Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜBATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Gürcan Kepekçi'nin Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düştü.

1)KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde  askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Gürcan Kepekçi'nin Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düştü.

Eyüp Sultan Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Nigar Kepekçi'ye acı haberi Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mehmet Çelik ile askeri yetkililer verdi. Acı haberle yıkılan Nigar Kepekçi'yi yakınları teskin etmeye çalıştı. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları Türk bayrağı asılan eve akın etti. 7 kardeşi bulunan ve babası Milcan'ın da daha önce vefat ettiği belirtilen şehit Gürcan Kepekçi, 5 yıldır TSK'da görev yapıyordu. 3 yaşında Milcan Efe adında bir oğlu bulunan şehidin eşi Yasemin Kepekçi'nin de 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

Şehit Gürcan Kepekçi, yarın Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Şehidin evinin sokağı

Sokak ve eve asılı Türk bayrakları

Ambulansın beklemesi

Kadınların dua etmesi

Şehidin oğlu ile fotoğrafı

Şehidin üniformalı fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 41 MB

===============================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir (1)

2)"OHAL, SADECE TERÖRLE MÜCADELE İLE SINIRLIDIR GİRİŞİMCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ KESMEYE YÖNELİK DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da yaptığı konuşmada, "Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek. Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyalar yürütenlerin tatillerini ülkemizde geçiriyor olmaları, söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadıklarını gösteriyor. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye, bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunluğunun kendi iç siyasetleriyle ilgili olduğunu biliyoruz. Hollanda'nın 16 Nisan halk oylaması sürecinde tamamen gereksiz bir şekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkeler de benzer yöntemlere başvurmuşlardı. Şimdi aynı taktiği Almanya'nın izlediğini müşahede ediyoruz. Seçimlerden sonra ben inanıyorum ki onlar da normale dönecek" diye konuştu.

"ANTALYA'DA OTELLERİMİZİN DOLULUK ORANI DÜN İTİBARİYLE YÜZDE 80'E ULAŞMIŞTIR"

Erdoğan, "Ülkemize yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalar ile yatırımcıların ve turistlerin  gözlerinin korkutulmaya çalışılmasının ne siyasi ne de ticari ahlak ile izah edilebilmesi mümkün değildir. Şu anda Antalya'da otellerimizin doluluk oranı dün itibariyle yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oluyor yani bu kadar yapıyorsunuz yapıyorsunuz buraları seven yine akıp geliyor" dedi.

"TÜRKİYE, BU İFTİRA KAMPANYALARININ DA ÜSTESİNDEN GELECEKTİR"

Erdoğan, "Ülkemiz ile ilgili  spekülasyonların Avrupa'nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılar da bildikleri gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyorlar. Büyümeden ihracata, üretimden istihdama tüm ekonomik göstergeler olumlu yönde bir seyri işaret ediyor. Turizmde de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyalar yürütenlerin tatillerini ülkemizde geçiriyor olmaları, söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadıklarını gösteriyor. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye, bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir" diye konuştu.

"OHAL, TERÖRLE MÜCADELE İLE SINIRLI GİRİŞİMCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ KESMEYE YÖNELİK DEĞİL"

Erdoğan, "OHAL, sadece terörle mücadele ile sınırlıdır. OHAL, girişimcilerimizin önünü kesmeye yönelik değil onları güvence altına almaya yöneliktir" dedi.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Erdoğan'nın açıklaması

