Haberler

Dha Yurt Bülteni- 1

1)TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 2 YARALI TUNCELİ merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i ağır, 3 asker yaralandı.

1)TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

TUNCELİ merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i ağır, 3 asker yaralandı. Merkez Çiçekli Köyü kırsalında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, saat 23.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye olarak jandarma özel harekat timleri sevk edilirken, yaralılar çatışma bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden durumu ağır olan asker  doktorların tün çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Çatışmanın ardından teröristlerin kaçtığı alan, Fırtına obüsleriyle yoğun ateş altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonun devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Yaralı askeri taşıyan ambulansın acil servise gelişi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Şahismail GEZİCİ/TUNCELİ-ELAZIĞ,

===================================================

2)MAÇKA'DA PKK'LI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA: 1 BAŞÇAVUŞ ŞEHİT, 1 GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

ERZAK ÇALAN TERÖRİSTLERİ GÖRMÜŞ

Hastanede yaşamını yitiren Eren Bülbül'ün, PKK'lı teröristleri girdikleri evden erzak çalarken görüp hemen giderek güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle gelirken çıkan çatışmada terörist kurşunlarına hedef oldu.

ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA

Öte yandan çatışma anı ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Kameraya yanısyan görüntülerde art arda silah sesleri duyuluyor.

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Acil servis önünde fenalaşan aile fertlerine, sağlık görevlileri müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de hastane önünde güvenlik önlemi aldı.Çatışmada yaralanan diğer yaralı askerin tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Valiliği, Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan, 1 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Erzak çalınan evin çevresinde yapılan inceleme sırasında saldırının gerçekleştiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Maçka ilçesimiz kırsalında devam etmekte olan operasyon çerçevesinde; evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan sivil vatandaş ile aynı saldırıda yaralanan jandarma astsubay kıdemli başçavuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cep telefonuna yansıyan çatışma görüntüleri

-Hastaneden görüntüler

-Hastane önünden görüntüler

-Ailenin ağlaması ve fanalık geçirenler

-Detaylar

------------------------

-Cep telefonu kamerası tarafından kaydedilen silah sesleri

-Hastaneden görüntüler

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

HABER: Fatih TURAN KAMERA: Tolga SAĞLAM/TRABZON

==========================================

3)ŞEHİT ASTSUBAY, DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

TRABZON'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan astsubay başçavuş 41 yaşındaki Ferhat Gedik'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ferhat Gedik'in bugün, doğum gününde toprağa verileceği belirtildi.

Astsubay başçavuş Ferhat Gedik'in şehit olduğu haberini İskenderun İlçesi Bekbele Mahallesi'ndeki ailesine Kaymakam Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı ile görevli askerler verdi. Acı haberi alan baba Ahmet Gedik ile annesi Hatice Gedik fenalık geçirdi. Rahatsızlanan baba Ahmet Gedik, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ferhat Gedik'in şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da Türk bayraklarının asıldığı şehit evine akın etti.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehit astsubay başçavuş Ferhat Gedik'in Cemile Gedik ile evli olduğu, çiftin, 16 yaşında Alp Koray ve 9 yaşında Perizat Kayra isminde 2 çocuklarının bulunduğu ifade edildi.

YARIN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Bu arada, Şehit Ferhat Gedik'in bugün doğum günü olduğu belirtildi. Astsubay başçavuş Gedik'in doğum gününde, ilçede düzenlenecek törenle toprağa verileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

şehidin baba evinden toplanan kalablık

Kaymakam, belediye başkanı yürürken

Kalabalığı gören anne ve babanın ağıt yakmaları

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===============================================

