Haberler

Dha Yurt Bülteni- 20

Maçka'da PKK'lı teröristlerle çatışma: 1 başçavuş şehit, 1 genç yaşamını yitirdi (4) 1 BAŞÇAVUŞ ŞEHİT OLDUTrabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi...

Maçka'da Pkk'lı teröristlerle çatışma: 1 başçavuş şehit, 1 genç yaşamını yitirdi (4)

1 BAŞÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup Pkk'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRMÜ

Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün, Pkk'lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, Pkk'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.

ÇATIŞMA SESLERİ KAMERADA

Çatışmanın çıktığı Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı Mevkii'nde duyulan silah sesleri bir kişi tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi. Silah seslerinin 15 dakika boyunca çevrede duyulduğu belirtildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislerin izinleri iptal edildi. Maçka İlçesi'ne çok sayıda takviye polis ekibi sevk edilirken ilçenin tüm giriş çıkışları tutuldu.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile Pkk'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.

Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle Pkk'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cep telefonuna yansıyan çatışma görüntüleri

-Hastaneden görüntüler

-Hastane önünden görüntüler

-Ailenin ağlaması ve fanalık geçirenler

-Detaylar

HABER: Fatih TURAN KAMERA: Tolga SAĞLAM/TRABZON

=================================

Bakan Çavuşoğlu: Kuzey Kore'nin denemelerini kınıyoruz

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD- Kuzey Kore arasındaki gerilimi değerlendirerek, "Nükleer silahlarla restleşme çocuk oyuncağı değil. Kuzey Kore'nin bu tür denemelerini biz de şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde esnaf ve meslek oda başkanlarıyla bir araya geldi. Ardından Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Mütevelli Heyeti toplantısı için Alanya Kaymakamlığı'na geçen Bakan Çavuşoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman parlamenterlerin Konya'daki NATO üssüne ziyaretine ilişkin soru üzerine, "Biz daha önce İncirlik'e biliyorsunuz, Alman parlamenterlerin gelmesine izin vermedik. İncirlik üssü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi üssüdür. Yani Türkiye'deki üsler bizim topraklarımızın içinde, sınırlarımızın içinde, bizim üslerimizdir ama bazılarını NATO ile ortak kullanıyoruz. Konya'daki NATO üssü biliyorsunuz. Özellikle DAEŞ'e karşı mücadelede değişik ülkelerden, NATO müttefiki ülkelerden birimler var. Bu ziyaretin önerisini biz yaptık. Burada yasak kalktığı için başından beri bu şekilde öneri yaptık. Şimdi tarihi belirlendi, NATO böyle bir heyeti Konya'daki NATO üssüne gönderiyor. Böyle bir ziyareti biz başında uygun görmüştük. İncirlik'i uygun görmedik. Konya'yı uygun gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla" dedi.

"O MİLLETVEKİLİ SAÇMALAMIŞ"

Gelecek 8 parlamenterin isimlerini Türkiye'nin belirleyip belirlemeyeceği, bir parlamenterin ise 'Türkiye'de can güvenliği olmadığı ve bu nedenle can güvenliği garantisi istedi' şeklinde soruya ise Çavuşoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Alman meclisinde savunma komisyonu var. Dolayısıyla bu komisyonunun üyeleri gelecek. Kim olacağına biz karar vermeyiz. Türkiye'de can güvenliği yok diyen o milletvekilinin söylediklerini ben duymadım. Ne diyebiliriz? Saçmalamış. Türkiye'ye gelen Alman sayısı yılda 5 milyonu geçiyor. Bu 5 milyon insan tatil için de geliyor, ticaret, yatırım için de geliyor. O sebeple Türkiye'den ne garanti isteyecek. Türkiye hukuk devleti. Kendisi de bir milletvekilidir. Dokunulmazlığı da vardır. Türkiye uluslararası hukuka da evrensel hukuka da saygılıdır. Kendi ülkesi, kendisini gönderirse gelir NATO marjında ziyaretini yapar, döner."

"AVRUPA TERÖR ÖRGÜTLERİNE MESAFE KOYMALI"

Avrupa'da terör örgütü Pkk'ya destek veren milletvekilleri bulunduğunu da kaydeden Çavuşoğlu, " Pkk'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var. Bunlar da genellikle sol partilerden. Yani Almanya'daki özellikle Yeşil Partisi, Sosyal Demokrat Parti'den bazı aşırı uçta olanlar var. Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı gibi milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokrat içinde uç oluyor. Burada CHP'nin içindekiler önseçimde buralara geldi. Bunlar var. Bunların içerisinde söylediğimiz zaman tepki gösteriyor. Doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var. Avrupa'nın artık mesafe koyması gerekiyor. Bunlara destek vermemesi gerekiyor" diye konuştu.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

ABD-Kuzey Kore arasındaki gerilimin Türkiye'ye ve piyasalara etkisinin olup olmayacağının sorulması üzerine ise Mevlüt Çavuşoğlu şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyanın bir ucundaki bir gelişme tüm dünyayı etkileyebiliyor. Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerginlik de tüm dünyayı etkiler ama ekonomik anlamda bizi etkilememesi için her türlü krizlere karşı dayanıklı bir ekonomi oluşturmak için tedbirlerimizi aldık. Etkilenmemesi için elimizden gelen gayreti de gösteririz. Bu bakımdan ciddi bir sıkıntı olmaz ama esas bu konunun kendisi ciddi sıkıntı. Bu başka şeye benzemez. Nükleer silahlarla restleşme çocuk oyuncağı değil. O yüzden bir an önce bu ülkelerin aklıselim bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Kuzey Kore'nin bu tür denemelerini biz de şiddetle kınıyoruz. Birleşmiş Milletler'in aldığı kararları da destekliyoruz. Bu gerginliğin hiç kimseye faydası yok. Kendilerine de faydası yok. Esasen o bölgede Güney Çin Denizi krizi vardı. Ama şimdi bu nükleer kriz, Kuzey Kore ile yaşanan kriz tüm bu krizleri gölgede bıraktı. Bir an önce bu sorunların, krizlerin de normale dönülmesini arzu ediyoruz."

