Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

ŞEHİT BABASI GENÇER; TÜM HAYALLERİMİZ YIKILDI CENAZESİ UÇAKLA GETİRİLDİBingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenazesi askeri uçakla Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ndeki havaalanına getirildi.

ŞEHİT BABASI GENÇER; TÜM HAYALLERİMİZ YIKILDI

CENAZESİ UÇAKLA GETİRİLDİ

Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenazesi askeri uçakla Bursa'nın Yenişehir İlçesi'ndeki havaalanına getirildi. Burada törenle karşılanan cenaze, İnegöl Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletildikten sonra  'helallik' alınmak üzere Kurşunlu Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü.

Şehit oğullarının tabutuna sarılan Şekernaz ve İsmail Gençer çifti ile şehidin eşi Nurgül Gençer gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ailesi subayların desteği ile ayakta durabildiler. Şehidin eşi ve ailesi tabuta sarılarak ağıtlar yaktılar.

Şehidin cenazesi daha sonra camii onarımda olduğu için törenin yapılacağı Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi alanına getirildi.Buradaki törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile 5 bine yakın vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in cenaze "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşındığı Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şehit cenazesinin evinin önüne getirilmesi

-Helallik alınması

-Cenaze töreni

-Cenaze namazı

-Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

-Detay görüntüler

İNEGÖL /DHA

=======================================================

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK, GAZİANTEP'TE

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek beraberinde AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Oğuzeli Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlıkta şeref defterini imzalayan Şimşek, Oğuzeli ilçesi hakkında Kaymakam Yasin Yunak'tan bilgi aldı. Oğuzeli Belediyesini de ziyaret eden Mehmet Şimşek, Ak Parti ilçe binasında partililerle bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bakan Şimşek' in kaymakamlık ziyareti

Bakan Şimşek'in belediye ziyareti

Bakan Şimşek'in esnaf ziyareti

Bakan Şimşek'in partisinin ilçe teşkilatını ziyareti

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 82 MB

==================================================

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI TURİZMCİYİ SEVİNDİRDİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının turizm açısından olumlu olacağı ve hükümetin bu konuda çalıştığı yönündeki açıklamaları turizm sektörünü sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, bir süredir herkesin merak ettiği Kurban Bayramı tatiliyle ilgili tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulunmasını, turizm sektörü yakından takip etti. Bayram tatili için üç senaryo üzerinde duran hem turizm sektörü hem de tatile çıkacak milyonlarca vatandaş, Salı günü Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak kararı umutla bekliyor.

3 SENARYO VAR

Bayram tatili için ilk olarak mevcut durum yani 31 Ağustos arife günü öğleden sonra başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek şekilde 4.5 gün. İkinci senaryo ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ile yarım günlük arife gününün birleştirilmesi şeklinde toplam 6 gün tatil. Üçüncü senaryoda bayramdan önceki Pazartesi ve Salı günlerinin de tatil ilan edilmesiyle 26 Ağustos- 4 Eylül şeklinde 10 günlük tatil.

Bu üç seçenekten birine Salı günü karar verilecek ancak öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı suretle kapama fırsatı verir. Salı günü Bakanlar Kurulu var. Hayırlı bir adım olur diye umuyorum" şeklindeki sözleri 10 günlük tatili işaret ettiği şeklinde yorumladı.

ÇOK OLUMLU OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 günlük tatil ilan edilmesi yönündeki değerlendirmeleri için teşekkür eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Bence çok olumlu olur, iç pazar hareketlenmesine çok ciddi katkı yapar. Bizim zaten 10 gün olmasına dönük beyanatlarımız da vardı. Şimdi bu sene birleştirilen günler öne gelecek, insanlar gidip tatillerini yapacaklar ve sonra istiyorlarsa da dini vecibelerini yerine getirebilecekleri fırsatları olacak. Bayram tatilini daha rahat geçirebilecekler" dedi.

İÇ PİYASA CANLANIR

İç piyasanın canlanması açısından 10 gün ilan edilmesinin çok önemli olduğunu belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise özellikle Antalya ve Ege bölgesi başta olmak üzere diğer tüm tatil yörelerinde okullar açılmadan önce insanların tatile gitmesi için önemli bir fırsat oluşturulacağını kaydetti. Memurlar ve işçiler için bu dönemin son tatil fırsatı olduğuna dikkat çeken Çorabatır,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının da çok önemli olduğu ve teşekkür ettiklerini söyledi.

2018'DE ŞİMDİDEN PLANLAMALI

Turizm sektörü temsilcileri hemen her sene yaşanan bu konuda 2018 yılı için ise bu yıldan planlamaların yapılarak, kararların verilip vatandaşa duyurulmasının hem tüketici hem de turizm sektörü açısından büyük yarar sağlayacağına da dikkat çektiler. Çorabatır, "Şimdiden gelecek yıl takvimine bakılarak, insanların erken rezervasyon imkanlarından yararlanabilmeleri için 2018 için daha önceden planlanması ve açıklanması, hem tüketiciye hem de bize önümüzü görmek açısından büyük avantaj sağlayacaktır" dedi.

SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın turizmi gündemine almasını son derece önemli ve olumlu bulduklarını belirten Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Erdoğan'ın tatil süresi için 10 günü işaret eden açıklamalarının da çok olumlu ve sevindirici olduğunu söyledi. Sektör olarak bayram tatilinin 10 gün ilan edilmesini istediklerini belirten Yağcı, "Vatandaşlarımız için okullar açılmadan önceki son tatil fırsatı" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

=========================================================

KAYSERİ'DE ŞAFAKTA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 6 GÖZALTI

KAYSERİ'nin Hacılar ilçesinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik 5 ayrı adrese düzenlenen şafak operasyonunda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 100 polisle Hacılar ilçesinde yaptığı operayonda belirlenen 6 şüphelinin evlerine baskın yapıldı. Baskında çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecek. Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirilen sanıklardan birisi "Hapise atmak çözüm değil, devlet tedavi etsin" diye görüntü alan gazetecilere seslendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Uyuşturucu zanlılarının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber: DHA-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika 35 saniye/45,5 MB

================================================

LİSELİ GENÇTEN HAYAT KURTARAN PROJE

NİĞDE'de 4 yıl önce dedesi ve anneannesi sobadan sızan karbonmonoksit gazından ölen lise öğrencisi 17 yaşındaki Engin Eralp, soba ve doğalgaz zehirlenmelerini önlemek için proje hazırladı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Engin Eralp'in dedesi Ali Yel ile anneannesi Kiraz Yel,  2013 yılında soba zehirlenmesinden yaşamını yitirdi. Bundan çok etkilenen  liseli Engin, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için ANTİCAN adını verdiği proje hazırladı. Projenin hayat kurtaracağına inandığını söyleyen Enginalp hazırladığı sistemin nasıl çalıştığını şöyle anlattı:

"Sistem gaz kaçağının oranına göre hareket edip, ilk önce hazır alarm sistemini harekete geçiriyor. Daha sonra havalandırma sistemini harekete geçiriyor. Son olarak da bir yakınıza sesli mesaj gönderiyor. Mesaja cevap gelmez ise daha önceden hazırlanmış ses kaydını 112 acil ekiplere gaz kaçağının miktarı, aile birey sayısını ve adresinde içinde bulunduğu bir mesaj gönderiyor."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Projenin genel ve detay görüntüsü

Engin Eralp'in açıklaması

SÜRE: 02'58" BOYUT: 190 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Gençer Yenişehir PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title