4)SİVEREK'TE SİLAHLI KAVGA: 3 ÖLÜ, 3 YARALI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir müteahhitlik firmasının ofisinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.Olay, bugün saat 22.30 sıralarında Camikebir Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın birinci katında bulunan müteahhitlik firmasının ofisinde, iki grup arasında alacak verecek meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada kurşunların hedefi olan Sultan Murat Bucak, Aydın Kankutay, Ahmet Yet, Ahmet Koçal ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi ağır yaralandı.İhbar üzerinde olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Sultan Murat Bucak, Aydın Kankutay ve Ahmet Yet, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.Ölen 3 kişinin cesetleri morga konurken, polis hastanede ve olayın meydana geldiği mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.Polis, olay sonrası kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yerine gelen ambulanslar

Ambulansa taşınan yaralılar

Olay yerinden görüntüler

Toplanan kalabalık

Emniyet güçleri

Toplanan kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

============================================================

5)OTOMOBİL SULAMA KANALINA UÇTU: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

TOKAT'ta otomobilin sulama kanalına uçması sonucu meydana gelen kazada 1 çocuk öldü, 5 kişi yaralandı. Kaza, önceki akşam Tokat'a bağlı Çökelikkışla Köyü yakınlarında meydana geldi.  İstanbul'dan Tokat'a akraba ziyaret için gelen Çevik ailesi piknik yapmak için sabah köyün mesire alanına gitti. Aile piknik sonrası köye dönmek için yola çıktı. 29 yaşındaki Yusuf Çevik yönetimindeki 60 DA 320 plakalı otomobil köy yakınlarında sürücünün kontrolü kaybetmesi üzerine sulama kanalına uçtu. Otomobilden kendi çabasıyla çıkan sürücü Yusuf Çevik, 2 yaşındaki oğlu Furkan Çevik ve kızı 7 yaşındaki Şeyma Çevik'i de sudan çıkarmayı başardı. 28 yaşındaki eşi Emine Çevik ile 7 yaşındaki Elif Çevik ve yeğenleri 11 yaşındaki Ahmet Çevik çevreden kazayı görenlerinyardımıyla sulama kanalından çıkarıldı. Ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Elif Çevik doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak öldü. Emine Çevik'in durumunun ise ağır olduğu belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Kanal içindeki aracın görüntüsü

-Yapılan çalışmalar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

==================================

6)TIR'IN DORSESİ DEVRİLDİ

ZONGULDAK'ta, TIR'ın damperli dorsesi kum boşaltırken devrildi. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

İncivez Mahallesi Üniversite Caddesi'nde meydana gelen olayda TIR, Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan alt yapı çalışmalarında kullanılacak olan kumu boşaltmak için açılan kanala yaklaştı. Sürücü, kumu boşaltmak için damperi kaldırdığı sırada dorse devrildi. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

============================================

7)OTOMOBİL CADDE ORTASINDA ALEV ALEV YANDI

KONYA'da hareket halindeki otomobil, motor kısmından alev aldı. Cadde ortasında yanmaya başlayan otomobil itfaiye tarafından söndürülürken kullanılamaz hale geldi. Araç sahibi şoke oldu. Olay, saat 17.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Büyükşehir Belediyesi Kavşağı'nda meydana geldi. Abdurrahman Bedir yönetimindeki 42 LZ 416 plakalı otomobili ile hareket halindeyken motor kısmı aniden alev aldı. Alevler tüm otomobili sarınca inen sürücü Bedir çevreden yardım istedi. Bölgede bulunan esnaflardan bazıları iş yerlerinden getirdikleri yangın tüpü ile yangını söndürmeye çalıştı ancak, alevler sönmedi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği otomobildeki yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Aracın elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Gözleri önünde otomobili alev alev yanan Abdurrahman Bedir şok yaşadı. Olay anı çevredeki bulunanlar tarafından cep telefonu ile de görüntülenen otomobil, çekiciyle otoparka götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Çekilen cep telefonu görüntüleri

