Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)KOZLUK'TA ASKERİ BİRLİĞİN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 2 ŞEHİTBATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Gümüşörgü Köyü kırsalında arazi arama-tarama faaliyeti yapan jöh birliklerinin geçişi sırasında daha önce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

1)KOZLUK'TA ASKERİ BİRLİĞİN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 2 ŞEHİT

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Gümüşörgü Köyü kırsalında arazi arama-tarama faaliyeti yapan jöh birliklerinin geçişi sırasında daha önce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu.  Kozluk İlçesi'ne bağlı Gümüşörgü Köyü Jandarma Karakolu bölgesinde sabah saatlerinde arazi arama-tarama faaliyeti yapan jandarma özel harekat timlerinin geçişi sırasında sabah saat 07.00 sıralarında, daha önce PKK'lılar tarafından araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Bölgede patlayıcıyı döşeyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, şehit askerler için Batman'da uğurlama töreni yapılacağı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLADI

Sason ve Kozluk ilçeleri arasındaki Acı Tepe bölgesinde, teröristlerin tuzakladığı basma düzenekli el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askerin şehit olduğu olayla ilgili Batman Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Sason- Kozluk ilçeleri ara hattında başlayan 'Şehit Uzman Jandarma Ali Gülnar-7 operasyonu'nda 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü icra edilen temas araması faaliyetinde emniyet için görevlendirilen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelinin Acı Tepe bölgesinde basma düzenekli olduğu değerlendirilen el yapımı patlaycıya saat 07.45 sıralarında basması sonucu bir jandarma uzman çavuşumuz ve bir jandarma uzman onbaşımız olmak üzere iki askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Hastane acil servis önü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BATMAN, -

==================================================

2)ÖLÜMLÜ KAZADAKİ 'YALANI' JANDARMA ORTAYA ÇIKARDI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde aniden yola fırlayan 3 yaşındaki Sadık Karaboğa'ya otomobili ile çarparak ölümüne neden olan sürücü Harun Gezer'in yerine, 'Kazayı ben yaptım' diyerek suçu üstüne almak isteyen kardeşi Gülbey Gezer'in yalanını jandarma ortaya çıkardı. Sürücü Harun Gezer tutuklanırken, suçu üstüne almak isteyen kardeşi Gülbey Gezer hakkında ise güvenlik güçlerini yanıltmak suçundan işlem yapıldı.Kaza, Yenice Mahallesi merkezindeki Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırımda annesi ile birlikte yürüyen Sadık Karaboğa, bir anda park eden aracın arkasından yola fırladı. Bu sırada yoldan geçen 30 yaşındaki Harun Gezer yönetimindeki 01 CAG 93 plakalı araç, küçük çocuk ve annesine çarptı. Kazada anne savrulurken, minik Sadık aracın altında sürüklendi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Sadık Karaboğa'nın yaşamını yitirdiğini belirlerken, ağır yaralanan Remziye Karaboğa'yı Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Meydana gelen olay ile ilgili jandarma araştırma başlatırken, kısa bir süre sonra araç ile karakola giden Gülbey Gezer, 'Kazayı ben yaptım, direksiyonda ben vardım' dedi.

İTİRAF ETTİ

Gülbey Gezer'in çelişkili ifade vermesi üzerine araştırmayı derinleştiren jandarma, kamera kayıtlarının yapılan incelemeden sonra direksiyondaki kişinin teslim olan Gülbey Gezer'e benzemediğini belirledi. Bunun üzerine sorguya alınan Gülbey Gezer, evli ve iki çocuğu olan ağabeyini hapisten kurtarmak için suçu üstüne almaya çalıştığını itiraf etti. Gezer'in itirafı ve kamera kayıtlarının da kendisine uyumsuzluğunu belirleyen jandarma, sürücü Harun Gezer'i evinde yakaladı. Yapılan sorgulamasında ölümlü kazada direksiyondaki sürücünün kendisini olduğunu itiraf eden ve mahkemeye çıkarılan Harun Gezer tutuklanırken, ağabeyinin suçunu üzerine almak isteyen ve bu nedenle güvenlik güçlerine yalan beyanda bulunan Gülbey Gezer ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TARSUS (Mersin),

