Haberler

Küçük ve Büyükbaş Hayvan Varlığımız Yeterli"

ORHAN YOLDAŞ - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesi bazı emek hırsızlarının ortaya çıktığını belirterek, "Bazı spekülatörleri, spekülatör üreten aracıları aradan çıkarmamız lazım. Küçük ve büyükbaş hayvan varlığımız yeterli. Hükümetimiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekli önlemleri aldı." dedi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı da olan İhsan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her Kurban Bayramı öncesi "kurbanlık hayvan yetersiz", "hayvan kalmayacak", "fiyatlar artacak" gibi birtakım söylentilerin çıkarıldığını belirtti.

Akın, bu tür söylentilerin dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'de küçük ve büyükbaş hayvan sıkıntısı yaşanmadığını ifade etti.

Her dönem olduğu gibi bu dönemde de spekülatörlerin iş başına geçtiğini vurgulayan Akın, şöyle devam etti:

"Bu durumu speküle edenleri aradan çıkarmamız lazım. Küçük ve büyükbaş hayvan varlığımız yeterli. Hükümetimiz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekli önlemleri aldı. Malatya'da de kurbanlık buyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda bir sıkıntı yok. Kurban fiyatlarında fazla bir fark yok, 1 veya 2 lira fark ediyor. Malatya'da geçen yıla göre canlı ağırlıkta et fiyatlarının kilogram başına 1 veya 2 lira arasında arttı. Küçükbaş kurbanlıklar ortalama 700 lira ile bin lira arasında satılıyor. Bayramda da bu fiyatlar aralıksa seyredecek. Havadan para kazananlara, hiç bir emek vermeden emek hırsızlığı yapanların spekülasyon üretmesine bakmayın. Kesinlikle hayvan sıkıntımız yok, hayvan varlığımız da çok."

Üreticilere uyarı

Akın, Kurban Bayramı öncesi üreticileri sahte para ve çeklere karşı da uyardı.

Üreticilere peşin satış yapmalarını öneren Akın, "Hayvanlarınızı peşin satın ancak dolandırılmamak için de dikkatli olun. Ayrıca çoklu hayvan satışına da dikkat edilmesi gerekiyor. Kapora olarak yüzde 20'sini verir, 80'ini alır götürürler. Bir bakarsınız 2-3 yıllık emeğiniz boşa gitmiş. Bu konuda da yetiştiricilerimizin daha dikkatli olması gerekiyor." dedi.

Kurban bağışlarının devlet kurumlarına veya güvenilir kurumlara yapılması gerektiğini vurgulayan Akın, "Devlet kurumlarına, güvenilir kurumlara bağış yapalım. Geçmişte ne tür hainlikler, adilikler, çukurluklar yaşandığını biliyoruz. Bunların tekrar yaşanmaması adına da terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlara bir çekirdeğimizi dahi bilerek ya da bilmeyerek kesinlikle vermeyelim. Devletimizin kurumuna verelim, tekrar bize dönüşü olsun. Onların hayır yaptığı yerleri en azından biz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title