-Otomobilden yükselen alevler

-Yanan otomobilden detay

-Yangın söndürme tüpü ile müdehale

-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Araca müdehalesi

-Aracın söndürülmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: KONYA,

=============================

8)BODRUM'DA ÇÖPLÜK YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki katı atık depolama alanında başlayan ve ormanlık alana da sıçraması sonucu paniğe neden olan yangın, iftaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle 3 satte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Ekipler, gaz sıkışmasından kaynakladığı sanılan ve yanan çöplerin uçuşması nedeniyle çevreye yayılan yangına müdahale etmekte zorlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin müdahale ettiği yangın için, Bodrum Orman İşletme Şefliği ekipleri de alana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında yangın, ormanlık alana da sıçradı. Orman ve itfaiye ekipleri yanan ormanlık alana köpük sıkarak, alevleri kontrol altına aldı. Çöplük alanda çıkan ve kontrol altına alınamayan yangını söndürmek için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Çöplük alandaki yangın söndürme çalışmalarından görüntü,

-Yangının ormanlık alana sıçramasından görüntü,

-Ekiplerin müdahalesinden görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla),

=================================================

9)KALEM ÜRETİMİ YAPILAN İŞYERİNDE PATLAMA: 3 YARALI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde keçeli kalem üretimi yapılan atölyede meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı.

Sandıklı Yeni Sanayi Sitesi 24'üncü Blok'ta Hasan Arısoy'a ait keçeli kalem üretimi yapılan işyerinde saat 17.00 sıralarında boya ve kimyasalların parlaması sonucu patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlamada 26 yaşındaki Arif Tanrıkulu, 19 yaşındaki Ali Osman Yıldırım ve 14 yaşındaki Muhammet Yıldırım yaralandı.

İhbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, yaralılar ambulanslarla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan, durumu ağır olan Arif Tanrıkulu, buradaki ilk müdahalesinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, atölyedeki boya ve diğer yanıcı maddelerin tutuşması nedeniyle güçlük yaşadı. AFAD ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda iş makinesiyle bir kısmı yıkılan atölyedeki yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Atölyenin yakınında işyeri bulunan 56 yaşındaki İbrahim Irmak, "Çalıştığım sırada büyük bir patlama meydana geldi. Parçalar bize doğru fırladı. Yaralanan bir kişinin kendi imkanları ile dışarı çıktığını gördüm. Hemen yaralıya yardım ettik. Ardından ilk yardım ekiplerine durumu bildirdik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Patlama ve yangın çıkan işyerinden

-İşyerine itfaiye ve AFAD müdahalesi

-İş yeri iş makınası ile yıkılırken

-Güvenlik şeridi

-RÖP: İbrahim Irmak(Komşu işyeri sahibi)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

============================================

10)TEKSTİL İŞÇİSİNİ DENİZDE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi, Geyikli Beldesi'nde, gezmek için bindiği lastik botla ortadan kaybolan tekstil işçisi 28 yaşındaki Emre Kaptan'ı arama kurtarma çalışmalarına dün de devam edildi. Emre Kaptan, Ahmet Köle ve Harun Uncu diğer bacanakları İbrahim Gezer'in Geyikli'deki yazlığında aileleriyle birlikte biraraya geldi. Geçen 8 Ağustos Salı günü dört bacanacak, saat 16.00 sıralarında eşlerini de alarak birlikte, beldeye 8 kilometre mesafedeki bir koya denize girmeye gitti. Burada iyi derecede yüzme bilmediği öğrenilen Emre Kaptan, yanlarında götürdükleri 1.80 metrelik, tek kişilik, lastik bota bindi. Bacanağı Ahmet Köse ise bu sırada 50 metre ilerdeki otomobilden kürekleri almaya gitti. Bölgenin hem rüzgarlı hem de akıntılı olması nedeniyle, Kaptan, binip içine uzandığı lastik bot ile sürüklenmeye başladı. Köse, kürekleri alıp, sahile döndüğünde bacanağının içinde bulunduğu botu kıyıdan yaklaşık 100 metre ileride farketti. Yüzerek yardıma gitmek istedi, ancak çabaları yetersiz kaldı. Kaptan'ın içinde bulunduğu bot bir süre sonra gözden kayboldu. Bunun üzerine Köse, sahile gelen diğer 2 bacağıyla birlikte durumu jandarma ve sahil güvenliğe bildirdi. Sahil güvenlik, 3 bot, 1 helikopter ve 1 uçak ile arama kurtarma çalışması başlattı. Jandarma da kıyıdan arama-kurtarma çalışması yaptı. Ancak 3 gün boyunca yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.