-Detaylar

ANTALYA - YURT

=============================================================

3)ENERJİ BAKANI ALBAYRAK: 2019'A KADAR ESKİ SANTRALLERİN TAMAMINI ÇEVRE KRİTERLERİNE GÖRE FİLTRELEME SİSTEMLERİNİ BİTİRECEĞİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye, enerjide dışa bağımlı. Bunu hem yerlileştireceğiz hem çevresel faktörlere uyduracağız. Enerjide bağımsızlık dışa bağımlılığın azaltılması noktasında  önemli adımlar attık, atıyoruz. Türkiye'de eski nesil santrallerimiz vardı. 2019 yılına kadar eski santrallerin tamamını bu en son çevre kriterlerine, filtreleme  sistemlerinin tamamını bitireceğiz. 2019 yılına kadar eski santrallerin tamamını en son teknolojik filtreleme ve çevresel kriterlere göre bacalama filtreleme sistemlerini yenileyecekler. 2019 artık son yıl. Eskiler yenilere uyumlu olmak zorunda dedik. Tüm firmalar ile konuştuk bu konu ile ilgili. Bitiremezlerse, külahları değiştireceğiz. O santraller ile yolumuzu ayıracağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Albayrak, "Ne kadar sondaj yaparsanız o kadar bulursunuz. 300 bin metreler çok önemli ama çıta artık daha yüksek olmalı. Türkiye 15 yılda çok önemli noktaya geldi. Büyük Türkiye diyorsanız he alanda rekabet. O zaman dedik ki MTA bu yıl 1 milyon metre hedef koydu. Bu yıl inşallah 1 milyon metreyi bitiriyoruz. Seneye ondan sonraki sene üç. Bu sayı artacak. Özel sektör ile birlikte bizim asgari 5-6 milyon metreyi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yakalayacak bir eko sistem oluşturmamız lazım" dedi.

"TRAKYA'DA, 2 MİLYAR TON KÖMÜR REZERVİ VAR 2 BİN İLA 3 BİN KALORİ CİVARI"

Kömürlerin kalori değerlerine vurgu yapan Albayrak, "Trakya'da, 2 milyar ton kömür rezervi var 2 bin ila 3 bin kalori civarı" dedi.

"ENERJİ, BİR KAYNAKTAN OLMAMALI DOĞALGAZ, YERLİ KÖMÜR, GÜNEŞ ENERJİSİ DE OLACAK"

Enerji çeşitliliğine vurgu yapan Albayrak, "Enerji, bir kaynaktan olmamalı. Doğalgaz, yerli kömür, güneş enerjisi de olacak. İdeal hedefimiz hepsinden dengeli mükemmel bir oran yakalamak için bunun alt yapısını hazırlamayı hedefliyoruz. Yapmaya çalıştığımız tüm modellerde yeni dönemdeki tüm modellerde finans sektörü açısından yatırım yapılabilirliği noktasında, özel sektör açısından, kamunun menfaatlerini üst düzeyde  tutacak modelleri dengede tutmaya çalışıyoruz" açıklamasına bulundu.

"PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEYEN 3-5 YILDA TÜRKİYE'DE NELER NELER YAŞADIK"

Türkiye'nin geleceğine, istikrarına, büyümesine olan güvenin devam ettiğini ifade eden Albayrak, "Temmuz ayında rekor kırdık. Geçtiğimiz yıla göre Temmuz ayındaki elektrik tüketimindeki artış yüzde 16-17'dilerde. Türkiye büyüyor. Bunlar daha başlangıç Türkiye önümüzdeki dönemde bölgesinde ve dünyada yaşanan tüm bu ekonomik manadaki dalgalanmalara rağmen umut vadeden işbirliği  ile birlikte kazan kazan gelir vadeden dünyadaki sayılı ülkelerden. Pişmiş tavuğun başına gelmeyen 3-5 yılda Türkiye'de neler neler yaşadık. Ama tüm bunlara rağmen Türkiye hala dimdik güçlü bir şekilde ayakta. Demokrasi, özgürlükleri, büyümesi bölgeye model olması ile insanı ile demokrasisine sahip çıkması ile de model oluyoruz artık" ifadelerini kullandı.

