞAATLARINDA ÇALIŞIYOR

Göreve başladıkları döneme ilişkin "45 kilometre raylı sistemi aldık, 8,5 kilometresi metro şu anda aktif olarak 150 kilometre çalışan bir sistem var" diyen Kadir Topbaş, 257 kilometrelik raylı sistem ve metro inşaatının devam ettiğini kaydetti. Topbaş, "257 kilometrenin maliyeti 35 milyar. 257 kilometrelik metro inşaatında takriben 15 bin işçi çalışıyor" dedi.

İncelemelerde bulunduğu Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı için bilgi veren Kadir Topbaş, "Biraz önce Eyüp'ten girdik. Orada 900 metrelik bir viyadük yapılacak. Gültepe'nin altından geçtik ve Kağıthane'ye geldik. Karşımızda Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının kazıları var. Heryerde bir iş, bir yatırım var. Kaynaklar doğru kullanılmazsa, çarçur edilirse ve yolsuzluklar olsa bu yatırımların hiçbiri olmaz. Birileri farklı farklı konuşabilir. Ancak biz onları cevap vermeye bile değer  görmüyoruz" şeklinde konuştu.

"ORTAYA ÇIKACAK HASARLAR İHALELERLE SİGORTALI HALE GETİRİLMİŞTİR"

İstanbul'u yer altından demir ağlarla geliştirdiklerini kaydeden Kadir Topbaş, "Hedefimiz; 1022 kilometre... Yani en fazla yarım saat yürüme mesafesinde metro istasyonuna erişim olacak. Milyonlarca insan yer altından hareket edecek demektir. Gelecek kuşaklar bizi hayırla yad edecek. Son dönemde yapmakta olduğumuz metroları en yeni teknolojileri kullanıyoruz. New York'tan, Tokyo'dan Berlin'den çok daha ileri teknolojiye sahip bir metro ağı yapılmaktadır. Bütün güzergahlarda yapılan çalışmalarda üst noktalarda ortaya çıkacak hasarlarla ilgili ihaleler sigortalı hale getirilmiştir. Yüklenici firmalar bu sorumluluğu alıyor" ifadelerini kullandı.

"GÜNDE 1 MİLYON İNSANI TAŞIYACAK"

Kadir Topbaş yapımı devam eden metroların zamanı akıllı kullanan ve kurgulu bir sistem ortaya çıkaracak şekilde yapıldığını vurguladı. Topbaş, "Metrolarda sürücüsüz sistemleri ortaya koymak çok kolay olmuyor. En az 11,12 ay test süreci gerekiyor. Ümraniye bunun için gecikti. Diğer sistemi yapsaydık bugüne kadar çoktan bitirmiş ve devreye girmişti. Ancak diğer tarafta 850 insan tasarrufu sağlanacak. Şu anda içinde bulunduğumuz metro hattının  bize maliyeti 300 araç olmak üzere 3,8 milyar... Yapımı devam etmekte olan bu hat 2019'un ilk aylarında devreye girecek. Günde, 1 milyon insanı taşıyacak. Bağcılar'dan Kabataş'a kadar 8 ilçeden geçerek diğer sistemlerle entegrasyonu sağlayacak. Toplam 24,5 kilometrelik bir hat ve 19 istasyonu var. İstanbul'un önemli hatlarından biri haline gelecek" ifadelerini kullandı.

ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-GÖZTEPE METRO ÇALIŞMALARI

Başkan Topbaş, 18,5 kilometrelik 11 istasyonlu Mahmutbey-Halkalı -Başakşehir-Esenyurt metrosunda imza aşamasına geldiklerini belirtirken,  bu hattın tamamlandığı zaman Kadıköy'den Bahçeşehir'e 60 dakikaya, Taksim'den Bahçeşehir'e 51 dakikaya ulaşılabileceğini açıkladı. Diğer yandan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu'nda başlayan inşaat çalışmaları hakkında konuşan Topbaş, "Göztepe Parkı'nın olduğu yere metro istasyonu geliyor. Geçici olarak kapatacağız. Kazılarımızı yapacağız. Daha sonra 7 tenis kortunu tekrar yerine koyacağız. Bunu da özellikle Kadıköy halkına duyurmak istiyorum, yanlış değerlendirmesinler. Yapmakta olduğumuz bu metro çalışmaları hızlı bir şekilde sonlanacak. Söylediğimiz gibi İstanbul, 'Her yere metro, her yerde metro'ya erişmiş bir kent olacak" diye konuştu. Kadir Topbaş, 1,5 kilometrelik tünel yürüyüşüne Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve yüklenici firmanın temsilcileri eşlik etti.

Görüntü Dökümü :

-------------------

-Topbaş'ın Kağıthane tünelinde açıklamaları

-Kadir Topbaş'ın konuşması

-Yürüyüşten görüntüler

-Tünelin içinde devam eden çalışmalar

-Tünelin içinden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

11.08.2017 - 14.30  Haber Kodu : 170811082

=======================

5- 'DAMAT ADAYI' KAPKAÇTAN YAKALANDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Başakşehir'de kaldırımda yürüyen bir kadının elinden cep telefonunu alarak kaçan şüpheli polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Şüphelinin bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programına damat adayı olarak katıldığı ortaya çıktı.

Başakşehir Süleyman Demirel Bulvarı'nda dün öğle saatlerinde kaldırımda yürüyen B.H.B isimli kadının arkasından yaklaşan  bir kişi,  kadının elindeki cep telefonunu alarak kaçtı. B.H.B. olayla ilgili olarak Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, yaptığı çalışmada şüphelinin kimliğini tespit etti. Ekipler, şüphelinin Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'ndeki adresine operasyon düzenleyerek 25 yaşındaki Mustafa B.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Mustafa B.'nin evinde yapılan aramada, B.H.B.'nin cep telefonu ele geçirildi.

EVLİLİK PROGRAMINA DAMAT ADAYI OLARAK KATILMIŞ

Başakşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri Mustafa B.'nin bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik programına damat adayı olarak katıldığını belirledi. Gözaltına alınan Mustafa B.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Furkan Yıldırım Kadir Topbaş Ümraniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title