=========================================================

3)EŞİ İŞ ARKADAŞIYLA KAÇAN SURİYELİ, ÇOCUĞUNUN KAÇIRILMASINDAN KORKUYOR

SURİYE'de çıkan iç savaştan kaçarak Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne yerleşen 34 yaşındaki Mahmoud A.A., kendisinden boşanmadığı halde yalan beyanla başka biriyle evlenen eşinin 7 yaşındaki oğlu T.A.A.'yı kaçırmak istediğini öne sürdü. Mahmoud A.A., okul çağına gelen oğlunun korktuğu için okula gitmek istemediğini belirtti.Suriye'nin Halep kentinde yaşayan felsefe öğretmeni Mahmoud A.A., eşi 29 yaşındaki R.H. ve oğlu T.A.A. ile ülkesinde iç savaşın başlamasının ardından 2012'de Kilis'e sığındı. Burada konteyner kente yerleştirilen aile, 2014 yılında ise Manavgat'a taşındı. Mahmoud A.A., ailesini geçindirmek amacıyla fırında, restoranda ve bölgedeki otellerde çeşitli işlerde çalışarak, eşi ve oğluyla yeni bir hayata başladı.

OYNARKEN OĞLUNU KAÇIRDI

Geçen yıl ocak ayında restoranda çalıştığı dönemde kayınvalidesinin kendilerine gelmesinin ardından eşi R.H.'nin 4 bin dolar ve kendisine ait diploma gibi bazı evrakları alarak ortadan kaybolduğunu anlatan Mahmoud A.A., bir süre eşini aradığını ancak herhangi bir iz bulamadığını aktardı. Geçen yıl mayıs ayında kendisiyle çalıştığı işyerine gelen oğlu T.A.A.'nın oynadığı sırada eşi tarafından kaçırıldığını öne süren Mahmoud A.A., birkaç gün sonra polisin oğlunun İstanbul'da annesinin yanında olduğunu söylediğini aktardı.

"YALAN BEYANDA BULUNARAK 'BEKAR' DİYE BELGE ALMIŞ"

Bir süre sonra eşi ve oğlunun Kilis'te olduğunu öğrendiğini ve burada konteyner kentte bazı tanıdıkları vasıtasıyla eşinin ailesiyle iletişim kurduğunu kaydeden Mahmoud A.A., bu şekilde oğlunu geri aldığını belirtti. Bu sırada kendisiyle aynı restoranda çalışan M.Ö.'nün izne ayrıldığını ve eşinden boşandığını anlatan Mahmoud A.A., "Bir gün eşim aradı. Boşanmak istediğini söyleyince benden aldığı para ve evrakları getirirse boşanacağımı söyledim. Bu sırada eşim benden boşandıktan sonra iş arkadaşım M.Ö. ile evleneceğini söyledi. Benden aldığı evrakları ve paraları getirmediği için resmen boşanmadım. Buna rağmen çocuğumun annesi geçen şubat ayında Kilis Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gidip yalan beyanda bulunarak 'bekar' diye belge almış. O belgeyle Manavgat'ta M.Ö. ile evlendi. Resmen boşanmadığım halde burada resmen evlilik yaptılar" dedi.

"NE POLİSİ, SEN ZATEN SURİYELİSİN"

Eşinin yalan beyanla aldığı belgeyle evliliğinin ardından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na eşi R.H. ile M.Ö. hakkında 'resmi evrakta sahtecilik' yaptıkları iddiasıyla geçen yıl nisan ayında suç duyurusunda bulunduğunu vurgulayan Mahmoud A.A., eşinin evlenmesinin ardından çocuğu T.A.A'yı kaçırmak için M.Ö.'nün bazı girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. M.Ö.'nün bir defasında eve geldiğini, tartışmanın büyümesi ve komşuların müdahalesiyle gitmek zorunda kaldığını söyleyen Mahmoud A.A., şimdi bir otelde temizlik görevlisi olarak çalıştığını, haftalık izinde olduğu bir gün oğlunu gezmeye götürdüğünü ve cadde üzerindeki bir AVM'de ürünlere bakarken M.Ö.'nün oğlunu kaçırmaya yeltendiğini, tartışma çıktığını ve kendisinin 'polis' diye bağırdığını anlattı. Mahmoud A.A., "T.'yi elinden aldım. Bu sırada 'polis, polis' diye bağırdım. M.Ö. bana 'Ne polisi, sen zaten Suriyelisin. Kimse sana bakmıyor. Senin kafanı keseceğim, çöpe atacağım' dedi" diye konuştu. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tehdit ve kaçırma iddialarıyla ilgili şikayette bulunduğunu söyledi. Çocuğu T.'nin 7 yaşına girdiğini ve okul çağına geldiğini vurgulayan Mahmoud A.A., oğlunun korktuğu için okula gitmek istemediğini belirtti.