"ENERJİDE BAĞIMSIZLIK DIŞA BAĞIMLILIĞIN AZALTILMASI NOKTASINDA  ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK, ATIYORUZ"

Enerjide yerli ve milli vurgusu yapan Albayrak, "Dünyadaki konvansiyonel  enerji ürünleri açısından bu yüzyılda petrol hegemonyasının yerini doğalgaza bırakacağı yönünde çok yoğun bir algı, tespit ve süreç var. Türkiye'nin bu noktada çok büyük avantajları var. Önümüzdeki birkaç yıl doğalgaz  arzı Avusturalya ve Amerika 50 ila 60 milyar metreküpten başlıyor 100-150 milyar metreküpe kadar 2020'ye kadar büyük bir arz. Bu fiyatları maliyetleri etkileyecek bir husus. Yerli kömür ve yerli santral konsepti bizim için çok önemli. Türkiye sahip olduğu 15 milyon ton kömür rezervi ile önümüzdeki 5-10 yıl içinde bu oran daha da artacak. Enerjide bağımsızlık dışa bağımlılığın azaltılması noktasında da yerli kaynakların artması noktasında önemli adımlar attık, atıyoruz" diye konuştu.

"300-400 MİLYON DOLARLIK BİR YILLIK TASARRUF DEMEK"

Albayrak, "Yerli kömürde ithal kömüre kıyasla yerli kömürün öne çıkarılması ile bu dediğimiz  yeni teknolojilerle birlikte çok ciddi bir hamle yapacağız. Bu teknolojide daha az su kullanımı var. Kül taşıma sistemi kapalı devre. 1.2 milyar metreküp doğalgaza eş değer bir üretimden bahsediyoruz bunun da ekonomik karşılığı asgari 300-400 milyon dolarlık bir yıllık tasarruf demek. Bu model ile devreye alacağımız yeni yerli kömür kapasitesi ile toplam elektrik portföyümüzün içinde yerlilik payını güneşin, rüzgarın yanında yerli kömürü de dahil ederek bu çerçevede bakacağız" açıklamasında bulundu.

2019'A KADAR ESKİ SANTRALLERİN TAMAMININ FİLTRELEME SİSTEMLERİNİN TAMAMINI BİTİRECEĞİZ"

"2019 yılına kadar eski santrallerin tamamını en son çevre kriterlerine göre filtreleme  sistemlerinin tamamını bitireceğiz" diyen Albayrak, "Türkiye'de eski nesil santrallerimiz vardı. 2019 yılına kadar eski santrallerin tamamını bu en son çevre kriterlerine, filtreleme  sistemlerinin tamamını bitireceğiz. 2019 yılına kadar eski santrallerin tamamını en son teknolojik filtreleme ve çevresel kriterlere göre bacalama filtreleme sistemlerini yenileyecekler. 2019 artık son yıl. Eskiler yenilere uyumlu olmak zorunda dedik. Tüm firmalar ile konuştuk bu konu ile ilgili. Bitiremezlerse, külahları değiştireceğiz. O santraller ile yolumuzu ayıracağız" dedi.

"YENİ MADEN MODEL STRATEJİSİ NOKTASINDA EYLÜL SONUNA KADAR YÖNETMELİK VE SÜREÇ TAMAMLANACAK"

Albayrak, "Yeni maden model stratejisi noktasında eylül sonuna kadar yönetmelik ve süreç tamamlanacak. İnşallah bu yıl bitmeden önce ilk madene modelimiz ile ilgili de adımları atacağız. Sadece bölgeye yerli üretimi ve istihdamı değil katma değerli ürüne dönüşmesi için gereken modele ile birlikte özellikle madencilikle ilgili ithalata bağımlı olduğumuz alanlarda da dönüşümlü entegre bir üretim stratejisini de inşallah ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, ENERJİDE DIŞA BAĞIMLI. BUNU HEM YERLİLEŞTİRECEĞİZ HEM ÇEVRESEL FAKTÖRLERE UYDURACAĞIZ"

Albayrak, "Önümüzdeki 2 yıl 200'den fazla ilçeye de yeni doğalgaz getirerek, bağlayarak çok büyük bir nüfusa ulaştıracağız inşallah 50 milyon olacak. Türkiye, enerjide dışa bağımlı. Bunu hem yerlileştireceğiz hem çevresel faktörlere uyduracağız. Yerli ekonomiye, istihdama katkı noktasında bakacağız. Enerji bakanlığı olarak çok net bu dönüşümü başlattık. Bütün planlamaları yaptık uyguluyoruz" dedi.