Arama-kurtarma çalışmalarına dün de Aktaş Plajı açıklarında Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na ati TCSG 16 Botu ile devam edildi. Arama-kurtarma ekibindeki dalgıçlarda zodyak botla Emre Kaptan'ın gözden kaybolduğu noktalarda dalış gerçekleştirdi. Kıyıya yakın bölgelerde de sahil güvenlik ekipleri arama-kurtarma çalışması yaptı.

Bütün çabalara rağmen ne Kaptan'a ne de bota ulaşılamazken, yetkililer, bu gecede termal arama yeteneğine sahip bir sahil güvenlik botuyla aramaların devam edeceğini bildirdi. Kaptan'ın Yunan Adaları'na sürüklenmiş olabilme ihtimaline karşı Yunan makamlarının bilgilendirildiği öğrenildi.

Öte yandan, Kaptan'ın yakınlarının sahilde umutlu bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Aktaş Plajı'ndaki arama kurtarma çalımalarından görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==========================================

11)57 KİŞİLİK OTOBÜSTE 157 MÜLTECİ YAKALANDI

DÜZCE'de fazla yolcu taşıdığı ihbarı üzerine durdurulan otobüste yasa dışı yollarla ülkeye giren Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3 çocuk 157 mülteci yakalandı. Otobüsten inerken açlık nedeniyle baygınlık geçiren 3 mülteci hastaneye kaldırıldı.

İstanbul yönüne giden ve fazla yolcu taşıdığı ihbarı yapılan Hakan Kurtman yönetimindeki 01 Z 1002 plakalı otobüs, TEM Otoyolu'nun Düzce Gümüşova Rampaları mevkiinde polis ekipleri tarafından durduruldu. Otobüste kaçak yollarla ülkeye giren çok sayıda mülteci olduğu belirlendi. Bunun üzerine otobüs jandarma ekiplerine teslim edilerek İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Bayraktar Karakol Komutanlığı'na çekildi.

Otobüsün içinde ve bagaj bölümlerinde yolculuk yapan Afganistan ve Pakistan uyruklu 3'ü kadın, 3'ü çocuk 157 mülteci saptandı. Otobüsten indirilen mültecilerden 3'ü, iddiaya göre 3 gündür aç ve susuz olmaları nedeniyle baygınlık geçirdi. 3 kişiye önce jandarma müdahale ederek su ve yemek verdi. 3 kişi daha sonra 112 Acil ekipleri tarafından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri ve Kars'tan bindikleri otobüsle İstanbul'a gitmek istedikleri öğrenilen mültecilerin, yapılacak işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Otobüs

-Mülteciler otobüsten inerken

-Bayılan mülteciler

-Jandarmanın müdahalesi, yemek ve su vermesi

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

========================================

12)İNTİHARA KALKIŞAN GENCİ İKNA EDEN POLİS, KAYALIKLARDA MAHSUR KALDI

TOKAT'ta polis memuru Mazlum C., intihar girişiminde bulunan 25 yaşındaki G.N.'yi ikna etmek için çıktığı kayalıklarda mahsur kaldı. Kent merkezinde, özel bir sektörde işçi olarak çalışan G.N. çevre yolu üzerinde bulunan kayalıklara çıkarak intihara kalkıştı. Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Polis ve AFAD ekipleri G.N.'yi ikna etmek için kayalıklara çıktı. Sevdiği kızın ailesinin, evliliklerine izin vermediği için intihar teşebbüsünde bulunduğu belirtilen G.N., bir süre sonra ikna edilerek aşağı indirildi. Ancak 43 yaşındaki polis memuru Mazlum C., 50 metre yüksekliğindeki kayalıklardan inemeyince mahsur kaldı. Bunun üzerine AFAD ekipleri, polis memurunun bulunduğu yere çıkarak, ip yardımı ile aşağıya indirdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden görüntü

