Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

1)ŞANLIURFA'DA DEAŞ'IN İNFAZ TİMİ YAKALANDISURİYE'nin Rakka kentinden geldiği belirlenen terör örgütü DEAŞ'ın 3 kişilik infaz timi, Şanlıurfa ve Malatya'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

1)ŞANLIURFA'DA DEAŞ'IN İNFAZ TİMİ YAKALANDI

SURİYE'nin Rakka kentinden geldiği belirlenen terör örgütü DEAŞ'ın 3 kişilik infaz timi, Şanlıurfa ve Malatya'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Yakalanan infaz timinin cep telefonlarına indirilen oyun üzerinde mesajlaşarak talimat aldığı ve hedeflerinde DEAŞ aleyhine haber yapan gazeteciler olduğu ortaya çıktı. 21 Temmuz'da Şanlıurfa-Akçakale yolunda otomobiliyle hareket halendeyken kırmızı ışıkta duran Suriyeli Ahmad Farasi'nin yanına yaklaşan motosikletli 2 kişi tarafından öldürülmesiyle ilgili cinayeti araştıran polis, olayın terör bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırma sonucunda öldürülen Ahmad Farasi'nin bazı gazetelere terör örgütü DEAŞ aleyhine röportaj verdiği bu yüzden Rakka'daki DEAŞ emirleri tarafından infaz edilmesi yönünde talimat verildiği öğrenildi. Çalışmaları bu yöne yoğunlaştıran terör ve istihbarat polisleri, yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen DEAŞ'ın Türkiye'deki infaz timinin izini sürdü. Polisin yoğun çalışmasının ardından DEAŞ'lı teröristlerin adresi belirlendi ve savcılık izniyle özel hareket polisleri eşliğinde operasyon düzenlendi. Şanlıurfa ve Malatya'daki 5 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda DEAŞ'ın infaz timinde yer alan 'Yaşar' kod adlı Bünyamin Hallak, 'Ahmet' kod adlı Mahmud el-Hamud ve Mahmud el-Cerrah kod adlı şüpheliler yakalandı.Gözaltına alınan DEAŞ'lıların kaldıkları evde yapılan aramada, çok sayıda dijital materyal ile Ahmad Farasi'nin öldürülmesinde kullanılan tabanca ele geçirildi. Araştırmada tabancayı kullanan kişinin ise gözaltına alınan şüphelilerden Mahmud el-Hamud olduğu belirlendi. Hedeflerinde gazetecilerin olduğu öğrenilen DEAŞ'ın infaz timinin cep telefonlarına indirilen online oyunlardaki sohbet odalarından Rakka'daki DEAŞ yöneticilerinden talimat aldıkları ifade edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen DEAŞ üyesi 3 kişi tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü

Şüphelilerin şubeden çıkarılması

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Adliye çevresinde önlem alan polisler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36,9 MB

========================================================

2)ERUH'TA PKK'NIN SÖZDE GRUP SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde güvenlik güçlerinin sürdürdükleri operasyon sırasında bir grup teröristle yaşanan çatışmada, terör örgütü PKK'nın sözde grup sorumlusu olduğu belirtilen bir terörist öldürüldü.  İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından sürdürülen Şehit Güvenlik Korucu Abduarrahman Dündar operasyonu kapsamında çıkan çatışma ile ilgili Siirt Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Çıkan çatışmada 'Grup sorumlusu' olduğu değerlendirilen 1 bir bölücü terö örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda; 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği şarşörü, 86 adet dolu fişek, 1 adet Rus tipi el bombası, 1 adet şemsiye ve çok miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgede geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir" denildi.

SİİRT /DHA

========================================================

3)OSMANCIK'TA KAZA: 3 ÖLÜ

ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü.

Kaza, Osmancık'tan geçen İstanbul D-100 Karayolu üzerindeki Karaçırak Mevkii'nde meydana geldi. Giresun'dan, İstanbul yönüne giden 76 yaşındaki Sedat Çolak, yönetimindeki 34 LG 276 plakalı kamyonetin direksiyon kontrolünü yitirince araç, sonucu yoldan çıktı. Yol kenarındaki yağmur suyu kanalına çarparak duran kamyonette sıkışan 64 yaşındaki Kıymet Çolak öldü. Sürücü ve yanında bulunan 48 yaşındaki Celil Çolak ise yaralandı. Kazanın bildirilmesi üzerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi ile Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar; Sedat Çolak ile Çelil Çolak da kurtarılamadı. Böylece ölenlerin sayısı 3'e çıktı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü

