Haberler

    Trump'tan Maduro'ya Tehditkâr Yanıt

    ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin ardından Venezuela'ya da tehdit yağdırdı.

    ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin ardından Venezuela'ya da tehdit yağdırdı. Trump, Venezeula'ya askeri müdahalenin ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

    Amerikalı başkanın bu tehdidi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisine meydan okuyan tavırla görüşme talebinde bulunmasının ardından geldi.

    Trump, "Venezuela için bir çok seçeneğimiz mevcut. Bunlar arasından askeri müdahaleyi gözden çıkarmayacağım. Venezuela için bir çok yol izleyebiliriz. Komşumuz olan bir ülke ve biz biliyorsunuz, dünyanın her yerindeyiz. Dünyanın en uç köşelerinde, çok uzaklarda askerlerimiz var. Venezuela da çok uzak değil. Oranın halkı çile çekiyor, insanlar ölüyor. Venezuela için bir çok seçeneğe başvurabiliriz ve gerekirse askeri müdahale de bu seçenekler arasında" diye konuştu.

    Nicolas Maduro, Kurucu Meclis'te yaptığı ilk konuşmasında Donald Trump ile görüşmek istediğini ifade etmiş ve bunun sağlanması için bakanlarına talimat vermişti. Maduro Amerikalı lidere, "eğer bizim ülkemizle bu kadar yakından ilgiliyseniz işte karşınızdayız" diyerek seslenmişti.

    Maduro, ülkesindeki hükümet karşıtı eylemlerin arkasında Amerikan yönetiminin olduğunu sıkça dile getiriyor. Beyaz Saray ise Maduro'yu diktatör olmakla suçlayıp bir dizi yaptırım kararı almıştı.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 12 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kuzey Kore Venezuela Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title