-İntihara kalkışan gencin ikna edilmesi

-Mahsur kalan polis memuru

-AFAD ekiplerince indirilmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

================================================

13)MADONNA İÇİN YAPTIĞI PİZZAYI, TUNCELİ'DE YOKSUL ÇOCUKLAR İÇİN PİŞİRDİ

KANADA'nınToronto şehrinde yaşayan dünyaca ünlü Tuncelili pizza ustası Zeynel Arı, Vali Tuncay Sonel'in daveti üzerine kentteki yoksul çocuklara kendi elleriyle pizza yaptı. Zeynel Arı, Madonna'ya yaptığı pizzanın aynısını bu kez Tuncelili çocuklar için pişirdi. Yaşadığı Kanada'nın Toronto şehrinde aralarında Kanada Başbakanı, Kanadalı birçok bakan ve şarkıcı Madonna gibi çok sayıda ünlüye pizza hazırlayan Tuncelli Zeynel Arı, yaz tatili için geldiği memleketinde, yoksul çocuklar için pizza yaptı. Özel bir restauranta yoksul çocuklar için düzenlenen pizza hazırlama etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek'in ile çok sayıda davetli katıldı.

MADONNA İÇİN HAZIRLADIĞI PİZZANIN AYNISINI ÇOCUKLAR İÇİN YAPTI

Memleketimde böylesi bir organizasyona katılmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Arı, pizzaları zevkle pişirdiğini söyledi. Şarkıcı Maddona için yaptığı pizzanın aynısını Tuncelili yoksul çocuklar için yaptığını anlatan Arı, "Memleketimin çocuklarına ve protokol üyelerine pizza yapmak beni gururlandırdı. Bugün burada Kanada Başbakanı ile ünlü şarkıcı Maddona için yaptığım pizzaların aynısını yapıyorum ve memleketimin çocuklarına yediriyoruz bu beni çok mutlu etti. Bugünde memleketimizde sağ olsunlar valiliğimizin büyük katkılarıyla çocuklar için pizza yapıyoruz. Sayın Valimiz bu konuda gerçekten çocukları düşündü. Tuncelili çocukların pizzayı tatmaları için böyle bir etkinlik yaptık. Ümit ediyorum çocuklarımız sevinir ve mutlu olurlar" dedi. Tunceli'nin böylesi etkinliklerle anılması gerektiğini belirten Vali Sonel ise, dünyaca ünlü pizzacı Zeynel Arı'ya teşekkür ederek, "Bugün yetim ve öksüz çocuklarımızla beraber bir aradayız. Kendisinin ellerine sağlık. Zeynel Arı, Tuncelimizi en güzel şekilde tanıtıyor. Biz Tunceli'nin böyle güzelliklerle Munzur'uyla, balıyla, doğal güzellikleriyle, böyle biri birinden değerli iş adamlarımızla anılmasını istiyoruz. Zeynel Arı'ya ve mekanını bize açan iş yerine, çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Dünyaca ünlü pizzacımızın inanılmaz güzel lezzetli pizzalarını yemek çok güzel bir duygu, gerçekten çok lezzetli olmuş. Tunceli çocukları bugün bu pizzaları dünyaca ünlü bir pizzacının elinden pişirilmiş şekilde yiyor ve bizim amacımız çocuklarımıza hep sahip çıkmak yanlarında olmaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Zeynel Arı'nın pizza fırına atma anı

-Arı'nın konuşması

-Vali'nin konuşması

-Pizzaların servis edilmesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Çevik Çiçekli Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

title