Haberler

Kayıp Denizaltıda Cinayet Kuşkusu

Danimarka'da dün gece kaybolmasından sonra donanma ve sivil gemilerin yananda, havadan da helikopterler ile aranan ve öğle saatlerinde bulunan, özel yapım sivil denizaltının sahibi, beraberindeki İsveçli gazeteciyi öldürmek kuşkusuyla gözaltına alındı.

Danimarka'da dün gece kaybolmasından sonra donanma ve sivil gemilerin yananda, havadan da helikopterler ile aranan ve öğle saatlerinde bulunan, özel yapım sivil denizaltının sahibi, beraberindeki İsveçli gazeteciyi öldürmek kuşkusuyla gözaltına alındı.

Kayıp denizaltı donanma tarafından bulunduktan sonra kurtarma çalışmaları sırasında batmış, denizaltıyı tasarlayarak yapan Danimarkalı sahibi Peter Madsen, sivil bir teknedekiler tarafından kurtarılmıştı.

Peter Madsen ile birlikte dün akşam saatlerinde röportaj yapmak üzere denizaltıyla denize açılan İsveçli kadın gazetecinin kayıp olduğunun polise bildirilmesi üzerine Kopenhag polisi Peter Madesen'i adam öldürme kuşkusuyla gözaltına aldı.

Kopenhag polisinden yapılan açıklamaya göre, Peter Madsen kendisine yöneltilen cinayet suçlamasını kabul etmeyerek, İsveçli kadın gazeteciyi dün gece 22.30 sıralarında Kopenhag Refshaleøen'da bir restoran yakınında karaya bıraktığını öne sürdü.

Polisin belirlemelerine göre, Peter Madsen ve İsveçli kadın gazeteci dün akşam 19.00 sıralarında Refs Yarımadası'ndan denize açıldı. Belirlenen saattte geri dönmemesi üzerinde arama çalışmalarına başlanan denizaltı bu sabah 10.30 sıralarında tespit edildi ve saat 11.00 sıralarında da aniden battı. Bu sırada Peter Madsen, sivil bir teknedekiler tarafından kurtarıldı.

Araştırma için dalan dalgıçların bugün denizaltıya giremedikleri, yarın yeniden deneyecekleri belirtildi.

Kendi tasarlayıp ürettiği denizaltı ve roketlerle tanınan Peter Madsen'in sorgulanmak üzere Pazartesi günü mahkeme önüne çıkarılacağı açıklandı. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title