"İSTANBUL'A GÖTÜRDÜ"

Babasıyla yaşamaktan mutlu olduğunu anlatan T.A.A. ise annesinin yanına gitmek istemediğini söyledi. Annesinin yabancı bir adamın arabasıyla gelerek, oyun oynadığı sırada kendisini kaçırdığını, önce M.Ö.'nün evine ardından İstanbul'a götürdüğünü anlatan T.A.A., okula gitmek istediğini ancak kendisini kaçıracaklar diye korktuğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------

RÖP: Mahmoud A.A. (2 parça)

Aile cüzdanı belgesinin fotoğrafı

Sahte beyanla alınan evlenme ehliyeti belgesi fotoğrafı

T.A.A. oyun oynarken görüntü

RÖP: T.A.A.

T.A.A. resim yaparken görüntü

126 MB /// 03.53"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

==================================================

4)İSPANYOL YARIŞÇI GOMEZ'DEN KEMER'DE GÖSTERİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışına katılacak İspanyol yarışçı Alfredo Gomez, özel davet üzerine kız arkadaşıyla geldiği ilçede hem tatil yaptı hem de yarışma etaplarını inceleyip tatilcilere gösteri sundu.

Kemer'de bu yıl 28-30 Eylül tarihleri arasında 8'incisi düzenlenecek olan Türkiye'nin tek uluslararası enduro motosiklet yarışı Red Bull Sea to Sky öncesi İspanyol yarışçı Alfredo Gomez, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü'nün (KEMK) davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Yurt dışında Türkiye'nin güvenli olmadığı yönündeki iddiaların bertaraf edilmesi ve kötü tanıtımın önüne geçilmesi amacıyla davet edilen Gomez, ilçe merkezindeki Çalış Tepesi'nde enduro motosikletiyle çalışma yaptı, sahilde de yerli ve yabancı tatilciler için gösteri sundu.

"HİÇBİR PROBLEMİMİZ OLMADI"

"Denizden gökyüzüne" sloganıyla yapılacak enduro yarışmasının dünyadaki birçok ünlü yarışçıyı Kemer'e getireceğini aktaran Alfredo Gomez, "Red Bull Sea to Sky'ın tanıtımı için buradayım. Biz çok güzel bir tatil de geçiriyoruz. Buranın atmosferi ve aktivitelerinden çok zevk alıyoruz. Hiçbir problemimiz olmadı. Sadece mükemmel. Şehirde geziyoruz her gün ve burada hiçbir problem yok her şey yolunda. Bütün yıl boyunca farklı yarışmalarda yarışıyorum ve Red Bull Sea to Sky'a da tabi ki katılacağım. En ön sıralarda çıkış yapmayı başarabilirsem çok iyi bir dereceyle yarışmayı bitirmeyi düşünüyorum. Red Bull Sea to Sky'ın 3 günlük yarışı gayet zevkli ve eğlenceli. Birinci gün Akdeniz'in sahilinde yapılıyor. İkinci gün çam ağaçlarının arasında akıcı bir yarış. Üçüncü gün ise çok ciddi irtifalara ulaşan bir yarışı var. Benim için çok keyifli ve zevkli bir yarış olacak" dedi.