---------------

-Olay yerinden detaylar

-Kırım ekibinin sıkışan cesedi çıkarmaları

-Diğer detaylar

Haber-kamera: Mustafa ULUSOY/OSMANCIK (Çorum),

=====================================================

4)NUSAYBİN'DE SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ, ALEV TOPUNA DÖNÜŞTÜ

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde İlçesi'nde 3 kişinin bulunduğu ve seyir halindeyken yanan araçtakiler son anda kurtulurken, yangının etkisiyle alev topuna dönüşen araç, kullanılamaz hale geldi. Nusaybin İlçesi'ndeki uluslararası İpek Yolu üzerinde bulunan Demirkurt Jandarma Karakolu Komutanlığı yakınlarında Mardin istikametine gelmekte olan Ramazan Durmuş yönetimindeki 73 DD 535 plakalı hafif ticari araç seyir halindeyken araçta bulunan 3 kişi bir an da bir koku hissetti. Araçta bulunanlar kokunun gelmesi üzerine araçta inmesiyle kısa bir süre sonra motor bölümü alev aldı. Aracın yanmasıyla sürücü Durmuş, olayı itfaiye ekiplerini bildirmesiyle bölge itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaye ekipleri yanan araca köpüklü suyla müdahale ederek, güçlükle kontröl altına aldı. Yangın nedeniyle Uluslararası İpek Yolu, 1 saat trafiğe kapanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekiplerinin yangına müdehalesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin) -

=======================================================

5)HASTA ALMAYA GİDEN 112 EKİBİNE SALDIRAN 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde hasta almaya giden 1'i kadın 3 kişilik 112 acil sağlık ekibi, hasta yakınları tarafından darp edildi. Sağlık ekibinin şikayetçi olduğu 3 saldırgan gözaltına alındı. Çolaklı Mahallesi'ndeki bir otele ait lojmanlardan dün saat 16.00 sıralarında bayılma ihbarı üzerine 112 ekibi sevk edildi. Bayıldığı belirtilen 20 yaşındaki Yalım T.'ye ilk müdahaleyi yapan ekip onu sedyeye koyarak hastaneye götürmek istedi. Hastanın arkadaşı 23 yaşındaki Ahmet K.'nin de ambulansa binmek istemesi üzerine sağlık görevlileri izin vermedi. Bu nedenle Ahmet K., hasta yakınları ve sağlık ekipleri arasında tartışma çıktı. Baygınlık geçirdiği belirtilen Yalım T.'nin iddiaya göre ambulansın içinde yattığı sedyeden kalkarak sağlık görevlilerinden birine yumruk atması üzerine diğer kişiler de olaya karıştı. Sağlık görevlileri; H.Ö., A.Ö. ve şoför H.Ş. tekme ve yumruklu saldırıya maruz kaldı. Yalım T.'nin ambulanstan inmesi ardından bir fırsatını bulan sağlık görevlileri kendilerini ambulansa kilitleyerek jandarmaya haber verdi. Bu sırada ambulansın dışındaki Ahmet K., 3 görevliyi küfrederek  tehdit etti. Ambulansı yumruklayıp tekmelemeye başlayan saldırganlar sol ön ayna sinyalini kırdı. Sağlık görevlileri daha sonra güçlükle uzaklaşarak sığındıkları jandarma karakolunda saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

Çolaklı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlilerine saldıran Yalım T., kardeşi 18 yaşındaki Mert T. ve Ahmet K.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü dökümü

----------------------

112 Sağlık görevlileri darp edilirken (Cep telefonu görüntüsü- Küfür var)

Manavgat 3 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonundan görüntü

Ambulansın kırılan sinyali

Sağlık görevlileri jandarma karakolunda ifade verip çıkarken görüntü

112 Ambülansı jandarma karakolundan çıkıyor

3 şüpheli jandarma tarafından rapor için minibüsle hastaneye götürülürken görüntü

Şüpheliler minibüsle hastaneden karakola gelirken görüntü

52 MB /// 01: 38'

Haber: Mithat ABAKAN- Kamera: ANTALYA-DHA)

