Haberler

Bakan Eroğlu'ndan Bayram Tatili Açıklaması

Zonguldak Valiliğinde basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gazetecilerin Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorularını yanıtladı. Eroğlu, Kurban Bayramı tatili için müspet oy kullanacağını ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak'ta yapımı tamamlanan 12 tesisin toplu açılış töreni için sabah erken saatlerde kente geldi. İlk olarak Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret eden Eroğlu'na bakanlığa bağlı genel müdürler, AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin yanı sıra daire başkanları ve belediye başkanları da eşlik etti. Ardından Zonguldak'taki yatırımlara değinen Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında bakanlığın yatırımlarını anlattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uygulamayı anlatan Bakan Eroğlu, "Sizlerden istirhamım şu meteoroloji radarından cep telefonuna yükleyebilirsiniz. Basın mensupları Allah aşkına şunu vatandaşlara duyurun. Siz sadece köpeğin insanı ısırdığını haber yapmayın veya insanın köpeği ısırdığını. Bu güzel haberleri de yapın. Siz böyle enteresan haberler peşindesiniz. mgm.gov.tr adresinden cep telefonlarınıza meterolojiye ait uygulama var. Buradan yağış durumu, radar görüntüleri, tahmin bilgileri yer alıyor. Uydu görüntüleri var. Para istemiyoruz, parasız. İsterseniz deniz tahminleri, dalga yükseklikleri, kar yağarsa kar yükseklikleri. İsterseniz meteorolojinin sesi radyosunu dinleyebilirsiniz. Saat başında hava durumu mevcut. Bu büyük bir teknoloji. Şu anda 6 ülkede olan teknoloji bizde var. Dünyanın en ileri tahmin sistemleri" diye konuştu.

10 günlük tatile "hükümet karar verecek" açıklaması

Gazetecilerin Kurban Bayramı tatili süresine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, 10 günlük tatile kendisinin olumlu oy kullanacağını ifade etti. Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların köylerine giderek akraba ziyaretleri yaptığını da hatırlatan Veysel Eroğlu, "Benim düşüncemi soruyorsanız (bayram tatili ile ilgili) müspet oy kullanacağım. Ama şunu ifade edeyim. Bakın kurban çok önemli. İstanbul'da, Ankara'da Anadolu'nun her yerinden insan var. Sılah-i rahim diye bir şey var, ana-baba ziyareti var, mezar ziyaretleri var, kurban kesme var, akraba ziyaretleri var. Bu yönü var bir de insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar gece gündüz çalışıyor. Cumartesi-pazar çalışıyor. Buraya geldiğimiz güne kadar bir çok ili ziyaret ettik. Çok çalışanlar için bir nefes almaktır. Yanlış anlaşılmasın ben karar vermedim. Karar mercisinde ben değilim. Hükümetimiz salı günü karar verecektir. Bazı bakanlarımız paydos olsun diyor bazı bakanlarımız istemiyor. Bana göre Kültür ve Turizm Bakanı ister ama Ekonomi Bakanımız istemeyebilir. Ama sonunda hep birlikte oylama yapıldıktan sonra aynı kararı alırız" şeklinde konuştu.

Bakanlığın Zonguldak yatırımları

Zonguldak'a yatırımla geldiklerini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, dere ıslahlarının yanı sıra ağaçlandırma ve fidan üretimine dikkat çekti. Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. bugün buraya elimiz boş gelmedik. Ben her gelişte buraya yatırımla geliyorum. En çok gelenlerden birisi de tahmin ediyorum benim. İnşallah bugün biraz sonra 12 tesisin temelini atacağız, 203 milyon lira. Burada dere ıslahları çok önemli. Devrek ilçe merkezi dere ıslahı, Gökçebey Ömerli köyü, Çatalağzı Gelik beldesi Ayiçi deresi, merkezde Göbü köyü deresi, Çaycuma'daki dereler, Filyos çayı taşkın koruma, Özbağı deresi ıslahı, Alaplı'daki Gümeli beldesi dere ıslahları, Kasımlı köyü dere ıslahları, Kozlu Sanayi Köprüsü gibi DSİ'nin 10 tesisi var. Temel atacağız ve hızla bitireceğiz. Ayrıca burası ormancılık açısından çok zengin. Özellikle burada müstakil bir orman bölge müdürlüğümüz var. Kendileri de bir paket hazırladı. Ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine destek, gelir getirici bir takım ürünleri hazırlayıp vatandaşa dağıtılması gibi." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Veysel Eroğlu Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title