Haberler

Tarihi İlçede Erdoğan Coşkusu Yaşanıyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde her yıl coşkuyla kutlanan Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü kutlamalarına bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Türkiye Okçuluk Vakfı ve Malazgirt Kaymakamlığı tarafından organize edilen Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü etkinlikleri için hazırlıklar yoğun şekilde devam ediyor. Günler öncesinden tarihi ilçeyi ziyaret edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için tarihi ilçeyi ziyaret edeceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1071 Malazgirt Zaferi'nin aynı Çanakkale Zaferi gibi her yıl kutlanacağını müjdelemesini sevinçle karşılayan Malazgirt halkı, adeta tarihi günlerini yeniden yaşamaya başladı.

Malazgirt Şoförler Odası Başkanı Celal Şahin Tekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize geliyor olması bizi çok heyecanlandırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilçemize gelecek olması bizi Malazgirt halkını şoför esnafımızı çok heyecanlandırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan tek isteğimiz ilçemizin il olmasıdır. Birde sayın Cumhurbaşkanımız ilçemize ayak basar basmaz, gerekli izinleri alırsak 1071 ruhuna uygun olsun diye 71 kurban kesmek istiyoruz" dedi.

Malazgirt aşiret reisi ve kanaat önderi Mehmet Reşat Ergün, "İlçemize yeni bir bayram yaşatacak olan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize geliyor olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Şuanda Malazgirt halkı büyük bir sevinç içerisindedir. Tüm halkımız sayın Cumhurbaşkanımızdan tek beklentisi vardır. Artık il olmasını istiyoruz ve il olmasını inşallah büyük bir heyecanla bekliyoruz. İlçemizin Sayın Cumhurbaşkanımızla canlanacağını ve il olacağını da biliyoruz. Malazgirt tarihi ile bile olsa il olmaya değerdir" dedi.

Malazgirt'in en eski esnaflarından ve kanaat önderi Hacı Orhan Mollavelioğlu ise "Sayın Cumhurbaşkanımızın davasına inananlardanız. Anadolu'nun kapısı Malazgirt'te açılmıştır. Alparslan'ın ruhu rahat etsin diye on layık bir şey olması lazım. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağına da eminin. Malazgirt halkı vatanın milletinin yanındadır. Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla Çerkez'iyle nasıl o gün Alparslan'la bütünleşmiş İslam adına bütünleşmiş ise Bugun de aynı bütünleşme Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde tekrar yaşanacaktır. Irkçılıkla milliyetçilikle bu iş bitmez. Kıblemiz bir kitabımız bir Allah'ımız birdir" dedi.

84 yaşındaki Hacı Mehmet Türeli ise "Sayın Cumhurbaşkanımız Alparslan diyarına hoş gelmiştir. ben 84 yaşındayım, buraya gelen tüm devlet büyüklerimiz bize il sözü verdi. Hiçbiride sözünü yerine getirmedi. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız bize il sözü verir ve bizi il yapar" dedi - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Malazgirt Türkiye Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title