==================================================

6)HDP'Lİ ERTAN: OHAL'İ KENDİMİZE İLAN EDİYORUZ DİYENLER YALAN SÖYLÜYORLAR

HDP tarafından geçen salı günü başlatılan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti', Musa Anter Parkı'nda sürdürülüyor. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, nöbetin devam ettiği Musa Anter Parkı'nda olağanüstü hal uygulaması nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Van'da 5 günden bu yana devam eden 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri ile kadınlar katıldı. HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, yaptığı konuşmada OHAL uygulaması nedeniyle hükümeti eleştirirken şöyle konuştu:

"Sadece OHAL'de kapatılan 24 kadın derneği var. OHAL'i kendimize ilan ediyoruz diyenler yalan söylüyorlar. OHAL'i kadınlara çocuklara muhaliflere ilan etmişlerdir. Dernekler kapatılınca; çocuk istismarıyla mücadele, şiddete uğrayanlara psikolojik destek, çocuk yaşta evliliklerle ilgili çalışmalar yarım kaldı. Sığınma evleri, kreşler kapatılmıştır. Ama Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca kurulan boşanma destek merkezleri yüzde 90 oranında artmıştır. Kadınları boşanma kararlarından caydırmaya yönelik çalışan merkezlerdir bunlar."

'KAYYUMLAR ATANMIŞ MEMURLARDIR'

Belediyelere atanan kayyumları da eleştiren Ertan, "Vali ve kaymakamlar, atanmış memurlardır. Kentlerle bağları sadece 3 imzaya bağlıdır. 3 imza ile atanan memurlar halkı gerecek politikalara da imza atmışlardır. Artık kimse belediyelere gitmiyor. Belediyeler karakollara dönüşmüş durumdadır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden kadınlar

-HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan'ın açıklaması

-Detaylar

VAN/DHA

==========================================================

7)TEKİRDAĞ'DA FABRİKANIN KAĞIT DEPOSUNDA YANGIN

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nin Ulaş Mahallesi'nde kurulu bulunan özel bir firmaya ait karton fabrikasının hurda kağıt deposunda yangın çıktı. Yangın bölgesini çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Ergene'nin Ulaş Mahallesi'nde kurulu bulunan özel bir firmaya ait karton fabrikasının hurda kağıt deposunda bugün saat 14.20 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İlk müdahaleyi fabrika çalışanlarının yaptığı yangını söndürmek için bölgeye çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yangından yükselen dumanlar

Alevlerden detaylar

Fabrika ve alevler

Ekiplerin söndürme çalışmaları

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),

======================================================

8)JANDARMA OTOMOBİL HIRSIZINI ARACIN LASTİKLERİNE ATEŞ AÇARAK YAKALADI

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde jandarma ekipleri, çaldığı otomobille kaçan ve 'dur' ihtarına uymayan Hasan G.'yi aracın lastiklerine ateş açarak durdurup yakaladı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi Büyükkarıştıran Beldesi'nde muhtar olan Ahmet Oduncuoğlu, 39 TC 859 plakalı otomobili ile bir ekmek fırınına gitti. Otomobilini çalışır vaziyette önünde bıraktığı fırına giden Oduncuoğlu, bir kişinin otomobilin alıp kaçtığını görünce durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çalınan aracın plakasını çevre il ve ilçelere bildirdi.

Çalınan otomobilin Tekirdağ'ın Ergene İlçesi'ne gelme ihtimaline karşı Ulaş Karakol Komutanlığı ekipleri yolda önlem aldı. Bir süre sonra çalıntı otomobilin geldiğini gören jandarma, 'dur' ihtarında bulundu. Uyarıya aldırmayıp kaçan sürücüyü jandarma ekipleri takibe aldı. Bir süre yaşanan kovalamaca sırasında jandarma önce havaya uyarı ateşi açtı. Sürücünün durmayıp kaçması üzerine bu kez kullandığı otomobilin lastiklerini ateş açıldı. Ateş açılması üzerine Hasan G., aracı durdurmak zorunda kalınca jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan otomobil hırsızı Hasan G.'nin yapılan ilk incelemesinde bir çok suçtan kaydı bulunduğu belirlenirken, hakkındaki soruşturma sürüyor.

Jandarmanın çalınan otomobilini teslim ettiği Ahmet Oduncuoğlu, "Fırına ekmek almaya girdim. Sonra baktığımda aracımı götürüyorlar. Jandarmaya haber verdim. Onlara çok teşekkür ediyorum. Aracımı buldular ve çalan kişiyi de yakaladılar" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Yakalanan şüpheliden detaylar

Şüphelinin jandarma aracına bindirilmesi

Çalınan otomobilden görüntü

Araç sahibi ile röp.