(ÇANAKKALE-DHA)

=========================================================

4)CHP'Lİ AĞBABA'DAN 'SİVİL DARBE' İDDİASI

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Ege Bölgesi Emek Büroları toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin sivil darbe dönemi yaşadığını iddia etti. CHP'nin Ege Bölgesi Emek Büroları toplantısı bugün Kuşadası'ndaki Pine Bay Holiday Resort Otel'de başladı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Aydın Dönem Sözcüsü Remzi Çomakçı, KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Musa Ekici, CHP Genel Başkan yardımcılarından Zeynep Altıok, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ile CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, partililer ve Emek Bürosu yöneticileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığına bağlı olarak kurulan Emek Büroları'nın çok önemli görevler üstlendiğini söyledi. Türkiye'deki sendikallaşmaya destek verdiklerini ifade eden Ağbaba, "Biz hiçbir sendikaya taraf değiliz, biz sadece emeği destekliyoruz. Hem işçiler hem memurların kurduğu sendikalara eşit mesafedeyiz. AVM çalışanları, çağrı merkezi çalışanları, taşeronlar, kağıt toplayıcıları gibi bir çok iş kolunda çalışanların örgütlenmesi gerekiyor. Hiç sesi soluğu çıkmayan insanların sesi olmak onları bir araya getirmek amacındayız. Haftada 200 liraya çalışanlar, plazalarda gün ışığı görmeden çalışanlar var. Bunların hakkını savunmak, bunların örgütlenmesine katkıda bulunmak temel amacımız" diye konuştu.

Emek Büroları'nın DİSK, Hak İş ve Türk-İş'i bir araya getirdiğini, kıdem tazminatı çalıştayı yaptığını ve ortak bir tutum alınmasını sağladığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Önümüzdeki günlerde tüm memur sendikalarının davetli olduğu, şu anda gündemde olan kamu çalışanları personel yasası ile ilgili ciddi bir çalıştay yapmayı ve sonucu Türkiye kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz. Bir cumhurbaşkanı kalkıyor 'OHAL var grev olmayacak' diyor, sendikaların sesi çıkmıyor. Onlara da müthiş bir baskı var. Herkes baskı altında. Kanun hükmündeki kararnameler kılıcıyla herkes terbiye edilmeye çalışılıyor. Türkiye bir sivil darbe dönemi yaşıyor. TBMM iç tüzük değişikliği ile milletvekillerinin sözleri kısıtlandı. Muhalefetin dili olmak neredeyse yasaklanır hale geldi" dedi.

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI YÜKSELTTİ"

Adalet yürüyüşünün Türkiye'ye çok büyük katkısı olduğunu savunan Ağbaba, "Adalet yürüyüşü Türkiye'nin dünyada itibarını yükselten bir yürüyüş oldu. Bu yürüyüş Türkiye'nin birden büyük olduğunu gösterdi. Adalet yürüyüşü son değil başlangıç. Önümüzdeki günlerde Çanakkale'de bir adalet kurultayı yapılacak. Bu kurultayda 16 Nisan'da kimler varsa onlar olacak, adalet yürüyüşüne katılanlar olacak. Türkiye'de kendini mağdur sayan, adaletsizliğe uğramış, haksızlığa uğradığına inanan herkes olacak. Bu kurultay Başbağlar'da kurşuna dizilenlerin, Sivas'ta yakılanların Roboski'de bombalananların sesi olacak. Sağcısı, solcusu muhalefeti ile demokrasiyi savunan herkes bir arada olacak" dedi.

AK Parti iktidarının bütün sendikaları ele geçirmekle ilgili bir prova yaptığını öne süren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Aydın Dönem Sözcüsü Remzi Çomakçı ise "Kamu sendikacılığının devletleştirilmesi, emek mücadelesinin sınıf mücadelesinden koparılması, demokrasi açısından ciddi tehditler içeriyor. Başta eğitim sistemi olmak üzere tüm sosyal ve siyasal alanlarda laiklik bilinçli olarak aşındırılıyor. Özgür düşünme yeteneğini kaybeden kitleler, giderek sınıf bilincini de yitiriyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Toplantı salonundan görüntüler,

-Veli Ağbaba'nın konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Kozluk PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title