Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

1)MAÇKA'DA PKK'LI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA TRABZON'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı.

1)MAÇKA'DA PKK'LI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA

TRABZON'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Maçka kırsalında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandığını belirterek "O bölgede istihbarat çalışması yapmıştık. 2 gün önce başlatılan bir operasyon vardı. Operasyon kapsamında sıcak temas sağlandı. Sıcak temas bir süre sonra kesildi. Bölgede arama tarama faaliyeti sürüyor" dedi.

Fatih TURAN/MAÇKA, (Trabzon), -

==================================================

Cumhurbaşkanı'na suikast timi davasının dördüncü duruşması sürüyor (3)

2)DURUŞMAYA DEVAM EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına öğleden sonra devam edildi. Duruşmada Dalaman Deniz Üs Komutanı Albay Cenk Bahadır Avcı, esasa ilişkin son savunmasını yapmayı sürdürdü. Cenk Bahadır Avcı, komutanların telkinlerine uyup, emri uyguladığını herhangi bir olumsuz davranışta bulunmadığını söyledi.

SANIK KÜRSÜYE VURDU, MAHKEME BAŞKANINDAN UYARI GELDİ

Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan'ın, kendisine konunun ayrıntıları hakkında bilgi vermediği gerekçesiyle bu şekilde davrandığını söyleyen Cenk Bahadır Avcı, yaşananların kendisini sinirlendirdiğini, yargılanmasına neden olduğunu söyledi . Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ sözünü kesti. Mahkeme Başkanı Baştoğ, "Yavuz Özfidan burada yok. Mahkemeye hitap ediyorsun, saygısızlık kastın olmadığını fark ediyorum ama bu hareketlerine de yansısın. Ses tonunu düşür ve kürsüye vurma, bize karşı savunma yapıyorsun" dedi.

Sık sık masum olduğunu, kandırıldığını hissettiğini söyleyen Cenk Bahadır Avcı, "Benim FETÖ'yle, franksiyonlarla işim olmaz. Ben Atatürk'ün şemsiyesi altında yetişen bir Türk subayıyım. Ama şimdi geldim böyle karşınızdayım. Darbeci değilim, darbenin hiçbir yerinde değilim. Yaptıklarım belli, yapmadıklarım belli. Çok sevdiğim mesleğimden ihraç edildim. Benim sınıf arkadaşlarım amiral oldu. Beni onlara sorun. İdari tahkikatta bir tane olumsuz cümle yok. Beni de katarak direk darbeyi katılmamıştır diyor ama endirek olarak oldum, kandırıldığımı hissediyorum, maalesef. İddia makamlarının iddialarını kabul etmiyorum. Masumum. Ailemde eşimde deniz kuvvetleri de biliyor masumum. Masumum da masumum. Acilen beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık Cenk Bahadır Avcı'nın ifadesinin ardından duruşmaya ara verildi.

MAHKEME BAŞKANINDAN, HABERE TEPKİ

Duruşma başlamadan önce Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, bugün bazı gazetelerde çıkan, mahkemenin, sanıkların istekleri doğrultusunda, onları vatandaşların önünden yürütmek yerine bulundukları araçları otoparka aldırıp orada inmelerine sağlayacak karar verdiğine yönelik habere tepki gösterdi. Yaptığının bir basın açıklaması olmadığını vurgulayan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Bu bir basın açıklaması değildir. Biz burada hiçbir köşe yazarını tatmin etmek için görev yapmıyoruz, yargılama yapmıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Basın açıklaması için iznimiz yok. Ama izin isteyeceğim, verirlerse gerekli açıklamayı yapacağım" dedi.

Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN / MUĞLA

==============================================================

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN

3)ERZİNCAN'DA KAZA: 3 ÖLÜ

ERZİNCAN'ın Mercan Beldesi'nde gurbetçiye ait otomobil ile karşı yönden gelen otomobil çarpıştı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile bir kadın öldü. Kaza bugün öğle saatlerinde Erzurum- Erzincan karayolunun Mercan Beldesi mevkisinde medana geldi. Erzinrcan yönüne giden Ali Haydar Yılmaz yönetimindeki 24 AN 112 plaklı otomobi,  karşı yönden gelen Alman plakalı Gürel Korkmaz yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada her iki sürcü ile birlikte adı öğrenilemeyen bir kadın yaşamını yitirdi.

Polis olay sonrası bölgede güvenlik önlemi aldı. Cesetler Mercan Devlet Hastnesi morguna kaldırılırken, hurdaya dönen araçlar çekicilerle kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yapan araçlar

-Trafik akışı

-Jandarma inceleme yaparken

Haber-Kamera: ERZİNCAN,

(Süre: 01.05 Dk / 11.5 MB)

==========================================================

4)NİĞDE'DE HERO TİŞÖRTÜ GİYEN LİSELİ GÖZALTINA ALINDI

NİĞDE'DE  üzerinde 'Hero' yazılı tişört giyen lise öğrencisi 17 yaşındaki Ramazan Ö. gözaltına alındı.Postanede işlem yaptığı sırada vatandaşların  ihbarı üzerine polis ekipleri, üzerinde 'Hero' yazılı tişört giyen lise öğrencisi   polis ekiplerince Çocuk Şubesi'ne ardında da Asayiş Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Şahsın adliyeden çıkışı

Muhabirin neden giydin sorusu

Şahsın polis aracına bindirilmesi

Polis aracının içinde görüntüsü

SÜRE: 01'00" BOYUT: 59.69 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=========================================================

5)YOLDA BİRBİRLERİNE GİRDİLER

DENİZLİ'de, yol kenarında yürürken park etmeye çalışan bir otomobilin sıkıştırdığı hamile kadın ile otomobildeki 1'i kadın 2 kişi arasındaki tartışma, kavgaya dönüştü. Bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen kavgayı çevredekiler ayırırken, polis birbirlerinden şikayetçi olan tarafları, ifadelerine başvurup, serbest bıraktı. Üç aylık hamile olan Reyhan Y., geçen 8 Ağustos'ta saat 13.30 sıralarında, 15 Mayıs Mahallesi, 599 Sokak'ta yol kenarında yürürken, iddiaya göre, park etmeye çalışan bir otomobil tarafından sıkıştırıldı. Bunun üzerine Reyhan Y., otomobilin sağ kapısını açan başka bir kadınla tartışmaya başladı. Sinirlenen Reyhan Y., iddiaya göre kapıya tekme attı. Bu sırada otomobilin ön sağ koltuğundan inen bir erkek, Reyhan Y.'ye yumruk attı. Ardından da arka koltuktan inen kadın ile Reyhan Y., saçsaça başbaşa birbirine girdi. Çevredekiler araya girerek kavgayı ayırken, olay yerine polis çağırıldı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Polisteki ifadelerinin ardından 3 kişi serbest bırakıldı.

Kavga anının yakındaki bir işyerinin güevinlik kameraları tarafından da görüntülendiği ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kavga anı güevinlik kamerası görüntüleri

Haber: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=================================================