GAZİPAŞA'DA TAZİYE ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ziyareti öncesi Gazipaşa'da geçen hafta kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Naciye Köse'nin ailesine başsağlığı diledi. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Ak Partili Adil Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Avcı ile ilçede yapımı devam eden Gökçeler Barajı şantiyesinde de inceleme yaptı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ  (1)(Alanya)

---------------

-Bakan Çavuşoğlu'nun gelişi

-Bakan Çavuşoğlu açıklama

Haber - Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya), DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2) Gazipaşa

-------------------

Çavuşoğlu Taziye evi ziyaret yakınlarına baş sağlı dilekleri

Genel ve detay,

Şantiye ziyareti

Cuma namazı çıkışı bahçeden incir ağacından incir alıp yemesi ve ilçeden ayrılışı

Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya),

===========================================

BAKAN DEMİRCAN "NASIL OLUR DA ŞİFA DAĞITANLARA EL KALDIRILIR"

Erzincan'da düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti eleştirdi. Bakan Demircan "Sağlık çalışanlarına kalkan elleri biz anlayamıyoruz. Nasıl olur da şifa dağıtan insana el kaldırır insanlar, kabul edilebilir bir şey değil. Canımızı emanet ettiğimiz bu insanlara biz sahip çıkmak zorundayız. Bakanlık olarak sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddeti kınıyoruz ve bu konuda gerekli hukuki düzenlemeler yapıldı. Gereken düzenlemeler varsa onları da yapacağız. Ancak konu sadece hukuki tedbirlerle düzenlenecek değil. Halkımızın bu konuda gerçekten doğru bilgilendirilmesi ve bu konuya sahip çıkması lazım. Çünkü sağlık hizmeti veren insan, canımızı emanet ettiğimiz insandır. O insana karşı bizim şiddet uygulamamız kabul edilebilecek bir durum değildir. Bunun önüne geçilecek çalışmaları yapacağızö diye konuştu.

ÜNLÜLERE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Bakan Ahmet Demircan, internet üzerinden ünlülerin isimlerini kullanarak yapılan doğrudan satışların önüne geçebilmek için bakanlık olarak mektup gönderdiklerini belirtti. Demircan, "Her türlü tedbiri alıyoruz ama bir tedbir olarak da ünlü kardeşlerimize isimlerini kullandırmamalarını, bu konuda onlarında gerekli girişimlerde bulunmalarını önerdikö dedi.

Aile hekimleri ve hekimlerin hizmet standardını geliştirmek istediklerinin altını çizen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan; hastanelerdeki poliklinik yükünü azaltacak şekilde çalışma yaptıklarını bildirdi. Halkın randevu sistemini kullanmasının özellikle poliklinik hizmetlerinde verimliliği artıracağına işaret eden Bakan Demircan, şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı olarak kitle iletişim araçlarına sahip bütün kurumlarla işbirliği yaparak, halkımızın bu merkezi randevu sistemini kullanmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü; randevusunu alarak polikliniğe gelen vatandaşımız, saatinde geldiği için yığılma olmayacak. Ama randevusundan önce herkes sabahtan gelip oraya yığılırsa verim düşer. Bunun da önüne geçecek olan randevulu sistemdir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Toplantından genel detay görüntü

-Bakanın açıklamaları

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ Erzincan/ DHA)

============================================

57 kişilik otobüste 157 mülteci yakalandı

DÜZCE'de fazla yolcu taşıdığı ihbarı üzerine durdurulan otobüste yasa dışı yollarla ülkeye giren Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3 çocuk 157 mülteci yakalandı. Otobüsten inerken açlık nedeniyle baygınlık geçiren 3 mülteci hastaneye kaldırıldı.

İstanbul yönüne giden ve fazla yolcu taşıdığı ihbarı yapılan Hakan Kurtman yönetimindeki 01 Z 1002 plakalı otobüs, TEM Otoyolu'nun Düzce Gümüşova Rampaları mevkiinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Otobüste kaçak yollarla ülkeye giren çok sayıda mülteci olduğu belirlendi. Bunun üzerine otobüs jandarma ekiplerine teslim edilerek İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Bayraktar Karakol Komutanlığı'na çekildi.

Otobüsün içinde ve bagaj bölümlerinde yolculuk yapan Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3'ü çocuk 157 mülteci saptandı. Otobüsten indirilen mültecilerden 3'ü, iddiaya göre 3 gündür aç ve susuz olmaları nedeniyle baygınlık geçirdi. 3 kişiye önce jandarma müdahale ederek su ve yemek verdi. 3 kişi daha sonra 112 Acil ekipleri tarafından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri ve Kars'tan bindikleri otobüsle İstanbul'a gitmek istedikleri öğrenilen mültecilerin, yapılacak işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Otobüs

-Mülteciler otobüsten inerken

-Bayılan mülteciler

-Jandarmanın müdahalesi, yemek ve su vermesi

-Detaylar

Dosya adı: dzcmulteci

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

========================================

Bodrum'da çöplük yangını (2)

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki katı atık depolama alanında başlayan ve ormanlık alana da sıçramazsı sonucu paniğe neden olan yangın, iftaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle 3 satte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mevlüt Çavuşoğlu Maçka PKK Politika Güncel Haberler

title