TAHTALI'NIN 2365 METRELİK ZİRVESİNE ULAŞILACAK

KEMK Başkanı Semih Özdemir de "Bu yıl yarışta köklü değişiklikler yaptık. Plaj yarışımızı yine Kındılçeşme plajında yapıyoruz. İkinci gün orman yarışı Gedelme'den başlayıp yaklaşık 48 kilometrelik bir etap tamamlanacak. Gedelme civarında yine sona erecek ve biraz hızlı bir geçiş olacak. Son gün dağ etabını her yıl Çamyuva sahilinden başlatıyorduk, bu yıl Kındılçeşme plajından başlatıp, ilçe mezarlığı arkasından Aslanbucak ve teleferik alt istasyona ve daha sonra diğer bölümleri geçerek 72 kilometre uzattık. Yeni bölümler de eklendi yarışımıza. Bunlarla birlikte Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesine ulaşacak yarışmacılarımız" diye konuştu.

KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BEKLENİYOR

Bu yıl daha iyi katılım beklediklerini vurgulayan Semih Özdemir, şöyle dedi:

"Çünkü geçtiğimiz günlerde Romanya'daki yarışmaya katıldık ve orada insanlarla iletişim kurma imkanımız oldu. Misafirimizin buradaki izlenimleri de bunda etkili olacağını düşünüyoruz. Muhtemelen 270 civarı belki 300. Çünkü 2015 yılında 330 yarışmacımız katılmıştı. Geçen senenin üzerinde olacak ondan eminiz ama bilemiyoruz artık gelişmeler neyi gösterir. Biz ellimizden geleni yapıyoruz şu anda katılımı yüksek tutmak adına."

Görüntü Dökümü

------------------------

Kayalık alandan iniş

Motosikletle atlayış

Yarışçının sürüşünden detay

Yarışçıyla kısa İngilizce röportaj

Motosikletin arkasını kaldırması

Detay görüntüler

Yarışçıyla röportaj

Motosikletin önünü kaldırarak plajda gitmesi

Gösteriden detay

KEMK Başkanı Semih Özdemir'in açıklaması

Yarışmacının turistlerle toplu görüntüsü

101 MB /// 03.11

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===========================================================

5)ELAZIĞ'DA ASFALTTA YUMURTA PİŞTİ

ELAZIĞ'da sıcak havaların etkili olduğu bugünlerde vatandaşlar sıcağın etkisini asfaltta yumurta pişirerek test etti. Hava sıcaklığının 45-50 derece dolayında olduğu Elazığ'da vatandaşlar, bir tarafından sıcaklardan korunmak için çeşitli alternatifler üretirken, bazıları da sıcağı test etmek için caddede yumurta pişirdi. Kent merkezinde yaşayan Erkan Bay, aldığı yumurtayı caddede asfalt üzerinde kırdıktan sonra, kısa bir sürede yumurtayı pişirdi. Bay, havaların çok sıcak olduğunu belirterek, sıcaklığı test etmek için asfaltta yumurta pişirdiğini söyledi.

SU TÜKETİMİ ARTTI

Bu yıl sıcakların geçen yıla oranla daha etkili olduğu Elazığ'da vatandaşlar, serinlemek için en çok su içmeyi tercih ediyor. Serinlemek için kentteki ağaçların gölgelerinden faydalanan Elazığlılar, sıcak havanın nedeniyle geceleri uyuyamamaktan şikayetçi oldu. Büfe işletmecisi Murat Özcan, su satışlarının arttığını belirterek, "Aşırı sıcaklar karşısında su satışlarımızda çok artış var geçen yıla oranla bu yıl daha fazla su satıyoruz" diye konuştu.

SICAKLARDAN HOROZLARI TELEF OLDU

Adana'nın sıcaklarından kaçarak Elazığ'a geldiğini anlatan Mehmet Gezer ise, beraberinde getirdiği horozların sıcaklardan telef olduğunu kaydererek, "Adana çok sıcak biz de Elazığ'a geldik. Ama burası daha sıcak çocuklarımız hastalandı, hastanelerden çıkamaz olduk. Beraber getirdiğim horozlardan bir kaçı sıcaklardan öldü. Kalanları kargo ile Adana'ya gönderdim. Burası daha sıcakmış, buradan da başka yere gideceğiz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Muhabir anonsu

-Termometreden detay

-Asfaltta yumurta pişirilmesi

-Ağaç gölgelerinde serinlenenler kalan vatandaşlardan detay

-Röportajlar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gezer Manavgat Elazığ Kozluk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title