6)TAHİR ELÇİ ÖLDÜRÜLMESİNİN 88'İNCİ HAFTASINDA ANILDI

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaparken, vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 88'inci haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile anıldı.  Diyarbakır Barosu'nun Tahir Elçi'nin ölümü nedeniyle her Cuma günü Adliye önünde düzenlediği anma etkinliği 88'nci haftada da devam etti. Her hafta yapılan anma etkinliğine bugün Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Fırat Ayçiçek, Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin ve çok sayıda avukat katıldı. Cübbeleriyle toplanan avukatlar adına Baro Başkan Yardımcısı Sertaç Buluttekin açıklama yaptı. Buluttekin, ölümün bu topraklarda, bazen toplu katliamlarla, bazen adaletsiz ve haksız idamlarla, bazen infazlarla ve bazen de faili meçhul cinayetlerle karşılarına çıktığını belirterek, "Ne yazık ki bu acıları yaşatanlar hiçbir zaman cezalandırılmadı. Bu nedenle bizim acılarımız hiç dinmedi ve taziyelerimiz hiç kapanmadı. Tahir Elçi'nin katledilmesi de toplumsal bir acıya dönüşmüştür. Artık acılarımızı dindirmek ve taziyelerimizi kapatmak istiyoruz. Bunun tek yolu adalettir. Yetkililerin, nereden gelirse gelsin, toplumsal acıları sonlandırmak, toplum vicdanındaki yaraları sarmak ve toplumsal barışı sağlamak için adalet taleplerine mutlak surette kulak vermesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim de Başkanımız Tahir Elçinin katledilmesi nedeniyle, 88 haftadır dinmeyen büyük bir acımız ve adaletin tecelli etmemesi nedeniyle de kapanmayan bir taziyemiz var. 88 haftadır bıkmadan usanmadan dile getirdiğimiz gibi, adalet talebimizi yineliyoruz."dedi.

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Fırat Ayçiçek, 88 hafta geçmesine rağmen soruşturma dosyasında bir ilerleme olmadığını belirterek, "Soruşturma makamına, bir an önce etkin bir soruşturma yaparak faillerin ortaya çıkarılması talebimizi yineliyoruz."diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan avukatlar, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Adliye binası

Avukatların gelmesi

Baro Başkan Yardımcısı Sertaç Bulutteki'nin açıklaması

Şanlıurfa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Fırat Ayçiçek'in açıklaması

Oturmaları

Grubun dağılması

Genel ve detay

DİYARBAKIR/DHA

===========================================================

7)YARALI YAVRU KARACA TEDAVİ SONRASI DOĞAYA BIRAKILDI

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde köylülerin yaralı halde bulup İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde getirdiği yavru karaca tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Yavru karaca ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki Ağcakeçi köyü yakınlarında 2 gün önce tel örgülere takılarak yaralandı. Köyün yakınlarında karacayı bulan Ömer Yılmaz hayvanı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Yavru karaca Hayvan Sağlığı Birimi veterineri Akif Yılmaz tarafından tedaviye alındı. Karaca tedavisinin ardından bugün bulunduğu ormanlık alanın yakınlarında doğaya bırakıldı. Duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yavru karacanın bulunduğu noktanın yakınında doğaya bırakıldığını kaydeden veteriner hekim Akif Yılmaz, "Bu hayvan yaz sıcaklarından dolayı su içme amaçlı vatandaşlarımızın bulunduğu bölgeye yaklaşmış. Tel örgülere takılmış. Yaralı bir şekilde bulundu. Bir gün, iki gün bir şey yemedi. Daha sonra ilgi ve alakayla kendine geldi. Şuan durumu gayet iyi, hızlı hareket edebiliyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Karacanın görüntüsü

-Bulunduğu yerde doğaya salınması

-Veteriner hekimin konuşmaları

Haber-Kamera:  İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

(186 mb)

=================================================

8)UYUŞTURUCU KULLANAN GENÇ PANİK YARATTI

ADIYAMAN'da, uyuşturucu kullandığı öne sürülen bir gencin davranışları görenleri endişelendirdi.

Karadağ Ormanlık alan yakınlarında dolaşanlar, bir gencin yüksek gerilim hattı direğine sarıldığını gördü. Ne olduğunu anlamayan vatandaşlar, bir süre sonra yere diz çöken ve ayağa kalkmak istedikçe sendeleyip düşen gencin, uyuşturucu kullandığını anladı. Direğe tutunarak ayakta durmaya çalışan ve çevresindekilerin sorularını yanıtsız bırakan genç, bir süre sonra bölgeden uzaklaştı.

Uyuşturucunun etkisinde olduğu ileri sürülen gencin, görenleri endişelendiren durumu ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Direğe sarılan genç

Gencin soru sorulması üzerine kaçması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mahir ALANKamera: ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 35 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Trabzon Maçka PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title