Detaylar

Haber - Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),

======================================================

9) TARİHİ SÜTUNLAR MÜZEYE KALDIRILINCA BENZERİNİ YAPTIRDI

ANTALYA'da evinin bulunduğu sokaktaki Roma dönemine ait iki sütunun müzeye kaldırılan Mustafa Aydemir, sokağın görselinin eksik kaldığını belirterek taşınan sütunların benzerini yaptırdı.

Su altı araştırmacısı Mustafa Aydemir'in, Roma Dönemi'ne ait granit sütunları 1994 yılında Antalya Müzesi'nden izin alarak, Kaleiçi'nden taşındığı Şirinyalı Mahallesi'ndeki yeni binanın önüne götürmesi büyük tartışmalara neden oldu. Emekli sanat tarihi öğretmeni Ertekin Kaya'nın sokakta gezerken tesadüfen gördüğü sütunları ilgili kurumlara şikayet etmesi üzerine Antalya Müze Müdürlüğü ekipleri, sütunları taşıdı. Sütunlar, Antalya Müzesi'ne götürülerek burada sergilendi.

MAHALLELİ ALIŞMIŞTI

Sütunları 1994 yılında devletin izni ile Şirinyalı Mahallesi'ndeki sokağa taşıdığını belirten Mustafa Aydemir, sütunların taşınmasının kendisini üzdüğünü söyledi. Tarihi sütunların sokağın görseli olduğunu anlatan Aydemir, "Mahalleli alışmıştı. Sütunlar gidince orası boş kaldı. O görüntü 23 yıllıktı. Bana göre kente verilen güzellikler sadece çiçek ve ağaçlarla olmaz. Bu tür envanterlerle şehir güzelleştirilebilir" dedi.

SÜTUNLAR İÇİN ARSAYI GERİYE ÇEKMİŞTİ

Sütun konusunda bazı basın organlarında tek taraflı haber yapıldığını öne süren Aydemir, bu haberlerle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savundu. Sütunu çalmış ve binaya süs yapmış gibi algı oluşturulduğunu iddia eden Aydemir, karalama kampanyasına maruz kaldığını vurguladı. Aydemir, şöyle konuştu:

"Sütunlar devletimizin aldığı bir karar çerçevesinde oraya dikilmişti. Sütunların taşınması bizi yaraladı. Devletimizin o dönemki kararının henüz doğru olduğunu düşünüyorum. Dünyanın birçok uygar ülkesinde bu tür envanterleri sıkça sokaklarda görmek mümkündür. Tarihi eser ayrı, tarihi envanter ayrıdır. Devletimiz o dönem bu tür yapı taşları kente yayalım ve kenti açık müzeye dönüştürelim kararı almıştı. Bu iki sütunu da benim korumama vererek oraya dikmişti. Hatta sütunlar için arsayı geriye çektik. Kaidelerine biz yaptık, kameralarla korumaya kaldık."

Yeni yaptırdığı iki sütunun giden sütunların bir kopyası olduğunu belirten Aydemir, bir sütunun andezit taşından, birinin de beyaz mermerden yaptırdığını ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Evden veyeni sütünlardan görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA, -

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (03 Temmuz'da geçildi

-----------------------------

Konak önündeki sütunların görüntüsü

Sokaktan görüntü

Konağın görüntüsü

RÖP: Cemil Karabayram  ( Röleve müdürü )

Kaleiçi bölgesinde restaurant önünde korumaya alınan sütunların görnütüsü

277 MB - 04.04

Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

======================================================

10)DÖNERCİ, GÖRENLERİ ŞOKE ETTİ

ADANA'da hastane bahçesi içinde bulunan kafeteryada tavuk döner satan görevlinin hijyen kurallarını hiçe sayması görenleri şoke etti.Kentteki bir devlet hastanesinin bahçesinde bulunan kafeteryada döner kesen görevli, yanına gelen sokak kedisini eliyle sevip ardından eldiven giymeden hazırladığı dürüme salata ve et koyarken görüntülendi. Çevredekileri hayrete düşüren görevli, daha sonra döner kesmeye devam etti. Dönercinin hijyen kurallarını hiçe sayması çevredekilerin tepkisini topladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Dönercinin döneri kesmesi

Etraftaki kedilerin görüntüsü

Dönercinin elleriyle döneri çevirmesi

Dönercinin yüzünü silmesi

SÜRE: 02'42"    BOYUT: 165 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Malatya Rakka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title